Friday, September 24, 2010

WATAK ATOK DALAM ESC



Apa itu ESC...??soal

ESC itu adalah EPILOG SYURGA CINTA



ESC telah melabuhkan tirainya semalam..

sana sini orang dok cerita tentang ending ESC ni kan..

pandangan I...??

I tak puas hati...ending yang bersepah...

I tak mo cite lebih-lebih sebab ramai dah blogger buat ulasan pasal ini...apa yang I nak kongsikan dengan you all semua tentang ESC ni adalah watak Atok yang di lakonkan oleh Bob Lokman..


apa yang menarik tentang Atok ini...?

nak tahu my mom kata Atok ni...macam arwah Tok Tan ( abah kepada my mom & datuk I)

bila I tengok...ha'ah la....ada iras-iras Tok Tan...tiba-tiba rasa rindu lak pada Tok Tan..



gambar ni I ambil dari facebook Bob Lokman..

Tok Tan macam ni la...besar tinggi orangnya...and gen dia kini menurun pada cucu dia..cucu dia yang mana...?

cucu dia yang ni la(cucu lain pun ada gak)...

tuan empunya blog ni..tiap kali nak cari kasut..memang nightmare la...sebab kaki besar...tak boleh pakai heels yang tinggi 3 or 4 inchi...sebab dah tinggi...tak sesuai..malu2



walau macam mana pun tetap bersyukur dengan apa yang telah dikurniakan...cukup semua sifat..Alhamdulillah....

Hari raya ke tiga yang lepas...kami sekeluarga sempat menziarahi kubur Tok Tan...tahun ni lewat sikit...biasanya pada hari raya ke dua kami pergi ziarah...



Al-fatihah buat Tok Tan..

Insya'Allah..tahun depan kami datang lagi....

p/s : apa pula pendapat kamu tentang ending cerita ESC ni....puas hati...??

32 comments:

Amni said...

jangan pegi tahun depan.. pegi kalau rasa nak pergi..=)

saya tak pernah tengok cerita tu.. hoho.. bob lokman sangats esuai jadi atok.. hehe...

aque said...

serius kes macam fara juge....
sangat susah cari saiz kasut...

tade ke kedai jual saiz 42 ke??? wargh... hahahaha..

lagi kalo heels.. mcm ap je cari.. pusing 1 mall pown belom tentu jumpe.. hahaha..

Along Tapa said...

aku tak faham sebab aku tak folo cerita tu....haha~~~

Gorengbaek - Apa ko rasa long??

ainz said...

al-fatihah buat Tok Tan kamu..kita same,nabilah..susah cari kasut sebab saiz kaki yg besar..+ memang xle pakai heels sebab tinggi..alhamdulillah..xyah susah2 pakai heels yg sakit itu utk nmpak tggi.. ;)

Nur Areefah said...

semua orang duk cerita pasal cerita ni, tapi i tak tengok pun..tgk2 dah the end ke?huhuhu..
macam menarik~

Nur Areefah

kak ina mail said...

akak tak tengok sebab semua pelakon tu akak kurang minat.bob lokman okeylah.

pena said...

pena tk berkesempatan nk tengok cerita ni lansung..

aliesha kirana said...

smoga Tok Tan tenang di sana.. amin.. AK mmg xpuas hati..huhuh..pnjg lebar dh AK terang... kui3... sgt xpuas ati..rase cm nk arahkan balik citer tu..hahahahaa~~~

akmafaizal said...

tgk 1 2 episod jer..tu pun tah scene mana2 tah.tau2 dh abis semalam.haha

Al-Fatihah tuk arwah

BIONIC WOMEN said...

Al-fatihah utk tok tan...

X sempat tengok pun ending citer tu semalam.aper ceritanya ek?

nur.sa said...

tak follow cite tu sebab lakonan zizan mcm tak best. tak bape menjadi. huhu

luahfikiran said...

SALAM,
LF TAK IKUTI DRAMA INI. JADI TAK BOLEH NAK KOMEN. APAPUN LF SUKA DENGAN LAKONAN LOKMAN INI. DIA NI KELAKAR SIKIT !

ana ayesha said...

ana tak tengok semua episod so tak boleh komen. tapi cerita ni mcm best jer

ana ayesha said...

ana tak tengok semua episod so tak boleh komen. tapi cerita ni mcm best jer

Dilla Ady said...

citer ni yg filem jek dilla da tgk..tu pun tgh2 die cam buhsan sket..ending pun tak sempat abiskan..

yg EPC ni lak langsung tak tgk sbb waktu siarannye clash ngan cinta kirana huhuhu..

al-fatihah tuk arwah tok tan

VirginBitter said...

hehe mcm cite filem je..hehe

y@n@ M!B said...

kita x lyn pn cite ni..mule² dlu tgk la..tu pn sbb minat dgn budak kecik cute tu..huhu~

pawaka19 said...

mel tak layan..tapi ada ura2 mengatakan tak best..

New Entry "Produk Handphone Yang Menjengkelkan"

e F a said...

efa tak suka gak ending cerita esc....macam hampeh....sooo boringg...

Anip™ said...

hehe..aku x tgk ler episod last..ko xpuas ati..x best ker ending dia..heheh

MiMiEy :) said...

mimie x berapa suka cerita nie.
makin lama makin merepek.
ending pon tah pa pe.

al-Fatihah untuk tok tan

Kazaztan Team said...

ramai juga yg review citer kate best..tp tak pernah berksempatan nak tgk...

PUPUT said...

al fatihah..sedih tgk kubur tu..hmmm..
sy klu beli kasut tumit tinggi setahun sekali je pakai..time raya je..hehe..dukung anak kang susah..mahu terpelecok..
citer esc tu ending dia mmg bersepah..dah tu leh lak ustaz riyan tu sabo time irham dtg kaco time dorg nak akad nikah..klu laki lain mahu kena pelempang...tp nak wat camne..kita bkn pengarah..ngeee...

LiFe KaMi said...

Al Fatihah kepada Tok Tan..
Kami tgk citer ni sebab Mia Sara jer,tu pn tgk kadang2.. citer ni slow ler tk mcm filem syurga cinta, awal blakon mnkin lg bagus..

Tapak Kaki said...

ala.. saya tak tengok ar cite ni.. layan kejap pun sebab nak tengok adik mia sarah tu je.hahaha

nabilah_2908 said...

HYE AMNI ;

biasanya kami balik JB setahun sekali jer.. :)

HYE AQUE ;

hahaha...ingtkan akk sorang jer alami nasib yg sama...leh geng la mcm ni... ;)

HYE ALONG TAPA ;

takpe la... :)

HYE AINZ ;

yeay...jumpa geng lagi...(^_^)

bila tgk org pakai heels..teringin gak..nmpk cantik..kalau sy pakai..dah macam giant berjalan..hehehe... :)

HYE NUR AREEFA ;

tak bape sngt sbnrnya...yg menarik org ramai tgk sbb kehadiran Mia tu je.. :)

nabilah_2908 said...

HYE KAK INA ;

akk minat pelakon yang mana..? :)

HYE PENA;

xpe pena...tak penting mana pun cerita ini..

kalau akk studnt mcm pena pun..sure tk dpt tgk..tp bila dh kerja ni...bnyk free time waktu ptg..boleh la tgk.. :)

HYE AK ;

wah...siap nk terbitkan balik...hehehe...pi la contact David Teo..mn tau dia setuju... :)

HYE AKMAFAIZAL ;

hehehe..xpe la tu.. :)

HYE BW ;

pnjg nk cite kt sini...BW masuk tonton.com...kt situ ada ending cerita ni..then nilaikan la sendiri..huhu.. :)

nabilah_2908 said...

HYE NUR SA ;

tp sy rasa..lakonan CT mcm kureng sikit...huhu.. :)

HYE LF ;

yupp..dlm kelakar pun..dia berjaya selitkan unsur2 positif dlm setiap lawak dia.. :)

HYE ANA ;

erm...nk kata best sngt tu..tidak la..so..so.. je. :)

HYE DILLA ;

movie punya tk bape best..mmg bosan sikit...yg ESC ni much more better yg movie.. :)

HYE VB ;

lama tak nampak...apa kabar..??

yupp...asal dr cerita filem..skrg ni jd drama pula... :)

nabilah_2908 said...

HYE YANA ;

yupp...tarikan utama cerita ini adalah Mia...cuba tkde Mia...ha..sure tk ramai yg nak tgk.. :)

HYE PAWAKA19 ;

sy bagi 3/5 tuk cerita ni..tk bape best sngt...tp boleh la.. :)

HYE EFA ;

hahaha...sama lah kita... :)

HYE ANIP ;

mmg tk best..bersepah...ada lak majlis kawin main dapat je...

dh mcm kena tangkap basah lak..kena nikah time tu gak..huhuhu..

HYE MIMIEY ;

mcm nk cepat2kn habis je cerita ni kan..sbb tu la semakin lama..semakin terabur.. :)

nabilah_2908 said...

HYE KAZAZTAN TEAM ;

tk bape best cite ni..huhu..3/5 :)

HYE PUPUT ;

sy guna heels yg agak tinggi..time grad je..kalau pi intervw pun guna yg 1 or 2 inch je.. :)

ending tu...setuju..tah pape tah..
cucu kesayangan dia takkan la tak boleh buat majlis yg proper sikit..ni dh macam org kena tangkap basah lak..nikah time tu gak..huhu...

HYE LIFE KAMI ;

tul tu...penarik cerita ni...Mia sorang je.. :)

HYE TAPAK KAKI ;

Mia juga yg jadi tarikan...kalau Mia tkde..sure tkkan ramai yg tgk kan..? :)

Wawa~* said...

sy x tgk ending nya... crita tu makin lama makin bosan n meleret... huhuhuhu

nabilah_2908 said...

wawa..

betul tu...ending la..tk proper lngsung...huhu.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...