Tuesday, October 12, 2010

ALAHAI Z



Hello fwens.....hai

hmm...lama dah tak bercerita tentang Z kan...? lama betul dia menyepi....




al-kisah............

semasa Z pulang dari kerja....diradio berkumandang lagu-lagu yang Z suka....apa lagi...sesi karaoke bermula la disepanjang perjalanan pulang ke rumah Z...

pandangan orang lain bila nampak Z menyanyi....??

" ah....ada aku kesah...aku tak ganggu hidup mereka......." bisik hati kecil Z



Z tidak la buat begini yer...hanya mulutnya sahaja yang bergerak...hehehe...

satu tabiat Z semasa memandu...biasanya dia jarang nak pegang stereng keretanya....dia lebih suka letakkan tangannya di bahagian hon..iaitu di kawasan tengah-tengah stereng..masa dia belajar memandu suatu ketika dulu...dia pernah ditegur oleh instructor tentang tabiatnya...namun hingga kini...tabiatnya masih belum berubah...



sedang seronok melyan lagu-lagu kegemarannya....tiba-tiba tangannya tertekan hon....agak kuat juga la bunyi hon itu...maka terkejut la auntie yang sedang memandu di hadapan kereta Z...

" opssss....!!!" Z tersedar akan kesilapannya.

Auntie itu asyik memandang Z dengan muka marah melalu cermin keretanya...mungkin dia terkejut and tertanya-tanya apa lah salah dia sehinggakan dia kena hon sebegitu rupa... Z pula buat-buat muka tak bersalah,



bila ada peluang...dia pun memintas kereta auntie tersebut sambil mengangkat tangan dan terseyum tanda meminta maaf.

malu punya pasal..Z memecut laju pulang ke rumah dan kali ini..tangannya betul-betul diletakkan di stereng keretanya....dan berjanji takkan mengulangi perbuatan itu lagi.....



p/s : sebenarnya banyak kali dah Z kena macam ni...dan setiap kali itu lah dia akan buat muka innocent dan setiap kali juga lah berjanji takkan buat lagi...tapi................perkara yang sama tetap berlaku.....alahai Z........huh


p/s/s : apa tabiat pemandu yang you all paling tak gemar sekali....?

31 comments:

PIDUT ASiS said...

hahaha..mesti malu gile kan??
auntie tu lak,mesti cuak..hahah
erm..paling tak suka orang kejap ke kiri,pas tu ke kanan..macam orang mabuk...

Post Terhangat...

Ketawa Sampai Terkentut-kentut

Amni said...

pemandu yang suka hon2.. sangat2 tak suka.. langsung tak leh sabar.. alahai~

Along Tapa said...

lain kali hon ko kena pasang cover bertutup la...bila nak guna kena bukak cover tu...baru tak tertekan..haha

pemandu yang paling aku tak suka...pemandu yang takde bahasa....ko faham kan?

Gorengbaek - Aku rasa sangat...

Ieda Al-Habsyi said...

taksuka bila tetiba nak tukar lorong tanpa signal, masuk gitew aje, sakit betoi ati eden :)

BIONIC WOMEN said...

x suka memtong ikut kiri..huhuhu

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

tak suka pemandu yang kalau nak belok langsung tak bagi isyarat..

memang mengong la sapa buat gituu..

mahira oya said...

tak signal..

kak ina mail said...

Akak tak de pengalaman tu, sebab tak de bawak kereta.tapi akak yang menumpang pun turut merasainya.kereta yang memotong belah kiri, bahaya sangat.

y@n@ M!B said...

tunang ai sukaaa men tekan² hon bila ai tgh drive..geramm sgt...mslhnya org akn slhkn driver..bkn org yg menekan hon..grrr~ *naseb tunang..klu takk....huhu*

kita xsuka driver yg xgheti bagi signal..bkn ssh pon..especially bila kt simpang tuh..haish kita tggu punya setia, ingt dia nk jln straight..skali dia msk simpang daaa...grrr grr...paling rs nk bom bila kete tu kete mewah..>_<

Elly & Emmy said...

hehehe.. mesti makcik tu terkezut verukk...

aliesha kirana said...

sorri lambat AK masuk ari ni.. ehheeh... cian makcik tu..hehe... Z kene ubah la tabiat die tu..hihih...

AK paling xske ble org merokok dlm kereta... @ buang sampah dr luar kereta.. mmg pntang la... Ak mmg xske org merokok..huhuh.. n AK xske org yg xreti jg alam sekitar..eheheh~

pawaka19 said...

paling tak suka pemandu tak bg isyarat singnal kalau nak belok mana2..

New Entry "Kapal Terbang Yang Terbang Seperti Burung"

d_tieah said...

Alahai ZZZZZZZZzz..
Hehe..
Aku paling x sk kalo pemandu yang x pndai bg SIGNAL..
Ikut suka dia je..
Geram ni..
Huhu..

MiMiEy :) said...

lawak ar pulak.
akk pon boleh wat muka selamba erk?
hehehe,
lepas nie jgn buat macam 2 dah.
mesti auntie 2 terkejut gilak..
hahahaha

ainz said...

huhu...over nye org dlm gmbar tu nyanyi..hik3..

ain paling xsuke orang yg mencilok2 jalan..main redah je kluar simpang walaupun terang2 nmpak kita ade di situ..

lagi satu ain xsuke mereka yg suke hon..bile ade pemandu pmpn,lagi la..melampau2 kadang2 ain rase derang ni..isk..

redNing said...

hye...

yg paling xske kt traffic light..bila lampu hijau je terus ada bunyi hon kt belakang..x sabar2

nur said...

hahaha.
x sangka. =D

kalo tabiat pemandu dlm kereta lain, emm x tahu lagi sbb xda experience bw kereta sendiri. kui3

tapi kalo sebagai penumpang kepada pemandu, plg tak suka kalo mereka hisap rokok. aduhaii..pening kepala. haha byk songeh plak ek? ;p

Kazaztan Team said...

tak suka org yg nak masuk lane...signal terlalu dekat..kkdg kite tak nmpk pun die signal...alih2 nk msuk lane org..

Cik Akma said...

hihihi. suke bile time tdo dlm kete. bgn2 da smpai ke destinasi ;p

LiFe KaMi said...

pemandu yg hon tu mmg tak reti sabar padahal kat depan tu jem ,yg dia hon blakang kita apasal, ni yg hangin,,tetiba je emo..:)

nabilah_2908 said...

HYE PIDUT ;

hehehe...auntie tu terkejut sesangt la kot...yer la..elok jer memandu tiba2 kena hon..hehehe.. :)

HYE AMNI ;

ha...itu betul juga...tp keadaan mcm ni jrg berlaku kt melaka...jika di KL perkara biasa kot...

HYE ALONG TAPA ;

hahaha...ada ke jual cover tu.. :P

hmm..faham sngt.. ;)

HYE IEDA ;

oh...sama lah kita....mmg kerap sngt jadi...bila dh terlanggar tahu lak nk marah...pada hal dia yg salah.. :)

HYE BW ;

hmm....dlm hal ni..tk boleh salahkan si pemotong juga...myb yg dok lane kanan itu perlahan...n tak sepatutnya duduk di lane tersebut.. :)

nabilah_2908 said...

HYE GADIS ;

ha...sama lah...rasa mcm nk tembak jer lampu signal dia...biar betul2 rosak...huhu... :)

HYE MAHIRA ;

hmm....itu mmg masalah paling utama... mmg selalu la org yg tk bagi signal itu kena ' maki' la..la..la.. ;)

HYE KAK INA ;

hmm...betul tu...kita pun kena alert juga kak...dh tahu lambt...better cepat2 tukar lane..org2 ni tk reti bahasa...tau nak cepat jer...

HYE YANA ;

hehehe..notty tul tunang yana tu kan...

sama lah...sy pun selalu kena macam tu...bagai apa la kita tunggu dia...rupa2nya dia masuk simpang...

HYE E&E ;

hehehe...dh tentu...agaknya dia pun sama2 feeling layan lagu..tiba2 jer kena hon..hehehe... :)

nabilah_2908 said...

HYE AK ;

xpe...masuk la bila AK free... :)

buang sampah ke luar...ha..itu mmg buat sy hangin...rasa mcm nk langgar jer bontot kereta tu...nk kereta dia jer bersih...tp tknk jaga kebersihan alam sekitar....hrumm...

HYE PAWAKA19 ;

ha...majority tak suka part ni.. :)

HYE D_TIEAH ;

sengal kan Z tu..hehehe..kesain kt auntie yg terkejut tu.. :)

HYE MIMIEY ;

boleh...kenapa tak caye ke...hehehe... ;)

HYE AINZ ;

penunggang moto la paling bahaya sekali..adakalanya kereta2 ni bukan nak ambil kesah..mntg2 la kete lebih besar dr motor..dia main redah je...

nabilah_2908 said...

HYE MR RED ;

hmm...lama dh tk dgr kabar Mr Red.. :)

itu la...rakyat malaysia ni mmg kurang kesabarannya...sebab tu la selalu sngt acdnt..kita patut ambil contoh dari negara2 luar..negara mereka maju juga...tp xde la selalu berlaku kemalangan mcm ni..

HYE NUR ;

sama...sama....mmg pntang org hisap rokok...instructor yg ajar akk bawa kereta dulu pun suka merokok...tp bila akk bagi signal...batuk2..bila belajar dgn dia...esok tu..dia dh tk hisap rokok lagi dh sampai lah akk habis belajar..hehe.. :)

HYE KAZAZTAN TEAM ;

kira ok juga dia bg singnal...myb dia terlupa...tp yg menyakitkan hati...masuk lane org..tp tk reti bahasa nk singnal...

HYE CIK AKMA ;

kalau my dad yg drive...hahaha...dah tido..rasa mcm lama je tido..tp bila bangun..tk sampai2 lagi...hehehe...

HYE LIFE KAMI ;

sengal la tu..lngsung tk bertimbng rasa...fikir diri dia sendiri je.. sakit gak nye dia tu... :)

E.d.Y said...

mmg best letak tangan kat tempat hon tu..lg selesa...hehe


jangan lupa join contest MORTAR BOARD..

http://danielzaidi.blogspot.com/2010/10/contest-mortar-board-beauty-in-ugly.html

Dilla Ady said...

hihihih..kelakar jugak si Z ni ye..

paling tak suke, bile kite tunggu nk kluar simpang rupanye kete yg kite tunggu tu bukan nk terus tapi masuk simpang kite....ntah mane ilang signal die ntah!

Prince Halilintar said...

kalau ade org hon prince, prince hon balik la..kononnya wat2 kenal la..padahal xkenal..hahahaha..sori da lame tak berblogwalking..

Mak Su said...

maksu plaks tak reti tekan hon... kakaka

maksu paling tak gemar lelaki pempuan beromen pegang dot dot dot time memandu.... huh sengal jer

nabilah_2908 said...

HYE EDY ;

kan...selesa jer....tp bila nk kawal stereng tu tetiba je terketak hon..hehehe.. :)

HYE DILLA ;

hmm..perkara itu mmg biasa jadi pada saya...susah kan...? :)

HYE PRINCE ;

kalau org yg hon tu bermuka manis..sy tk kisah...cuba muka mcm cuka...erk...sy tk berani nk hon balik.. :)

its ok prince...dtg la bila ada kelapangan.. :)

HYE MAK SU ;

hehehe....kt sini jarang jumpa lak...maksu selalu jumpa eh..? :)

khairolghani said...

selalu gak jadi gini..tapi wat bodo je..hehe..

Wawa~* said...

hahahahaha.. saya pn ada jg terhon.. maluuu.. ngegege...

erm, sy x suka pemandu yg x reti signal masuk depan.. nak lg truk kalu dgn lajunya masuk.. teperanjat tau, huhu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...