Wednesday, October 06, 2010

BELASUNGKAWA BUAT MAK UDA



4 Oktober 2010...

seawal jam 4 pagi...Mak Chu call my mom memaklumkan tentang Mak Uda...

Mak Chu khabar kan yang anak dalam kandungan Mak Uda yang berusia 8 bulan meninggal di dalam perut..

so.....pagi tu kami sekeluarga bertolak ke JB untuk meziarah...



Gambar yang 1st...mak long & mak chu



sementara menunggu jenazah tiba di rumah...my mom & mak chu berganding bahu menyiapkan juadah untuk kenduri tahlil..

masak simple jer..kari ayam & roti...



sehingga zohor...urusan di hospital belum lagi selesai..sementara menunggu...
apa lagi..main-main la dengan Iris...anak bongsu Mak Uda..
muka dia betul-betul photostat muka mama dia..




Iris ni..mula-mula...muka dia masam je...tengok orang macam nak telan..hehehe..
puas dok ngorat dia...lama-lama...dia dah mula ok..
dah mula bercakap...senyum bagai..



setelah jenazah tiba.....

Salam takziah buat Pak Uda & Mak Uda..
bersabar lah....anak ini akan menanti di syurga kelak...

hmm....kerana itu lah I menyepi....tak on9...dalam otak ni asik teringat pada blog...esoknya pula..I still cuti...tak masuk kerja....

line wi-fi yg free tu lak...ownernya tak on...so tak dapat la nak upadate blog...segment tuk 100penulis pun terlepas....hrumm...terpaksa lah tunggu next week...huu


p/s : sayu hati bila tengok Mak Uda....nampak tabah...bila jenazah nak di bawa ke kubur...mak uda menagis...hmm.....sedihnya...macam tu la agaknya my mom rasa bila kehilangan Kak Jannah 26 tahun yang lalu kan.....huhu.....huu


35 comments:

aliesha kirana said...

salam takziah buat mak uda.. InsyaAllah anak inilah yg akan tolong die di akhirat kelak, menunggu dia untuk ke syurga... sedih mesti sedih.. tgk anak yg dikandung 8 bulan..lg sebulan nak keluar ke dunia..tp Allah lebih sayangkannya..

mase die berpantang tu mesti sllu teringat kt baby kn.. sob sob.. AK rase sedih~~

Anonymous said...

kak..adin baca kt profile k.dura..bby tu xda telinga ye??...kesian nyer mak uda..ramai ke yg dapat balek jb???

best pulak dpt balek...huhu

mama_auni said...

salam takziah yek....

kak ina mail said...

salam takziah buat mak uda.iris comel ye, mesti mak uda cantik.

Rinna said...

Salam takziah buat keluarga Mak Uda yer.. Moga anak itu menunggu di pintu syurga.. Amin

BLADE EDGE said...

takziah...

fara said...

takziah buat mak uda...
dah 8 bln... sedeynye...

pena said...

takziah buat mak uda..

imanshah said...

Salam, semoga tabah mengahdapi ujian Allah..darinya kita datang kepada-Nya jualah kita kembali

nur said...

i can feel this feeling.
i have this experience before.
my sister in law. 2times kot.
huhu~
insyaAllah. Ada rezeki lain.
hanya org2 yg terpilih je dpt ujian ini. sbb tabah. huu~

PIDUT ASiS said...

takziah buat mak uda....dah 8 bulan,mesti terasa sedih..InsyaAllah ada rezeki di masa hadapan...

ana ayesha said...

takziah.

comel tul iris

MiMiEy :) said...

salam takziah untuk keluarga mak ude.
memang sedih bila kehilangan org yg tersyg.
tp Allah lg sygkan dia..

d_tieah said...

Takziah..
Tetibe teringat anak buah yang baru berusia 5 bulan pergi menyahut seruan Illahi bulan 2 yang lepas..
Huhu..

Mr Noble said...

sorry to hear that. takziah buat mak uda nabilah

MissXYZ a.k.a Abaikan said...

takziah utk mak uda nabilah =)

♥ αṁγηαβειια ♥ said...

takziah utk mak uda. setiap apa yg berlaku pasti ada hikmahnya kan? ;)

Along Tapa said...

T_T.....

apsal tetiba aku rasa tersentuh lak ni~~~takziah ek kat mokda tu...cakap kat dia, jangan dikenang yg telah pergi...nak anak boleh usaha lagi..

Gorengbaek - Aku tak percaya...siot~~

Kazaztan Team said...

mak saya juga kehilangan abg saya 35 thn lalu....saya tak ada lg...dngo citer aje...

~cik tiram~ said...

takziah buat mak uda....
sabar ya...

TUKANG KATA said...

setiap yg terjadi ada hikmahnya..anak ni bakal memimpin ibu bapanya ke syurga kelak..i.Allah.

Prince Halilintar said...

dah lame prince xkomen kat sini sbb bz gan keje..apepon takziah dan al-Fatihah kpd mak uda nabilah...

BitsBest said...

takziah ye wak...lumrah kehidupan.yg hidup pasti akan mati...apatah lagi yg belum mengenal dunia..

E.d.Y said...

innalillah..takziah buat beliau sekeluarga...

nabilah_2908 said...

HYE AK ;

moga mak uda tabah... :)

HYE ADIN ;

ada...tp kecik je...bc jer la kt profile kak dura tu..xmo cite kt sini...macam mengaibkan mak uda ada juga..

xramai pun yg balik...yg ada mak long..mak njang...yg lain xde.. :)

HYE MAMA_AUNI ;

terima kasih..

HYE KAK INA ;

tu yg bertudung n pakai baju pink tu...itu la mama Iris.. :)

HYE RINNA ;

insya'Allah kak...anak itu pasti akan bntu pak uda n mak uda di akhirat kelak.. ;)

nabilah_2908 said...

HYE BLADE EDGE ;

terima kasih..

HYE FARA ;

yupp....tinggal sebulan jer lagi..due dia yg sebenar hujung bulan nov ni...

HYE PENA ;

terima kasih.. :)

HYE IMANSHAH ;

terima kasih..

HYE NUR ;

ya Allah...sampai 2 kali...sure dia trauma utk dpt anak lagi kan..?

nabilah_2908 said...

HYE PIDUT ;

lama tk nampak Pidut..buzz yer..?
mudah-mudahan....ini la risiko mengandung pada usia yg lewat.. :)

HYE ANA ;

terima kasih..

HYE MIMIEY ;

setiap yg berlaku pasti ada hikmahnya kan.. :)

HYE D_TIEAH ;

alahai...kenapa dgn dia..?

HYE MR NOBEL ;

terima kasih..

nabilah_2908 said...

HYE MISS XYZ ;

terima kasih.. :)

HYE AMY ;

yupp...bersabar jer la... :)

HYE ALONG TAPA ;

terima kasih...mengandung lewat 30-an mcm ni la risikonya...tk pe la..myb dia boleh tumpukan pada Iris...Iris kecik lagi.... ;)

HYE KAZAZTAN TEAM;

sama lah kita...ms kakak yg pergi...sy pun belum lahir lagi.. :)

HYE CIK TIRAM ;

terima kasih.. :)

nabilah_2908 said...

HYE TUKANG KATA ;

yupp...Insya'Allah...

HYE PRINCE ;

its ok...thnks.. :)

HYE BITSBEST ;

thnks awak.. :)

HYE EDY ;

terima kasih.. :)

maRShA said...

takziah tuk mak uda siz nabila..:)

Mr. Amni said...

Takziah untuk mak uda... moga kuat.. amin!

nabilah_2908 said...

HYE MARSHA ;

thnks.. :)

HYE MR AMNI ;

thanks.. :)

Syarah said...

takziah jugak utk mak uda. sedih once maklong brthu. dah berangan2 dah nk main dgn baby baru raya nx year. tapi xpelah, ajal maut, jodoh, rezeki semua di tgn Allah.

nabilah_2908 said...

HYE SYARAH ;

yupp...ini semua ketentuan dari -Nya...

lebih baik rasanya baby itu pergi dari hidup...mungkin Allah tak nak menyusahkan Pak Uda & Mak Uda tuk jaga baby tu nanti..baby tu kan anak istimewa.. :)

Tapak Kaki said...

takziah buat keluarga arwah..

time ang sedih pun boleh ingat kat blog ek.hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...