Friday, October 01, 2010

BOLEH PANDANG TAPI TAK BOLEH PEGANG



Hello dear fwens.......hai

apa hal lak ni...apa yang boleh dipandang...tapi tak boleh dipegang...??

actually takde apa pun....saja nak ajak you all dengar lagu dari video ni....lagu yang sarat dengan nasihat...and genre music pun sesuai untuk didengar oleh muda mudi masa kini...



cuba hayati lirik lagu ini..



Kalau berpacaran
Memang banyak pantang larang
Menjaga susila
Ibu bapa adik abang

Apabila berdua
Carilah tempat yang terang
Agar tidak pula
Mencuba aksi terlarang

Boleh pandang-pandang
Jangan pegang-pegang
Duduk renggang-renggang
Bertambah sayang

Biar malu-malu
Biar segan-segan
Kerna malu itu
Perisai orang beriman

~Ana Raffali Sohaimi Mior Hassan Altimet~

ok..jom baca quot di bawah ini pula...



setuju...???

credit to : OH MEDIA

so apa pendapat you all tentang lagu ini...??pang


30 comments:

kella said...

belum pernah dengar pula lagu ni ya! bagus.. ada maksud tersirat dan tersurat.. :)

kella said...
This comment has been removed by the author.
aliesha kirana said...

hehe..best ..lagu nasihat.. nabilah..cmne watermark..ok x?

~cik tiram~ said...

best2...:)

Mr Noble said...

setuju.
it's better to burn out than to fade away

y@n@ M!B said...

alaaa pc opis xde speaker =(

tp lirik dia bagus..mmg sgt bgs dituju utk remaja yg cbok kapel kapel tu..huhuhu~ =)

Amni said...

Sangat2 setuju! saya suka an raffali.. Yeah!

Amni said...

Nak copy boleh? nak letak kat blog.. hhehe...

atoyis said...

100% setuju..kalau dah suka haper lagi masuk ler meminang..kan kan

Kazaztan Team said...

ehehhehe...leh pdg aje...tak leh pegang...tp pdg pun kena skali aje..byk2 kali dah jadi lain lak kang...

ana ayesha said...

baru tau ana raffali ni anak suhaimi meor hasan patutlah lagunya berunsur nasihat

kak ina mail said...

Lagu nasihat tu okey, tapi akak tak berapa minat ana rafali, bagi akak dia tak pandai nyanyi sangat.

Wawa~* said...

sangat setuju!
malu itu iman :)

thanks for the reminder utk kita smua ye nabilah...

Dilla Ady said...

tak seswai tuk org da berkawin cam dilla ye nabilah..

kitorang leh pegang2 tangannnn...wink wink wink....;)

E.d.Y said...

best...layan gak lagu ni

Cik Akma said...

suke suara ana rafali hihihi :D

luahfikiran said...

SALAM,
HARI2 LF SUDAH BERLALU. PERKAHWINAN LF DULU PUN BERDASARKAN CINTA. ALHAMDULILLAH, KEKAL SEHINGGA SEKARANG NI DAH 38 TAHUN !

ainz said...

hehehe...baru 1st time dengar lagu ni..best3..tq nabilah.. :)

ainz said...

nak mintak izin amik quote..nak letak kat blog... :)

MiMiEy :) said...

first time dgr.
best gak lagu nye..
openuh nasihat.
remaja skrg kapel x ingat dunia.
sampai lupa akhirat.

nur said...

wow!
amazing.
Best!
Hehe mohon share bg kat kwn dgr ye..

hehe. =D

pena said...

setuju sangat.. suka lirik lagu ni... =)

p/s: comel la ladybird kat atas 2.. nk sepasang boleh?? hehe.. =)

Laston M Nainggolan said...

mantap banget.. salam kenal ya kawan.......

ciEk NiENa said...

hai nabilah.. ala, xbley loading la video tu.. HUHU.. tenet sgt down kt UMP. huhu..

LiFe KaMi said...

merdunye lagu ni..hehe
betul3 kena menjaga adap bercinta sebaiknya..

nabilah_2908 said...

HYE KELLA ;

lagu ni belummeletup lagi...baru sekali dua keluar kt radio...1st time dgr..terus terpikat.. :)

HYE AK ;

watermark yang AK buat tu ok..thnks..belum sempat guna lagi.. :)

HYE CIK TIRAM;

yupp..mmg best.. :)

HYE MR NOBLE ;

yupp...(^_^)

HYE YANA;

hrumm..xpe la...lagu ni ada juga keluar di radio..tp jarang2..sbb baru lagi.. :)

nabilah_2908 said...

HYE AMNI ;

hehehe..sy tahu amni suka ana rafali..hehe..ambil la.. ;)

HYE ATOYIS ;

betul juga tu..tp kena tgk poket dulu..kena tengok akaun bank dulu..cukup ke tak nak bagi ank org makan...if cukup...baru leh on.. ;)

HYE KAZAZTAN TEAM ;

hehehe...betul gak tu...jd bnda lain lak..pandang sikit2 jer la..malu2 la katakan...hehhe.. :)

HYE ANA ;

iyer ke...sy pun baru tahu gak ni.. :)

HYE KAK INA;

dia ni ok la...imej pun ok..maklum lah masih baru..lama2 nnti terer lah dia.. :)

nabilah_2908 said...

HYE WAWA ;

ur welcome dear.. :)

HYE DILLA ;

yupp...tul tu...ha...jeles dgn Dilla...hahaha.. :P

HYE EDY ;

best kan... :)

HYE CIK AKMA ;

yupp..suara dia mmg best...tp lagu terbaru dia ni...mengantuk sikit..huhu.. :)

HYE LF ;

alhamdulillah....(^_^)

nabilah_2908 said...

HYE AINZ ;

hehehe...ambil la...(^_^)

HYE MIMIEY ;

yupp...Mimiey pun boleh ambil pengajaran dari lagu ni.. :)

HYE NUR ;

boleh...ambil la.. :)

HYE PENA ;

hehehe...yg ada cuma gambr je..yg real..xde...(^_^)

HYE LASTON ;

salam kenal juga...(^_^)

HYE CIEK NIENA ;

hrumm...ada juga keluar kat radio..biasanya ada kt hotfm..mn tau lepas ni lagi ni meletop..leh la dgr.. ;)

HYE LIFE KAMI ;

best kan..even berunsurkan nasihat...tp catchy.. :)

Tapak Kaki said...

aku tak da la suka sngat dengan ana raffali tu.. tapi lagu tu not bad laa..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...