Wednesday, October 13, 2010

CERMIN KU RETAK SERIBU



Oh......terngiang-ngiang lagu Cindai di corong telinga tatkala ingin menulis entri ini...huhu....

semalam...sebaik sahaja I selesai publishkan n3 ALAHAI Z .. I pun terus la bersiap-siap...sepatutnya I ada kerja luar semalam...

bila I nak masuk kereta.....Ya Allah...terkejutnya bila tengok cermin Miss Red retak seribu....at that time...rasa macam nak menangis...pasti ini kerja tukang mesin rumput..kerana pagi semalam..memang mereka potong rumput area situ...



Staff yang ada kat sini pun pergi la cari group pemotong rumput nih..mula-mula memang tak nampak...lama selepas itu..baru nampak mereka semua mula berkemas-kemas nak balik....so staff tu pun panggil la....slow talk dengan dia...minta ganti rugi...



nampak tak cermin Miss Red retak...??

tak pe tengok yang ni pula...



I dah call my dad....my dad pun segera datang....macam tu juga dengan mandor pemotong rumput ni...bincang..punya bincang...akhirnya mereka setuju nak bayar ganti rugi...

terus la my dad bawa Miss Red ke bengkel....

di kala itu....I bersyukur sangat...kerana Allah permudahkan urusan....

sekarang ni Miss Red masih lagi berada di bengkel....pada awalnya..my dad cadang kan ke Dr Cermin...tapi mereka menolak....mahal katanya....so..dia bawa tah bengkel kat mana tah...sebab mereka nak cari service yang murah....my dad tahu la tempat itu...



macam mana retaknya cermin Miss Red ni...macam tu juga lah retaknya hati I nih...

actually....I tak salahkan pemotong rumput itu....I faham....ini semua hanya accident....dia sedang jalankan tugas dia...bukan dia sesaja jer nak baling batu..yer tak...??

tapi...nak buat macam mana.....ini la risiko yang perlu mereka ambil.....



petang semalam....bila balik rumah my dad cerita.....simpati pada group pemotong rumput ni...yer la gaji tak seberapa...dah nak kena bayar ganti rugi...more pihak berwajib yang sepatutnya membayar service mereka....tak bayar dengan betul...bayar separuh....bayar suku...so mereka susah sikit nak survive...

I tak mahu ulas siapa pihak berwajib itu....takut nanti orang salah tafsir...tak pasal-pasal jer orang tuduh I sebar fitnah.....

special thanks pada kawan-kawan....dengan sepantas kilat memberikan sokongan...



and...tak lupa juga pada staff FRSB yang membantu...and....terima kasih yang tak terhingga pada my dad....coz always there for me......thanks ayah.....muah

p/s : redha dengan musibah yang menimpa....mungkin ini satu petanda dari Allah utuk I dan yang lain.....mungkin ada silap di mana-mana menyebabkan Allah turunkan musibah ini...

p/s/s : kesian Miss Red....ada jer yang tak kena dengan dia....I'm sorry Miss Red.....

37 comments:

makdara TERdiva said...

ermmm..betul...setiap musibah tu menyuruh kita berfikir dan segera kembali kepada-Nya..

jgn "baling batu sembunyi tangan" sudah :)

PIDUT ASiS said...

nasib baik mudah urusan..hurm..betol gak kan..bukanya dorang sengaja..tapi benda dah jadi,nak buat macam mana...

Post Terhangat...

5 Signboard Yang Erk.....

Elly & Emmy said...

kesian cik red.. tu laa kan..malang tak berbau.. sentiasa ada kat mana-mana.. tapi sib baik semua nyer setel ngan baik..

ana ayesha said...

anak manja ayah yer

aliesha kirana said...

cian Miss Red, sori nabilah..smlm AK terbaca tp xsempat komen sbb busyyyyy sgt..hhuhuhu..

hope everything fine k.... kt tmpt keje AK pn ade kes cmtu, n pihak pemotong rumput tu byr ganti rugi..eheheh..mmg cian gak kt dorg..

skrg ni kalu dorg dtg potong rumput kt cni, dorg soh sume org alih kereta jauh2 dl..ehehe..utk elakkan mende2 cmni...

sabar ek nabilah..hehe~ miss red still gorgeous..hehe

Ieda Al-Habsyi said...

setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya, sabo ek :)

Along Tapa said...

sekurang-kurangnya ko merasa dapat cermin baru apa lepas ni...

Gorengbaek - Aku rasa sangat...

HaNTwO said...

huhuhu simpati kepada kedua2nya...kamu dan pemotong rumput tu...

mahira oya said...

yerp begitulah..harus redha..

khairolghani said...

memang nangis la kalau tengok cermin macam ni..setakat ni tak pernah alami lagi..yg ada pun calar2 sebab orang lain langgar masa masuk parking..

kak ina mail said...

Tak pelah dapat gak miss red cermin baru.Akak belum ade kereta lagi , belum tahu laaaaaagi cam mana .

nur said...

perghhhh!
menguji kesabaran betul. huhu.

kitorg hanya mampu menitipkan simpati dan mendoakan supaya akak sabar banyak2.

p/s: kalo saya lah, dah menangis dah. (T_T)

papepon, alhamdulillah..semuanya dah selamat.

Anonymous said...

ayah dh mcm super hero..mst dy dtg ngn bj keje dy yg semat tu kn??..haha
..patut bsyukur sgt pd ALLAH...
dy permudahkan sgt2 semua nya...

kalau lah x jumpe org potong rumput tu...bygkan brapa mahal duit nk pakai kn?...alhamdulillah=)

Prince Halilintar said...

kecian kat nabilah n pemotong rumput tu..tapi nk wat camne kan dah terjadi,slmt pemotong rmput tu brtangjawab..org mlsia ke org indon pemotong rumput tu??

Mak Su said...

alamak! dah nak terkena......

Ati Masrif said...

kan bagus car dpt cermin baru tp sian gak kat pemotong rmpt tu

y@n@ M!B said...

ank ayh ni..hehe..klu ai pon akn call ayah jugak..rs slmt je bila ayh ada time kita ssh kn *tacing*

maybe lps ni dorg akn lbh berwaspada..=)

Insyeera ; shieera said...

alahai.kesiannya!

imanshah said...

Salam saya dulu pernah kena, retak cermin tu seretak hatiku

Kazaztan Team said...

bilaa dah retak seribu nak dengo lagu dlm keta pun dengo bunyi angin...tabahye...

Khaizarien said...

sian dorang & Miss Red

selamat perasan awal.. if perasan lambat macam mane ek..

nk salahkan siapa pula

Regard,
Khaizarien Blog
@ Sudi-sudikan melawati Khaizarien In D' House

~cik tiram~ said...

eyyy orang yg buat tu tak ngaku ke.....hehs.
sabar ye kak...hehe...

pawaka19 said...

cian2..teruk gak tu..kalo ada mesin rumput..kadang2 takut gak dia mesin tayar kita..mel selalu pikir macam tu

New Entry "Kapal Terbang Yang Terbang Seperti Burung"

ainz said...

erk...cermin kete pecah..kalau ain..ain akan terkedu je kat situ..huu...

btul cakap nabilah..kita tak bleh salahkan derang..harap mereka lebih berhati2 lepas ni..cermin kete bukan singgit dua..

MissXYZ a.k.a Abaikan said...

syukur gak la kne cermin... jgn kne kepala sudah la...

sbr ye nabila...

MiMiEy :) said...

teruknya retak.
dah x rupe cermin.
ape2 pon sabar lah akk.

Mr Noble said...

dah eksiden, nak buat camne. tp nasib baik boleh setel dgn baik :)

E.d.Y said...

malang tak berbau..nasib la dieorg sanggup bayar ganti rugi...tp kesian gak kat dieorg...tu la dunia pekerjaan..penuh risiko..

Dilla Ady said...

hihihi..lebih kurang ngan dilla gak ari tu..

cume kena sebiji batu mase berselisih..camne nk claim tu...tgk jek la cermin tu retak sket..sib baik tak retak sume..

Wawa~* said...

kesian jugak kan kat pemotong rumput tu... tp nak wat camana.. takkan nabilah pulak nk bayar sndiri... tp nasib baik jg dimudahkan urusan :)

tia said...

kesian gak kt dorang,
klu gaji sikit, kne tolak lagi, mesti lagi sikit,
sigh~

asliner said...

ciannye...
erm..xpe2..
insyaAllah selesai nnti..=)
dah dpt miss red blk lom?

nabilah_2908 said...

thanks guys...sorry tk dpt nk balas komen 1 by 1...kesibukkan melanda.. :)

PinQib said...

betoi lah kan.. orang laki ni tau jer mana part yang best kalau bab kereta ni..



Jum Singgah yer

Latest entry di:
Lagu Nangis
Ciri bini idaman
Oke tak eden?


Happy reading ^^

Ramlah Mohd Nor said...

nasib yg sama terjadi kat kereta my hubby.yg geram nye tukang potong rumput tu cabut macam gitu je..sabar je lah...hbis la jgak rm500 lbih

Ramlah Mohd Nor said...

nasib yg sama terjadi kat kereta my hubby.yg geram nye tukang potong rumput tu cabut macam gitu je..sabar je lah...hbis la jgak rm500 lbih

Ramlah Mohd Nor said...

nasib yg sama terjadi kat kereta my hubby.yg geram nye tukang potong rumput tu cabut macam gitu je..sabar je lah...hbis la jgak rm500 lbih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...