Wednesday, October 27, 2010

CHINTA



Hyeee.................hai

hari ni I nak bercerita tentang drama bersiri Chinta yang disiarkan setiap Isnin hingga Khamis jam 6.30 petang..



sinopsis....??

you all cari la sendiri yupp....ramai dah blogger yang dah sharekan sinopsis cerita ini..

Apa yang menarik...??

pada mulanya....I memang tak berminat sangat nak tengok cerita ni...mengenangkan hero dalam cerita ni...my favorite actor....so I layan kan la juga...semata-mata nak tengok Adi Putra...hehehehe...

Permulaan cerita....memang la I tak berkenan...terutama bila Fasha bawa watak lemah lembut...innocent kampung girl...letih jer....

tapi bila dia dah start bawa watak jahat....cerita semakin menarik....buatkan I semakin teruja nak tengok....seriously Fasha lebih sesuai bawa watak macam ni...lakonan dia lebih menonjol...

part paling best...dah tentu la bila Ammar @ Adi Putra muncul...lagi la I bersemangat untuk ikuti cerita ini..


well....cerita ni best la....you all patut tengok....penuh dengan pengajaran dan nasihat...

dugaan...demi dugaan yang harus dilalui oleh Chinta membuatkan dia semakin tidak percayakan Tuhan....seorang demi seorang insan yang dia sayangi pergi meninggalakan dirinya...sehinggakan dia merasakan Tuhan itu tidak adil terhadapnya...




lepas sampai rumah....macam ni la keadaan I..heehe...

once dah azan maghrib....harus cepat-cepat bangun tinggalkan TV...kalau tak...tak pasal-pasal jer kena bising dengan my dad...biasanya....I selalu tertinggal part2 akhir...huhuhu..

tak mengapa lah...solat itu lebih penting...right...??pang



motif....???

DD kan...setiap kali Adi Putra muncul di TV dia akan cakap...

" kak.....boyfriend kakak.....ada kat TV.."

heheheheh.....nak tau kenapa....??

masa dia tengok kakak dia bergambar dengan Adi Putra...kakak dia pernah mengaku yang Adi Putra ini boyfriend kakaknya...

DD......I'm sorry......wek


p/s: tengok tak cerita ini....apa pendapat you all tentang cerita ni...??

39 comments:

Amni said...

masa cite ni start, ngam2 habis solat maghrib kalau kat sawak la... habis cite ni, dah nak isyak dah.. hehe...

saya tengok cite ni 2 kali je kot.. lepas tu tak tengok dah.. tapi mak, mengikuti hari-hari.. masa call dia semalam pon boleh lagi dia cakap cite ni dah start.. hahaha...

Ieda Al-Habsyi said...

hahahha! aku pon slalu tgk citer ni, best kan :)

Kazaztan Team said...

tiada harapan ler nak tgk...msih tersadai di opis pd waktu tu...

Mak Su said...

maksu x dpt nak tgk drama, kena pksa tgk katun, hu hu

BIONIC WOMEN said...

memula ritu tengok jugak, pastu terus x tengok sebab anakku konker tv..huhu

aliesha kirana said...

haha..sama cm nabilah..mula2 rase cm xbest sbb ade fasha.. tp makin lama tgk makin best pulak..heeh... iman rasul pun dh muncul.. cair je.. hehe..

hensem giler gmbr ady tu dgn nabilah kt atas tu ..hehe..

♥ηαβειια♥ said...

hehehe. taip ari layan cerita cinta. tp sambil online. so sampai skrg masih x bape nk kenal watak2 dlm cite tu kecuali chinta chandury~ sedih kan part yg smlm tu. bila mak dia meninggal. huhuhu. sobsobsobbb~

Prince Halilintar said...

serius,prince pon layan cite ni dari episod 1 lagi..sebab waktu die sesuai dengan keadaan..setuju gak gan nabilah memang banyak pengajaran yg boleh diambil dalam cite ni..tapi kebanyakan pelakon dalam cite ni berakhir dengan kematian..apepon prince suke tengok cite ni..mmg best!

kak ina mail said...

Akak tak delah ikuti sangat , masa tak mengizinkan.cam sengal je , kalau fasha berlakun jadi baik.sebab gosip liar dia tu, buat orang terbawa-bawa dalam drama.jadi bila dia berlakon baik, cam kita rasa dia hipokrit pulak. yang penting , Adi putra memang the best.

y@n@ M!B said...

dah jarang sgt tgk tv skrg..hehe..xsempt pon..blk keje 5.30..jem lg..pung pang pung pang, 6++ smpi rmh..kdg² pi mkn dlu, maghrib br smpi rmh..hehe~

klu tgk on9 buleh kut..eh? =)

mummy_ayu said...

pernah gak layan 3, 4 episod masa stay kat sban ari tu..tapi bila balik keja ari ari nie..Ian akan booking tv untuk kartun dia..
so...me..masak...

redza said...

xpenah tgk lah...so, xleh nk komen2 huhu

Lady SharpShouter said...

citer dia mmg best.tp byk kali termiss dah.wowowowo

mahira oya said...

bile nk abih x...pjg tol cite nih

Along Tapa said...

kalo terlepas ko streaming la tgk episod yg ttinggal...aku?ko fahamla...lama dah tak tgk tv kecuali berita....hehe

Gorengbaek - Entri emo...ikut korangla nak baca ke taknak

Hangit habis dah - Apa??suka ati aku la nak tak puas ati pun..

HaNTwO said...

best ke?? memang sesuai fasha senduk bawak watak dalam cite tu...

nur said...

ramai gak yg kata cite ni best.
tapi, x dpt tgk.
huhu.
aah. Suke tgk dia gak. Adi Putra ni makin lama makin ensem, makin manis, makin sweet.

Baru-baru ni, tgk movie online lakonan dia ngan Nabila Huda dalam cite Emily. Slumber je wataknye. Comel. =D

ana ayesha said...

ana tak berpeluang tgk criter ni

adi putra biasanya lakonan mmg mantap

farahdhiya bertudung manisler

fasha hmmmmmmmmm

d_tieah said...

Kwn aku pun kata cte ni best..
Tp sbb tv ade 1 je kat umah, n anak buah plak ble kul 6.30 tgk cte cinta kirana, so x dptlah tgk chinta..
Plus, 6.30 tu waktu solat mgrb..
Nk msk smua so mmg x smpt nk lyn cte waktu tu..

Dilla Ady said...

tak minat la sbb ade org bersuara itik ituuuu..hihihi

MiMiEy :) said...

dulu tengok kejap. sekarang x lagi. x suka ar tgok fasha berlakon, gedik semacam je. hahahaha.

akk, mimie pon suka adi putra.
like,like,like.
wahahahaha.

sebenarnye mimie x suka sangat tgok cerita melayu, lama sangat nak abis.
kalu cerita korea sekjap n x melalut.

Ati Masrif said...

baru dpt tgk cite ni first time smlm..ok gak la...

jelesss nyer kak ati tgk nabilah dpt take pic dgn adi putra...issshh minat giler dgn dia..

asliner said...

bru tgk sekali..
x berkesempatn nk tgk..T_T

humbleyat said...

suker jugatengok citer chinta..ada share gak pasal citer ni kat 100penulis:)

MissXYZ a.k.a Abaikan said...

not bad la cite ni... cite yg kol 6:30 ptg ni basenye boleh tahan laaaa =)

LiFe KaMi said...

mula2 tak layan sebab ada fasha..
lama2 mcm best plak..hehe

E.d.Y said...

xsuka cite tu sbb ada fasha sanda..haha

ainz said...

Ain failed bab2 rancangan tv,ni..huuu..tak tengok tv sangat...

Amy Syaquena said...

morning..

amy layan kejap je, sebab ada fasya x minat.. petang2 layan channel 104 je.. cite nie best tapi sebab fasya terus spoil mood amy nak tengok

Rinna said...

Tak ikuti laa citer nie..sebab akak sampai umah pun dah lewat tapi akak suka jugak dengan lakonan Ady Putra tuh.. :)

Wawa~* said...

me x folow citer ni.. sebab? mak saya dh kongker tv nk tgk cinta kirana.. aduhai.. sabau je la.. hehe..

ramai btul yg minat adi putra ni ek.. akak2 bibik pun suka kt dia. hikhik...

nabilah_2908 said...

HYE AMNI;

wah..best la macam tu kan...tk ganggu waktu solat.. :) pandai juga pengarah menarik minat penonton...walaupun pelakon malaysia yg paling dibenci berlakon dari cerita dia..hehe.. :)

HYE IEDA ;

yupp....semakin Chinta jahat..semakin best.. ;)

HYE KAZAZTAN TEAM;

alahai...kenapa lewat sngt balik..?

HYE MAKSU ;

hehehe...melayan kerenah W eh maksu..? ;)

HYE BW ;

hehehe....tgk kartun la tu kan..? :)

HYE AK ;

kan...? sy kalau ada Adi Putra berlakon...mmg tkkn lepaskan peluang...tk kisah dia jadi jahat or baik....mesti mau...hehe..(^_^)

time ni dia nmpk cerah kan..? tp dia dah kawin...huhuhu.... :P

nabilah_2908 said...

HYE NABILA ;

yupp....ms tu mmg rasa sebak sngt..biasanya bila dia menagis..tk berkesan dalam hati pun...tp part tu..mmg menjadi...even ramai yg tk suka fasha...termasuk lah saya...

tapi tak boleh di nafikan...Fasha sngt berbakat.. :)

HYE PRINCE ;

ha....setuju..lepas sorang..sorang mati...paling best part rudy kena panah petir...mmg la sadis..tp kelakar....tu la suka main dgn sumpah lagi.... :P

HYE KAK INA ;

tul tu kak...sy pun tk berkenan bila dia bawa watak baik....tu yg mcm mls nk tgk...tp bila dia dh jadi jahat...cerita itu semakin menarik.. :)

HYE YANA ;

mmg boleh...tp susah la nk ekses tonton.com tu...puas dh register...tk boleh masuk juga..

HYE MUMMY AYU ;

keluhan para ibu...petang jer sure anak2 conquer TV :)

HYE MR RED ;

its ok.. :)

nabilah_2908 said...

HYE LADY ;

xpe...boleh tgk on9.. :)

HYE MAHIRA ;

sy rasa...xde la panjang sngt..huhu... :)

HYE ALONG TAPA ;

hahaha...rajin tgk berita...berita sekarang ni..bnyk bias la...berat sebelah....topik utama...sure pasal politik...boring..... ;)

HYE HANTWO ;

sbb si Fasha senduk bawa watak macam tu la menyebabkan cerita ni best... ;)

HYE NUR ;

rasa macam dh pernh tgk cerita tu...melalui slot Cerekarama... :)

HYE ANA ;

Fasha.........heheheh...

yupp...faradiya mmg manis bertudung..lagi pulak dia pakai kaftan...cantik.. ;)

nabilah_2908 said...

HYE D-TIEAH ;

best ke cerita Kirana tu...?

HYE DILLA ;

try la tgk...dia bawa watak jahat..mmg menjadi...hilang segala rasa meluat pada dia... :)

HYE MIMIEY ;

akk lak tk larat nk ikut cerita korea...panjang juga...rasanya lebih pnjng dari drama yg mcm ni.. :)

last cerita korea yg akk tgk...BOF.. :)

HYE ATI ;

hehehe...jgn la jeles kak....masa tu sy pergi Karnival Jom Heboh..jumpa dgn dia...hehe... :)

HYE ASLINER ;

its ok...xpe pun kalau tak tgk tul tak..? :)

HYE HUMBLEYAT ;

hrumm...sy tk perasan lk...mesti terlepas pandang.. :)

nabilah_2908 said...

HYE MISS XYZ ;

yupp....pandai juga la tarik minat penonton... :)

HYE LIFE KAMI ;

kan...? pandai pengarah tarik minat penonton tuk tgk cerita ni.. cuba la si fasha tu bawa watak baik jer...sure tkde yg nk tgk..huhu... :)

HYE EDY ;

sy suka...sbb ada Adi Putra...hehehee.. :)

HYE AINZ ;

faham keadaan ain yg keje...or myb ain tk minat nk tgk TV,...

bagi saya lak...sy mmg suka tgk TV...yerlah pagi otk dh penat bekerja...malam leh la relax tgk tv..

masa belajar...TV mmg kena kurang..so sekarang ni...tgk la TV sampai lobam...hehe.. :)

HYE AMY ;

bila Fasah bawa watak jahat...seolah2 dia menjadi diri dia sendiri...sbb tu menarik... :)

HYE RINNA ;

hehe...tul tu kak...suka dgr dia cakap...suara dia...haih...mmg jejaka idaman malaya la..hehe.. :)

HYE WAWA ;

yupp..cerita ni clash dgn Kirana... :)

pawaka19 said...

gambar nabilah ke tu...wah..kenapa di taruk love2 tu..paiseh..

New Entry "Mak Aii! Berkahwin Dengan Sendiri"

PinQib said...

tgk part fasha kena rogol jer. terus rasa boring

Cik Akma said...

mesti tgk cite ni! hahaha :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...