Thursday, October 21, 2010

FAKE IDENTITY



Hye fwens........hai

semalam....ada la sorang ni buzz me trough YM....nama dia takde pula dalam list YM...orang dah tegur dan kebetulan pula...tengah free....I layan la chat dengan dia kejap...



chat punya chat...then dia minta gambar.... I tak nak bagi....tiba-tiba jer dia marah....dia kata

Si A : ntah-ntah kau ni jantan....kau tipu aku..kata kau ni perempuan...

Me : up to you lah nak percaya atau tak....


Si A : kalau betul kau ni perempuan...tunjuk lah gambar kau...kenapa nak kemut sangat..tak luak lah...


Me : itu hak peribadi....suka hati saya lah nak bagi atau tak....awak takde hak nak paksa2 saya..


Si A makin marah....beriya-iya nak tengok gambar I...


Si A : sah.....kau ni penipu...Fake....sangat Fake...blah la.....


Me : ok...




lebih kurang macam ni la perbualan kami...I lupa nak print screen semalam....tak lama lepas tu...dia mula mencarut bagai...Ya Allah....dah macam orang gila pun yer juga...
myb dia tengah datang bulan kot...emo tak tentu pasal...hehe wek

I pun apa lagi...click sahaja Ignore...habis cerita...

agak scary juga lah orang-orang macam ni....dia yang datang ganggu kita...lepas tu dia nak buat hal lak....



Guys.....memang I tak gemar letak gambar I sendiri kat blog ini....I tak berapa gemar expose kan diri sendiri pada orang....I have my own reasons...hope you all boleh terima...

lain orang..lain cara kan...??

kalau nak kenal dengan I....boleh cari I kat facebook...sebelum nak add...perkenalkan lah dulu diri yupp...ada yang I kenal..memang I terus approve...yang I tak kenal..I akan ignore sahaja...



bukan bermakna I sombong....tapi kita perlu sentiasa berhati-hati...pengalaman yang lepas banyak mengajar I erti kehidupan yang sebenar....sebab itu lah I ambil langkah ini... I selalu di salah ertikan...mean...benda yang I tak buat orang tuduh I buat...I tak suka benda-benda macam ni.....insya'Allah...di masa yang akan datang...I akan kongsikan dengan you all semua..

harap kamu semua mengerti....shy


p/s : secara terbukanya....apa pandangan you all tentang hal ini...ada yang mengatakan jika tak tujukkan gambar kita sendiri...kurang mesra...kurang keyakinan diri...pendapat you all pula macam mana...??


42 comments:

Ieda Al-Habsyi said...

tak kisah kalau tak letak gambar sebab kita ikhlas berkawan :)

d_tieah said...

Aku pun ade cte pasal ym ni..
Tp still smpn lg yg print screen tu..
Ntah ble nak kuar kan..
Haha..
Ade yg lupe nak print screen..
Mcm2 dorang ni kan..
Aku rs cm dorang ni hacker je..

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

tak kesah berkawan... kenapa perlu nak meroyan marah camtuh plak...

FB mie pun kalau tak kenal tak accept.. bukan apa... nanti ada plak stalker... tak best la plak kan... baik add org yang kenal kenal saja

khairolghani said...

masa zaman rajin chatting dulu memang selalu juga ada orang perangai gini..kadang2 bagi je gambar yg jumpa kat google..bagi dia puas hati..

dah lama tak main chatting2..

fara said...

klo frh pon xmo bg gak...
tp frh pon jarang ym...
tak minat sgt.
even chat fb pon slalu off je.
huhu~

Ati Masrif said...

jgn dilayan org lagu tu..pic hak peribadi..sukahati kitalah nk bg ke tak

amni said...

kalu sy pon x suka nak letak gmbar. Hehe. X suka orang kenal. Cukup la kenal dr cerita je. Tp x dinafikan kat blog tu de yg kenal amni ngn mirul. Hoho. Yg paling tak bley blah tu ade dak office pon bc blog amni. Cuma dorang tak tau tu amni. Haha..

Dilla Ady said...

ala..ni giler kot..sbb tu hangin semacam jek..

terpulang la nabilah...terpulang pada kite sebenarnye...suke ati kite la kan nk letak gambar kite ke, gambar monyet ke, gambar ati ke (cam U) gambar bear ke (cam I)..hihhi...yg penting mmg itu yg kite nk letak..takde sape2 paksa..

org len kena terima seadanye la..kan negara demokrasi kan..ape la org sengal ituuu...

aliesha kirana said...

AK sokong nabilah.. mmg xske bg gmbr kt org.. pastu yg die tu nk paksa2 apahal.. eee... emo ke hape.. nk cari yg jenis gedik tu carilah tmpt lain..huhuh..block je die tu nabilah..huhuhu~

kak ina mail said...

Jangan pedulik .kenapa dia nak meroyan pulak.akak pun cam tu jugak.bukan tak nak letak gambar, jenis seganlah.Dari dulu pun akak cam tu gak.tak suka ambil gambar ngan letak gambar kat mana-mana.malulah.

Wawa~* said...

ish... ntah apa2 la org yg nak marah2 tu... dah la dia yg tegur dlu... then ckp nabilah lak yg nak tipu dia?? adoi laa...

yup, itu hak nabilah, nak kasi tgk gmbr ke tak... mmg seeloknya pn x bg kalau x btul2 knal :)

atoyis said...

akak add fb awak blh?

aque said...

wargh...gilew r.... menakotkn jew..... ignore jew owg mcm tu... ish2.....

kodok hijau the ghost writer said...

sebenarnya menyamar identiti ini .. dah lama berlaku,..kdok dulu penah menyamar nick name pompuan. ramai yang berkenalan adalah sorang mamat ni nak sgt jumpa kodok dia ingat kodok pompuan.. kodok cakap tak nak jumpa. degil. lepas tu kodok jumpa juga.. senyapppp ..hahahahah

Alin said...

thanx for the visit to my blog. :)

orang mcm tu nmpk sgt mcm tgh desperate. nk kata meroyan, entahla enn.
dah kita ckp xnk bg, sibuk2 je.
mcm la xde org laen lg kt dunia ni nk kacau?

yg psl gmbar, itu hak peribadi akak nk letak ke tidak. kang org stalk then guna utk tujuan tak elok, takut gak. teknologi skrg kan canggih di hujung jari.
bagus jugak la akak x letak. :)

Mata Hati said...

terpulang lah..sometimes ada jugak yg letak gambar org lain, gunakan gambar org lain utk sembunyikan diri sendiri. better tunjuk gambar bila dah lama betul kenal..

tia said...

adoi!
saiko betul!
nex time tapayah layan anon oke?
:)

Prince Halilintar said...

nabilah,prince rase terpulang pada nabilah nk ltk gmbr or tak, yang penting kalau kite berkawan biarlah ikhlas bukan semata2 kerana rupa paras n fizikal..ikut la kate hati nabilah yang mene terbaik untuk nabilah..prince sentiasa support kwn2 prince =)

redza said...

hoh gilo...nk mintak gmbr org


~redNing....redza tu nickname bru..igt nk aktif balik blogging guna nama bru

Along Tapa said...

Aku tak suka letak gambor sendirik sebab tak suka nak orang tau sape aku kat luor...tapi kengkadang best gak tengok ada orang cuba berlagak macam dia la "Along Tapa" yang sebenor kat aku...hahaha

Gorengbaek - Benda-benda yang Along pantang masa makan

MiMiEy :) said...

tah pa pe lah dy 2.
dah org x nak bg gmbr, nak pakse2 lak.
gile

ct fad said...

time skolah dulu ade la cam tipu ni,tp skang cam dah tak kuase nak bagi gambar kt orang..kadang2 terlepas gak la..

pena said...

hmm..macam2x.. bahaya btul org camni..
xpayah layan org camni..

NAJ HEBAT said...

duhh!!

annoying manusia mcm ni.
dah la tak kenal.

mampos lu la..
gua nak bg lu tgk muka gua yg ayu ni atau tak..

sebok aje!

p/s: hehe. saje tambah perisa ajinomoto pd emo.

Jelly Beku said...

wah memang bahayer kan...kalau cam nie...tapi skrg dah boleh detect lelaki ker pempuan..ader software diaer..tengah kene develop...lecturer uitm yg wat research tuh..btw i follow u tau..hope u x kisah

pawaka19 said...

mmg kene macam ni nabilah..mmg ramai lelaki berhidung belang kat sana.bak kata orang YM ni just kawan2 tu leh la ..mel bagi kepercayaan 20% dari 80% je leh percaya org YM ni..

tak lupa gak.pompuan pon sama..biasanya diorang cari yang berduit...pastu dia cekau duit ..alasannya ada masalah keluarga or terdesak..sbb kawan penah kene

New Entry "Si Penggila dan Si Buang Tebiat , Remi Gaillard"

imanshah said...

i promote diri sendiri..haha

terpulang lah pada empunya blog kan..
apapun tak patutlah nak marah2 orang.cabut bulu idung kang!!

ainz said...

ain tak kisah sgt pasal letak gmbar kat blog..sbb blog ain xfemes sgt cm blog korang2 sume..hehe..kwn2 pun slalu dtg jengok wlaupun xtgglkan komen..sbb tu kdg2 derang request gmbar kat ain..ain xsuke sgt letak gmbar kat fb..huu..mcm2,kn? ;p

TUKANG KATA said...

TK pun tak suka expose gambar TK dekat blog..

tu yg sampai org ingat TK ni lelaki..HEHE

tp kan..seriously org yg ym dgn u tu mmg tak tahu adab la,,tak tau nak hormat privacy org..

luckily u tak bg pic u..thank God.

PIDUT ASiS said...

gile argh..laki tu sangap sangat ke nak tengok pic perempuan..adeyh..banyak kot pic perempuan kat majalah..tak payah la kot sampai nak maki2 orang...buat malu kaum...

Post Terhangat...

Dibakar Kerana Muslim Atau Orang Asing?

LiFe KaMi said...

betul tu jgn terlalu menunjukkan diri zaman skang mmg bahaya..
kami pun pic blur2 je, klu kat lua msti tk kenal..
we have our own reason..:)

nabilah_2908 said...

HYE IEDA ;

hmm...terpulang pada kehendak masing2 kn..? :)

HYE D_TIEAH ;

tul la tu..or dieorg ni mmg suka provoke org...suh org marah pada dia..enth apa la dlm kepala otk dia gaknya...

HYE MIMIE ;

enth...gila la kot...tiba2 nk marah...biasanya lelaki cool jer tau...kali ni...lain lak sikap dia.. :)

HYE KHAIROL ;

sama lah dulu...mmg rajin chatting..yer la..bebudak lagi..skrg ni dah malas...sj jer on YM...tuk blog..tuk kerja pun yer juga...mudah nk tinggal pesan..tkperlu nk call bagai... :)

HYE FARAH ;

sy on YM tuk keje...mudah nk communicate dgn staff lain..mls nk pergi kt meja dieorg...hehehe..

lagi satu...tuk blog juga..dpt kesan ada org masuk blog kita or tak...kalau ada yg nk tnya apa2..boleh tnya dgn sy terus...

bab chatting...mmg tk minat dah.. :)

HYE ATI ;

tul tu kak....sy pun tk faham...kenapa dia harus meroyan macam tu...biasanya lelaki ni cool jer...enth.. :)

nabilah_2908 said...

HYE AMNI ;

hehehehe...bestnya macam tu... :)

HYE DILLA ;

enth la...sy pun pelik juga..myb dia sengaja nk provoke..tk pun dia fobia..nth2 sebelum ni dia pernh kena tipu...tu yg meroyan tk tntu pasal..hehehe.. :)

HYE AK ;

tu la pasal...dh block dh..mmg dia tk boleh send apa2 lagi pada sy.. :)

HYE KAK INA ;

kan...sebab utama...segan.. ;)

HYE WAWA ;

yupp...sy bnyk belajar dr kesilapan yg lepas...jika dulu...mmg sy bersikap terbuka...tp kini tak lagi..

manusia ni mcm2 ragam..kita sendiri tk dpt nk agak apa niat dia yg sebenar...adakalanya dalam baik pun dia boleh kena kan kita... :)

HYE ATOYIS ;

boleh....sy dh approve pun..hehe..thnks... :)

nabilah_2908 said...

HYE AQUE ;

tu la...manusia ni mcm2 peragai... so kena sentiasa berhati2..

HYE KODOK ;

hahahaha...degil sngt...ha rasakan..tp tak baik la wak..buat mcm tu... ;)

HYE ALIN ;

hmm...myb dia pernh kena tipu dulu kot...enth la...biasanya lelaki akan cool jer bila berhadapan dgn masalah yg mcm ni...

tul tu..zmn teknologi sekarang...mcm2 boleh jadi..sbb tu kita kena berhati2...

mungkin akan ada suara2 sumbng mengatakan...

"mcm lah kita ni artis popular..."

adakalanya org2 biasa mcm kita ni lah yg selalu kena kan..? ;)

HYE MATA HATI ;

yg tk best...guna gambar org lain..lepas tu boleh mengaku itu gambar dia...itu yg bawa masalah...

HYE TIA ;

selalu juga la mamat ni buzz kt YM..tp...sy malas nk layan...enth kenapa ptg tu..free...xde bnda nk buat...so layan jer la..

org dh tegur..hulur salam perkenalan...tk salah kalau kita sambut....

tp tak sangka dia nk meroyan sampai mcm ni...mcm2 hal kan..? :)

HYE PRINCE ;

yupp..keihklasan itu penting...kalau sekadar nk berkawan bedasarkn rupa...baik tak payah..kerana rupa itu tkkn kekal buat selamanya...suatu hari psti akan buruk juga..THNKS.. ;)

nabilah_2908 said...

HYE REDZA ;

yeay...welcome back Mr Red.. :)

HYE ALONG TAPA ;

pernh terjadi ke mcm tu...?

HYE MMIEY ;

dia sakit gknye tu dik...enth la...hnya dia jer yg tahu kenapa dia herus meroyan sampai mcm tu.. :)

HYE CT FAD ;

walau apa pun yg kita buat..kena kena sentiasa berhati2...sbb kita tk dpt jngka apa yg tersirat dlm hati seseorg itu.. :)

HYE PENA ;

dia dh beri salam perkenalan....kita pun sambut dgn baik...

tp tak sangka lak dia mcm ni...menakutkan... :)

HYE NAJ HEBAT ;

hehehe,....ok dah sedap dh... ;)

nabilah_2908 said...

HYE JELLY BEKU ;

hmm..bagus juga tu...hope dpt gunakan software itu satu hari nnti...thnks ya cz sudi follow.. :)

HYE PAWAKA19 ;

tul tu Mel...skrg ni lelaki or perempuan sama jer...ada jer idea dia tuk menipu...sbb tu kena ambil langkah berhati2 mcm ni.. :)

HYE IMANSHAH ;

itu hak individu kn...tiada paksaan... :)

HYE AINZ ;

terpulang pada keselesaan sendiri..ada blogger famous..tk kisah pun berkongsi gambar dia...so tkde beza... :)

kt FB...ada la juga letak gamabr2..tp kurang la gamabr sorang....biasanya ramai2... ;)

HYE TUKANG KATA ;

hehehe..sy pun ingt TK ni lelaki..myb mamat tu sakit la kot..enth la....biasanya lelaki akan cool jer bab2 remeh mcm ni.. :)

HYE PIDUT ;

tk sure kenapa dgn dia...sakit mungkin...or fobia...myb dia pernh kena tipu sebelum ni.. :)

HYE LIFE KAMI ;

hmm..betul tu...tk perlu nk expose sngt diri kita ni kan.. :)

E.d.Y said...

setiap org ada pendirian masing2 kan..kene la hormat

Judiene said...

hurmm, bab2 fake identity ni rsenye sy pon pernah kena, tp bkn da yg pakai gmbar sy, tp gmbar member sy
then bila kita tegur dia suh remove fb tu, dia amek plak gmbar sy then post kt wall dia, smbil mencarut bagai
mcm2 manusia neh..
huhuhu

nabilah_2908 said...

HYE EDY ;

yupp..tkperlu meroyan tk tntu pasal... :)

HYE JUDE;

ha..dh baca msg tu..dh report pun..cuma tk respond je pd msg tu..hehe..sorry.. :)

Penduga Arus said...

Assalamualaikum...
Harus hukumnya letak gambar dalam mana2 ruangan sosial sama ada lelaki atau wanita dan tidak menjadi satu kesalahan.

Bagi wanita pula, kalau mahu letak gambar, letaklah gambar yang sopan menutup aurat bagi muslimah dan tidak 'bertabarruj'.

Wallahu'alam.

PinQib said...

sy pun hide my pofail pic. guna artis omputih.. bahaya arr


Check out on these:!

Latest entry di:
Teknik Seks: Ikat dan raba!
Header guna adobe. Pinky!

asliner said...

dye tgh meroyan tue..keh3
biarkan aje..

yup..
kite pun x suke xpose sbnrnye..
tp gmbr kat dlm blog kite tue hnye sbgai menghargai ukhwah pershbtn..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...