Tuesday, October 26, 2010

JUS CICAK



Di petang Isnin yang hening....

lewat jam 4 petang.....mata I dah mula berat....perut lak mula menjerit-jerit minta di isi....tiba-tiba seluruh ruang office dipernuhi dengan aroma nescafe....rupa-rupanya my office mate baru keluar dari pantry bersama sebiji mug di tangan...yang penuh dengan air nescafe...


water dispenser kat pantry dah rosak, dah hantar repair pun...buat sementara guna cerek elektrik jer la tuk masak air...memandangkan dia dah masak air...maka laju jer la I ke pantry tuk buat air juga..



sampai je kat pantry...tiba-tiba I ubah fikiran..nak buat air teh...I pun letak la teh dalam mug..then terus tuangkan air panas ke dalam mug...

I pelik...bila tengok air tu keruh jer.....

bila I buka jer penutup cerek tu....you all nak tau tak I jumpa apa...??

I jumpa ini.....



bukan la cicak gecko ni...saja jer I letak gambar ni..hehe...

yang pasti spisis cicak juga...

I jumpa separuh dari badan cicak terapung-apung dalam cerek tu....huhuhuhu......agrh..!!! loya weh....bila teringat balik.....

bukan tu je...ada la juga serpihan-serpihan kulit cicak yang ada dalam tu juga.....I try juga cari kepala...ekor...and kaki cicak itu....tapi takde dah....



I pun ambil cerek tu..terus buangkan semua air ke dalam sink..I ambil sabun dalam kuantiti yang agak banyak....then basuh la cerek itu..geli....geli...sangat geli...loya.....weeek.....!!!emo13



lebih kurang mcm ni lah....rupanya....


tiba-tiba jer kan...I teringat pada staff yang minum air nescafe tadi.......erk..!!!!!! seriusly....rasa macam nak muntah time tu.....terbayang-bayangkan serpihan badan cicak yang ada dalam mug dia tu...lepas tu..dia best-best jer minum......errrkk....!!!!!!!



termati keinginan I tuk minum petang semalam....I terus keluar...masa I lalu depan meja dia...tengok-tengok cawan tu dah kosong.....dia dah habiskan air dia.....

oh tidak....!!!!! I keluar jer.....pergi 7e....beli slurpee....


selagi water dispenser itu belum siap....I takkan guna cerek tu tuk buat air....takkan...!!!

rasa macam nak bagi tau jer staff tu pasal kes semalam......tapi tak sampai hati....watnya dia termuntah ke apa....haih...jadi 1 keje dah...nasib badan la labuuu................


p/s : I paling tak suka dengan cicak....katak...biawak...geli...sangat geli....tapi kalau ular....ok...I tak geli pun....you all pula macam mana...??

p/s/s : nantikan Nabilah's Segment di 100penulis pukul 10 malam ni yupp..


44 comments:

Amni said...

pernah tengok lagenda budak setan? kan ada insiden kasyah letak cicak dalam coke ayu tu.. eheheh...

♠aQ.DaN.pUtera.kU♠ said...

woooahhhhh ............ @_@

geliiiiiiiiiiiiiiii .... yeakkss!!!

BLADE EDGE said...

salam...

hhaaaiiiiyyaaaa!!! manyak geliiii llooo....

weeekkk!!!

BIONIC WOMEN said...

OMG.......memula tadi memang agak geli tengok tajuk tapi xcited nak baca...tapi mula rasa loya bila mengenangkan opis mate itu..huhuhu..
cuba tanya dia sedap x nescak?????hahaha

Ieda Al-Habsyi said...

hohoho! aku mmg benci giler ngan cicak, ada gak buat entri cicak - http://www.iedaluvsham.com/2010/04/aku-benci-cicak-landing-baik-kat-aku.html


weh,nak muntah aku terbayang cerek tu, hehehehhe :)

Dilla Ady said...

ye...sungguh kembang tekakku inihhhhh.....

penah gak kawan citer termasak mee bandung perisa cicak..n licin hubby die makan..siap pelik nape ari nih masak mee bandung sedap giler...tp sampai sudah tak sampai ati nk britau original recipe tu..hihi

geli dgn ular..bukan geli..takut sebenarnye..

Ati Masrif said...

hehe..ubat tu kalau dh terminum..ahak!

HaNTwO said...

erkkkk sila muntah ijau hehehe... ular x geli??? ular la geli auwwww!!!

fara said...

ewwwwww~
sape la insan malang yg dh terminum air tu...

Lady SharpShouter said...

erkk.. tak sanggup nak minum. kesian member tuh, adekah dia masih sehat?

Wawa~* said...

erk.. gelinyer...

d_tieah said...

Dasyat..
Ntah kepala cicak dlm minuman staff tu..
Kesian dia..
Erm, mcm cte LBS kan..

PIDUT ASiS said...

jangan bagitau dia..nanti dia boleh kurus..hahaha
erk...cerek je ke tak pakai?mug tu pakai tak??bukan dah tuang air dalam mug ke??XD

Post Terhangat...

Semua Muhammad?

Amy Syaquena said...

Uuuwweeekkkkkkk gelinya Eeeee...

aliesha kirana said...

yuck!!! gelinyaaa.. AK pn xske cicak! tp ular mmg ske..rase nk bela jer..hahaahah!

nur said...

org tu bertukar jadi cicakman tak?
hahahehehuhuhihi~~ =D

pena said...

eee.. geli btul..
ksian dkat office mate 2..

kak ina mail said...

gelilah ngan cicak.air kopi akak kalau terdedah selalu masuk cicak.itu pun macam jus gak kot.

tia said...

geliiii! adoi!
klu dye tau ape la jadi kan?
adoi!



tia geli plus plus fobia gyler dgn ular n cicak neh! eeeeii!

redza said...

nape x tanya dia...sedap ke tak air tu huhuh

y@n@ M!B said...

eeww sian staff td tu..agaknye ms dia tuang air, xde warna keruh kut..naseb yu dpt detect air warna lain..klu idakkk...naseb u pn sama cam staff td..huhu~

abgreds said...

em..pernah kena gak dulu2... masa tu tak dak cerek, masak air pakai water heater jer..tak bertutup. tu yg masuk mende tuh..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

eiii ngeri je bayangkan benda ni..huhuhu.bertambah kenyang la diorang minum air tu kan?huhuhu

ainz said...

erkkk...nasib baik nabilah tak terminum... :S

Along Tapa said...

mesti tahap kelajuan dia minum tu laju gile...sebab ada perasa tambahan kat dalam air dia tu..terbaik la~~~

Gorengbaek - Lagu Demo - wajahmu dan hatimu

Hangit habis dah - Apa??suka ati aku la nak tak puas ati pun..

ana ayesha said...

ular geli dan takut termasuk ular plastik eeeeeeeeeee

MiMiEy :) said...

eii, mimie pon sama.
takut dgn spesis cicak, lipas, biawak, tikus.
err~
akk simpan je lah rahsia nie.
kalau bg taw nanti confirm dy org muntah eii~

Prince Halilintar said...

eee...mmg loya dibuatnya klu dah terminum...jgn tukar jadi cicakman pulak lps minum dah lar..haha

Amy Syaquena said...

morning..

amy datang bertandang pagi sambil mencari juadah baru, x update lagi erk...

nabilah_2908 said...

HYE AMNI ;

sy belum tgk lagi LBS..mahupun baca novel nya...hehehe.. :)

HYE AQU & PUTERA KU ;

hmm..tau tak pe... :)

HYE BLADE EDGE ;

baru baca jer dh geli...cuba bayangkan ada kt tmpt sy...kembang tekak ni...huhu..

HYE BW;

hehehe..tk tergamak nk tanya..tp tgk dia sihat jer...ok la tu kot..hehe.. :)

HYE IEDA ;

baru bayang je...cuba cerek tu ada depan mata..? alahai... ;)

HYE DILLA ;

hehehe...hubby dia sihat jer kan..? ;)

mula2 sy mmg geli dgn ular...tp pernh sekali sy berkesempatan tuk pegang ular...start dari situ..saya dh tak takut lagi.. :)

nabilah_2908 said...

HYE ATI ;

hehehe...tul kot...sy tgk dia sihat jer...hehe.. :)

HYE HANTWO ;

nope...try la pegang ular tu.. ;)

HYE FARAH ;

ada la hamba Allah...yg sama2 mencari rezeki kt sini...hehehe.. :)

HYE LADY ;

tgk dia sihat jer...laju betul dia minum air dia...huhuhu...hope dia sihat2 jer la lepas ni.. ;)

HYE WAWA ;

hehehehe..tau takpe.. ;)

HYE AK ;

heheheh...sampai nk bela...tp sekrang ni ramai juga kan yg bela ular.. ;)

nabilah_2908 said...

aiseh....mcm mana boleh tertinggal lak nih..huhuhu...

HYE D-TIEAH ;

enthla...huhu...dia siap cicah dgn biskut lagi...xdpt nk bygkn.. ;)

HYE PIDUT ;

ha'ah la....dah la semua mug sama...huhuhu..mau sy basuh satu persatu Mug tu nnti...

HYE AMY ;

yupp...tau takpe..leh kembang tekak ni.. :)

HYE NUR ;

hahahaha...tk sure...skrg ni nmpk normal jer...tk tau la waktu malam..kalau malaysia digemparkan dgn kehadiran cicak man...dia la tu gaknya...hehehehe... :P

HYE PENA ;

tu la pasal...tk snggup nk bagi tau...agaknya dia panaskan jer air dlm cerek tu..tk pun masa dia isi air..dia tak buka penutup cerek..main masak jer..

HYE KAK INA ;

tk tau la kak...moral of the story...kita tak boleh dedahkan makanan kita kan...?

nabilah_2908 said...

HYE TIA ;

tak tau la...tk dpt nk bygkan apa reaksi dia...biar lah rahsia....huhu..

HYE MR RED ;

tk terfikir pun...masa masuk office..tegk dia baru jer habiskan air dia...bertambah2 kembang tekak nih...terus sy keluar...pergi 7e...huhu...

HYE YANA ;

sebab dia minum nescafe 3 in 1...bila masukkan air..sure akan jadi warna coklat..dah tntu tk dpt detect..

enth kenapa sy lak teringin nk minum teh..bila masukkan air..tu yg dpt detect..mmg satu kebetulan... :)

HYE ABGREDS ;

erk...minum ke tak air tu..?

HYE LYDIA ;

hehehehe....mungkin la.. sy tgk dia..dgn mcm2 perasaan..kesian ada...geli ada... :)

HYE AINZ ;

tu la....nasib baik tk minum..huhuhu... :)

nabilah_2908 said...

HYE ALONG TAPA ;

betul tu...minum tu satu hal..siap cicah dgn biskut lagi...huhuhu..

masa saya masuk balik office...nmpk dia baru jer habiskan air dia...huhu..

HYE ANA ;

cuba Ana pegang ular tu...tk geli mana pun...tak macam katak or cicak..yaks..!!! ;)

HYE MIMIEY ;

yupp...biar lah rahsia... :)

HYE PRINCE ;

hahaha...tk sure lak pasal tu..sbb tgk dia normal je...tk tau la kalau malam..kot2 dia bertukar..

jika satu hari nnti Malaysia di gemparkan dgn kehadiran Cicak Man..mungkin itu dia la kot...hehehehe...

HYE AMY ;

sy upadte blog sehari sekali jer.. ;)

E.d.Y said...

jadi cicakwomen la nnt kalau minum..haha

Mak Su said...

aiyoooooooo

Judiene said...

euuwwwwwww!!!
geli mat!!
yuck!!
bygkan cmne kalo nabila terminum air tu then baru perasan
hehehe..

nabilah_2908 said...

HYE EDY ;

hahaha....leh kawan dgn cicak man kan..? :P

HYE MAKSU ;

hahahahah....sure kembang tekak.. :)

HYE JUDE ;

erk.....syukur sngt2 tk terminum...kalau terminum mau saya minim air putih bnyk2..huhu.. :)

asliner said...

kak ui..
lgi akk x suke..
lgi tu lar cicak akn sentiase ader dlm kisah hidup akk..
ngeh3..(sje jer wat suspens..^_^)

asliner said...

kak ui..
lgi akk x suke..
lgi tu lar cicak akn sentiase ader dlm kisah hidup akk..
ngeh3..(sje jer wat suspens..^_^)

MissXYZ a.k.a Abaikan said...

nt nabila jd cicak woman huhu =P

Rinna said...

Aduhaii sadis nyaa terminum air cicak..nasib baik tak jadi cicakwomen..

PinQib said...

cube bayangkan anda.. minum dan menikmati air itu... tanpa disedari ada cicak.... hehehehe

Lulu caldina said...

blueekk...

eh kang jd lak cicakman..ngee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...