Friday, October 08, 2010

KERANA SEEKOR LIPAS



Pernah tengok tak cerita Oggy & The Cockroaches..??




sape yang tak pernah tengok pergi la intai-intai kat you-tube...

oh kartun ini sangat menghiburkan...dengan kenakalan 3 ekor lipas yang suka sangat membuli Oggy si kucing biru....hehe..




Kenapa I cerita pasal ni eh...??

Macam ni...semalam....I sempat singgah ke blog TERATAK NAZAK...baca n3 yang berkisarkan tentang aktiviti En Pidut menghapuskan lipas yang bermaharajalela di rumah nya...

tiba-tiba I teringat yang I ada simpan 1 video tentang lipas ni...so...hari ni I nak share dengan you all semua..

Kerana seeokor lipas....selamat menonton....





so apa pendapat you all...??
lelaki-lelaki dalam video ni..sama jer macam Oggy kan...? hehehehehe...wek

erm...nak tanya la...lelaki memang macam ni ke...?? kalau perempuan memang tak heran la...

kalau I...nampak lipas...I tak geli...I pijak kan jer..serius tak tipu....

I ada bagi beberapa petua pada En Pidut cara-cara membanteras lipas di rumah...kalau nak tahu cara-caranya....singgah lah ke blog En Pidut ni...baca ruangan komen eh...pang


p/s : ha.....you all macam mana pula...geli dengan lipas tak...?? kaum Adam....ada tak di antara kalian yang takut/geli dengan lipas juga seperti dalam video di atas..?? jangan la malu...share kan saja kat sini...I janji tak bagi tau kat orang...hehehehewek

34 comments:

PIDUT ASiS said...

best woo cite oggy and the cokcroh(tak reti eja XD)..b4 g kls tyme sklh mngh dulu wajib tgk..

video tu tak ley tgk..nape2??
pijak??
kalau pidut,melompat dulu..hahahaha

Along Tapa said...

ada dowh...tak caya ko baca entri Cerita Saksi Pembunuhan ni...haha...

*cik azeya* said...

arghhh. lipas sangat tak cumell,,,takottt...huhuh

Amni said...

Tak suka lipas.. bau.. tak pernah nampak lagi sape2 laki yang takut lipas.. hee... kalau Mirul selalu berlagak macho.. ekekek...

MiMiEy :) said...

hhahaha.
lawak ar vdeo 2.
kecoh , tp kalau mimie pon sama.
geli lah tgok lipas.

BIONIC WOMEN said...

alamak...lipas ler menda paling geli..hehe..x suka ngan kaki dia yg ligat tu..
tapi oggy ni memang my fav cartoon, ngan anak i pun dah menurun mama dia..suka sangat ngan oggy.hehe

BIONIC WOMEN said...

lupa nak cakap...comel langsir bebudak tu..hehe

d_tieah said...

Huhu..
Kipas pun femes skrg ni..
Erm, x minat la tgk kartun cte tu..
Minat cte hagemaru kat astro ceria..

fara said...

haha. klaka tgk video tu.
sume geligeli nak tgkap lipas tu.

fara klo nmpk lipas ok lg.
jgn die lg arah fara suda la.
hehe~

kak ina mail said...

Nabilah, akak suka beli cosway punya racun serangga untuk lipas.berkesan betul.

E.d.Y said...

xsuka lipas...

mahira oya said...

geli gaks la ngn lipas..x suke yg terbang2 tu..

~cik tiram~ said...

haha..lawak gile.ade ke takot lipas...:D

y@n@ M!B said...

omg yg baju kuning tu x menahann takutnya..haha..klaka sbb dia laki..klu gurls yg buat gitu nmpk logik sgt..ngee~

ish ai x brani pijak lipas..geli sbb nnt kotor kasut..isk >_<

Insyeera ; shieera said...

oh lipas sgt annoying. i hate the cockroache. tapi klau nmpak lipas i tak la lari mcm tu. cari spray sembuq je kat muka lipas tu. then matilah dia. tapi cerita Oggy & The Cockroaches tu i sukalah.sebab dia funny!

Dilla Ady said...

hahahahaha..lawak giler bebudak nih tangkap lipas..cam mak nyah aw aw pun ade ha..hihih

dilla tak takut..tp geli..eeiiiii...

minat oggy sejak zaman skola2 lagi tau..cute! lagi kalu die sedih or nyanyi...die bunyik nyeow..nyeow..nyeow..sweet!

ana ayesha said...

hi nabilah

anak ana suke sgt tgk katun tu....

klu jumpa lipas ana spray jer dgn spray nyamuk tu

lelaki pun manusia juger pasti ada yg takut lipas mcm anak ana Abg Hafiz takut lipas

aliesha kirana said...

AK ske kartun tu...zoi zezooii zezooi..*merujuk lagu tema die..hehe

tp AK takut lipas jugak! ahaha..tmbh2 yg terbang..takutt!~

ainz said...

ain bab2 lipas ni memang elergi sikit..jumpe je mesti kejar smpai dapat..selagi lipas tu xmati,mmg xpuas hati,la..sampai kaum2 lipas takut nak bersemuka dengan ain..hik3...

Tapak Kaki said...

kartun ni antara kartun feveret aku.. lawak gila.. suka buat menda yang tak logik.haha

Un Phat Lee said...

gua suke tak tengok cockroaches tu.ehe XD

LiFe KaMi said...

kami pun suka tgk kartun tu, klakar giler, walaupn takde dialog tp best..:)

maRShA said...

he3..sme la kte siz..law ad lipas..pegang misai dy yg pnjg brjela tu pastu buang jauh2..xpon amek pnyapu ketuk smpai mati then buang.. tp mnjerit gax r law dy naik g bdn cz lipas jlan laju..snce pndh umah bru ney xjmpe lg lipas..tkus je mule nk wt srang..hu3

BLADE EDGE said...

salam...


:-DDDDDDDDDDDDDD

hahahahahhahahaaa.... nak tgelak pun ada bila tgk kartun lipas & oggy tu! best selepas era tom & jerry

gian tgk oggy & lipas,
BLADE EDGE

nabilah_2908 said...

HYE PIDUT ;

sy try boleh lak tgk vid ni..huhu..

ha...kantoi dh...ms pidut jlnkn operasi membanteras lipas kt rumah tu..sure huru hara kan..? hehehe.. ;P

HYE ALONG TAPA ;

hahhaa...ingt...ingt dh pernh baca dah n3 tu...heheh.. :)

HYE CIK AZEYA ;

hehehhe...cuba tgk dkt2..comel la.. :P

HYE AMNI ;

Mirul harus lah berlagak macho dpn Amni...hehehe... ;

HYE MIMIEY ;

hehehe..terutama yg baju kuning tu kan..? ha...yg tukang rakam pun boleh tahan gak... :)

HYE BW;

mana tk tumphnya kuah kalau tk ke nasi kan..? hehehe..

sy pun suka tgk..even tkde dialog..geram jer tgk lipas2 tu.. :)

nabilah_2908 said...

HYE D_TIEAH ;

try la tgk...sure sakit perut..geng lipas tu..ada je idea mcm mn nk kenakan si Oggy..:)

HYE FARAH;

hehehe..kalau lipas tu dth dekat farah buat apa...lari or jerit..? ;P

HYE KAK INA ;

apa nama ubat tu kak..?

HYE EDY ;

hahahah..mmg semua tak suka lipas... ;)

HYE MAHIRA ;

hehehhe...kt sini jrg jupa yg terbang2..bnyk yg merayap je.. :)

HYE CIK TIRAM ;

tak takut lipas eh...?

nabilah_2908 said...

HYE YANA ;

boleh lepaskan rasa geram tau bila pijak lipas tu..nnti basuh la kasut tu balik..hehe.. ;)

HYE INSYEERA ;

ha...mcm tu la bagus..biar lipas takut kn kita..jgn kita takut pada lipas..hehe.. :)

HYE DILLA ;

yupp..cerita yg tak mempunya dialog kan..? ;)

ala..dgn kawan2 dia jer kot lagak mcm ni..cuba dpn gf dia...belagak macho...hehehe... ;P

HYE ANA ;

hehehe...sy pun suka tgk kartun..tul la tu sama jer laki perempun..kalau budak..masih ok lagi..kalau yg dh besar...hehehe..kelakar la pulak..:)

HYE AK ;

hehehe...tau AK takut lipas... ;P

HYE AINZ ;

hahahha...sama lah kita.selagi tk mati lipas tu...selagi tu la tkkn berhenti memburu.. ;)

nabilah_2908 said...

HYE TAPAK KAKI ;

hehehehe...sama lah kita...adakalanya geng lipas ni suka curu hidung si oggy...hahaha...kesian.. ;)

HYE UN PHAT LEE ;

hahaha..suka tak tgk eh..? ;)

HYE LIFE KAMI ;

ha..betul tu...itu lh yg buatkankartun ni unik... :)

HYE MARSHA ;

erk..tikus...ad geli sikit..bukan sikit..bnyk.. :)

HYE BLADE EDGE ;

ha...betul tu.. :)

PinQib said...

hioii.. sy gelik lipas gakkk ;):)

PinQib said...

hioii.. sy gelik lipas gakkk ;):)

Wawa~* said...

waaa.. i suka citer katun tuuuu. tp sian kucen tu... x penah nyer bernasib baik... huhuhuh...

waaa... i tatot lipas... huhuhu...

nnt nk jengah la cara banteras lipas kat u mah tu, hehehe.. tq nabilah...

fndrocka said...

Kalau aku.lpas tak geli.cicak barulah geli!

nabilah_2908 said...

HYE PINQIB ;

hehehe...lipas tu tk gigit la.. :P

HYE WAWA ;

ramai juga yg suka cerita katun ni rupanya..hehe.. :)

nabilah_2908 said...

HYE FNDROCKA ;

ha...sama lah kita...cicak...katak..haiwan2 yg se spisis dgn nya...hehe.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...