Wednesday, October 20, 2010

KERANA SEGUGUS KUNCI



Hello dear fwens.........hai

kerana segugus kunci.....I terpaksa balik lewat semalam...huhu...



ceritanya macam ni...

semalam kan banyak kerja...rasa macam dah tak larat dah nak ngadap lagi...tengok-tengok jam lagi 15 minit pukul 6...so I punberhajat lah nak balik awal..memandangkan tiada orang di office..

dah siap tutup semua...bila dah keluar..baru teringat kunci office n kunci kereta masih lagi ada dalam drawer...Ya Allah...time tu I tergamam sekejap kat depan pintu office...



macam mana nak masuk...??

macam mana nak balik...??

takkan nak pecahkan pintu..??

Yang pengang kunci office cuma 4 orang sahaja...Mr R & staff lelaki itu ke KL...Mr S jer ada di Melaka...tapi tak sure dia ke mana...nasib baik lah...fon ada dalam bag..I terus call Mr S...minta tolong dia datang office...bukakan pintu..



Bila call...dia kata dia ada di Pengkalan Balak....nak balik ke office makan masa juga..sebab kerja-kerja dia belum selesai...I kata tak kisah....I tunggu....macam mana sekali pun...dia kena datang office gak...buka pintu...

maka I duduk la melagok dengan office...pandang orang lalu lalang...balik dari kerja dengan perasaan yang sangat sebal....penat...panas and perut sangat lapar...



Hampir setengah jam juga lah...Mr S sampai...leganya rasa hati....Mr S kesian kot tengok muka penat I...dia sendiri yang buka kan pintu tuk I...huhuhu...

banyak kali juga la I ucapkan terima kasih pada Mr S...banyangkan lah if Mr S pun takde kat Melaka....

ha...silap2...I kena tido kat situ...sebab gate tak berkunci...grill depan pintu office ni pun tak berkunci..tak boleh biarkan macam tu jer...mau orang datang..pecahkan pintu..ha..tak pasal-pasal jer...



huh..I selalu berhadapan dengan masalah kunci ni...kunci masuk longkang la...tertinggal kat rumah...tertinggal kat office...haih macam-macam...

alhamdulillah....segala urusan dipermudahkan...kalau tak...hmm...tak tau lah...

kunci....oh kunci..........malu2



Key to my heart...
ada tak sesiapa yang pegang kunci ini...? kalau ada...bak meh la...tolong buka kan pintu hati I yang dah lama tertutup nih...
ok...sila abaikan part ini......wek


p/s : you all pernah tak mengalami keadaan yg begini..keadaan yg melibatkan kunci...? meh la share sekali kat sini.....

33 comments:

PinQib said...

haha.. mr s tu saper
:)

Check out on these:!

Latest entry di:
Present
Lagu Nangis
Ciri bini idaman

Dilla Ady said...

slalu gak camtu..hihihi..

ari tu tertinggal kunci ofis kt umah..sib baik umah dekat..leh tunggu abah tlg antakan kunci tu..

fara said...

alamaks!
naseb baek ade mr s...
klo tak cian nabilah!!!
adehh~

asliner said...

erm..
mcm biase lar..
kunci pernah tercicir jer...
pastu jumpe blk..
alhmdulillah..=)

y@n@ M!B said...

pernah jd sekali..dh blk keje..elok tutop sume pintu..smpi kereta pasan kunci kete takde..tggl ats meja opis daaaa...dh la nk nek opis tu tinggiiiii tgkt 3...kena panjat tangga..hadoii mengah!

xtau nape pi kuarkn kunci kereta awl² pehtu ltk ats meja..ffuhh lepas dari tu kunci mmg letak dlm beg je..hehe~

Mak Su said...

pernah gaks anak maksu gi sekolah terlupa nak amik kunci tapi dia siap locked door, lepas tu dia gi sekolah and petang kang kita semua terpaksa tahan perasaan depan pintu sampailah berjaya usahakan sesuatu, akhirnya decided bukak gril tingkap. adoiyaiii

kak ina mail said...

Jarang pulak ada masaalah cam ni.cuma akak tak tahan ngan anak lelaki akak, semedang kunci hilang.ari tu akak suruh dia gantung kat leher.

Along Tapa said...

kalo mr.S tak sampai, ko telefon la 999..cakap emergency...boleh kan???

Gorengbaek - Teknik ngorat yang kreatif.....versi Meon

E.d.Y said...

haha..kesiannya..nasib la ada yg sanggup dtg

BIONIC WOMEN said...

me jarang skali pegang kunci rumah..hubby kata u ni pelupa...hahahah..
slalunya hubby ada lekat kat kunci kete 1, kunci motor 1,..i ni pelupa.huhu..
dulu masa keje, kunci opis pada 1..kekadang i datang paling awal, tapi leh masuk keje lambat sebab tunggu bos datang bukak pintu..haru..haha

yiazmat_horror said...

erm..tu lah..
same ngan ape yg berlaku ngan sy kat opis lame..dekat 3 jam tunggu ofis mate.
dah lah ofis malam je ade security..so kene lah be carefull lain kali :)

d_tieah said...

Haha..
X penah lg alami pglmn pasal kunci ni..
Ade gakla kdg kunci bilik tnggl dlm bilik tp still ade jln pnylsaian..
Haha..
Tp pnt gak cr kunci spare kat bilik mak..
Mls nak kecoh2 kang kena plak dgr crmh free..
Huhu..

ana ayesha said...

setakat ni tak pernahlah tertinggal kunci kreta dlm opis sbb kunci kreta mesti letak dlm h/bag

jgnlah kunci hati mu wahai nabilah bukakanlah pd yg mengetuk pintu hatimu, jgn jual mahal nanti melepas hiks

aliesha kirana said...

alaaaa...ciannye nabilah!!!! ish ish.. AK xde laaa jadi smpai cmtu skli..tp teringgal kunci tu byk kali gak, tp sbb satu family ade kunci yg sama so xkisah sgt xbwk..heeheh...

pengalaman yg AK xleh lupa ble kawan AK tertinggal kunci dlm loker kt asrama.. so xleh nk bukak loker die.. punyalah payah die try mcm2.... ketuk dgn hammer pn ade.. AK saje la, guna klip kertas.. "tikk.." AK berjaya bukak!

haahah..style pencurik jer.. mujur niat baik Allah tlg la..eheheh..

erk..pnjgnye komen..dh macam entry pulak..ahhaah~

khairolghani said...

selalu sangat tertinggal kunci..sekarang ni kunci2 semua dipisahkan,dah tak buat segugus..at least tak de la hilang@tertinggal 1 gugus

Prince Halilintar said...

hehe..baru ritu prince pon kene nasb yg lbh kurang same disebabkan kunci ni..prince masuk toilet skrg dah xbawa kunci lagi..takut jatuh dalam lubang tandas lagi..hehe

Ati Masrif said...

mmg selalu jd mcm tu
kak ati buat camni, kunci ke2 mmg simpan je dlm h/beg letak dlm poket berzip..tu utk stndby le..

Amni said...

saya pernah tinggalkan kunci umah kat sini, kat umah kuching.. nak amik balik memang mustahil sebab perjalanan nak ke kuching dari sini 8 jam lebih kurang.. itu kalau guna air.. wallaa.... sib bek ada hulk kat opis.. dia tolong bukakan.. hehe

kella said...

huhuhu.. samela kita nabilah oi... kunci ni cam envy2 je ngan kiter nih! huh!
err... ada tu yang punya kunci hati tu.. tinggal lagi, dia tak berani nak buka kot.. tunggu sikit masa.. pasti terbuka jua oleh seseorang yang memegang kunci hati.. hehehehe... ;)

LiFe KaMi said...

rasanya ramai yg selalu tertinggal brg lebih2 lg kunci..
kami pun pernah trtgal kunci rumah..
jenuh la nk tgu adik balik bru bole msuk..
yg tak syok sebab lapar..huhu

MiMiEy :) said...

aduhai.
sian akk. lain kali jgn cuai akk.
mak mimie mmg xbg mimie pgang kunci.
takut hilang.
kalau ada ap2 hal dy tingglkan kunci dlm kasut.
hahahaha

pena said...

la.. ksian akk..
xpe.. dugaan Allah uji dkat kita..

imanshah said...

wkaka..tulah kena buat pendua kunci rumah..ngan keta..boh dalam beg or dalam keta

Elly & Emmy said...

kecian.. mujur mr s datang.. kalau tak mesti dah berkhemah kat situ..

Wawa~* said...

hiks... sama lk gmbr entry kita ari ni = gmbo konci, hehehe.. sy jrg2 hdp mslh konci ni so far, mebi sbb sy x bnyk pgang konci... konci kete je... tp kdg2 tu ada la tercuai jg, hehe :D

muchas luvas, wawa~* secretwhisper.net

pawaka19 said...

kunci hati..? wah wah..sape lah orang beruntung itu..

TUKANG KATA said...

saya harap pada 20102010 ada Adam yg hadir dpt menjadi kunci hati saya..

tp tak kunjung tiba lg..heh

*keluar tajuk*

ainz said...

hurm...masalah kunci ni...slalu je jadi kat ain...

acu slalu marah ain sbb ain cuai..

hai....

nabilah_2908 said...

HYE PINQIB ;

Mr S tu...2nd boss (^_^)

HYE DILLA ;

kalau sy...xde sape nk tlg hantar kan...terpaksa balik rumah semula..bnyk kunci penting...huhu.. :)

HYE FARAH;

yupp....nasib baik sngt2..hehe.. :)

HYE ASLINER ;

kalau jumpa balik ok la...kalau tk jumpa...haru...

HYE YANA ;

nasib baik boleh masuk balik dlm office...kalau kena mcm sy..parah..

lebih kurang mcm yana..entah kenapa semalam tk masukkan terus kunci dlm bag... :)

HYE MAKSU ;

haru kan...lepas drpd tu..sure maksu duplicate kunci rumah sorang stu kan..? hehe.. :)

nabilah_2908 said...

HYE KAK INA ;

hehehe...time kt kolej dulu...sy selalu gantung kunci kt leher sama2 dgn kad matrik...senang...x hilang..x tertinggal... :)

HYE ALONG TAPA ;

eh....tk boleh main2 dgn 999...kalau kena tangkap nnti mcm mn..? :P

HYE EDY ;

Mr S harus datang..snggup or tk belakang kira...(^_^)

HYE BW ;

hehehe...kalau kunci rumah sy pun buat mcm tu...letak sama2 dgn kunci kereta...tp kunci office ni masalah sikit...bnyk.. ;)

HYE MR JABAR ;

hehe...bukan apa...penat sngt ptg tu...dgn tk makan lagi..otk fikir nk balik jer...dh tu semua lupa...

yupp..lepas ni kena hati2..kunci dh tk letak lm drawer lagi dh..terus masuk bag.. ;)

HYE D_TIEAH ;

hehehe...nasib jumpa kunci spare kan..? sy pun tk cite pun pasal ni kat my mom..sure kena leter nnti.. :)

nabilah_2908 said...

HYE ANA ;

entah kenapa ptg tu..sy tk masukkan terus kunci dlm bag...asik fikir nk balik je..lupa dh semua.. :)

ada ke yg sudi ketuk pintu hati sy ni..hehehe...belum ada lagi.... ;)

HYE AK ;

wah...hebat tul..tp tu la Allah nak tolong..sbb tu dipermudahkan segala urusan.. :)

ala...x kisah pun AK nk komen panjg2...(^_^)

HYE KHAIROLGHANI ;

tp ni kunci office...bnyk lak tu..kalau dok pisah2..hilang lah pulak... :)

HYE PRINCE ;

hehehe...sy dh baca dh cerita prince tu.. see...sy kena lagi..semua sbb kunci.. ;)

HYE ATI;

hmmm...kalau kunci rumah...boleh la sy buat mcm tu kak...ni kunci office...payah sikit..bnyk..myb kena duplicate kot kunci pintu utama je..wat spare.. :)

HYE AMNI ;

huhuhu...nasib ada Hulk...tp...habis la pecah pintu tu yer...? heheh..

nabilah_2908 said...

HYE KELLA ;

kan...? saja jer kunci nih..hehe..

kunci hati...hrumm...hope ada la tu... ;)

HYE LIFE KAMI ;

hehehe...siksa kan tahan lapar.. ;)

HYE MIMIEY ;

kalau kunci rumah...mmg ada sorang satu...ni kunci office..kunci kereta..agak payah sikit..

more ptg tu penat sngt...otak asik fikir nk balik je...2 yg semua lupa.. :)

HYE PENA ;

yupp...dugaan & alhamdulillah...Allh permudahkan urusan.. :)

HYE IMANSHAH ;

kunci kereta tu ok lagi..ni kunci office...tul gak tu..myb kena dulpicate kunci utama .simpan wt spare.. :)

HYE E&E ;

heheheh..tu la pasal...siap boleh buat unggun api lagi.. :P

nabilah_2908 said...

HYE WAWA ;

ha'ah..masuk2 jer blog wawa...nampak kunci juga..hehe...

kunci kereta sy lak..selalu hilang dalam bag...suka menyorok...jenuh tau nak cari..ada kalanya kena keluarkan semua barang..baru jumpa..

sudahnya...sy tk guna dah baag yg tk banyk poket..kalau bag yg ada poket mudah sikit nk letak kunci..xde la hilang.. ;)

HYE PAWAKA19 ;

huhuhu..entah lah Mel..sedang mencari lah ni.. ;)

HYE TUKANG KATA ;

hehehe..xpe la...sang Adam akan datang juga 1 hari nnti.. :)

HYE AINZ ;

hehehe,,kesian Ain... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...