Tuesday, November 02, 2010

ALLAH SENTIASA BERSAMA KAMU



Hye dear fwens....

hmm...pernah tak you all alami kesukaran dalam melakukan sesuatu dalam hidup you all...??

sudah tentu lah pernah..betul tak...?

I nak share satu doa yang my dad selalu amalkan bila dilanda kesusahan...kesukaran..



baca lah dengan yakin...Insya'Allah segala urusan akan dipermudahkan oleh Allah SWT.

bila nak cari parking di tempat yang pack....I amalkan doa ini...alhamdulillah....Allah permudahkan...dapat pun tempat parking...



kepada adik-adik yang bakal menghadapi final exam...boleh amalkan doa ini....Insya'Allah..akan dipermudahkan...

yakin lah...Allah sentiasa bersama kamu...



I ada buat research sikit....ada pelbagai versi doa ini...and I jumpa yang full....



semoga entry kali ini memberi manfaat kepada semua....jika ada kesilapan di mana-mana..harap sudi lah tegur...

ok lah...I ada kerja luar ni.....petang nanti I singgah blog you all pula yupp.....ye


p/s : jom ikuti Nabilah's Segment...di 100penulis topik hari ini MARI BELAJAR BAHASA INGGERIS jam 11 pagi ini...

45 comments:

lalink7 said...

nabilah...memang bagus doa tuee...selalu amalkan InsyaAllah kita akan selalu dalam lembayung rahmat-Nya..amin

aliesha kirana said...

thanks 4 sharing dear..hehe~

aYu said...

tq kak..
mcm tawu2 je kita ada masalah..

BLADE EDGE said...

salam....

bagus juga ada doa ni..

Amni said...

=) banyak2 baca la hau la wa la quwwatailla billa hil 'aliyul 'azim.. pon sama gak fungsi nya.. "tiada daya ku, hanya daya dan kekuatanMu Ya Allah...

Wawa~* said...

thanks yer nabilah... boleh la saya amalkan doa ni nnnti.. moga dimudahkan segala urusan :)

redza said...

berserah kpd Allah

❤NazirahMoktar❤ said...

bagus2...time kasih share doa :))

y@n@ M!B said...

yes btol tu..kena bc dgn yakin br berkesan doa tu..

thanks 4 this info =)

y@n@ M!B said...

yes btol tu..kena bc dgn yakin br berkesan doa tu..

thanks 4 this info =)

kak ina mail said...

Teringat pulak masa sekolah, apa-apa pun kena baca ngan khyusuk, tawaduk, dan faham erti doa tu.

ainz said...

Hanya Allah yang sentiasa bersama kita ssh dan senang..hanya manusia yg mudah alpa bile Allah kuniakan nikmat pada kita..

Anyway,thanks for sharing..

jage diri.. :)

Rinna said...

Doa yang selalu akak amalkan.. TQ for sharing yer Yana

nunama said...

terbaik!!
Suka this entry! =D
terima kasih kak Nabilah! n_n

fara said...

Thanks 4 sharing nabilah!
bole la amalkan slalu :)

Lady SharpShouter said...

doa yg sama my datuk ajar suruh amalkan.tetiap kali ade pape je, exam ke, intebiu ke, mmg diamalkan.baguslah nabilah berkongsi :)

pena said...

thanks akk, kongsi doa ni... =)

imanshah said...

semoga bermanfaat

aque said...

nice sharing.... besh2... fara amek ye.. letak kat notepad ;)

Dilla Ady said...

thanks nabilah for sharing..

bagus jugak nih ye..

pawaka19 said...

ingat masa test2 dulu...bila nak test member baru nak solat..

New Entry "Old Hard disk vs Removable disk Dan Kedai Andartu Ehem2"

mahira oya said...

nabilah kamu memberi smngt pd yg lemah..

ASaDa RyutaRo said...

wollah.. tenkiu kongsi2.. ;)

MiMiEy :) said...

thanks 4 the doa akk.
akan mimie amalkan :)

asliner said...

semoga Allah memberkatimu..=)

asliner said...

semoga Allah memberkatimu..=)

♠aQ.DaN.pUtera.kU♠ said...

tankx bellaa .. ^_^

LIKE!!

Nur Areefah said...

innallaha maana :)

~cik tiram~ said...

huu..salu sedih..insyaALLAH pasni nak amalkan..:)

khairolghani said...

yg penting jangan lupa untuk mengingati Allah,tak kira susah ke senang..

shazika said...

kawan2 sy pon slalu amalkan ayat ni..
nice tips (^____^)

Along Tapa said...

hm...pasal doa takleh nak komen bebanyak...heee~~~

Gorengbaek - Mari Join contest Jelly beku dan dapatkan hadiah dari London

Hangit habis dah - Betul ke ek??

L@n@ a.k.a Mak Budak said...

thanks 4 sharing.. nnt share la lagi yer..

maRShA said...

nasib siz bg doa ney... mang tgh alami kesukaran yg extreme gile skunk ney... tanx siz nabilah ku syg! arap allah tlong la ari ney..amin10000x.. btw,have a nice day siz!

nabilah_2908 said...

HYE LALINK;

yupp...mmg selalu amalkan...alhamdulillah...Allah permudahkan urusan saya.. :)

HYE AK ;

ur welcome... :)

HYE AYU ;

ur welcome...good luck yupp.. ;)

HYE BLADE EDGE ;

(^_^)

HYE AMNI ;

terima kasih..sudi berkongsi juga.. :)

HYE WAWA ;

ur welcome...mudah-mudahan... ;)

En iLham said...

salam kak
betul2, selalu juga amalkan kalau ada masalah.
insyaallah, akan dapat menyelasaikan masalah tu
singgah blog akak setelah sekian lama tak singgah..huhu

nabilah_2908 said...

HYE MR RED ;

yupp...tapi kalau setakat doa tnpa usaha pun...tkkn menjadi juga.. :)

HYE NAZIRAH ;

sama2...amalkan selalu yupp.. :)

HYE YANA ;

apa pun kita buat kena yakin...ur welcome.. :)

HYE KAK INA ;

tul juga tu.. :)

HYE AINZ ;

betul tu...bila susah baru ingat Allah...bila senang.....saya pun selalu macam tu...(-_-)

thnks dear.. :)

HYE KAK RINNA ;

ur welcome kak... apa yg saya tahu...insya'Allah...saya tkkn kedekut tuk kongsikan dgn semua..jika ada kesilapan di mana2..harap dapat la di tegur..

sy ni pun bukan pandai sngt dlm bab2 agama... (^_^)

Ati Masrif said...

bagusbya bolehlah kak ati amalkan

nabilah_2908 said...

HYE NUR ;

ur welcome dear.. :)

HYE FARAH ;

yupp...mudah-mudahan Allah sentiasa mempermudahkan urusan kita.. :)

HYE LADY ;

betul tu...my dad selalu ingtkan suh amalkn doa ni..

paling best bila nk cari parking..macam magic pun yer juga..bila dah baca doa tu...tup..tup...ada tmpt kosong di tmpt yg dekat..sngt mudah.. :)

HYE PENA ;

ur welcome dear...jadikan amalan yupp.. :)

HYE IMANSHAH ;

mudah-mudahan.. :)

HYE AQUE ;

boleh dear...ambil la...jadikan amalan yupp.. :)

nabilah_2908 said...

HYE DILLA ;

welkem....boleh dijadikan amalan.. :)

HYE PAWAKA19 ;

hehehe...itu fenomena biasa...time2 nk exam solat penuh..siap solat sunat hajat lagi.. :)

HYE MAHIRA ;

mudah-mudahan doa ini dpt membantu.. :)

HYE ASADA ;

welkem... (^_^)

HYE MIMIEY ;

ur welcome dear...amalkan la selalu.. :)

HYE ASLINER ;

mudah-mudahan..Amin.. :)

nabilah_2908 said...

HYE ANNA ;

ur welcome.. :)

HYE NUR AREEFA ;

apa makna nya tu...sorry sy tak faham...(^_^)

HYE CIK TIRAM ;

usah la selalu bersedih... ;)

HYE KHAIROL ;

yupp...biasanya kita lupa Allah bila kita senang...sy pun selalu mcm tu...(-_-)

HYE SHAZIKA ;

boleh dijadikan amalan... :)

HYE ALONG ;

kenapa...? leh share...? :)

nabilah_2908 said...

HYE LANA ;

insya'Allah...kalau ada lagi..sy akan share kan di sini.. :)

HYE MARSHA ;

mudah-mudahan Allah permudahkan urusan Marsha...take care yupp..n wish you best of luck.. ;)

HYE EN ILHAM ;

xpe...faham syamil buzy.... ;)

pasal link blog...rasanya even dh bertukar...kalau guna alamat lama..masih boleh sampai ke sini.. enth la..huhu.. :)

HYE KAK ATI ;

mudah-mudahan dgn doa ini...Allah akan mempermudahkan segala urusan akak.. :)

Prince Halilintar said...

sebagai manusia kite sering diuji oleh Tuhan untuk melihat kita beriman denganNya atau tidak..namun segala ujian pada kita adalah kerana Tuhan sayangkan kita..

doa tu jugak prince selalu amal time exam dulu..hehe

nabilah_2908 said...

HYE PRINCE ;

yupp...betul tu... ;)

PinQib said...

da tgk da.. lawak...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...