Tuesday, November 23, 2010

BERSIARAN DARI UK - PART 2



Hello lovely fwens......hai

macam mana hari ni...sihat...??

ok sepertimana yang I dah war-warkan pada n3 HOME MADE KUIH BAKAR yang lepas..hari ni I nak share gambar-gambar sekitar perkahwinan sepupu I...baik di sebelah pihak perempuan dan juga pihak kami...iaitu pihak lelaki..

jom.......



malam pernikahan...

I ambil dari facebook kakak sepupu I...kakak kepada pengantin lelaki ni..



ini baru I punya...



majlis persandingan la pula....

gambar ni pun I pinjam dari kakak sepupu I juga...

psst....cuba cari I di mana dalam gambar di atas...hehehe..I dok bersembunyi di sebalik bunga pahar...
wek








makan-makan....ala-ala VIP gitu...huhu..

suka dengan ayam goreng rempah...lembut je isinya...biasanya kalau pergi ke majlis org lain...isi ayam sure keras..



pagi-pagi dah turun dewan...siap-siapkan apa yang patut...



hasil kerja tangan Mak Chu, Mak Njang & My Mom...nice kan..??



bila majlis berlangsung...DD, Adin & I...pergi makan dulu..then baru buat kerja..
kerja I mudah jer...bagi door gift pada tetamu..



pasangan pengantin....



sedikit info yang I tahu :

mereka ni sebaya...bersekolah di sekolah yang sama...masuk U pun U yang sama...kawasan rumah pun...dekat jer...

ini la yang di namakan J.O.D.O.H kan..?? depan mata saja...

hmm...sangat meriah ketika majlis berlangsung....I suka bila ada majlis-majlis macam ni... seronok dapat berkumpul ramai-ramai...even I ni jenis yang tak banyak cakap....lebih suka diamkan diri....tapi I suka...suka dengar cerita-cerita orang..gurau senda...

zaman sekarang susah nak kumpulkan semua saudara-mara tuk sama-sama berganding bahu menjayakan majlis....

kebanyakkannya datang sebagai jemputan sahaja..semua kerja-kerja dari A to Z di serahkan kepada wedding planner dan caterer... setuju tak..??

p/s : orang kata kalau anak dara jadi pengapit or bawa dulang hantaran...lambat jodohnya...benar kah...atau cepat jodohnya....??? meh lontarkan padangan you all semua di sini....


35 comments:

Ati Masrif said...

cantik kek pengantin tu..ada cupcake sekali..
perkahwinan lani byk pakai duit na..

ala nabilah..rasanya taklah..ramai anak dara jd pengapit lani..

shahani... said...

rsnya x kot...
spupu sy p'nah jdi pengapit,tp dia yg khwn dlu dri sy...hahaha....

nunama said...

nampak2. main sorok eah?
hehe.
comelnye pengantin! :)

psl myth tu, kita ada juga dgr. Tapi, x sure. hehe.

haaa...ada petua utk dpt jodoh. teringt tetibe.
Ada orang kata, kalau nak cepat dpt jodoh, g ambil hantaran sirih pengantin tuh. Ambil sikit je, pastu makan. Syaratnye, jgn bg pengantin tahu, dgr, nmpak.
wallahua'lam. :)

Kazaztan Team said...

jodoh tu di tgn tuhan...

MiMiEy :) said...

wah.
meriahnye.
semoga berkekalan hingga akhir hayat.
akk main sorok2.
x dp nk cam.
huhuhuh

ciEk NiENa said...

oh yeke jodoh lambat sbb bawak dulang? hurm, patotlah jodoh masih tidak kunjung tiba.. kui3.

nisa said...

em tu org tua ckp kalu jd pengapit jodoh lambat.. tapi bg sy allah yg tw sumenya. sebagai manusia kte berusaha je.. hehe

En iLham said...

pendapat sy kalau anak dara yang banyak kali terlibat dengan majlis perkahwinan..giliran die dah tak lame lagi lah tu

orang kate amek aura..haha

bilalah agaknya nak dapat jemputan kawen dari akak kan..hehe

Dilla Ady said...

dilla penah dgr pasal tu nabilah...tp dia leh tiga kali jek..maksudnye tuk tiga pengantin jek la..

kalu lebih tiga pengantin, mmg lambat jodoh kite nnti..tapi tak tau la kan..itu kate org tua..kalu da jodoh tak ke mane kan?

hmm..skarang nih mmg payah sket kalu kenduri2 nih nabilah..sebb tu lebih mudah pakai caterer dan wedding planner..cume duitnye tu fuhhh...hihi

Lady SharpShouter said...

meriahnya.geram tgk kek pengantin tu.cantik!

y@n@ M!B said...

cantik deco tu..kek pengantin pun menarik..mesti sdp tu..hihi~

erm bg ai kepercayaan tu mcm karut je..jodoh kn di tgn tuhan..tp yg ai dgr, klu jd pengapit lg cpt kawen..sbb dpt badi pengantin..ngee~ =P

apa² pun semua tu ketentuan Ilahi..manusia hanya mampu merancang..kan? ^_^

Mak Su said...

tetap meriah ek, w/pun jauh di sana

maksu tak penah dgr pasal kisah hantaran tu. maksu ni mmg tukang angkat dulang2 tau, maklumlah, anak bongsu, selalu kena buli, kawin cepat, umur 23 tahun dah kawin dah, hehehe. orang kata maksu gatal cepat, entahlah.

ainz said...

laaaaa....jadi pengapit lambat jodoh,keee...tak pernah tau pun...ain penah bawak dulang..huuu~

redza said...

ada bunga telur tak

Un Phat Lee said...

tulah orang kate.tak yah cari ang jauh.yng dekat kan ade? ehe XD

imanshah said...

fadlee kamu kat seberang benua..jauh tu

ana ayesha said...

cupcake paling menarik perhatian ana

jodoh dekat2 ni yg bagusnya kurang belanja

jodoh ALLAH yg tentukan tapi kalau dah jadi pengapit/bawa dulang hantaran pastinya menjadi perhatian ramai

mungkin jodoh nabilah di kalangan yg hadir dlm majlis perkahwinan tu

kak ina mail said...

itu semua rumors je.apa-apa pun jodoh, pertemuan, ajal dan maut ditangan tuhan.cup cake comel.

♠ aQ.DaN.pUtera.kU ♠ said...

nak kawenn jugakkk ... ahahaha :)

TUKANG KATA said...

wah,,sama cantik sama padan :)

cik nabilah bila lagi? ehem2
:D

Prince Halilintar said...

seperti merpati 2 sejoli..jodoh dan takdir di Tangan Tuhan, kita sbg hamba hanya berusaha..betul x nabilah..jadi klu nk senang dp jodoh bykkan lah solat istikarah..hehe

nabilah_2908 said...

HYE KAK ATI ;

betul tu..mmg bnyk guna duit... :)

pasal pengapit tu pun entah lah...sj jer nk tau pndpt semua..sy pun drg mcm2.. ;)

HYE SHANANI ;

hehehe..jodoh pertemuan di tgn tuhan kan..? ;)

HYE NUR ;

hahaha....mcm2 kan kt2 org... :)

HYE KAZAZTAN TEAM ;

yupp.... (^_^)

HYE MIMIEY ;

hehehe...xpe la kalau tk cam... ;)

E.d.Y said...

bestnya kawen..huhu

nabilah_2908 said...

HYE CIEK NIENA ;

itu semua hanya kata2 org...jgn pcaya sngt yupp.. ;)

HYE NISA ;

yupp...betul tu...kt2 org ni mcm2 kan..? ;)

HYE EN ILHAM ;

hahaha....meyimpang ke tmpt lain lak eh...dia tnya kita balik lak.. :P

HYE DILLA ;

oh..3 kali la pulak yer....haih mcm2 kan..?

tul tu Dilla...zaman sekrang sediakan duit yg mencukupi jer...gerenti semua siap.. :)

HYE LADY ;

yupp....suka tgk kek tu.. :)

nabilah_2908 said...

HYE YANA ;

tul tu...kata2 org ni mcm2 kan..? :)

HYE MAKSU ;

hehehe....23 tu kira ok la maksu...mak sy kawin umur 20.. :)

HYE AINZ ;

enth la ain...dgr2 kt org jer...tok sah caye lah.. mungkin mereka ni sj nk takut2kan anak2 dara..kata2 org tua ni kan kaya dgn maksud tersirat..tul tak..? :)

HYE MR RED ;

ada juga...tp tk bnyk la... :)

HYE UN PHAT LEE ;

hehehe....tk gak...kalau yg dekat2 tk jumpa..harus la cari yg jauh2...yer tak..? ;)

nabilah_2908 said...

HYE IMAN SHAH ;

itu di tujukan kepada un phat lee ke..?

HYE ANNA ;

hmm...belanja...tk juga kurang...boleh tahan juga la persiapannya...sebelah perempuan boleh tahan grand.. ;)

HYE KAK INA ;

tul la tu...bahasa org2 tua kan kaya dgn maksud yg tersirat..pasti ada sebab kenapa mereka kata macam 2.. :)

HYE ANNA ;

hehehe...habiskan study dulu.. :P

HYE TUKANG KATA ;

sy..? tunggu TK kawin dulu..boleh tak..? hehehe... :P

HYE PRINCE ;

tul tu...apa pun berserah lah kepada Allah... :)

HYE EDY ;

hahaha...yer ke best...? besar tanggungjawab.. :)

kella said...

hehehe.. ye ke orang kata camtu? hihih.. ntah? mungkin ya, mungkin tidak kot..
kalau jadi pengapit macamana pulak eh.. ada kes camni tak?
pastu nak tahu juga, kalau orang yang dah kawin, boleh jadi pengapit tak? err

fara said...

canteknye majlis kawen die.
skang mmg rami yg wat catering je.
dah susah nk jmpe org wat rewang :)

nabilah_2908 said...

HYE KELLA ;

org yg dh kawin jd pengapit...tk pernah drg lak...tp biasanya org akan cari anak dara jadi pengapit kan..? entah la.. :)

nabilah_2908 said...

HYE FARAH ;

yupp...kalau kat kampung2 masih ada lagi kot...or myb senario nya ttp sama.. ;)

lalink7 said...

eh nabilah jgn cakap macam tue..husz baru je lepas jadi pengapit pengantin aritu..hehehe..InsyaAlllah jodoh Allah yang tentukan bukan terletak pada siapa jadi pengapit pengantin tue...
dun worry...

aliesha kirana said...

wah! sgt meriahhhh!!! ske nye tgk..cantik sgttt! hheeheh.. kalu AK, rasenye cepat jodoh kot Nabilah..teheee....

Wawa~* said...

sy jrg sgt2 jd pemegang dulang.. pngapit lg blum pernah.. tp jodoh masih lmbgtt jg, haha... x kna mngena rasanya :)

PinQib said...

sedap nyer/
stakat cuti ni.
xda lg majlis kawen i p..
kekeke

asliner said...

wah2..
sembunyi disebalik bunge tue msti lar x nmpk kan..
sje jer..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...