Friday, November 12, 2010

CHEATING IN EXAMS



Selamat Hari Jumaat.........hai

Well...kepada para pelajar...pelajar IPT terutamanya...minggu ini merupakan minggu-minggu penyiksaan....kebanyakkannya sedang dan akan menghadapi peperiksaan...betul tak...??

banyak status-staus di wall FB mahupun di blog yang bercerita tentang ini kan..??




for me.....I faham apa yang you all rasa...sebab I pernah melaluinya suatu ketika dulu...tapi dalam masa yang sama....
I rasa lega....lega sangat-sangat kerana tak perlu lagi melaluinya lagi....hehehehe...wek

ok la....takmo tension - tension eh...jom layan video ni....secara tak langsung..ketegangan itu dapat dikurangkan...

video ini mengisahkan seorang kanak-kanak lelaki dalam percubaannya untuk meniru dalam peperiksaannya...



apa kesudahannya.....berjaya ke dia meniru...? mari saksikan.....




kepada yang tak dapat nak tengok...myb ada masalah ke....
jemput lah pergi ke Fan Page APA KATA HATI

I dah siap uploadkan video ni di sana..

hmm...jom tengok gambar lak...



hoho...sembunyi nota di sebalik skirt yer...



hahaha...mampu ke buat macam ni..?



renung-renungkan dan selamat beramal



ini lagi style....lekat nota pada pen...

mahu tahu cara-caranya...??

you all semua boleh pergi ke blog

PAWAKA19- CARA-CARA BUAT TOYOL DALAM EXAM

tengok jer yer...jangan buat sudah....

kepada semua kawan-kawan yang sedang menghadapi dan bakal menghadapi peperiksaan...
wish you all....best of luck..!!!



I pernah meniru tak...??

sejujurnya....memang pernah meniru....tapi...I hanya meniru bila subjek tu susah...bila mana terlalu banyak benda yang harus di ingat...biasanya I berani meniru time mid term...kuiz ke...tapi bila final...memang tak berani....kalau kantoi...ish tak pasal-pasal je....

so...pada hari Jumaat yang mulia ni...I nak tanya....you all pernah meniru tak....?? siapa yang berani ngaku...??

meh la share....takde orang yang tau..kita-kita je....pang


p/s : I suka iklan-iklan dari Thailand...mereka sangat kretif....setuju tak...?

47 comments:

aliesha kirana said...

HHMM..penah ke x? ek..hehehe..rasenye ade kot..especially kalu kuiz2 tu..hehehe.. kalu exam btol2 xbrani la..haha..

AK sokong!iklan dari thai mmg best!! hehe..lawak2... nape iklan kite xde yg lawak sgt ek?

dayah aziz said...

itu adalah asam garam dunia blaja...
asal kan ianya ok...takde msalah...;)

❤NazirahMoktar❤ said...

hahahah...waktu sekolah dulu penah gak berbincang time exam...usha bile cikgu takde..terok betul...tpi dah masuk U, tak penah dah buat..

kak ina mail said...

Tak pernah lagi meniru masa periksa.sebab meniru, muka akak nampak cuaklah.Lagi satu mitos atau fakta, meniru tu cam menipu diri sendiri.

| cik azeya | said...

hehe. mgu depan baru nak bawak fomule masuk xam. letih nak hafal. jujur an. hee

En iLham said...

hehe
terima kasih kak kerana wish sy yang sedang dalam demam exam ni.haha
honestly selalu tiru. haha
tapi bukan dalam exam tau..tiru tutorial math kawan sebab tak tau nak buat..tp yang bagusnye dah tau buat pastu
haha

nunama said...

hahaha.
terbaiklah! :)
x meniru, tapi tanya terus.
depan Lecturer lak tuh.
masa quiz hari tu.
Haha. Pastu, x fhm pun apa kwn ckp.
Last-last, buat ayat sendiri.
Masa sekolah, kawan tiru kita. Eceh! ;p

Wawa~* said...

penah la jg mniru dlu. lalala~ hehehe... tringt msa skolah agama, cikgu macam bg can mniru... dia saje kluar klas lama2... apa lagiii masa tu, aktiviti baling kertas lah jawabnyer~! hahaha...

alamak, sy x dpt tgk video tu.. tp bru2 ni ada satu video iklan thailand, psl budak tulis sifir kat lengan baju guna pen.. skali mak dia basuh n tulis good luck plakk! ahahaha... mmg comel iklan tu.. :)

good luck buat smua yg amik exam :)

Jelly Beku said...

giler ar..memang terror meniru yerkk

y@n@ M!B said...

haha comel bdk tu kecik kecik dah pandai men dgn anak-anak hijau (toyol)...

ai slalu meniru dulu...kekeke...tp mcm yu jugak..time final takutt woo nk bwk toyol..bila lg nk asah otak ni menghafal kn...=)

tp klu yg x biasa meniru tu kena blaja dlu skill..sbbnya dorg ni la yg menyebabkn org len turut terkantoi..hahaha~ =P

skrg siap ada tutorial lg eh cara² meniru..kita dlu blaja sendirik je..huhu~

nas said...

seriusly aku penah tiru dlm exam...
aku letakkan formula yg susah nak hafal dlm slip exam..bila duduk je,terus salin balik formula dlm kertas soalan n padam balik kat slip exam..bijak x? hahaha jahat2

Apa itu 'Anak Ikan' dan 'Anak Ayam'??

HonEyBuNNy said...

hahhaha..ya btul tu...time midterm n kuiz berani la...tp final mmg xberani...takottt....

pena said...

hmm.. meniru xde lagi kot..

tpi setakat bincang2x ngan kwan sebelah adalah.. hehe..

Insyeera ; shieera said...

ish.kreatif btul cara meniru dia.heeee

lalink7 said...

saya pernah meniru..lecturer memang tinggalkan kelas kosong lepas bg ketas exam..sebab ape..exam tue xde dalam buku...sakitnye jiwa...satu kelas meniru pun hanya beberapa org sja dapat A..tensionn gile....hehe

kalau sape yg xpernah meniru tue nampak macam tipu je kan? hehe..

ini normal..jalan hidup seorang yang bernama pelajar..kenangan nie..kan?

Anonymous said...

haha..ayah saya suka sangat suruh saya amek bahasa arab...susah nyer bukan kepala lutut dh..
masa pmr..memang nekad habis..sape jer buleh hafal karangan tu kan..wakaka..
jadi..saya pon prepare karangan..selit kat tepi kain(pinggang)..maklom la gemok kan..so xla jatuh..ngee...
tbe2 ckp ngn pengawas nak kencing..dok ngafal la kejap karangan tu dlm toilet sambil tgok2 klu ad cctv..haha..

konon ingat lah tor..+buat muka xbersalah..
sampai2 jr kt tempat duduk..HARAM...xhengat pe bende pon...
sbb nie cerita sulit kan..jd sy buat anoymous la..hihi
jgn sesekali meniru..xberkat,..kat hall tu jugak allah dh tunjuk hehe~

Liyana said...

haha... jujur cakap.. pernah gak meniru.. tapi untuk exam entrepreneurship je la.... sebab soklan dia susah.. hehehe..best aje sebab time tu satu dewan meniru.. hahaha

ainz said...

ahahaha...same lah dengan nabilah..sejujurnya ain pernah meniru time test..siap pas2 ketas lagi kat member..sgtlah sengal..time final mmg xberani..tak pasal2 kene repeat paper..hohoho...

ps: bintang2 tu comel sgt!

Prince Halilintar said...

time prince stdy dulu lagi best sebab lecturer tu sendiri bg tiru buku,bkn buku je nk tiru kwn pun boleh..tapi satu class failed jugak sbb tak taw nak wat jgk..ramai hantar paper kosong je!susah giler soalan die..

aYu said...

honestly~
saya pernah meniru..
masa midterm or quiz..atau esemen...
final nak tiru?
xpasal2 je cari penyakit..
no no no..
eehehhehe...

kella said...

hahahaa.. memang faham sangat, sebab pernah juga laluinya dulu kan..
well.. meniru? hehehe memang ler pernah untuk subjek yang susah giler tu!

sekarang adik2 ai pun tengah struggle nak wxam ler tu.. wish all da best..

Ati Masrif said...

takpernah pasal kak ati kalau buat salah nampak sgt ...takleh sorok
hehe..naya cikgu perasan

Nur Areefah said...

pernah masa muda2 dlu..tiru orang sebelah xD
tapi sekarang dah tak berani laa..better dapat apa yang ada tu daripada meniru mcm tak cool je xD

latest : new domain name | http://www.nurareefah.com/ | lets exchange link

redza said...

masa spm dulu...tpi bukn meniru..sy tanya cikgu pengawas jawapan math...dia bagtau heheh

masa kt uni. exam sambil mkn kacang..tension sgt hohoh

Elly & Emmy said...

kami pun dah pernah meniru..buktinya besday kami sama jer.. betul tak??

Anip™ said...

penah2...best oo meniru~..mcm2 aksi ade..wahaha~..tp tgk gak ar..tkut kantoi..hehhe

10 Fadhilat Coca Cola, Terbaek Dari Ladang !

♠ aQ.DaN.pUtera.kU ♠ said...

JUJUR,iklas ne anna katakn.xpena tiru tyme XAM,tp pena tiru tyme kuiz.wahahah .. tp prof selamba badak je tgk .. x sound pn.ekikik ..;P

ct fad said...

huhuhu..memang mcm2 care nak meniru ni...dulu aku pernah salin point kat rubber pencil..kelakar2...tu dulu lah kan..

Along Tapa said...

eh???a'ah..exam period...apsal aku cam tak terasa ek...hehe~~

Gorengbaek - cerita pasal rokok...Meon kata

Hangit habis dah - Kawasan-kawasan aku mencarik idea...

Dilla Ady said...

ye sy mengaku!hihiih...

slalu gak la tiru..kecuali time peksa penting n final..tak brani la..huhu

Melor said...

salam perkenalan ya nama ku melor dan selamat hari raya

Tapak Kaki said...

sesape pandai bela toyol, kompem dapat straight A's..kalau kantoi, 2 semester beb kena gantung..hehe

era_zierah said...

laa..
kalo taw , awl2 lg da gune kan sume tips2 nak tiru ni..
heheheh...

kite pon sma macam akak...
kalo jht pon, nak tru pon time ade kuiz n test je..
nak tru tima final ni, x nak cari bala...
x psl2 kne buang u

Zezebel said...

Dulu lepas dah abis belajar, ingatkan dah tak de exam dah bila kerja...rupa-rupanya, nak sah jawatan pun ada exam, nak naik pangkat dan gaji pun ada exam...huhu...

pawaka19 said...

hahaha..mungkin sedikit annoying mel wat enti tu..tp sekadar suka2..n tarik perhatian aje visitor aje..

New Entry "Cara-cara Buat 'Toyol' Dalam Exam"

asliner said...

msti la penah cheating...
keh3
ala..
biase lar tue..
rse nye mmg semua pnh kot..hi3

khairolghani said...

masa mula2 masuk U dulu,memang tak meniru..tapi bila ada 1 subjek dapat D,padahal member2 lain dapat A(sebab meniru),terus start meniru..tapi tak semua subjek la..

nabilah_2908 said...

HYE AK ;

hehhee..perkara yg biasa studnt lakukan.. :)

HYE DAYAH ;

tp tu la....apa yg kita dpt dr meniru tu sbnrnya tk berkat...huhu..nk survive punya pasal..redah :)

HYE NAZIRAH ;

terbalik lak kita ni...hehe..masa sekolah dulu...baik je..bila dh masuk U...baru tumbuh tanduk kt kepala ni..hehe.. ;)

HYE KAK INA ;

itu bukan mitos...betul la tu..tk berkat apa yg kita dpt melalui menipu.. :)

HYE CIK AZEYA ;

hehehe....good luck la yupp...jgn sampai kantoi dh.. (^_^)

HYE EN ILHAM ;

meniru tuk kebaikkan takpe.. :) Good LUck Syamil.. :)

HYE NUNAMA ;

ada kalanya lecturer buat nampak tk nampak jer kan..? hehehe... :)

nabilah_2908 said...

HYE WAWA ;

hahha...zaman sekolah mmg tk dpt nk dilupakan.. :)

ha...betul la..mmg iklan tu.. :)

HYE JELLY ;

tk teror mana kot...kalau terro sure tk kantoi mcm ni.. ;)

HYE YANA ;

nk survive punya pasal..redah je kan..? hehe...

tul tu..bagi yg tk biasa meniru..jgn la cuba2....nnti dia tk kantoi..org lain yg kantoi..pernh jadi gak dulu... :)

HYE NAS ;

haha..bijak...bijak...setakat bawa formula tu ok la...tp ada yg bawa nota sejibik-sejibik... :)

HYE HONEY ;

sebab tu la bila final..terasa stress yg luar biasa kan..? hehehe..

HYE PENA ;

masa kuiz leh la bincang2...kalau final..nk pndg org sebelah pun takut.. ;)

HYE LIA ;

heheheh...tgk boleh...jgn ikut dh la.. :)

nabilah_2908 said...

HYE LALINK ;

hehehe...sapa yg tk ngaku tu...enth la...hanya diri dia sendri sj yg tau.. :)

HYE CIK ADIN ;

hahahaha....en ayah nak sngt slh seorang anak dia jadi ustazah...hehehe... ;)

HYE LIYANA ;

sy pun pernh mengalami situasi mcm tu...saling bekerja sama ant. satu sama lain...heheh... rindu la zaman belajar.. :)

HYE AINZ ;

sbb tu la time final..tekanan yg dirasakan luar biasa sikit kan..? hehe..

thnks tuk bintang tu..jumpa kt umh pakcik google.. :)

HYE PRINCE ;

itu la lecturer kan..? adakalanya sesuka hati dia jer nk buat apa.. ;)

HYE AYU ;

sama lah kita...asgmnt..tk tiru sngt...tp suka buat last minit...sebelum buat tu..pergi la tgk asmngt kwn2 yg dh siap...ambik sana sikit...sini sikit...thn baru buat...olah ayat sendiri...

bijak kan..? lalala....(^_^)

HYE KELLA ;

tul tu..bab yg susah harus ada bantuan.... :)

sama lah..Adik sy pun hri ni dh mula xm..:)

nabilah_2908 said...

HYE KAK ATI ;

haha..bagus la tu kak..kalau buat..tk pasal2 je kantoi.. :)

HYE NUR AREEFA ;

yupp...itu la sebaiknya.. :)

HYE MR RED ;

bestnya...boleh makan masa xm..time sy....botol air je..kalau botol air miniral..kena buka label dia...sbb sebelum ni ada studnt selit nota kt dlm label tu..huhu... ;)

HYE E&E;

hehehe..itu bukan meniru..itu ketentuan Allah.. :)

comel la...kan best kalau E&E ni tul2 leh cakap...sure seronok melayan..:)

HYE ANIP ;

hahaha...sure kreatif gila dlm bidang membawa toyol ni kan..? :)

HYE ANNA ;

biasanya quiz longgar sikit..iyer la..utk bantu kita upkan carry marks kita juga kan..? ;)

HYE CT FAD ;

hahha...sy lak selit nota dlm pencil case...bila xm strat..cepat2 keluarkan..letak kt tpak tngn.. ;)

nabilah_2908 said...

HYE ALONG TAPA ;

ala...En ALong dh teror kot..tk yh baca2..bila dpt kertas solan..terus bolehjawab.. :P

HYE DILLA ;

hehehe...adat al studnt... :)

HYE MELOR ;

slm kenal juga.. :)

HYE TAPAK KAKI ;

mmg leh dpt straight A...tp apa yg kita dpt tu tk berkat..:)

HYE ERA ;

hehehe..betul tu..kalau nk tiru pun..biar lah berpada2.. :)

HYE ZEZEBEL ;

org gomen la ni eh...heheh.. :)

HYE PAWAKA19 ;

bagi sy..tk la annoying mana...menunjukkan betapa kreatifnya budak2 zmn sekarang..n ke kreatifan itu boleh membahayakan juga.. :)

HYE ASLINER ;

tul tu...tp ada yg tk ngaku..mungkin betul..mereka tk pernh meniru.. ;)

HYE EN KHAIROL ;

yuppp...sy pun meniru pada subjek2 yg susah... :)

E.d.Y said...

macam2 org buat untuk meniru kan

ana ayesha said...

kreatifnyer mereka tu ...... tapi klu tertangkap naya!

meniru dlm exam ....... dah lama tak exam ..... rasa2nya tak pernahlah, takut klu kena tangkap!

MiMiEy :) said...

hahaha.
meniru mcm gmbr kat atas x pernah lah. x berani.
tp kalu bincang pernah.

p/s : cute lah vdeo 2. hahaha

ordinary89art said...

last i mniru mse upsr..lma giler dah dlu..huhu

Tapak Kaki said...

memang tak berkat.. langsung tak rasa bangga kalau dapat A dengan meniru..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...