Thursday, November 04, 2010

JERAWAT DAN DEEPAVALI



Hye...hye...hye.....hai


apa pula cerita hari ni kan....??

nak tau tak....kat muka I sekarang ni...ada sejibik jerawat yang tumbuh betul-betul di tengah-tengah dahi....aduhai.....



geram tul....hari-hari I tepek krim jerawat kat situ....makin lama...bukan makin hilang...makin besar...merah lak tu...

kalau la ada super power punya pemadam yang boleh padamkan jerawat kat muka...kan bagus...segan la...buatkan keyakinan diri merundum..huu



bila makeup..kurang la sikit kemerahan jerawat itu...tapi masih belum mampu menutupinya...

biasanya jerawat jarang tumbuh di bahagian dahi....kali ni lain lak....

apa kah disebabkan perayaan Deepavali....maka jerawat itu harus tumbuh di tengah-tengah dahi..??



guys...ada petua macam mana nak hilangkan jerawat dengan cepat....?? huu

psst....I nak share vidoe ni dengan you all semua....happy watching....



haha..di sebabkan Pen Marker...Suami dia tak jadi mati....

haih....ngarut tul....wek


p/s : takziah kepada penduduk di Negeri Perlis, Kedah dan Kelantan yang terlibat dalam banjir...setiap tahun pasti berlaku kan...? sabar lahhadapi dugaan ini....dengar-dengar student di UiTM Arau akan menghadapi masalah bekalan makanan yang tidak mencukupi....kesiannya...harap semuanya akan berjalan lancar....sama-sama lah kita berdoa...semoga banjir di sana akan surut dengan cepatnya.....


37 comments:

Mak Su said...

hari tu kat tv dia kata buat masker sendiri guna putih telur + madu, bagus utk jerawat

mEiZ SHA said...

alaa satu biji je xpe..:)
wat pemanis wajah...:)

akak dulu lagi teruk kena yang..:)

Nur Areefah said...

ehehe jerawat datang tepat pada masanya.tapi kan, saya plak jururawat tu mesti nak muncul sebulan sekali kat dahi.jrang kat lain...

cokelat yang paling sedap

ana ayesha said...

tak nak cuba bedak muntah belut? dgrnya mujarab utk jerawat

aliesha kirana said...

AK letak ubat gigi jer..haahahah.... nnti jerawat kering...

moga2 semua selamat dr musibah banjir ni~~amin~

MiMiEy :) said...

mimie pon sekarang tengah menghadapi jerawat.
benci.
opah mimie suruh pakai bedak sejuk.
adalah kurang sikit.


video 2 mmg merepek.
kalau mcm 2, semua org india kene beli pen marker 2 supaya x mati.
hahahaha

Amni said...

amni pon sama.. nak2 plak bila period.. huhu... tak tau nak buat macam mana...

Ati Masrif said...

tak per buat macam ada tah lalat besaaq tgh dahi..heheheh

Ieda Al-Habsyi said...

nak tergelak ngan member opis ieda pon ada jerawat, dia siap ckp "aduhai jerawat, dah le ada kenduri ari sabtu ni, malu betoiii!" heheheh

redza said...

ok la tu..tengah2 dahi..dri jauh dh nmpk hahah

y@n@ M!B said...

haha iklan marker rupanya..ceh sabo je lerr~

kamu ni byk sgt berpk kut..hehe~

pena said...

hari 2 kwan pena ada bgi petua..
klu nk hilangkan jrawat, amik bawang putih, belah, lepas 2 ltak dkat jrawat 2 smpai kecut..

pena x prnah cuba.. tpi tgk muka dia yg licin 2 agknya brkesan kot..

nunama said...

pakailah OXY10. hehehe. :)

PinQib said...

waah.. truk sngt kerr

kak ina mail said...

Petua yang paling baik, tak boleh pegang-pegang jerawat tu, dan ko kena lupkan ko ada jerawat.fikiran kena positive.

lalink7 said...

nabilah...alahai jerawat satu je..
jerawat tue ada mata x? kalau ada mata sis suka picit biar keluar isi then darah lepas tue pegi basuh muka dan terus letak oxy10...kite wat camtue ok tau jrwat mengecut..tapi xtau la kalau kat wajah2 yg lain kan?

apa2 pun jrwat tue ganti 'nandek' utk esok gamaknye..hehehe..jgn mrh ye..

g batu caves jgn lupa ajak.. =p

ainz said...

huhu..lawak iklan ni..ain penah tengok dulu..

harap2 cepat lah surut banjir tu..ain rmai kenalan kat sane.. :(

Prince Halilintar said...

jerawat xde kaitan la gan deepavali..mayb sebab stress kot nabilah..hehe..untuk pengetahuan nabilah, Semua staf2 uitm seluruh Malaysia giat mengutip derma dan menghantar sukarelawan yang bermula harini untuk membantu mangsa2 banjir terutama pelajar2 Uitm disana..harap dengan ini dapat meringankan beban mereka..

Dilla Ady said...

hahahha...btul2 ngarut mmg...

beriya2 sedara mara nangis bagai ye...sekali tak mati lak..

dilla slalunye letak ubat gigi tak pun oxy n jenama ape ntah yg tea tree tu...da lame da tak gune..hihi

mahira oya said...

kite pon jerawat kasik tension je..
haiyak!!

fara said...

hye nabilah!!!
jerawat tu pon nak sambot deepavali kottt. hikhik~

Cik Akma said...

letak bedak sejukk hihi :D

Insyeera ; shieera said...

lia pun x suka jerawat. annoying kot! tapi sejak lia pakai satu produk riza skin care vanishing cream kulit jadi lembut dan halus jerawat pun kurang. tapi kalaunak tradisional punya guna scrub kuning teloq org kata. lia x pernah cuba coz busy x sempat nak buat semua.heee

En iLham said...

haaa

atas dahi memang tempat faveret untuk jerawat tumbuh tau..huhu..saya pun selalu kena..tak letak pape krim pun..dalam 2 3 hari dah ilang sendiri..hehe

♠aQ.DaN.pUtera.kU♠ said...

jerawat pemains tu bella ... hihihi .. jgn d hapuskn .. dia pndai ilg gaks tu .. :)

siannya stdnt uITM .. turut bsimpati .. sbrla yer .. :(

weRkletong said...

haha..suke hati dy jer conteng muka guna marker..haha..bengong la iklan tu...wakaka..tersengeh jap bile tengok =P

maRShA said...

nsib kt umah sha x bnjir...alhmdulillah... tp ada dax klas umah dy dh tnggelam dh.. nk blik umah xbley cs bas xbley pg sne..cian dy.. arap family dy slamat... sorry, xd petua la law bab jerawat ney.. he3

nabilah_2908 said...

HYE MAKSU ;

hmm...mcm tu yer...boleh cuba gak ni... :)

HYE MIESZ SHA ;

kalau kecik2 tkpe gak...ni besar...tul2 kt tgh2...huhu... :)

HYE AREEFA ;

sy lak..biasanya jerawat bnyk kt dagu...kali ni dia parkng kt dahi lak..tgh2 lak tu...

saje gaknya nk buat nandek sempena deepavali...huhuhu..

HYE ANA ;

erm...tk pernh dgr la pulak... ;)

HYE AK ;

sungguh ke ni AK...x tingalkan bekas ke..?

HYE MIMIEY ;

mana nk cari bedak sejuk eh...huhuhu..

tul tu video tu mmg mengarut...tp kelakar..muka wife dia selamber je... ;)

nabilah_2908 said...

HYE AMNI ;

yupp...ni semua petanda awal period la ni..huhu.. :)

HYE KAK ATI ;

hehehe...segan la kak...dh tepek dgn bedak..kurang sikit...tp bila cuci muka...jerawat tu makin merah... :)

HYE IEDA ;

hehehe..tu la pasal...bila ada event masa tu la jerawat nink menyibuk... ;)

HYE MR RED ;

hehehehe..xbest pun... ;)

HYE YANA ;

petanda awal period...cm gi ni la.. :)

HYE PENA ;

hrumm...bawang putih ye...boleh cuba gak nnti...tp tk berparut ke muka kita dgn bekas jerawat tu nnti..?

khairolghani said...

kelakar la video tu..yang lain siap dah cuba cabut gelang2 lagi..hehe..

nabilah_2908 said...

HYE NUR ;

org kata bila pakai oxy...jerawat makin bertambah...

HYE PINQIB ;

tidak la teruk sngt...sebijik jer pun...tp lokasi dia betul2 kt tgh2 dahi....dah macam nandek yg org india selalu pakai tu...huhu..

HYE KAK INA ;

mcm tu yer...tul gak tu..biasanya sy geram jer tgk jerawat...kalau boleh hari tu juga sy nk hapuskan.. ;)

HYE LALINK ;

hehehehe....itu la yg merisaukan...jerawat tu dh jadi nandek...ngam2 lak tumbuh time deepavali...

ammma....(^_^)

HYE AINZ ;

harap2 mcm tu la...kesian mereka...budak2 SPM nk exam lagi...

HYE PRINCE ;

masalahnya jerawat tu tumbuh tul2 kt tgh2 dahi...time deepavali lak tu...

oh..bagus la...kalau ada yg jln kutipan kt sini...teringin juga nk menderma..

nabilah_2908 said...

HYE DILLA ;

mmg ngarut pun....tp kelakar..heheh.. :)

HYE MAHIRA ;

kalau jerawat tu tumbh tmpt lain...xpe juga kot..ni kt tgh2 dahi...huhuhu...sabar jer la..

HYE FARAH ;

hehehhee...mungkin juga la kot...ngam2 jer deepavali... ;)

HYE CIK AKMA ;

hmm...lama dah tak guna bedak sejuk...paling ok..kena guna jenama apa..?

HYE LIA ;

tu la..guna juga produk kecantikkan...dlm jaga pun masih keluar jerawat... :)

HYE EN ILHAM ;

huhu...bagusnya....tp jerawat ni dah lama..dari kecik...makin membesar lak... ;)

nabilah_2908 said...

HYE ANNA ;

hahaha....jadi tarikan kot...sbb kedudukkan nya tul2 kt tgh dahi.. :)

HYE ADIN ;

video ni la yg akk cite ari tu... :)

HYE MARSHA :

tu la...simpati dgn mangsa2 banjir...harap banjir cepat surut.. :)

HYE EN KHAIROL ;

mmg kelakar video tu...tp ngarut jer...kalau tknk laki mati..guna la pen marker...hehehehe...

Judiene said...

good luck fighting the pimples
don't worry, it won't last long
hehehe

Happy Deepavali!
;)

Along Tapa said...

ada cara..ko tepek handiplast kat dahi ko...kompem hilang dari penglihatan...haha

adakah kau ni ultrawoman yang ghaib dari planet nebula43??

Gorengbaek - Amarah itu api

Hangit habis dah - Fakta tentang kentut

nabilah_2908 said...

HYE JUDE ;

hehehe...thnks...jerawat tu mmg akan hilang...tp takes time juga kan..xpe esok deepavali dh habis...so tk la segan sngt... ;)

HYE ALONG ;

hahahaha.....sy makhluk Allah yang bernama manusia...bukan alien... :P

aque said...

same la.. kite pown tumbuh jerawat.... hergh.... geram...

kepada mangsa2 banjir... banyak2 bersabar... kita doakan kat sini.... supaya air cepat surot....

namo main air banjir tau

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...