Tuesday, November 16, 2010

MISS RED HILANG



Time tu.... I pergi ke post office...

I park Miss Red di hadapan kedai runcit, keluar daripada kereta dan terus ke post office...setelah selesai urusan di post office....I pun keluar la menuju ke Miss Red...

alangkah terkejutnya bila tengok Miss Red tiada di situ...I dah mula gelabah...I cuba cari Miss Red..setiap kereta Merah yang lalu di situ I akan perhatikan...malangnya kereta itu bukan my Miss Red...

time tu...memang dah sedih sangat.....air mata memang dah meleleh dah....orang lalu lalang pandang jer...



sehinggalah I lalu sebuah bengkel...di hadapan bengkel itu ada rangka kereta berwarna merah yang sudah terbelah dua...entah macam mana I tergerak menekan remote kunci yang berada di dalam gengaman..

sebaik sahaja I tekan...lampu kereta itu berkelip-kelip tanpa bunyi...I cuba tekan lagi....lampu kereta tu kembali berkelip-kelep...hati I kuat mengatakan bahwa rangka kereta itu adalah my Miss Red..

tiba-tiba sorang pekerja dari bengkel itu bertanya...

" kenapa....?"

" kereta I hilang...baru je...I rasa ni kereta I...you tengok ye...bila I tekan remote ni...lampu kereta tu akan berkelip..."



Riak wajah lelaki itu mula berubah..cepat-cepat dia masuk ke dalam. Selang beberapa minit, seorang lelaki cina keluar.

" ini kereta I kan...?"

" err....pukul 4 ni...you datang balik...jumpa our boss tuk ambil cheque..."

" tak mahu....I nak kereta I balik......I nak repot polis..!!! "

" jangan macam tu....ada technical problem...tersalah angkut kereta ma.....you ambil duit nanti..you pergi beli kereta baru...."

" tak mahu....I tak mahu duit....."

nak tau tak apa terjadi selepas itu...??

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


itu semua hanya mimpi.....tiba-tiba je I tersedar bila alarm dari fon berbunyi...

cepat-cepat I bangun....memang terasa jantung tu berdegup cepat....and sisa-sisa air mata masa dalam mimpi tu mengalir.....terasa real sangat...hrumm....

Ya Allah bersyukurnya I sebab itu semua mimpi.....I tak dapat banyangkan kalau betul-betul terjadi...

Miss Red....... I love you..................muah



I ambil gambar ni dalam n3 yang lama....


you all pernah tak bermimpi...and dalam mimpi tu terasa macam real jer...?


p/s : kalau free...jemput lah singgah ke 100penulis dalam Nabilah's Segment jam 6 petang nanti....ada artikel menarik yang I kongsikan kepada semua..


30 comments:

♠ aQ.DaN.pUtera.kU ♠ said...

hahhhaaahahah .. aq tertipuuuu!!!! wakakakak .... bella2 .. just mimp..lau btl cmna la?? haiyaaa ... bellaa .. join contest ne yaa ..sgt bbesar hatii .. :)

http://adaqkesah.blogspot.com/2010/11/jom-dapatkan-ga-dari-sabah_16.html

Dilla Ady said...

nabilah!!!!!!!

ai nk cubit yu la...ai cubit laju222222 skang nih! sile jgn tepis!!!!!

ainz said...

nabilah...nabilah...ain pulak yang menggelabah...kamu ni,kn.....eeeeee...baguslah tu sume hanyelah mimpi..jgn park merate,tau!

azana said...

hahah... kamu cite pn da cam real da benda 2 blaku. padahal..ceh..mimpi ja.. aku terkena..

kella said...

YA Allah,nabilah.. buat orang pun terkejut sama! hisshh.. memang ada juga pernah mimpi yang buat jantung berdegup kencang! huhuh.. nasib baik mimpi kan? ishk! nasib baik...

BLADE EDGE said...

salam....


ingatkan dah hilang betul2 tadi..rupanya hilang dr mimpi jer...

berdebar jerrr....

MiMiEy :) said...

hahaha.
akk nie saje jer buat org terkejut.
mimie terkejut giler bile tgok tajuk miss red hilang.
rupanya mimpi jer.
ish3, lawak3

y@n@ M!B said...

cett..penceritaan pn dah mcm real ni..hehe~

I slalu lupa la apa yg ai mimpi..mmg ada je mimpi yg buatkn jantung berdebar, berpeluh², tp lepas bgn, kelip-kelip mata jap..pehtu smbg tido blk..pehtu trus lupa daaa psl mimpi..hahaha~ =P

nunama said...

perghhh cuak!!
nasib bek mimpi je.
emm pernah dgr cite, kalo kita mimpikan seseorang tuh, mknanya, org tu tgh rindu kat kita.
kalo kita mimpi benda (mcm kete ni), benda tuh rindu kita gak la kan? ;p

Amni said...

perghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh! berdegup jantung baca... rupanya mimpi... takut je!

yiazmat_horror said...

hee..nasib baik mimpi jek,
:)

Tapak Kaki said...

hehe. boleh mimpi macam tu ek.. ni mesti tidor tak basuh kaki..haha..

aku pernah mimpi jatuh dari bangunan.. so real.. nasib baik tersedar sebelum jatuh berkecai..hoho

Anip™ said...

hah~ mimpi rupenyer..ingtkan btol kereta tu..haha~..lawa kete nk tumpng naek bole..

10 Cara Korang Boleh Rosakkan Kepala Hotak Korang Sendiri !

BIONIC WOMEN said...

ingatkan betul2 ilang tadi..upenya mimpi..kita berdebar baca, sebab baru beberapa hari lepas kereta kwan hilang..paking dalam kuarters ni ha, tapi balik2 kerja kete xder (dia g keje ngan moto)..sedih sangat..sebab ilang depan umah sendiri

ana ayesha said...

mmmmmmmmmmmmm mimpi rupanya ............ ana tertipu hiks3

redza said...

ingatkn betul2 td huhuh..klu betul2 ilang cam org patah kaki la kan

nas said...

hahahahah....
ingatkan miss red aper..
rupe2 si kereta..
pergh..awak ader kereta lah...

latest entri:

Makin Ramai Artis Sudah Memakai Tudung, Alhamdulillah

aliesha kirana said...

fuhh berdebarnyee..nasib baik mimpi je nabilah.. aa xtau nk kata pe kalu jd cmtu.. mmg meraunglaaa jawabnyer...

asliner said...

la..
mati2 ingt betol..
bru nk nangis sme2..hehe

Prince Halilintar said...

lega nabilah itu semua mimpi..harap2 tak jadi kenyataan la..prince pun pernah mimpi terjatuh dari gunung..tersedar je tercuap2 prince..apepun mimpi tu hanya mainan tidur..

fara said...

OMG!!! fara igtkan betol td!!!
bikin suspen nabilah ni.
heee :)

pena said...

erk? suspen je
nasib baik mimpi..

prnah mimpi mcm real je.. dan jadi kenyataan btul2x..

mimpi result spm.. result 2 sama dgn result yg pena dpt..

pawaka19 said...

Hehe..mel pon pernah termimpi motor mel hilang..nasib baik mimpi aje.

HonEyBuNNy said...

ohhh...selamat mimpi kan....uwawwa

akubiomed said...

Nasib baik mimpi kalau hilang betul-betul nanti dapat Inspira :-)

Un Phat Lee said...

dari sudut psychology.sah lu ni penat sangat nih....hehe.

nabilah_2908 said...

sorry guys....hehehe....bukan sesaje je nk melawak...tp ini cerita betul...(^_^)

Wawa~* said...

msa mula2 bca agak jg msti cik nabilah mimpi ni, hehehehe.. ada jg mimpi yg rasa btul2 real.. nak2 yg bila tjaga, then tidur balik boleh smbung. huhuhu...

hrp bnda tu xkan tjadi kat miss red nabilah.. ;)

kak ina mail said...

buat akak suspen je.rupanya mimpi.bukan apa, teringat laki akak , sebuk uruskan kereta adik dia hilang minggu lepas. letak kat flat , bawah je.kereta proton lama pulak tu.itu yang akak suspen bila nabilah cakap miss red hilang.

Anonymous said...

ape la ko ni???
terkejut gak ak miss red hilang...
baru je ak naek hari tu...
huhu...mmg real mimpi ko ni....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...