Saturday, November 27, 2010

PICTURE OF MY LIFE CONTEST



Hello fwens........Sabtu tiba lagi......hai

tadi cek ruangan edit post...dah mula bersusun TAG yang masih belum diselesaikan...huhu..

maaf yer....I dok peram semua TAG tu....nanti I selesaikan 1 by 1....pang

hari ni...I nak selesaikan TAG merangkap CONTEST dari blogger yang datangnya dari blog BINGKISAN HATI .

Contest ini di anjurkan oleh ARETIKZ



syaratnya mudah...

ambil satu gambar...dan cerita kan tentang gambar tersebut...

ok...ini gambar yang I pertaruhkan



kenapa...??

emo12 I jumpa gambar ni masa I dok bongkar - bongkar rumah Pakcik GOOGLE

emo12 gambar ni...menggambarkan siapa I sebenarnya.

emo12 menutup wajah dengan paper bag - seorang yang agak pemalu....tak gemar exposekan dirinya...pemalu la katakan...hehehehe....

emo12 di paper bag tersebut terlakar icon sedang tersenyum - di luaran....I macam ni la....I tersenyum..I ketawa....kalau ada chance....I mengusik orang-orang yang terdekat dengan I...

tapi di dalam hati...hanya Allah sahaja yang tersirat dan tersurat..tak semua orang boleh terima....boleh dengar cerita sedih kita..keluhan kita...

jadi.....senyum la selagi termampu.....sesungguhnya setiap apa yang berlaku pasti ada hikmah yg tersembunyi...maka harus lah bersabar dengan ujian daripada Nya dan bersyukur dengan apa yang dikurniakan....

hidup ini terlau indah...hidup ini juga terlalu singkat...usah sia-siakan hari kita dengan bersedih....

setuju tak...??

emo12 adakah I di anggap sebagai seorang yang hipokrit....?? meh lontarkan pendapat anda di sini...


ok....selesai sudah....

opsss......bila I baca balik syarat-syaratnya.....kena letak gambar kita sendiri lah.....hrumm....memandangkan I dah buat....xmo ubah la...boleh...??

dah tentu-tentunya tak menepati syarat penyertaan....so...I tk mo la join contest ni boleh...??

http://4.bp.blogspot.com/_Ke2sw0dIs3E/Rdte-hs0TPI/AAAAAAAAAaU/2CawDO2TVbU/s400/sorry%2Bcat.jpg

NUR ..sorry eh......huu

psst......kalau ada yang berminat nak join kontest ni boleh juga...hadiah boleh tahan lumayan...tarikh tutup 1 DISEMBER 2010

kalau nak tahu lebih lanjut...click sahaja pada gambar penganjur contest di atas yupp....pang

to NUR ... GOOD LUCK...!!!!!

24 comments:

Dilla Ady said...

takpe la low profile...kan kite ade hak masing2 kan..

da nabilah tak nak expose diri takkan la kitorang readers nk marah pulak..huhu..

kalu ikut syarat, mmg tak leh join da nih..takpe, byk lagi kontest lain kan..leh cube lagi nasib di contest yg lain..

suke tgk gambar kt post underwater life tu...model2 tu posing cam kt darat lak..huhu..

aYu said...

em..bukan hipokrit.
tp..
akak ni perahsia.

emosi xmudah terluah.

xmacam saya.

hoho..

Mari Berbicara Hati Ke Hati :
New Entry : My Farewell Message

Anip™ said...

huhu~...ko ni pemalu yer..heheh

1)Mengumpat! Adakah Ianya Hobi Manusia Zaman Sekarang ?
2)Menjadi Tunang Orang Tanpa Kita Sedar, Biar Betol ?
3)8 Perkara Tentang Lelaki Yang Korang Mesti Tahu !

HonEyBuNNy said...

setuju2 apa yg di katakan...tp semyumlah walaupn hati ini di sakiti..hehehe

redza said...

ye ke pemalu heheh

amie said...

tade sape tahu pasal diri kite yang sebetulnye.. :)

nunama said...

Kak Nabilah:
hehe. aah. alaaa xpe. kita meriahkan shj dunia maya ni. :)

isyh. xdala hipokrit mana. semua org akan ada satu ketika dia terpksa merahsiakan rahsia hati.
dan mungkin juga disebabkan pengalaman yg lalu menyebabkan dia berfikir kalau bercerita pun, mesti ada org yg x mengerti, xpun, salah fhm.
xpe kak. just be the way u are. ingt lagu 'stay the same'. hehe.
kalau semua suka bercerita, x warna-warni lah hidup ni. :)

but, plz do remember that, if u need someone, there will be someone yg Allah akan sandarkan pertolongan Dia. Senyum. :)

aliesha kirana said...

xpe nabilah..AK pn xske expose sgt diri..cuma kdg2 je letak muka..rase low self esteem la..hehehe...

bukan hipokrit, tapi itu yang kita selesa..jgn ubah diri kita sbb org lain, ubah diri kita sbb kita sndiri yg nak berubah..heheehehe~

Emi said...

Post yang sangat lucu di baca.. :) so awak ni happy2 punya insan.. salam berkenalan. :))

Prince Halilintar said...

bukan hipokrit la nabilah..setiap manusia ada kelebihan dan kelemahan msg2..prince stuju sgt kate2 AK tu..prince baru nk ckp mcm tu..hehe

Prince Halilintar said...

bukan hipokrit la nabilah..setiap manusia ada kelebihan dan kelemahan msg2..prince stuju sgt kate2 AK tu..prince baru nk ckp mcm tu..hehe

fara said...

nabilah ngelat ye tak letak gamba sendri. hehe :P

ur not hiprokit dear.
hak masing2 utk tonjolkan dri atau tak kan... :)

Zulfahmi Abidin said...

senang contest nie.tapi kan.malu lah nak letak2 pic nie.tapi okey la tuh.lain kali kamu je gune pic kamu.tuka pakai plastik itam tuh.hehhehehhe

Terkini:
1. Contest Makan Ayam
2. Eh! Kenape Nama Kau Vicky?
3. Saranan Aku Untuk Kerajaan

maRShA said...

waaa~!! prngai kite sme la... tp sha xd la pmalu sgt... cume law sedih tu xsuke sgt gtaw org cs sape la jgax nk dgr ksah sedih kte... yg org nk taw kite happy je~! so.. everyday dpan org snyum je la.. skunk dh jrang nangis... sbulan skali bru nangis kot... kekekeke

ainz said...

tau dah nabilah cane...kamu mmg pemalu orang nye..hehehe...tak pe..malu tu perisai orang beriman.. :)

pena said...

bagi pena,masing2x ada cara sendiri nak eksperesikan watak sendiri.. jdi xboleh nak ckap sbagai hipokrit..

ciEk NiENa said...

semoga berjaya yea nabilah.. HUHU.. walopom bukan gambo sendiri, tapi awk da cuba... musti penganjur tu xkesah je nty.. kui3.. (macam saya plak yg wat kuiz ni kan.. ) HIHIHI..

nabilah_2908 said...

HYE DILLA ;

bab xmo tunjuk muka tu sy tk kisah sngt... :)

HYE AYU ;

rasanya mana lebih baik eh..?

HYE ANIP ;

huhu...betul la tu...berat mulut pun yer gak... ;)

HYE HONEY ;

yupp...awet muda tau...(^_^)

HYE MR RED ;

iyer...huhu..nape..tak caye..? ;)

nabilah_2908 said...

HYE AMIE ;

tul tu..hanya Allah sahaja yg tau.. :)

HYE NUR ;

yupp...Stay The Same...(^_^)

HYE AK ;

yeah...tul tu...hidup kita..so kita ada hak tuk tntu kan sendiri..berubah jika ianya membawa kita ke arah kebaikkan.. :)

HYE EMI ;

dgn org2 terdekat ok la...kalau dgn org yg kurang rapat...baru kenal ke...sy lebih bnyk diam.. :)

HYE PRINCE ;

tp ada yg kata sy ni hipokrit tau..huhu..berlagak gembira...payah juga nak puas kn hati semua org..

bila kita tk mahu berkongsi cerita...org kata kita hipokrit...tp bila kita berkongsi cerita..org tk mahu dgr...org kata kita asik mengeluh..menagih simpati..

nabilah_2908 said...

HYE FARAH ;

huhu..tidak la...mmg tk perasan...sbb syart tu terletak kt bahagian bawah...x baca habis...(^_^)

HYE ZULFAHMI ;

awk mengingtkan sy pada seorang teman YM..sanggup dia bungkus muka dia dgn plastik hitam..then snap picture..lepas tu share kat sy..huhu...

HYE MARSHA ;

itu lebih baik rasanya kan...? lagi pun senyum tu kan awt muda... :)

HYE AINZ ;

hehehe...macam lagu Kalau Berpacaran tu yer.. ;)

HYE PENA ;

tul tu...kita ada hak kan..? tp ada juga yg beranggapan sebaliknya.. :)

HYE CIEK NIENA ;

sy tk hantar pun pada pengajur kontest...sah2 tkkan berjaya..ngeee.....(^_^)

thanks Ciek Niena..!!!! :)

Mak Su said...

'aku menulis, bukan kerna nama....'

kerna sifat kasih, padaaa sesama insan, dan menyatakan kasih
sayangNya

kita sama, semuanya sama....

:D

p/s: tak leh letak gambar pemandangan ker?

nisa said...

klu xtunjuk muka sebena, xbererti seseorg tu xperamah, xbest berkwn kn.. ape2 pn sy suka je kwn ng nabilah.. hehe

PinQib said...

nice pic lol zafira........................

asliner said...

ala..
xpe kak..
ape kate akk still ltk gmbr akk..
tp cover ngan paper bag..hehe
sje bg cdngn..=)

blogwalking smbil komen blog akk..^_-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...