Monday, November 29, 2010

PLAN TAK MENJADI




Hello fwens........hai

its Monday again...how are you today....??

well...nak cerita kisah minggu lepas.....tentang perancangan yang tak menjadi...

al kisahhh.......

Sabtu :

cadang lepas habis kerja nak angkut adik-adik I pi tengok Harry Potter..tup..tup..my mom call...kata Mak Long and Pasangan Pegantin nak datang rumah...

ada tetamu nak datang rumah....apa lagi...cancle jer la...




Ahad :

plan nak pergi picnic kat pantai area Kuala Sungai Baru....



seawal pagi...kami dah bertungkus lumus la memasak...tengah-tengah masak...tiba-tiba gas habis la pula..


hati I dah mula berkata-kata...

"macam tak bagi pergi jer nih...."

so.....suh la my dad pergi kedai kejap beli gas....lepas dah beli gas....time nak hidupkan kereta...kereta tak mau start la pulak.....dah tersadai depan kedai....



betul pun gerak hati I....my dad cancel kan saja aktiviti ber picnik tu....my dad kata dia nak cari Mechanic tuk betulkan kereta dia...

so......pada hari ahad tu...kami sekeluarga berkelah juga...berkelah depan TV kat ruang tamu..siap bentang tikar lagi tau...huhuhuhu....

meh nak tunjuk...kami orang masak Nasi Lemak...





sambal paru



kacang botol..timun & telor rebus ( actually ni telor orang kawin..)



sambal tumis udang + petai..

sedap...!!



makan bersama nasi lemak....


kita hanya merancang...Tuhan saja yang menentukan....pasti ada hikmah di sebalik semua ni kan...pang

so...nak tau cerita you all pulak.....mesti perkara macam ni pernah berlaku pada you all semua kan...? dah plan baik punya...mungkin makan masa berminggu-minggu...berbulan-bulan or bertahun-tahun....tapi di saat akhir..apa yang di plan kan...tak menjadi...meh la kongsi..pang

p/s : pagi-pagi lagi dah ada orang buat I sedih.....wahai hati...sabar lah....huu

45 comments:

Amni said...

palan sume jadi last weekend.. hehehe..

Ieda Al-Habsyi said...

harry poter peberet aku weh tapi aku belum tgk lagi :)

♥ηαβειια♥ said...

sedapnye. sedapnye...............

BLADE EDGE said...

salam...

huhu...citer best tu... xper, maybe next time blh tgk ...

Dilla Ady said...

slalu camtu..so, bagi senang...tak yah plan...harung jek...

da lameeeee tak tgk wayanggggg..nak ikott..nk ikottt...hihi

Elly & Emmy said...

mungkin ada hikmatnya..
tak paa laa.. lain kali boleh pergi lagik kan.. kita hanya mampu merancang jer..

❤NazirahMoktar❤ said...

best nye kalo dapat gi kelah...tapi kite merancang je kan..hihi

shahani... said...

bersabo j la..stiap pa yg jdi da hikmahnya...
so pasni,klu rs da plan skrg trus j g,x yh rncg2...
sy slalu wat cam2...dh dpt agk klu rncg susah nk jdi...hehehe...

HonEyBuNNy said...

betul tu..apa yg plan kdg2 xjd...tp kalau xplan mnjdi lak kan...nak nasi lemak...sedapnya...

redza said...

betul tu..kita hanya mampu merancang..

lapa pulak bila tgk nasi lemak..sambal tumis perghh

y@n@ M!B said...

sambal paru and sambal sotong tu mengancam hokay! isk prot trus berbunyi..=_=


last weekend alhamdulillah apa yg dirancang berjln dgn sgt lancar..klu ada mslh tu mesti ada sebab..setiap dugaan Allah tu ada hikmahnya =)

Insyeera ; shieera said...

sambal tumis udang itu buat mata saya blink-blink.sedapnyaaaaaaa...nak boleh?heeee sory dah lama x comment sini.busy yg amat. blog pun tak update.haaaa..

p/s:nak sikit udang tu bolhe?haaaaa

Ati Masrif said...

ala sian nabilah
nak suruh nabilah beli keta
baru kot..senang angkut adik2

sedapnye sambal udang..lama xmkn

tia said...

kdg2 plan awal2 mesti xjd,
hmmm...


arghh! lapa ah tgk gambar2 tuh!
grr!

kak ina mail said...

sambal paru, dah lama tak makan. akak pun tak suka plan, sebab akak selalu kalau plan mesti tak jadi.sabar ye nabilah, masanya akan tiba.

kella said...

betul tu, segala yang terjadi pasti ada hikmahnya tersendiri kan?

amboi amboi! menyelerakan betul!!! bak sikit!! :)

aliesha kirana said...

HAHAAH...mmg sllu jadik cmtu..sllunya yg kite xrancang yg menjadi..yang rancang sllu xjadi..huuhuhhu.. sabar lah..

manusia merancang, tuhan yang menentukan..heeheh~

Umiey said...

lahai siannya nabilah...ermmm ada hikmah tu

nisa said...

kte manusia kn.. sume perkara allah yg 1 akan tahu. xpe klu kte usaha tp klu xjd ad hikmahnya. mgkn ad lg yg terbaik akan berlaku. saba taw.. tp sedap la nasi lemak tu.. nk ckit.. hehe

ainz said...

btul3..kita hanya merancang..Allah je yang menentukan... :)

sedapnyeeeee...nak datang rumah nabilah,la...nak dtg makan..bleh?hik3..

z said...

alahai...lomah den tengok sambal tuh...fuhh~!

fara said...

sape yg wat nabilah sedey ni?
meh fara babab die!

fara klo plan tak jd mesti sgt sedey!
tp comel je nabilah & famili piknik dpn tv je. hehe
sambal udang tu nmpk cdp!!!

^_^LyNn^_^ said...

huhu..ader hikmah kowt semua plan x jadi..tapi best jugak picnic dekat rumah..sweet2 gitu..huhu

Azyie said...

sabo jew la...
saya pun dah penah kena cm 2...
tapi an...cite harry potter mmg bes...
g la tgk cpt...
t melepas t....

Syamil Hafiy said...

saya and kawan2 ade plan nak pegi sunway pyramid , last2 tak jadi . last week jugak ;( sedihsedih

Zulfahmi Abidin said...

ah.perempuan semua same jer.suke tgok wayang.bnyak jalan.bnyak shopping.kuat makan.bhahahahha.lariiiiiiii

Terkini:
1. Apelah Dosa Aku Dapat Kawan Macam Kau Nie
2. Besok Kau Dah Tua Kau Tahu Lah
3. Contest Makan Ayam

Anip™ said...

aku dah tgh lapo ko tunjuk pulak gmbo mknn tu..heheh

sian ek ko xdpt tgk harry potter..huhu

1)Bila Isu Bertunang Tanpa Sedar Itu Salah, Harap Maklum !
2)Kilang Al-Quran Dan Bagaimana Al-Quran Dibuat ?
3)Mengumpat! Adakah Ianya Hobi Manusia Zaman Sekarang ?

Cik Akma said...

same. tak tgk lg harry potterrr :(

eswandyasre said...

lain pulak ceritanya kat aku.Walau dah tengok harry Potter tapi seminggu pula tak ada plan dalam hidup.wahahahaha^^
manipulasi tendangan maut

Nur Areefah said...

mmg nampak sungguh menyelerakan :)

Leeya Hezlin said...

salam nabilah...lama rasanya xkomen kt blog ni..
hmm plan de yg jd de yg x..huhu..
biase la..kte merancang tp ALLAH yg menetukan..
pe2 pn epi2 slalu nabilah...

Prince Halilintar said...

prince stuju sgt..sbb last week prince kene keje sabtu ahad..jadi mlm sabtu tu prince n ofismates plan nk g men bowling,then smpi je tmpt tu rupenya ade tournament satu tmpt tu dah kene booking..then ahad tu plak pas kul 5 je kami plan semula men bowling..tut tut sampai sane je..ade tournament jgk..pulang la dgn hampa tuk kali kedua..:(

niesz said...

hehe..ade hikmah kan np semue tu jd..xpe, next time ley plan lg.. :)

E.d.Y said...

uwaaarrgggg...rindu masakan msia

Anonymous said...

Man, really want to know how can you be that smart, lol...great read, thanks.

ana ayesha said...

hi nabilah

betul tu kita merancang tapi ALLAH yg menentukan segalanya

balik kpg baru ni ana terlupa bw usb bb jadinya cdg nak guna jer wifi percuma di bandar. so buatlah entry mengenainya tapi tiba masanya wifi percuma tu tak muncul jadinya entry tu tertunggak baru la ni boleh publish

jom baca

nabilah_2908 said...

HYE AMNI ;

alhamdulillah...semua nya berjalan dgn lancar.. :)

HYE IEDA ;

sama lah kan....xpe...minggu dpn boleh la pi tgk.. ;)

HYE NABILA ;

yg mana sedap...? hehehe.. :)

HYE BLADE EDGE ;

BE dh tgk ke...?

HYE DILLA ;

hehehe...ajak le en hubby tgk...acha tinggalkn jp dgn nenek dia... ;)

HYE E & E ;

yupp...myb next time...cuti2 sekolah ni..E&E tk ke mana2 ke..? :)

nabilah_2908 said...

HYE NAZIRAH ;

yupp...kiteorg pun mmg dh lama tk berkelah...tu yg plan nk pergi...tup2...tk jadi la pulak.. ;)

HYE SHANANI ;

payah gak kalau tk rancang...nnti tk proper... ;)

HYE HONEY ;

belum rasa lagi tu..kalau ila rasa my mom punya nasi lemak...sure nk lagi...tul ni..tk tipu punya...(^_^)

HYE MR RED ;

kalau lapar..jgn tahan2...g makan yupp... :)

HYE YANA ;

biasa beli jer sambal paru...kali ni masak sendiri..lagi puas makan.. :)

yupp...ada hikmahnya..sy rasa la kan...buatnya kamiorg pergi juga...sure akan terjadi sesuatu..sbb tu la sebelum pergi ada sj perkara yg berlaku..menghalang perjalanan kiteorg.. ;)

HYE INSYEERA ;

its ok dear...ada masa dtg la sini yupp... :)

dah habis la...huhuhu... ;)

nabilah_2908 said...

HYE KAK ATI ;

kete ayah tu mmg patut kena tukar..kete bila dah masuk 5 tahun..mula la meragam...tp ayah sygkan kete tu..

kalau sy mampu...teringin juga nk belikan...masalahnya...gaji sy tk setanding dgn gj ayah..huhuhu..nk byr kete sy sndri pun semput..

sekarang ni pun masih menumpang di rumah dia... belum mampu lagi..(^_^)

HYE TIA ;

sy lak jenis suka merancang...huhu.. ;)

HYE KAK INA ;

tk pe la tu kak....ada hikmah di sebalik ni semua kan..?

nnti akk buat la sambal paru..sure sedap...!! :)

HYE KELLA ;

yupp...yupp...betul tu...

nk sikit...? dah habis la...huhu..

HYE AK ;

yupp...biasanya mcm tu la...tp sy lak..jenis yg suka merancang...suka bila apa yg dirancangkan menjadi dgn jayanya.. :)

HYE UMIEY ;

its ok... :)

nabilah_2908 said...

HYE NISA ;

its ok...tidak la terkilan sngt..kalau pergi juga..myb akan ada perkara buruk yg akan jadi...sbb dr permulaan bnyk sngt halangan kan..? :)

HYE AINZ ;

hehehe...boleh...dtg la...tp nasi lemak tu dh habis... ;)

HYE Z ;

hehehe...apa lagi buat la... ;)

HYE FARA ;

ada la sorang manusia yg berjantina perempuan warning2 kt inbox fb sy...tuduh org tnpa usul periksa... :)

sambal udang tu mmg best..pedas pun leh thaan gak.. ;)

HYE LYNN ;

hehehe...masa kiteorg makan..siap berangan lagi..konon2 tgk picnic...

" kuatnya angin kt pantai ni..."

HYE AZYIE ;

mmg tau best...tk pernah miss pun dr 1st episode...cuma masa jer tk mengizinkan.. ;)

nabilah_2908 said...

HYE SYAMIL ;

xpe....next week boleh pergi...;)

HYE ZULFAHMI ;

ha'ah...betul la tu...lelaki tk kuat makan gak ke..? kalau ada cerita best mcm transformers..sure lelaki tkkn lepaskan peluang tgk gak kan..? :P

HYE ANIP ;

dh tgk ke...? tkpe...tkdpt tgk minggu lepas..minggu ni masih ada.. :P

HYE CIK AKMA ;

xpe...nnti ajak en boyfie tgk yupp.. :)

HYE ESWANDY ;

xde plan dlm hidup...? ish tk boleh la macam tu....masih belum terlewat tuk plan semuanya... ;)

HYE AREEFA ;

belum rasa lagi tu..kalau rasa my mom punya nasi lemak...mau ulang kali makan...tul ni..tk tipu... ;)

nabilah_2908 said...

HYE LEEYA ;

lama tk nampak...macam mana study..ok..?

bab plan tu...its ok...esok masih ada...(^_^)

HYE PRINCE ;

sy dah baca cerita prince...sabar jer la kan..? :)

HYE NIESZ ;

lama dah tk nmpk niesz...blog pun dh bersinggah..sorry yupp... :)

bab plan tu...its ok...jika di izinkan...esok masih ada...(^_^)

HYE EDY ;

la...baru kejap berada kt indon dh rindu masakkan malaysia..? ;P

HYE ANON ;

cant understand what u trying to say...btw,,,thnks... ;)

HYE ANA ;

oh...ana balik kampung rupanya...tkpe la...skrg ni dah boleh publish kan..? :)

PinQib said...

huhu.. try la tgk citer paranormal

nabilah_2908 said...

hye pinqib..

ok juga tu...tp kena khatamkan dulu harry potter... ;)

nunama said...

huhu. tau xpa.
fhm sgt.
saya mmg x boleh dlm bab plan nih.
mesti cancel atau x jd.
kalau nak p mana2, org lain yg kena ckp. huhu.
betul la tu. pasti ada sesuatu yang Allah dah janjikan. :)

isyh. sape yg buat akak sedih ni? akak tulis nama org tu dlm sekeping kertas, pastu akak keronyokkan dia, pastu buang ye. hahaha. kejam x? ;)
jgn sedih2 ye kak.
senyumlah senyumlah ahaiii cik mek molek..senyumlah senyumlah ahaii cik mek molek.
(p/s: nynyi sendiri smpi habis. :P)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...