Monday, November 15, 2010

REUNION




Happy Monday fwens.......hai

hari ni nak cite pasal Reunion yang berlaku pada Deepavali yang lepas...



bunyi macam besar jer kan...? tapi tidak la sebesar bunyinya...hehehe....kami bertiga sahaja...lama betul tak jumpa...



ni la kawan-kawan I..

Nyra , Aisyah and Me ( yg sedang snap gambar mereka berdua)

mereka berdua ni orang gomen...yang Aisyah tu pula bakal Cikgu...I jer la bukan orang gomen..

ketiga-tiganya single mingle...ada yang berminat...??

boleh tinggalkan nombor pada I...nanti I sampaikan pada mereka...hehehe..

kiteorang plan nak jalan-jalan je sekitar Bandar Hilir...spend time bersama bersembang perlbagai topik...seronok sangat...

memandangkan cuaca di Melaka sangat " SEJUK" maka kami cadang nak masuk ke dalam muzium...saja nak hangatkan badan yang kesejukkan..hehehehe...wek



sempat la masuk 3 buah muzium...tak boleh nak jalan semua sebab hari tu kan hari Jumaat..so..kami tukar plan nak pergi tengok wayang lak kat Dataran Pahlawan


cite yang kami tengok...tak berapa menarik...so tak payah la cerita yupp....

sebelum tengok wayang...harus la isi tangki dulu...maka merayau lah kami sekitar Dataran Pahlawan sambil bertanya pada satu sama lain nak makan apa...

memandangkan semua kata " tak kisah..ikut saja..."

maka I cadangkan

"kita pergi ke tampat makan yang kita semua tak pernah masuk...tak pernah rasa....sedap atau tidak....nasib..."

semua setuju.....maka bermula lah pencarian kami...jalan punya jalan..jumpa dengan restaurant fast food ni..



you all pernah dengar tak tentang restaurant ni...kat tempat you all ada tak..??

menarik juga pilihan makanan kat sini...main menu Restoran Kaizer ni adalah ayam panggang...ada juga burger...nasi...macam-macam lagi lah...

kami pilih 3 set ayam panggang....harga pun berpatutan..sepinggan dalam RM 11 je...



Ini set ayam pilihan Aisyah...BBQ Chicken kot nama dia..tak ingat...



ini pula pilihan Nyra...ayam masala kot...



and this is mine....hahahaha...( nada gelak jahat)

motif...? saja-saja..

set ni...Black Paper Chicken...

komen I...boleh tahan sedap....ye



suasana restoran yang ceria...nice lah....

pekerja kat Restoran Kaizer baik orangnya....and not bad juga rupa dia..boleh tahan handsome....cakap melayu fluent....tapi tak sure warganegara Malaysia or not...sebab muka dia macam orang Pakistan pun ada...tapi smart la orang nya...




curi-curi snap gambar dia...hehehe....wek

bila tangki dah full...kami pun gerak la pergi tengok wayang.....habis cerita dah pukul 4...so balik la...

memandangkan park kereta di Mahkota Prade....ambil kesempatan la...jalan-jalan la dulu..tengok-tengok ada event menarik or tak di sana..


itu lah kisah kami bertiga.......jakun jap bila jalan-jalan di Bandar Hilir...seolah-olah kami ni pelancong...pada hal...memang anak jati Melaka..

haih...tak senonoh betul...nama jer orang Melaka..tapi jalan-jalan kt Bandar Hilir tu pun tak habis round...

ha....nak tanya ni...pernah sampai Melaka tak....?? apa pendapat you all tentang Negeri Melaka dari segi positif dan negatif...meh la share kan kat sini....pang

p/s : terima kasih ye kepada kawan-kawan yang sudi luangkan masa baca n3 yang lepas....ada rahsia ni.....nak tau tak....hampir 90% dari cerita itu merupakan cerita benar... (^_^)

40 comments:

Amni said...

Melaka! dulu kan masa kecewa bercinta(wakakakakakak... amni lepak kat melaka.. lepak kat MMU jumpa kawan.. and dorang bawak ronda2 melaka.. hehe

aYu said...

melaka..
em..da lama xkesana..
kita duk muar je..dekat kan..

em..
then..dah agak dah cerita lepas tu mmg original..ehehhee...
terasa ke hati..

fara said...

ehem2. fara perasan nabilah ni slalu mcm tertarik dgn org asing.
teruatam yg berhidung manchong gitu. betol takk? hehe :P

kat sni tak pena plak jmpe restoran ni.
nmpk sgt sedappp!!! dah ler blum lunch ni T__T

pena said...

reunion dgn kwan2x lama mmg best!!

suka masuk muzium2x kat melaka..

excited sbb boleh tngok sendiri apa yg ditulis dlm buku sejarah.. =)

kak ina mail said...

reunion , malulah.akak ada reunion 4/12, tapi malu nak join.melaka memang banyak perubahan drastik.akak first pergi 1984, pergi balik pada 2009. terkejut, cam pergi kenegara lain.perkembangan positive.tahniah menteri besar Melaka.

aliesha kirana said...

ehem2...amboi2..smpt snap gmbr curi2 ek..heheeh.. AK penah pegi Melaka tahun lepas..best!! ikut rombongan..huhuhu.... naik menara taming sari.. mcm2 la kami lawat..seronok! byk tmpt menarik..hihi..

pssttt, AK dh agak, mesti kisah agak benar kan?heheheh~

shahani... said...

mmm...
sronok sgt kat mlaka,byk tmpt2 menarik utk d kunjungi...
slama 4 thn blajo kat cna mmg njoy sgt2...

:)

Ati Masrif said...

kak ati baru nak plan gi jalan2 melaka selepas balik dari JB awal december nanti.
tempat apa yg best or patut kak kunjungi yer nabilah, dah booked hotel for 3dys3nite dah...

habaq mai na..

mahira oya said...

sonoknya kamu reunion..

azana said...

reunion? teringat plak kt kekawan.. petang t ajak lepak la...hehe

BIONIC WOMEN said...

paling x thn sempat tertawan hati kat pekerja kat situ..hehe
x pernah dengar ler kaizer tuh..maybe kat kl ni xder..x pun me yg x tahu

nunama said...

hehe.
Selalu g Melaka untuk Cuti2 Malaysia bersama kaum keluarga.
Tapi, masa f2(2003), ada kursus kat IKBN Ayer Keroh Melaka, terjumpa ngan pelakon yang mungkin atas beberapa tahun kot. Comel! Dia berniaga kat situ.
haha. Dlm tv comel, kat luar tv pon comel. ;p

y@n@ M!B said...

xpenah pi restoren ni..xsure la KL ada ke x..hehe~ mcm byk je portion meal tu kn..nyumm~

slalu pi melaka area bkt serindit..rmh macek..x silap la tu nama tpt tu..hihi~

❤NazirahMoktar❤ said...

best nye jumpe kawan2 buat reunion..masing2 dah keje kan..hihi

redza said...

3 org je reunion huhu ok la tuu...
hmmm xpenah dgr nme kaizer nih

ana ayesha said...

hahaha ana minat dgn si gadis yg tangkap gbr bolehker nak masuk meminang?

restoran kaizer tak pernah dgr sblm ni nama mcm portugis jer

melaka ~ pernah pergi 3x (ingat2 lupa) semuanya atas urusan rasmi. kali terakhir thn 2009

Prince Halilintar said...

sedapnya prince tgk ayam tu sebab tgh lapar skrg ni..rasenya prince pernah lalu situ tahun lepas..tapi tak singgah la pula..

Anip™ said...

wah..best nyer reunion nie walaupon bertiga...sakan korang g jalan2 yer..hehe

Hah ! Keyword Paling Panas Di Malaysia, Semuanya Lucah?

Dilla Ady said...

sori nabilah, beberapa ari tak dapat singgah sini..

line tepon rosak so tak leh connect internet...

ni baru dapat jengah2 skejap..dilla baru sekali jalan2 melaka tau..tu pun tak abih pun round..lagi la sedey..huhuhu

Wawa~* said...

saya msa kecik sok muar.. so mmg slalu la gi melaka dulu... plg kurng sbulan skali. hehe... tp tu dulu.. melaka skrng bnyk prubahan dh.. best.. ujung thn ni, insyaAllah nk g melaka lg.. ada spupu kawin kt sana.. mana tau leh jumpe nabilah skali... hehe...

ainz said...

ahahaha..memang macam pelancong..sempat skodeng pekerja kaizer lagi..hihi..ain xpernah makan kat situ..nnt nak tryla..cam best je ayam panggang dia..yum2!

nabilah..sy xpernah g melaka..awak bwk saya jalan2 nnt,bleh? lalalala... ;p

ordinary89art said...

best giler dpt jmpa kawan...i nk gak reunion!!! nnti ajak i la..nak mencelah..kot2 u nak amek pic i ke..huhu

asliner said...

mstilah pernah...
orang muo kan berjiran dengan melaka..
x boleh klu x pergi...
tp mse kecik2 lar...
dulu2 gi kat bandar di hilir melake..
pastu naik kapal yang ader barang bersejarah (time kecik mmg sngt excited! hehe)
tp pling best gi water world kat alor gajah tue..ngeh3...
tp itu dulu2..-_-

PIDUT ASiS said...

saya berminat!!!
ishk3..tu makan ke melantak??
pergh..sempat g stalker..hahaha

nas said...

wahh..reunion..bestnyer..
samelah..kitorang reunion ingatkan ramai...rupe2nyer xramai..3 orang je...same kan??? hahhaa..last2 mkn mcd :P


latest entri:

Makin Ramai Artis Sudah Memakai Tudung, Alhamdulillah

Faiz said...

baru nak percaya 100%..rupenye 90% je betul..haha..neway...takpernah dgr n tgk pn restoran tu..haha..ade kt melaka je kot..

Terima kasih kerana sudi memberi komen di blog saya, saya membalas dengan kunjungan anda itu =)..
***Lihatlah Entri Terbaru Saya Disini***

Cik Akma said...

mak haihh mknnnn sedappp kott hahaa

En iLham said...

wah
seronok kan kak bile dapat jumpe kawan lama
hehe

entry lepas 90% benar..wah...boleh jadi kontroversi nih
hehe..sambung la lagi cite tu kak
special request ni. haha

E.d.Y said...

sempat lg skodeng beramai2 tu..huhu

nabilah_2908 said...

HYE AMNI ;

uish....bawa diri sampai ke Melaka... :)

HYE AYU ;

senang2 meh la jalan2 ke Melaka lagi.. :)

HYE FARAH ;

oppss...iyer ke..? hehehe...mungkin kot...la..la..la..

suka tgk2 gitu je...(^_^)

HYE PENA ;

yupp...mmg seronok..sejuk pun yer gak....tp syg la...tk dpt masuk semua sbb time tu hari jumaat..muzium tutup sekejap... ;)

HYE KAK INA ;

la...kenapa malu lak kak..? bila dh jumpa dgn kwn2 lama..sure seronok..hilang dh malu tu.. :)

nabilah_2908 said...

HYE AK ;

sy pun belum berkesempatan naik menara taming sari tu.. :)

psal n3 yg lepas...enth la..mmg terasa mcm nk luahkan apa yg berlaku..seharian pendam..tak tau pada siapa nak cerita...bila luahkan kt blog....rasa lega sngt..thnks AK..sbb sudi baca.. :)

nabilah_2908 said...

HYE SHANANI ;

oh...stdy kt Melaka ye...stdy kt mn..? :)

HYE KAK ATI ;

wah...seronok la anak2 akk nnti yer...sy dh jwb kt n3 akk yg lepas.. :)

HYE MAHIRA ;

yupp....seronok...kongsi cerita life masing2...boleh dikatakan Melaka pada hari itu kami yg punya...hehehe.. :)

HYE AZANA ;

seronok tu.. :)

HYE BW ;

hehehe...adat la perempuan...hansome lak pekerja tu..sj cuci2 mata..melihat keindahan ciptaan Tuhan... :)

nabilah_2908 said...

HYE NUR ;

pelakon yg mana tu..? Sari Yanti ke..? dia pun comel gak.. :)

HYE YANA ;

ha...tau la kt mn bukit serindit tu...hehe.. :)

pasal makanan tu..yupp..ayam dia besar..kt Kenny Rogers pun ayam tk sebesar ni.. ;)

HYE NAZIRAH ;

yupp...terpisah masa time sekolah... tu yg lama sngt tk jumpa.. :)

HYE MR RED ;

kalau ramai2 payah la pulak kan..3 org ni dah ok.. ;)

HYE ANA ;

gadis yg tngkp gambar....hehehe...nk pinangkn tuk sape..? :P

nnti cuti2 leh la jln2 kt Melaka lagi.. :)

nabilah_2908 said...

HYE PRINCE ;

hmm...mungkin sbb restoran tu tk terkenal...sy pun sebelum2 ni lalu jer...tk teringin masuk..takut tk sedap..hehe.. ;)

HYE ANIP ;

hehehe...boleh la dikatakan macam tu...Melaka pada hari tu...seolah2 kami yg punya...hehehe.. :)

HYE DILLA ;

its ok Dilla...saja tnya kabar Dilla... ;)

ala..tkpe..nnti cuti lagi..boleh sambung round..Johor n Melaka sebelah menyebelah jer.. ;)

HYE WAWA ;

wah...rumah sepupu kt mana...? ;)

HYE AINZ ;

hehehhe....xpernh pergi Melaka yer..hehehe..boleh..boleh... :P

nabilah_2908 said...

HYE ORDINARYART89 ;

hehehe....boleh..nnti sy ajak yupp.. ;)

HYE ASLINER ;

water world mmg best...terinign nk masuk melaka wonder land yg baru buka tu..tp tk berkesempatan..

erm...kenapa dulu jer...sekrang ni tak..? ;)

HYE PIDUT ;

heheheh...berminat pada yg mana...??

HYE NAS ;

adakalanya 3 org tu lagi best dari ramai2... :)

HYE FAIZ ;

hmm..mungkin juga la gaknya.. ;)

nabilah_2908 said...

HYE CIK AKMA ;

boleh tahan la sedap... :)

HYE EN ILHAM ;

erm...xde sambungan kot...hehe..lepas terpisah..dh tk jumpa lagi..sampai sekarang..dia pun dah bawa diri mungkin luar dari Malaysia ni.. :)

HYE EDY ;

hehehe..xde la skodeng mana...sbb dh bercakap dgn dia di kaunter...kawan sy lagi lak dok menyakat dia...

cuma suka tgk muka dia malu2..hehe.. :)

tia said...

arggghhh!
suka tunjok makanann!
lapaaaa :(

MiMiEy :) said...

wah.
bestnye.
terliur tgok makanan 2.
yummy

nunama said...

kak Nabilah:
hehe. Sari Yanti perempuan kan? Emm dia budak lelaki. Selalu berlakon jadi watak pelajar sekolah menengah.

eh? Kata budak2, mestilah jadi pelajar sek kan? Adussh!

Tapak Kaki said...

sejak bila cik nabilah jadi paparazi ni?hehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...