Friday, November 26, 2010

UNDERWATER LIFE




Weeeehuuuu......Jumaat tiba lagi.....hai

hari ni I rasa agak lapang....kerja-kerja pun tak banyak mana...semua hampir 90% siap....insya'Allah....next week selesai la semua.....

ok lah.....you all pasti kenal dengan SPONGEBOB yang tinggal di dalam laut bersama kawan-kawannya yang lain....



cuba bayangkan....macam mana la agaknya kalau manusia pula yang hidup dalam air....tanpa bantuan pernafasan...hidup macam biasa..macam hidup di darat...

ha....boleh bayangkan tak...??

tak boleh...?? tak pe....mari kita lihat koleksi gambar-gambar di bawah ni pula....



underwater BBQ...??

see....siap ada asap lagi...huhu...



trough my window...



baca paper...ambil tahu perkembangan terkini dalam dunia laut or darat...??






main golf.....



gayut telefon.....



berkebun....



dating....



sukan....

banyak sangat persamaan dengan kehidupan SPONGEBOB kan...??

sekrang ni sape tiru sape....SPONGEBOB tiru idea photographer ini...or sebaliknya...??



hmm.....nak tau tak....I selalu berangan nak hidup di bulan...

you all pula...pernah tak berangan tuk tinggal di tempat-tempat yang pelik....macam di dalam air...di bulan ke...mana-mana jer la...meh la sharekan angan-angan you all dengan I kat sini...pang


p/s : untuk hadiah GA....hari ni I akan poskan fasa yang terakhir....syukur sangat fasa 1 dan fasa 2...kebanyakkannya dah selamat diterima...yang dah terima tapi masih belum inform pada I...tolong bagi tau eh..selagi tak sampai semua..selagi tu la I akan susah hati tau....huhu...


35 comments:

kella said...

hehehe..sangat manarik! untuk makluman kita adalah peminat setia spongebob! huhu... sabtu ahad tak miss la..

hmm.. bagus gak kalo dalam air camtu.. leh nampak ikan ikan.. \;0

kella said...

wow.. im 1st and 2nd!! howdy nabilah... :D

PinQib said...

third..
nak jd ikan dyunggg

princeduyong said...

saya mmg selalu kat dalam air... :)

redza said...

klu buleh nk sgt tggal kt grand canyon..xdelah pelik sgt kan

Ati Masrif said...

selalu berangan nak gi jelajah kapal tatinic tu
mesti best kalau jumpa ..huhu

kak ati tak dapat lagi gift tu..tak sabaq bak makan coklat tau..hehe

Amni said...

tak reti berenang macam mana nak hidup dalam air?... hahaha..

pssttt... amni dapat ke GA tu? hehe... belum dapat lagi apa2.. hehehe

aliesha kirana said...

mesti seksa tngkp gmbr cmtu kn..ekekeek.. AK sllu byg ade kehidupan lain kt bawah kerak bumi ni..ekekeekeke~

AK teringin nak pergi planet lain..lawat kwn2 alien..ekekekeke~

kak ina mail said...

Teringin nak buat rumah kat hutan atau di atas permukaan air. Alam semula jadi memang menambat hati akak.

aYu said...

mahu sebijik rumah di sebuah pulau...

HonEyBuNNy said...

underwater sgoh neh...ciap bergayot n datink matink lagik kan..he2

fara said...

wah. siap bbq lg.
bole psg api ke tu? huhu

sori nabilah. smlm fara mc. hehe
kebetulan adiah nabilah smpi smlm.
mase besday fara.
kaler pepel lg tu.
ske sgt!
thanks taw! :)

y@n@ M!B said...

"siapa tiru siapa?"

good question lah..hehe~ tp ai suka tgk spongebob..comel..hehe~



psst:: dah dpt hadiah yu...thanks! ai gantung skali dgn hadiah frm sis MDT..sbb sama² pink..yeayy~ ^_^

nisa said...

sy rs nk g kutub la.. xd manusia kn.. hahaha. mgkn ley tenangkn hati sy wt sementara... hehe

BLADE EDGE said...

salam nabilah...

laaa...ingatkan ambik gmbr bwh laut masa gi melancong ker...

anyway, gmbr tu kreatif jugak...

lalink7 said...

nabilah..hus teringin nak hidup berdua..tapi ntah bila agaknyaa..hehehe =p

gatalnyee aku..ahaks..

ParkAir said...

kreatif betul lorr... tapi satu je xleh wat, tulis blog dalam air nanti laptop masuk air rosak teruss..

En iLham said...

haha
tapi gambar kat atas tu takde krabby patty, so tak best sangat. haha
ntahlah, tak penah plak berangan-angan nak dok kat memane.

haa..dok umah time cuti sem..bukan tersekat kat kolej mcm skang ni..huhu

Sofia Aimd said...

lawa gambar2 tu! ;) teringin nak duk tempat yg lawa tp de saye & org2 yg saye sayang je. bole tak? ;p

nunama said...

hahaha.
spongebob itu kelakar.
lagi2 bila patrick suka buat pasala. :)

berangan nak duk dlm taman yg penuh dgn bunga dan pokok. waaah! segarnye. hehe.

p/s: akak...Puan Ummi dah telefon petang tadi. (Masa tu, saya dlm bas). Dia kata, hadiah dah sampai. hehe. Thanx tau kak! :)

Prince Halilintar said...

klu prince idamkan tempat yg penuh dgn pemandangan segar atau penuh dgn pelbagai pokok buah2an..hehe

Anip™ said...

ish2..plik betul lah~..tringin nk ddk bulan..aku la buleh nk g journet ro rhe center of the earth..mcm best jer..huhu

1)Mengumpat! Adakah Ianya Hobi Manusia Zaman Sekarang ?
2)Menjadi Tunang Orang Tanpa Kita Sedar, Biar Betol ?
3)8 Perkara Tentang Lelaki Yang Korang Mesti Tahu !

TUKANG KATA said...

thanks sharing gambar2 unik. tak pernah tgk..hehe comel!

saya suka tonton spongebob :D peminat nihh!

Ati Masrif said...

nanti dtg yeh..

SAYA SUKA BLOG AWAK LA!
http://wanati.blogspot.com/2010/11/saya-suka-blog-awak-la.html

nana cHan said...

kalau duk dlm air, nana nak pegi umah spongebob. hik3

ana ayesha said...

hi nabilah

lama tak jenguk sini i'm not at home

hadiah giveaway tu dah pos ker utk sy?

klu dah sy tak dpt check sbb cuti

hidupan bikini bottom tu kegemaran abg hafiz

nabilah_2908 said...

HYE KELLA ;

heheh...sama lah...tp my mom bising ler dok layan spongebob... lagi pun cite2 yg ada kt tv cite2 lama...so dh kurang sikit nk layan.. ;)

tahniah jadi yg 1st...tp xde hadiah nk bagi...hehe.. :)

HYE PINQIB ;

heheheh....boleh jer kalau nak.. :)

HYE PRINCE DUYUNG ;

hahaha...tul juga tu... ;P

HYE MR RED ;

xpelik pun..itu kn angan2 kita..nothing is impossible... ;)

HYE KAK ATI ;

hmm..best juga kan..menyelam di dasar laut... ;)

nabilah_2908 said...

HYE AMNI ;

semestinya Amni dapat...on the way la tu...sabar eh...gift amni kena naik kapal terbang dulu..baru sampai..hehe...(^_^)

HYE AK ;

hahaha..itu pun seronok gak...asik kat atas bumi jer kan..? ;)

HYE KAK INA ;

dulu sy pernh berangan...nk buat ruamh atas pokok dalam hutan...kt bawah tu pula ada air sungai yg mengalir...bestnya..!! :)

HYE AYU ;

best gak...terhindar dari hiruk pikuk kota.. :)

HYE HONEY ;

yupp....kreatif gak kan..? sbb tu sy tnya sape tiru sape... :)

nabilah_2908 said...

HYE FARAH ;

nape mc..tk sihat yer...?

ha...ngam2 lak sampainya yer...tau faraH suka purple...huhu..

lega sngt bila dah sampai.. :)


HYE YANA ;

hehehe....Yana rasa sape tiru sape..?

bgus la dah sampai...Yana suka pink kan..? :)

HYE NISA ;

ok juga tu..tp tk sejuk sngt ke..? hehe...

xpe..leh kawan dgn family pingu...(^_^)

HYE BLADE EDGE ;

mcm best jer kalau dpt pergi bercuti...lama dh tk pergi bercuti.. ;)

HYE LALINK ;

hehehe..tk gatal la...normal la tu..insya'Allah....akan tercapai juga keinginan hus tu..(^_^)

nabilah_2908 said...

HYE PARK AIR ;

boleh rasanya...tu..boleh gayut telefon dalam air...sure boleh guna PC or lappy juga kan..? hehehe.. :)

HYE EN ILHAM ;

alahai...kesian dia...tkpe la...susah2 dulu.... ;)

HYE SOFIA ;

tempat2 yg lawa tu...tempat2 yg macam mana..?

HYE NUR ;

bestnya....sure tenang jer rasa kan..? :)

oh..bagus la dah selamat sampai..nnti minta tlg Pn Ummi masukkan dalam fridge...takut cair la pula... :)

HYE PRINCE ;

ala2 dalam dusun la yer..? :)

nabilah_2908 said...

HYE ANIP ;

masuk ke dalam dasar bumi eh..nk cari apa...? ;)

HYE TK ;

ur welcome TK...ha...sy pun suka dgn spongebob...tp my mom akan bising bila I layan cite ni..huhu.. ;)

HYE NANA ;

hehehe....ok gak tu.... nnti boleh la melawat Patrick..squidword..;)

HYE ANA ;

wah...sedang bercuti yer...? rasanya dah sampai... ;)

HYE

E.d.Y said...

yg penting....suka tgk spongebob..hahahaha


PESANAN PENAJA :

Undi blog "THE BEAUTY IN UGLY" untuk Blog Personal Lelaki Pilihan (nombor 9 dari atas) kat sini
-------> http://bpm-undi.blogspot.com/

(guna semua browser yg ada..hehe)

Faiz said...

kalau bleh nk dok kt marikh..haha..

p/s: Terima Kasih kerana sudi memberi komen di blog saya..Sebagai balasan saya membuat kunjungan balas ini ke blog anda..=)

****KLIK ENTRI TERKINI DISINI****

ainz said...

suke sangat tengok spongebob!ahahaha..sampai adik2 pun fedup tgk ain...hik3..bia la..bia la... ;p

ain rasa spongebobo yang tiru..sbb gambar tu gambar lame...

ps: ain dah bgtau yang GA tu dah selamat sampai,kan?ain dah email kat nabilah...

Umiey said...

wahhhh cam na tu nk dok dlm air...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...