Monday, December 06, 2010

AKU TAK BODOH



Hellooooo fwens.........hai

sorry..lambat sikit update blog hari ni...ada kerja urgent yang perlu di selesaikan terlebih dahulu..

hmm...lama dah I tak buat movie review kan..? so...hari ni I nak review tentang filem

AKU TAK BODOH



well...I boleh bagi 4 /5 bintang.

cerita yang simple....tapi sarat dengan nasihat dan pengajaran...and I rasa...golongan ibu bapa patut menonton cerita ini..

ada part kelakar..ada juga part sedih....



Roy dan Sudin berkawan baik di sekolah....datang dari dua buah family yang berbeza namun nasib mereka sama.



Parent Roy sibuk dengan kerja...maka dia dan adiknya Jefry agak terabai...parent mereka tidak pernah puas hati dengan pencapaian mereka di sekolah...bila anak-anak buat salah...langsung tak beri peluang anak-anak menjelaskan keadaan sebenar..

I takmo la story pasal synopsis banyak2...nanti you all semua dah tau...tak best la bila tengok nanti kan..?



salah satu part yang kelakar..

bentuk kening guna piring...hehehe..



tertarik dengan Ariel Zafrel @ Sudin

cuba tengok muka dia betul-betul ada iras siapa..??



sama tak...?? (^_^)



Pengetua sekolah Sudin & Roy



Jefry dengan rakan sekelas...I lupa la nama budak perempuan ni..

dia tanya pada nenek nya..

"di mana bayi datang..."

nenek dia jawab..

"tepi jalan.."

bila tanya pada ibu

"bila Jefry dah besar Jefry akan tahu.."

kawan-kawan dia pula kata..

"dengan hanya berpegangan tangan di antara lelaki dan perempuan...perempuan itu boleh mengandung.."



kesian Jerfy....girl yang sebelah dia pun risau kalau-kalau mengandung...maka macam-macam lah yang Jefry ikhtiar supaya kawan dia tak mengandung..

part ni..memang lawak tak hengat....

you all patut tengok..!!

moral : ibu bapa zaman sekarang patut bersifat terbuka dengan anak-anak...



Sudin & Roy



di sebalik tabir...time ni Sudin sedang bertekak dengan ayah nya...



Sudin in class....malu2



part sedih.....


APA YANG TAK BEST...??

emo12 watak cikgu

erm...nampak macam Cikgu tu seorang yang tak berkaliber.. macam tak layak jer jadi Cikgu.....rasanya Cikgu-cikgu kat Malaysia tak macam ni...myb agak keterlaluan..



emo12 Polis

sama juga la macam watak Cikgu

emo12 Orang Ramai

ada satu part....Roy dan Sudin meragut rantai wanita tua...tapi mereka rasa bersalah...so pulangkan balik....dah siap minta maaf dah...tapi ada pula golongan manusi yang ada di situ terus pergi hantam budak berdua ni...siap bergasak bagai...

kot yer pun bersalah..tak perlu la sampai buat macam tu...more dah minta maaf pun...tiada moral value dalam part ni...yang last-last baru ada...


itu jer rasanya kelemahan dalam cerita ni...part-part yang lain...thumbs up..!!!!


so...ada tak di antara you all yang dah tengok...? adakah pendapat kita sama..??


special thanks to : Aku Tak Bodoh [dot] com & Facebook : Aku Tak Bodoh


p/s : cuti hujung minggu yang lepas..you all buat apa eh...??

47 comments:

fara said...

kihkih~
mcm best je part yg pegang tgn pon ley ngandung.
budak2 klo ckp pape pon ley caye kan!
mesti tgk camni! ;)

kak ina mail said...

Akak tak boleh bagi pendapat, sebab tak tengok lagi. Akak cam nak tengok cerita ngankung. Cuti hari tu akak tak buat apa-apa, habiskan masa kat rumah je.

::..Dia daYa..:: said...

cuti tak der wat pape pun,
harus pi tgk laa kalau macam nie
semua orang duk cerita jew pasal movie nie

Sarah-rah-rah said...

Waa macam best lah cerita dia, nak beli CD laa :D

aliesha kirana said...

blm tgk la nabilah! heeheh.. tp mmg pelakon citer ni ckp citer ni kurang seswai utk penonton Malaysia sbb pengarah die xmo ubah cara die utk blend dgn budaya kita..

itu yang ada part yg mcm xseswai dgn kita kan? heheeh..comey la sudin tu..tehee.. tapi AK lg nmpk die mcm Zahiril Adzim kot.hehehehe~

lalink7 said...

alamak..belum sempat nak tgk citer nie..hehehe..beli vcd je kot..hehe

Cik Mimie said...

wah! cm best jer citer ni??
kt kg xde cinema..so, xleh nk tgok movies..hukhuk..
tggu dvd je la..^_^

HonEyBuNNy said...

bestkan cita neh....;-)

Prince Halilintar said...

prince tak tengok lagi..tapi dgr penjelasan dari nabilah membuatkan prince rase nak tonton je filem ni..tgk la cuti esk ke..hehe..thanks for ur info.

ana ayesha said...

hi nabilah

giveaway tu dah smp tq cutelah ikan tu

abg hafiz ada tanya kalau tengok criter aku tak bodoh ~ bodoh ker ?

nabilah dah bagi 4* jadinya bolehlah rekomen abg hafiz tgk criter nih

thanks again

Hasrol Nizam said...

tengok trailer pun best..nak tgk gak la nanti. ramai org review cerita ni mmg best.. :D


Pendapat anda?
Sakit kepala atau migrain?

Nur Areefah said...

bodohnya pasal apa?huhu...btw agak menarik laa bila sis spoiler sket2.. mcm tertarik lak nak tgk..ehehe

latest entry : kerana 40 minit | salam maal hijrah

IMANSHAH said...

wah lama juga tak menjengan wayang..saya tengok citer upin dan ipin jew..kuikui

Dilla Ady said...

rase cam penah tgk la yg versi singapore ke mane ek?

cam ingat2 lupe la citer nih..

tapi cam bez jek..bagus citer yg santai dan byk moral camni kan?

❤NazirahMoktar❤ said...

cerita ni macam best..sebab tgk kat iklan..nanti mau tgk la ..hihi

shahani... said...

cambest j citer ni...cam kna tgk ni...hehe...

kella said...

wah.. terima kasih ya nabilah sebab tolong review kan, macam dah tahu semuanya je.. hehehe..
4/5? kalau begitu.. harus di ajak tonton ni! :)

tq

MiMiEy :) said...

salam.
hai akk.
dah lamna x dtg sinie.
sorry.
macam best jer cite nie.
mmg cdg nk tgok pon cite nie.
tp x tw lah dpt tgok ke x.
hehehe

Cik Akma said...

hye kak hihihi lunch ape td? wee ;p

ohh tak tgk lg cte ni. ngnkung pon belum tgkkk =____+

Mak Su said...

at least, something fresh, kan

nisa said...

alamak hesemnya pelakon yg bernama ariel @ sudin tu.. ni wt sy teruja nak tgk.. hehe

y@n@ M!B said...

hye nabilah...dh ptg br dpt visit blog yu..sob sob~

ai xtgk lg movie ni..skrg tggu cite narnia je..kiki..favvy tau =)


slmt menyambut awal muharram ye (^^,)

Along Tapa said...

citer format cenggini biasanya nak tunjukkan the ugly truth about life...jadik, walaupun tak setuju, kita kena terima apa yang diorang cuba nak interpret...

Gorengbaek - Koleksi gambor kat Muor

Hangit habis dah - Luahan perasaan...luahan perasaan

azana said...

cam menarik.. nk tgoklah..
si sudin 2 nampak encem plak...keh keh keh..

ainz said...

best ek cite ni?nk g tgk la nnt...ain jarang tgk cerita melayu kat panggung..

beautiful_rose said...

4/5?
wah....boleh tengok nieh.harus tengoklah nanti.

redza said...

xtaulah bila nk tgk

Lia3003 said...

kadang2 benda tu dah best, tapi perasan tak pengarah tak pandai seimbangkan cerita.. kalau kelakar, kelakar giler, but ending yang hampeh, tu salah satu contoh

TUKANG KATA said...

hi nabilah, tk bakal tgk cerita ni. i.Allah..

terima kasih atas review yg diberikan.film yg sarat dgn msg semestinya wajib tk tonton :D

ciEk NiENa said...

wah, macam best je.. HUHU.. bila la nak kuar DVD ehh?? HURM..

nunama said...

waaa cam best je.
hehe nak p tgk gak lah. tp, my sister nak g tgk narnia. adeeh!
xpela. nnti, kita story-morry k. :)

hujung minggu kita xda buat apa. tp, bz. aeh? hehe.

LiFe KaMi said...

bagus citer ni byk pengajaran yg bole kita dapat..
tapi takde masa lg nak pi tonton..huhu

E.d.Y said...

4/5...kira best jugak la tu ek?

nabilah_2908 said...

HYE FARAH ;

yupp...sbb tu la ibu bapa kena lebih terbuka dlm hal2 mcm ni...budak2 zmn sekarang semakin bijak.. ;)

HYE KAK INA ;

hmm..dlm paper kata cite tu box office...tp ada juga blogger yg buat review mengatakan cerita tu..biasa2 je.. ;)

HYE DAYA ;

cerita melayu yg ok...asik2 cite hantu..asik2 cite cinta..dah tiba masanya kita tgk cerita2 mcm ni pula.. ;)

nabilah_2908 said...

HYE SARAH ;

tunggu lama sikit la...tp jgn beli yg cetak rompak punyer yer...kesian mereka2 yg menjayakan filem ni.. ;)

HYE AK ;

mungkin juga la..Zharil tu bibir dia lebar sikit..tp betul gak..ada juga iras2 Zharil..hehehe... ;)

HYE LALINK ;

jgn beli yg cetak rompak yupp...kesian pada mereka2 yg dh menjayakan filem ni..;)

nabilah_2908 said...

HYE CIK MIMIE ;

hehehe...tkpe la tu.. :)

HYE HONEY ;

yupp..best..sakit perut gelak.. ;)

HYE PRINCE ;

ini hnya pandangan sy...tk tau la pandangan prince mcm mana pula..

ada yg puji...ada yg tak...tkpe tunggu review dr prince lak.. ;)

nabilah_2908 said...

HYE ANA ;

ibu bapa anggap anak2 dia bodoh..tak pandai macam mereka..selalu pandang rendah pada kebolehan anak2 dia..so..anak2 dia buktikan yg mereka tak bodoh...(^_^)

HYE HASROL ;

bagi sy best..mungkin pandangn Hasrol berbeza...pergi la tgk dulu.. ;)

HYE AREEFA ;

ibubapa pandang rendah pada pencapaian anak2...tk setanding dgn standard yg mereka mahukan... ;)

nabilah_2908 said...

HYE IMANSHAH ;

hehehe...lama gak tu... ;)

HYE DILLA ;

yupp...adaptasi dri cerita singapore.. ;)

HYE NAZIRAH ;

best...tk heavy pun...tp sarat dgn nasihat.. :)

nabilah_2908 said...

HYE SHANANI ;

try la tgk...nnti buat review..mungkin pandangan kita berbeza.. ;)

HYE KELLA ;

mcm jer kan...bnyk lagi part2 yg best...pergi la tgk...tk sure samada pandangan Kella sama or tak.. ;)

HYE MIMIEY ;

xpe la tu...busy kan..? huhu...pergi la tgk..cuci2 mata tgk sudin n roy...huhu.. ;)

nabilah_2908 said...

HYE CIK AKMA ;

lunch tadi...2 keping biskut kering..1 cwn coffe 3 in 1...tk smpt nk makan...tetiba jer ada keje...huhu.. ;)

HYE MAKSU ;

yupp...betul tu...biasanya kita di saji kan dgn cerita2 hantu..cerita2 cinta yg heavy..dh tiba masa tuk berubah.. ;)

HYE NISA ;

hehehe..tu la pasal..tarikan utama... ;)

nabilah_2908 said...

HYE YANA ;

Narnia bakal keluar kan...Harry Potter pun sy tk tgk lagi...huhu.. ;)

HYE ALONG TAPA ;

hmm...ada juga kebenarannya..cuma kita je masih cuma menafikan...nak nampak baik je...elok je.. ;)

HYE AZANA ;

mungkin menarik bagi saya...tidak bagi azana...huhuh..try la tgk..n nilaikannya sendiri.. ;)

nabilah_2908 said...

HYE AINZ ;

sama lah kita...ni pun Adin yg nk belanja...so tgk jer la...bila tgk..best la pulak...tak macam cite2 melayu yg lain...so..layannn...(^_^)

HYE BEAUTIFUL ROSE ;

tgk la..n nilai sendiri..mungkin pndpt kita sama..or sebaliknya.. ;)

HYE MR RED ;

ala..ala....kalau ada masa pergi la tgk...tp kalau tk minat jgn tgk..g tgk cite2 yg Mr Red suka.. :)

nabilah_2908 said...

HYE LIA ;

yupp..setuju...perlu diperbaiki dr masa ke semasa... ;)

HYE TK ;

welcome..selamat menonton...nnti TK boleh nilaikan sendiri...myb pndgn kita sama...or sebaliknya.. ;)

HYE CIEK NIENA ;

biasanya cite2 melayu lambat sikit keluarnya....tp jgn beli yg cetak rompak yer... ;)

nabilah_2908 said...

HYE NUNAMA ;

Narnia pun best....favorite gak tu...bila la nk tgk..tak tau la..harry potter pun tk tgk lagi.. ;)

HYE LIFE KAMI ;

lamanya tak nampak... tkpe la...mmg tkde masa kot tuk tgk..tunggu lepas baby besar sikit..boleh la g tgk wayang..;)

HYE EDY ;

yupp,,,tuk standard filem Melayu..kalau nk lawan filem2 yg lain..mmg tak la...(^_^)

PinQib said...

ada kot muke tu. hehe. tp depa kata citer ni memang bes

ordinary89art said...

menarik!!!!!! nak tgk esok!

asliner said...

ader kursus..
hehe..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...