Tuesday, December 21, 2010

BILA TELEFON BERBUNYI





Di suatu petang yang hening....lagi membosankan...rancangan TV pun tiada yang menarik...tiba-tiba...

" Kring......Kring......"



bunyi deringan telefon rumah memecah suasana.

Tak lama selepas itu...kedengaran bunyi tapak kaki kecil separa besar berlari-lari mendapatkan telefon. Operator telefon memang telah menjadi tugas mutlak pemilik tapak kaki kecil separa besar itu..

" Hello......." suara gadis kecil menjawab telefon a.k.a pemilik tapak kaki kecil separa besar itu.



" Hello....." diulangnya sekali lagi,

" siapa tu....?"

" entah.....dia tak jawab pun......"

di suatu sudut....kelihatan seorang lagi gadis...sedang menekup mukanya dengan bantal sambil badannya menggigil...sedang menahan tawanya daripada pecah...

Gadis kecil itu mulai geram.....



" Kakak...!!!!!!!!!!!!"

" apa...?" gadis yang menekup mukanya dengan bantal sebentar tadi pura-pura menjadi bingung..

" kakak yang call kan....??"

" eh...mana ada....."

" iyer.....telefon kat tangan tu apa...?"

" akak tengah sms dengan kawan la...."

" tipu...........kakak ni kan...!!!! mengacau je......."


si gadis kecil tak dapat berbuat apa-apa..dia hanya mampu menahan geram..dia terus berlalu dari situ dan meneruskan permainannya.

rosrosrosrosrosrosrosrosrosrosrosrosrosrosrosrosrosrosrosrosrosrosrosrosros


kalau I boring kat rumah...ini la kerja I...menyakat si DD...hehehehe....wek



kalau Adin lak...I suka curi towel dia masa dia mandi...lepas tu...rumah sure riuh ombak....hahaha...wek
jahat kan I ni...?malu2

hmm...you all lak macma mana eh....macam I juga ke...suka menyakat....or jenis yang pendiam dengan adik-beradik (suka buat hal sendiri) ...or jenis yang garang...??

meh kongsi meh......pang

42 comments:

IMANSHAH said...

salam

haha nakal ye

Ati Masrif said...

emm..sama saja perangai suka menyakat tu
dengan anak dara kak ati yg darjah 3

riuh rumah ..fening kepala mumi depa na..

Ieda Al-Habsyi said...

hehhehe! comel je korang bergurau :)

Cik Ina minat Do do Cheng said...

akak suka sakat simontel. saja je , bagi dia menangis.lepas tu pujuk balik.seronok sakat menyakat ni.

Mak Su said...

hahaha, sian adik tu

ayie said...

lau sy lak ape lg, kacau ank sdare la..hehe..kasi dia nangis...

aliesha kirana said...

AK ske menyakat hahaah... kalu adik AK, lg die tgh bengang, lagi AK cucuk smpai muka dia masam mencuka.. saja hanginkan dia..hahaha~

jahat kan AK?? ekekeek~

nisa said...

hahaha.. rs puas kn bile dpt sakat diorg.. nisa suka tukar2 siaran tv sure diorg memekak. tp xbole mare2 sbb nisa anak sulong. diorg kene dgr ckp org tua.. hahahaha

ana ayesha said...

kuat menyakatlah nabilah ni

kalau nabilah tak ada di rumah pasti sunyi

YanaMIB said...

nakal kamu nih..huhu~

ai xde adek kecik..hehe..kalu adik ai blk cuti sem biasanya borak² je..jarang jmpe kn so cerita haruslah banyakkkkk ^_^

Prince Halilintar said...

haha..nakal nakal manje gitu...

prince xduk gan family..klu duk pon adik dah besar2..tapi anak buah prince klu balik prince yang kene kaco gan die pulak..haha:p

Oasis said...

Tapi gmbr budak tu cute sgt...

nunama said...

hahaha.
bagus kak! I like! :)
kalo ngan adik beradik tu lebih kpd sharing.. sbb sume dah besar2.
bab menyakat ni, kita lebih tertumpu pada anak sedara. Oh! My feveret. heeehehe

oya said...

budak2 ni comel kalau kite kacau ke sakat sikit..

PIDUT ASiS said...

memang jahat betul ni..hahahaha...curi towel tu plg jahat..hahaha XD

kechixx said...

nakal;p

::..Dia daYa..:: said...

salam
kecian kat adik

suka nyakat jugak kekdang
huhu

Dilla Ady said...

eh, mesti la kuat nyakat...dulu ngan adik2..skang ngan abg darlin'..hahahaha

lalink7 malas nak login said...

kite pun suke nyakat laaaaaaaaa...hehehehee...boleh geng laa..hehehe =))

asliner said...

wah..
ak jenis suke menyakat adk2 dye upenye...
lbh kurang lar kite...
klu bosan sakat adk..
klu kat U,mmg sakat kawan lar jwbnye...hehe

redza said...

bkn jahat...nakal je tu hahaha

Amni said...

suka usik anak sedara sampai nangis.. hahahah

pipoq said...

aku kalo dulu ngan adik beradik selalu pranked cakap mak panggil padahal takde pun..

sekarang ni aku suka nyakat anak aku je..kalo dia malas malas nak bangun tido tu aku cakap je "babyyy..misi yaya dah nak start"..laju je dia bangun..ahahaha..tapi peh tu aku yang merana sebab dia paksa gak aku cari cenel yang tayang misi yaya masa tu jugak..

Magrib said...

hahah comel ja budak tu.... anyway.. blog anda menarik dan buat saya tertarik.. suka dan follow anda.


Ini entry terbaru saya..
Cara cepat tingkatkan traffic
Rahsia tapak tngn OBAMA
Lagenda Budak Nakal Gila

Tapak Kaki said...

hahaha.. aku selalu buat macam tu kat adik bongsu aku tu..call tepon rumah..tengok adik aku berlari kencang terus aku letak.haha..
ternyata berkesan buat dia bengang.

TUKANG KATA said...

hahaha..nakal jgk kakak nabilah ni :D

kita suka geletek adik bongsu kita smpai dia penat gelak :)

Judiene said...

Kalo I, I suke kacau rambut adik pompuan I.
Kadang2 dorg baru pas mandi, sikat rambut ape sume, time tu la best nak messy kan rambut dorg.
Lepas tu mule la kejar sane sini.
Hahaha.

:D

h A n Y S said...

haha~nakalnye sampai curik towel adik..

❤NazirahMoktar❤ said...

lawak la..hahah..kakak kite pon suke menyakat..macam2 je..kadg2 bergaduh sampai berhari2..pastu elok balik..kalao die gelak, kite pon ikut gelak...2 2 macam tu..hihi

Along Tapa said...

aku memang suka menyakat...tapi cara aku menyakat just psiko guna kata-kata...tak sedahsyat sang cecep yang memang selalu jek buat orang rasa jaki dengan dia...huhuhu

Gorengbaek - Hello Malaysia!!!apa sudah jadik??

Hangit habis dah - Kali ni giliran sok kabor online pulak..

Kazaztan Team said...

tiada adik kecil..smua ada besar2

nabilah_2908 said...

HYE IMANSHAH ;

wslm...huhu...hobi di masa lapang...(^_^)

HYE KAK ATI ;

hehehe...mcm tu la kot perasaan ibu sy kt rumah tu... tp kan kak..rasa puas tau dpt menyakat.. ;)

HYE IEDA ;

kesian kt DD jer la..selalu jadi mangsa.. ;)

HYE KAK INA ;

hehehe...tul tu..seronok...tp kalau kita yg kena sakat..sure tk best kn..? hehe... :)

HYE MAKSU ;

hehe...tul la pasal... :)

nabilah_2908 said...

HYE AYIE ;

hehehe....tk sngka ramai gk yg mcm sy...ala...meyakat tu tnda syg kan..? :)

HYE AK ;

hehehe..kita sekapal..(^_^)

HYE NISA ;

hahaha...tul tu..part tk boleh melawan yg best tu... :)

HYE ANA ;

huhu..myb... tp kalau si DD tkde rumah..mmg terasa sunyi..balik2 kerja...sure cari dia dulu... ;)

HYE YANA ;

dgn Adin...best la borak2...dgn si DD...kecik sngt..xbesh..so apa lagi..nyakat la..hehe.. ;)

nabilah_2908 said...

HYE PRINCE ;

hehehe...terbalik la pulak yer..? sure Prince jadi uncle kesayangan dieorg kan..? :)

HYE OASIS ;

yg mn satu menjadi pilihan hati..? ;)

HYE NUR ;

hehehehe...dah terbayang muka jahat tu... ;P

HYE OYA ;

sikit2 tk besh...banyak2...baru umph..!! (^_^)

HYE PIDUT ;

hehehe...dulu time study..roommate sy..selalu jadi mangsa....terjerit2 la dia dlm bilik air... (^_^)

nabilah_2908 said...

HYE KECIX ;

hehehe...salah satu cara menunjukkan yg kita syg pada dia.. ;P

HYE DAYA ;

tu la pasal..kesian dia...tp...tp..ttp nk sakat gak... baru la suasana menjadi ceria.. :)

HYE DILLA ;

abg darlin Dilla pun kuat nyakat gak kan..? hehehe.. :)

HYE LALINK ;

hehehe..kita sekapal...boleh la kita huru harakan dunia... ;P

HYE ASLINER ;

haha...sama lah kita...time study dulu..akk pun suka nyakat roommate akk...curi towel la...sorok kan spec dia la...dia lak jenis yg pelupa...jenuh mencari spec..

bab towel pun...siap dia panggil akk suh ambilkan towel dia...padahal akk yg curi...heheh..

haih..indahnya kenangan itu..seronok..!! :)

nabilah_2908 said...

HYE MR RED ;

hehehe...salah satu cara menunjukkan kasih syg.. :)

HYE AMNI ;

hahaha...seronok kan..? :)

HYE PIPOQ ;

hahahaha...tu la sape suh tipu.. :P

HYE MAGRIB ;

terima kasih... :)

HYE TAPAK KAKI ;

hehehehe....cara yg sama...terbaik punya..

masa mula2 best la guna taktik ni..bila dia dah tau...tk x berapa best sngt... ;)

nabilah_2908 said...

HYE TUKANG KATA ;

hehehe...ms si DD kecik2 dulu..suka gak...seronok tgk dia gelak.. :)

HYE JUDE ;

hehehehe....itu la salah satu cara kita menunjukkan kasih syg kan..? :)

HYE HANYS ;

hehehe...saja je...nak menghuru harakan keadaan...baru la ceria...(^_^)

HYE NAZIRAH ;

nama pun adik beradik...gaduh mcm mana sekali pun..sure akan berbaik balik... :)

HYE ALONG TAPA ;

kiranya si Cecep la juara menyakat kan..? :)

HYE KAZAZTAN TEAM ;

hmm...anak2 kt rumah...si abang kuat nyakat adik tak..? :)

Kazaztan Team said...

terblik...adik yg suka nyakat abg...

d_tieah said...

Haha..
Aku plak sk kacau ank2 buah aku..
Ngee.. :)
Tu yg aku x sbr blk dr penang sbb rindu nak jumpa my niece..
Uwaaaa..

nabilah_2908 said...

HYE KAZAZTAN TEAM ;

hehe..terbalik la pulak yer.. :)

HYE TIEAH ;

lama nya tak nampak...how r u dear..? :)

pN.rOs said...

comeynya cara nyakat tu...

fara said...

haha. notty ye kakak nabilah.
suke buli adin.
meh babab die! ;P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...