Friday, December 10, 2010

BROKEN RELATIONSHIPS






Hye...hye....hye........wek

eh....relationship siapa yang broken tu...?? I ke...??soal

I punya relationship dah berkurun lama dah broken....sekrang ni dah ok...xdenya nak merana bagai....jalani hidup sebagai seorang yang single sepuas-puasnya dulu...wek


I bukan nak cite pasal love story I....I nak share dengan you all tentang sebuah muzium yang terletak di Croatia...Museum of Broken Relationships

apa yang menarik tentang Muzium ni...??

dalam Muzium ini menempatkan barang-barang dari pasangan yang dah putus cinta...yer la dah putus...nak tengok barang-barang pemberian si dia pun rasa macam menyampah...tak mahu hidup dalam kenangan...maka wujud la muzium ini..

meh tengok gambar lak...




antara barang-barang yang ada dalam muzium ini..



nak tau tak..muzium ini dapat respond yang memberangsangkan...



maka...ramai la orang yang menderma kan barang2 EX mereka di sini...



seluar dalam siapa la ni kan..huhuhu....



album gambar perkahwinan yang diperbuat dari mancis


teddy bear....


wedding dress...



berikutan dengan respond yang menggalakkan..maka mereka mula buat tour ke serata dunia...seperti di London..USA..Bosnia...German..dan lain-lain lagi...

kat Malaysia jer takde lagi...







menarik kan....??

kalau la ada kat Malaysia...rasa-rasanya barang apa yang you all nak sumbangkan pada muzium ini...??

macam I.....even perpisahan itu menyakitkan....tapi I suka simpan barang-barang ni...nak buang sayang....

you all pula macam mana....sanggup tak nak sedekah kan kat muzium...or macam I gak suka simpan...?? meh share dengan I meh....



I dah sampai fasa ke 3... ye

40 comments:

Sarah-rah-rah said...

wahh kretif betul kan diorang nak buat muzium mcm ni. hihi ^_^

lalink7 said...

bestnyee kalau dpt masuk tgk muzium tuee...alahai...bestnyee kan..

Ati Masrif said...

buat apa nak buang
simpan atau jual mana yg boleh hehe..

ex-bf kak ati dulu bagi cincin emas
so lepas break ..tread-in cincin lain..huhu

Mak Su said...

hebat jugak muzium ni ek.....

Lia Insyera said...

hehe.mesti colour merahkah kebanyakkan barang itu?

humbleyat said...

ada jugakmuzium mcm ni..
makin terluka atau menambah luka cewah...hehe

HonEyBuNNy said...

wah...ada jugak muzium cm tu..heheh..ila nak sumbg apa neh..hahhah

fara said...

eh. tgn pon ade ke?
hehe ;P

nunama said...

waaah! cam menarik je.
haha.
aah. kita pun syg nak buang. kalau barang tu boleh digunakan seperti tudung ke, kita pakai je. yang lain2 tu, simpan dalam kotak. letak jauh2.
lagipun itukan pemberian orang. seharusnya kita perlu menghargai.
anggap sahaja suratan takdir. :)

Elly & Emmy said...

haa.. macam2 barang ader yer.. dah jadi pasar lambak pulak..

kak ina mail said...

Kalau akak , baik simpan sendiri.Boleh jugak tengok, kalau teringat ye tak?

redza said...

suar dlm pon ada hahaha

igt nk derma jam tgn lah hmmm

safirah ahsanuddin said...

sumbang kasih sayang laa..hehe:)

tia said...

perghh! spender pon ade ?
kahkah!

klu tia, tia nk letak 1 sebagai kenangan. haha!

YanaMIB said...

erm ai lbh suka sedekah je brg² kt muzium klu broken relationship lah..hehe..cold heartedkah? tak kut..cuma keep moving forward...tkt skt hati lak bila tgk brg² tu..v(^_^)

aliesha kirana said...

hmm... AK pn ske simpan..tehee...sygggg...hoho..erk padahal xpenah ade pnglmn bercinta pn..hahahaaha!

::..Dia daYa..:: said...

wah, sungguh menarik ada muzium macam ini

saya suka simpan. kalau tengok pun tak kisah
takkan kenang dah
yang pergi tu, saya relakan jew

kella said...

hmmm... tidak... rela ku simpan sahaja.. heheheh..

aque said...

setuju.... x kan la nak buang kan.. kalo fara...

ade sowang je pown ex.. hehhehe....
barang yang masih dalam kenangan...
baju, cincin je..

heheh baju masih pakai lagi.. hehehhe.. cincin simpan jew... tu jew.. yang lain sume makan jew.. hehhehe.. kenyang perut suke hati...

Tapak Kaki said...

entah couple mana yang kasi kapak kat dinding tu ek.hahaha

Dilla Ady said...

dilla ade jek simpan...sayang woo..kenangan tu..hihihi

Prince Halilintar said...

kelakar lak prince tgk..siap underwear pun ade org nak derma pada muzium tu..

kalau prince maybe simpan je atau pulangkan kalau org minta balik..hehe

aYu said...

luar biasa..eehhehe


akak da fasa tiga?

akeep razalee said...

wah dah sampai fasa ke 3?? xde mende2 nak derma kat muzium tu ke?? ehe


jom support belog baru

damnhellno

Azyie said...

menarik tajuk nie..
klu time cintan cintuntime sek dlu,,
semua nyer say buang..hahaha..
skunk x lagi...huhuhu..
meh la jenguk2 blog saya..join contest...

shahani... said...

sy x suka simpan brg2 kenangan nnt wat sy teringat kat dia...
so sy bg smula brg2 tu kat x-bf sy(cam kejam plak)...
hbs crite n 2tup buku....
hehe.....
:)

ummi maisarah said...

huhu...kalo umme, ta simpan kot.. kang nanges (T__T)

Cik HaRiZa BeLog said...

kalo saye sayang nk buang...
brg2 tu amat berharga rasanye...
sekali terpndg brg2 tu teringt la gak kenangan bersama...
but kalo da kawen better jgn simpan, nnt perang lak ngan suami...hehe ^_^

ana ayesha said...

mcm2 org putih mesti lain dr yg lain

asliner said...

sye mau simpan..
bagi kat anak cucu ke...
keh3 =)

hysman said...

klu kat msia ade benda ni agaknyer mane jantina yg paling ramai yer?
laki kaa pompuan??
huhuhu..:p
tp ini muzium loe lain dr yg lain..hehehee...

E.d.Y said...

putus cinta pun leh buat muzium..huhu

nabilah_2908 said...

HYE SARAH ;

yupp...kreatif gak kan mereka ni.. :)

HYE LALINK ;

request la suh mereka datang Malaysia pula... :)

HYE KAK ATI ;

huhu..bestnya...sy ada cincin gak...tp tk boleh nk trade in...nk jual pun tak laku kot...huhuhu.. :P

HYE MAKSU ;

yupp...menarik.. :)

nabilah_2908 said...

HYE LIA ;

hmm..mungkin... ;)

HYE HUMBLEYAT ;

rasanya tak kot...daripada buang..sedekat kt muzium pun ok gak..lagi best kalau pihak muzium tu berikan sedikit bayaran tuk barang2 kita tu.. :)

HYE HONEY ;

hehehe...dh fikir ke nak sumbang apa ila..? ;)

HYE FARAH ;

nth2...ex dia dulu xde tgn kot...kenap pakai tgn palsu...hehehe.... :P

nabilah_2908 said...

HYE NUR ;

yupp...mcm tu la....tp kalau simpan lama2 rasa mcm semak pun yer gak..

kt rumah tu ada 2 ekor teddy bear saiz budak 2 thn..nk bg org syg...nk simpan...semak... :)

HYE E&E ;

yg bezanya...barang2 tu tak boleh di jual...cuma tuk dipamerkan je.. :)

HYE KAK INA ;

sy lum kuat lagi kot nk tgk balik...nnti akan ada hujan air mata...huhuhu...

buat masa ni..sy cuma simpan je..jauh dr pandangan mata.. :)

HYE MR RED ;

hahaha...mat salleh...faham jer la...kawin dgn tak..sama je...(^_^)

erm...nk bagi jam tangan...tkpe tunggu dieorg dtg malaysia pula eh.. ;)

nabilah_2908 said...

HYE SAFIRAH ;

hehehe...ok gk tu..tp kasih syg tu nk letak kt mana..dlm botol...? :)

HYE TIA ;

nk letak "1" ?

HYE YANA ;

hehehe...nnti request la suh mereka dtg malaysia...hehe.. :)

HYE AK ;

jadi macam AK lagi best kot...so tkperlu merasa perit bila putus cinta..tkpelu bazir masa bercinta pada org yg belum tntu jd pasangan hidup kita... ;)

bercinta lepas kahwin lebih indah....(^_^)

nabilah_2908 said...

HYE DAYA ;

tp sedikit sebanyak sure teringt gk kan..? :)

HYE KELLA ;

hehehe..sama lah...tp 1 hari nnti akan di buang juga kot... ;)

HYE AQUE ;

kalau dia bagi cincin emas best kan..? leh leburkan buat cincin baru...la..la..la... :P

HYE EN TAPAK KAKI ;

hahahaha...itu tk dapat dipastikan...mungkin ex dia keje potong kayu...or....bunuh ex dia dgn kapak...hahahha...enth la.. :P

nabilah_2908 said...

HYE DILLA ;

darling Dilla tak kisah ke..? huhu..

HYE PRINCE ;

erm...ada juga kan yg minta balik...kalau sy...sy tk minta dah...kira halal jer apa yg dh sy bagi.. :)

HYE AYU ;

berdasarkan gambar tu...kan ada 3 fasa...akk dah sampai ke fasa yg ke 3 tu la...(^_^)

HYE AKEEP ;

erm....tk tau la...syg kot nk bagi...huhuh...

nabilah_2908 said...

HYE AZYIE ;

brg2 dr zaman sekolah dulu pun sy masih simpan...

thnks..insya'Allah..sy akan singgah blog kamu.. :)

HYE SHAHANI ;

betul juga tu..boleh move on...sy tk pernh try lak wat mcm tu.. ;)

HYE UMMI ;

kalau awal2...simpan jauh2...jgn tgk2 lagi dh.... ;)

HYE CIK HARIZA ;

hahaha...tul la tu..nnti hubby jeles...jenuh lak nk pujuk... ;P

nabilah_2908 said...

HYE ANA ;

yupp...mereka kaya dgn idea... modal pun ada gak...on jer la.. :)

HYE ASLINER ;

hehehe..kalau hubby tk kisah...ok la boleh simpan... ;)

HYE HYSMAN ;

sure perempuan yg bnyk menyumbngkn barang....tul tak...? (^_^)

HYE EDY ;

mereka ni mcm2.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...