Monday, December 13, 2010

MEDAN IKAN BAKAR - JETI ANJUNG BATU




Happy Monday everyone.....pang
Macam mana weekend you all....best tak...??
Weekend I biasa-biasa jer....tapi minggu lepas punya..best....

Nak tau tak...my family and I pergi makan seafood kat tempat favorite kiteorang...iaitu di Jeti Anjung Batu..setiap kali nak makan seafood...wajib pergi sini....


sorry la gelap sikit....Pakcik ni tak betulkan signboard dia..huhu..

lokasi ikan bakar ni tersorok sikit...terletak betul-betul di sebelah Jeti Anjung Batu

Sebelum nak ke sini..you all akan melalui Medan Ikan bakar Umbai terlebih dahulu..



jom tgk gelagat DD menanti pesanan sampai..

nampak tak jari dia yg bulat-bulat tu...seakan-akan lebam..tul tak..?

dia sibuk nak pakai inai...tapi tak menjadi..inai tu tak merah...hehehe...



tak tau la kebetulan or tak...tapi kebiasaannya mmg macam ni..kat mana-mana kedai pun..
masa kami mula-mula sampai..memang tak ramai orang..

bila dah duduk je..mula la orang ramai datang...
my mom kata kedatangan kami ni bawa rezeki pada tuan kedai..

sejauh mana kebenarannya..wallahhualam...

gambar ke empat...mat salleh pun datang makan kt sini..huhu..




starter....



ini yang first sampai..
sedap...kepah ni fresh n manis..

err...kepah ke kupang eh...??




my favorite...!!! (^_^)



Ikan Pari Bakar...my mom n my dad mula jatuh cinta pada ikan ni...masa bulan puasa yg lepas...try beli kat bazar...sedap...

so bila sampai sini..order lagi...

terbaik..!! (^_^)



tak semua sampai...tapi kami nak makan dulu...tak tahan nak tunggu lama2..hehe..



Ikan bakar...wajib lah kan..?



selesai sudah....

Harga memuaskan...untuk 5 orang makan macam ni....tak sampai RM 100...


ha...macam mana..best tak...?? kalau teringin...jom la ke Melaka..... pang

kat tempat you all ada tak tempat seafood yang best..meh la share dengan I....mana tau boleh buat sesi jalan-jalan cari makan nanti....pang

43 comments:

::..Dia daYa..:: said...

salam
best nya laaa
ooo kat Melaka yer

daya pun selalu jadi cam tu jugak, kalau pi satu kedai nie tak der orang, bila dah duduk terus ramai orang :)

ciEk NiENa said...

sedapnya kepah sweetsour tu.. HUHU..

atty's said...

salam ..wah .shedapnya semua makanan tu.
tp betul kata ur mom..tandanya kita ni bawa rezeki..tu mmg betul

kalo kat bangi/kajang ni ..
ada satu kedai kat Tasik Idaman nak ke dengkil tu.

Ujang9897 said...

fuh...sedapnya

redza said...

perghh pari bakar...sedap tuuuu

Ieda Al-Habsyi said...

sedapppnyer pari bakar! :)

Kazaztan Team said...

nabilah... krismas nie mmg nak ke melaka...tgk tmpt makan tu cam best aje.. leh kasi direction tak...muak pula asik ke umbai aje..

YanaMIB said...

terbaekk ah food dia..xsmpi rm100 mmg sgt murah! nnt gi melaka ai roger nabilah eh..hehe~ =)

Dilla Ady said...

arghhh...telan2 air liur okeh tgk foods nih sume..

dilla panggil kupang nabilah...my fevret...tgh cari2 nih...teringin nk makan..

aliesha kirana said...

wah!!! sedapnyeee nabilah!! tingin nak pergi..xpe, nnti AK pegi melaka AK snggah..heheehe...

hmm..feveret place AK ade kt ganu.theee.... NR cafe... air coconut shake die sgt sedap!!!

Lia Insyera said...

kepah sweetsour dgn sotong goreng tepung amatlah menjeleskan!haha

Ati Masrif said...

aduhhh...
dugaan betul tgk gambar2 tu

kita posa ooo...dugaan
mmg nampak sedapp

shahani... said...

mmm...rs cam p'nah g j(ingt2 lupa lak tmpt ni,dh lm tglkn mlaka)...hehe...

klu dtg png tmpt yg best bg sy la kan,pak husin tom yam kat sg.ara...dkt gk la ngan usm...c2 mknan mmg best...

dtg lah y...

(^_^)

laGenDA KodOk HijAU said...

nyam nyam sedapp tapi jeti batu kat mana

Elly & Emmy said...

sedapnya makan ikan bakar.. nyum.. nyumm..

fara said...

nak ikan bakar gak!!! UWAAA!

Prince Halilintar said...

nanti kalau ade rezeki prince pegi melaka lagi prince akan cari tempat ni..hehe

Along Tapa said...

tu kupang la nabilah...

bila tengok anjung batu jek, mesti rasa rindu nak melepak kat pulau besor...lama dah tak pegi...nama jek duk melaka~~


Gorengbaek - Seksyen baru untuk Meon...Kenapa masalah sosial makin banyak??

Hangit habis dah - Amenda??!!tak pernah tengok orang hangin ke??

asliner said...

huhu..
meleleh air liur...
lame kot x mkn ikan bakar..T_T

p/s: klu kat muar,slalu orang ckp kat sabak awur..(aiseymen,xreti nk eje..hehe)

nisa said...

wow sedapnya..

ana ayesha said...

pari bakar sambal tu nmp menyelerakan nabilah tau ke cara buat sambal tu?

Cik Akma said...

oh tidak. otak2!!! sedappppp gilee kot!!

kella said...

tiba tiba tengok ni, jadi lapar.. tadi terlupa sebentar tentang lapar...

nabilah: nanti jika ada kesenangan, minta untuk doakan sahabat kita deena, dia tak sihat.. moga dengan doa rakan rakan, dia kembali sembuh!
terima kasih...

En iLham said...

hmm
yummy2
sedapnye kak
saya pun pernah makan kat sini
kawan yang ajak mase berjalan2 kat melaka
memang not bad
boleh pg lagi next time
harga pun ok

Tapak Kaki said...

tengok gambar terus mengidam.. tak leh jadi ni.. nak kena mintak mak masak ni.hehe

safirah ahsanuddin said...

waaa..bestnye..teringin nk makn kt sne gak..hehe:)

hysman said...

huh? tak smpai rm100?
bio betull.. kwn kat sini mkn mkn 4 org dah cecah rm100 lbh.. mgkin ikan 3 rase kot yg mahal..hohoo..

mmg menyelerakan betul gambo kamu amek....terliur sat...
dpt gaji nk pekena ikar bakar gak ar.. skrg ni takleh,boleh tgok jer..pesal gaji tak masok laei.. hehe

Lia3003 said...

terliuq.. terus lapaq

maRShA said...

terliur tgk ikan kari bakar ngn ikan pari sambal tu... mesti bhagia gila mkan sume seafood tu.. aiyoo~~ lapaq la plak...

beautiful_rose said...

adoi...ko buat aku lapar tgk gmbr makanan macam nieh..huhuhu

E.d.Y said...

dah lama tak makan seafood...dulu pernah buat kerja giler turun melaka dari kl semata2 nak makan makanna laut kat umbai, lepas tu terus balik KL..haha

nabilah_2908 said...

HYE DAYA ;

pembawa rezeki kan..? :)

HYE CIEK NIENA ;

yupp...dah la manis...makan lak dgn kuah sweet sour tu..mmg kombinasi yg cukup2 sepadan.. ;)

HYE ATTY'S ;

erm..apa nama tempat tu eh..?

HYE UJANG ;

sedap...nnti leh bawa Yana datang makan kt sini..huhu.. ;)

HYE MR RED ;

dulu tk berkenan pun..tp sejak try beli kt bazar bulan puasa yg lepas..terus jatuh cinta..huhu.. :)

nabilah_2908 said...

HYE IEDA ;

yupp...meh la datang melaka.. :)

HYE KAZAZTAN TEAM ;

sy dah bagi dah...hope direction tu mudah faham...n mudah jumpa bila pergi nanti.. :)

HYE YANA ;

yupp..tapi kena tgk gak jenis makanan yg kita order..kalau ambil udang...mahal sikit kot.. :)

HYE DILLA ;

pantai dekat tk dgn area rumah Dilla..? kalau kat melaka ni..org banyk jual kupang fresh tepi2 pantai.. :)

HYE AK ;

NR Cafe yer...hmm..ok..mungkin boleh singgah 1 hari nnti...kt Penang...tkde tmpat best ke AK..?

nabilah_2908 said...

HYE LIA ;

hehehe..Lia pun suka gak eh..? :)

HYE KAK ATI ;

sorry kak...tak tau akk puasa...huhu...(^_^)

HYE SHAHANI ;

sy pernh sampai penang..tapi tu la takat kt USM je...huhu...insya'Allah..kalau sy pergi ke sana..sy cuba cari kedai ni.. :)

HYE KODOK HIJAU ;

nama tempat tu Jeti Anjung BAtu..kt Melaka.. :)

HYE E&E ;

meh dtg melaka meh... :)

nabilah_2908 said...

HYE FARAH ;

meh la turun melaka..dekat jer kan..? :)

HYE PRINCE ;

ha...adik prince dah ada kt melaka kan..? nnti boleh la cuba.. :)

HYE ALONG TAPA ;

ha...betul la tu kupang...konfius sikit...huhu...

nnti senang2 pergi la...kot2 nak cari idea tuk buat lagu baru ke..? hehe.. :)

HYE ASLINER ;

oh...tk pernh sampai lak ke sana.. :) boleh juga cuba cari nnti.. :)

HYE NISA ;

best....meh la turun melaka.. :)

nabilah_2908 said...

HYE ANA ;

rasa bahan2 sambal tu..sama jer kot...cili..bawang...gula..garam(^_^)

HYE CIK AKMA ;

otak2 pun sedap..pedas..makan lak time panas2..huhu.. :)

HYE KELLA ;

huhu..sorry Kella... :)

insya'Allah kawan Kella akan kembali sembuh..sama2 lah kita doakan kesejahteraan dia ya.. :)

HYE EN ILHAM ;

Syamil pergi kedai yang sama ke..?

HYE EN TAPAK KAKI ;

huhu...cepat2 g request kt mak.. :)

nabilah_2908 said...

HYE SAFIRAH ;

meh la datang sini... :)

HYE HYSMAN ;

hehehe...faham..dah masuk tgh bulan kan..? heheh... :)

HYE LIA ;

kalau lapar..cpt2 g makan tau.. :)

HYE MARSHA ;

yupp...makan dah tk pandang kiri kanan dah.. :)

HYE ROSE ;

huhu..sorry....(^_^)

nabilah_2908 said...

HYE EDY ;

wah...larat ke lepas makan pas tu terus balik KL..?

kiteorg yg dok kt Melaka ni pun..bila nk balik..rasa mengah je...huhu.. :)

Mak Su said...

rindunyer nak gi Umbai

lalink7 said...

teliur nye tgk mknan tue..
saya puasa lak arinie..hehe

ehh nak tny nabilah..
antara kat jeti anjung batu dengan ikan bakar umbai mana sedap..

kat umbai tue dah mahal ye skg?
lma xg mlake..

Murni said...

KALU DTG KUALA TERENGGANU...JGN LUPA TRY IKAN BAKAR POK RASHID..BUKIT TUNGGAL...BESSSSS

Cik HaRiZa said...

best2 semua mkanan nii...
rase lapaq plak mlm2 nii...
hehe...

Balqees Amanda said...

adoi,,sedapnya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...