Thursday, December 09, 2010

NASI GORENG AYAM MASAK MERAH



Hello fwens..............hai

hari ni lewat lagi update blog....macam biasa banyak kerja yang perlu diselesaikan...



rimas tengok kertas-kerta atas meja ni...tapi..kejap-kejap lagi meja I ni akan clear...keja dah siap...yeah..!!!ye


I baru je lepas makan....Alhamdulillah....you all pula macam mana...dah makan...??

meh nak tunjuk I makan apa hari ni...




tadaaaaa....

Nasi Goreng Ayam Masak Merah

ha...panjangkan nama nasi ni..?

I tapau kat food court GIANT ..kat area Batu Berendam
kebetulan tadi ada kerja luar...so lepas selesai urusan...singgah jap la beli...




I suka beli kat food court GIANT ni...sedap...harga pun berpatutan...banyak lak tu..tempat pun selesa...bersih..luas..

time cuti-cuti macam ni...foodcourt memang penuh dengan budak-budak...



see...nasi penuh 1 kotak...jenuh I nak habiskan...memang full..

harga cuma RM 4.00 je...

memang berbaloi..kat tempat lain..mungkin harga sama...tapi sure tak sebanyak ni..

ha....ada tak yang dah tergoda bila tengok Nasi Ayam ni..? heheheemo8



nak tau juga tempat makanan yang macam mana menjadi pilihan you all..??

for me...I tak kisah...kat warung tepi jalan pun tak pe..janji masakkan sedap and tempatnya bersih..

cuma....I tak berapa gemar makan kat kedai mamak je...kat tempat lain...ok...

you all pula macam mana...?

43 comments:

HonEyBuNNy said...

sedapnya....murah la rm 4....

ain sudin said...

kalau mcm ain...selalu masak sendiri...tp kalau lepak mkn kat luar..maner2 pon ok..yg penting..bersih...sedap...and harge berpatutan...=)

Cik Akma said...

hikhik nsb baik da mkn td. murah2. da la skali ngn ayam lagii kott :D

fara said...

sgt murah tu!
byk lak tu. mmg sgt berbaloi! ;)

fara pon tak kesa nk mkn mane2.
asalkan bersih dan halal :)

asliner said...

xkisah jer...
asalkan tempat tue ader lauk ikan dan sayur! =)

btw,akk..murahnyer mknn..
bnyk pulak tue..
msti sedap..^_-

oya said...

suke makanan sedap..mamak tu xde la suke..bese2 je..

IMANSHAH said...

Ayoo

mamak juga sedap

y@n@ M!B said...

naseb br lepas mkn..prot full lg nih..huhu~

ai pn xminat kedai mamak..kedai len oke..janji bersih and sedap! ^_^

kak ina mail said...

nasi goreng ngan ayam masak merah memang peberet akak.suspen, ingatkan nabilah masak sendiri tadi.

maRShA said...

waaa~~ terliur tgk nasi tu.. 4.oo ngn nasi bnyak tu kire brbaloi la.. ermm sme la kite.. jnji tmpat tu murah, sedap and bersih... mamak kureng cket tp law dh trpakse mkan je la~~ ari tu g mkan kt Johny restaurant.. sdap gax.. hrge pon brbaloi.. ngee~!! ^^

❤NazirahMoktar❤ said...

wahhh, sedap..suke nasi goreng kat kedai, sebab masak dia lain.kalo nasi goreng masak sendiri, rase tak same..hihi..murah la rm4.kenyang makan.

::..Dia daYa..:: said...

wah, tetibe jew lapar balik lepas tengok nasi goreng ayam masak merah...

banyak lak tu,
sini harga RM5.00 pun tak macam dalam gambar,

tak kisah makan di mana janji Halal dan Bersih dan service bagus, kalau tak sorry nak singgah lagi

Ati Masrif said...

sedapnya nabilah

kak ati ni belum makan lunch lagi
bz mendobi hari ni..maklum br balik
cuti..hehe

Sarah-rah-rah said...

Ahhh, terlior laa, dah lah puasa ni :P

lalink7 said...

suka masak sendiri kat rumah.. eh..tapi xpunya banyak masa...sedih btol..

Tapak Kaki said...

takat makan roti canai kat kedai mamak boleh ar.. kalau masakan panas atau nasi campur, enak mata memandang dari lidah merasa..hehe

redza said...

sy pon jenis xkisah jugak kt mna2 pon..gerai mamak pon jadik tpi klu sorng2 biasanya bungkus bawak balik mkn kt umah

hysman said...

sedap woo itu nasik...
bg saye kat tepi jalan pon ok asal bersih gak..
klu kedai mamak tu tgok camne..tp slalu kat mamak ni minum jer n tengok bola..makan tak kot.. hhuhu

Prince Halilintar said...

prince tak tergoda tgk nasinya,tapi tergoda sebab tengok ayamnya..wah sedap tuu..harga lak berpatutan sangat..ok la tu kan..=)

nisa said...

sy suka laksa kt psr mlm jln tar. tp skrg da lama xpg.. oh rindu2..

ordinary89art said...

murah!! i g mamk ble tgk bola je..

akeep razalee said...

wooot~~~~ lapar la~~ ish.

ana ayesha said...

hari ni dan esok ana mkn free dari sarapan pagi hingga minum petang sebab ada mesyuarat

klu hari kerja suka beli di kantin MPOB dekat off hg murah dan byk pilihan

oh nasi goreng ayam tu mmg menggoda bolehlah belanja nanti klu berpeluang yer

Cik HaRiZa BeLog said...

nasi goreng ayam tak brape minat...huhu..
but 4 suggestion ade satu kedai kt sec 7 baru shah alam...depan jakel baru...
bamboo desa tak silap name kedai tuu..tom yam memg best...
mangkuk besar n murah ^_^

ummi maisarah said...

terus jadi lapar.....(^____^!)

kella said...

wah... sangat mengiurkan... :)

niesz said...

sedap nyer kak..ni yg wat niesz teringin nie..ehe...

nunama said...

murah betul. hehe.
saya terkecur! :)
bab mkn ni, asyik terkecur je. huhu

betul2. setuju. tmpt mkn x kisah, asal halal, bersih, sedap dan berkemampuan. hehe. :)

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

best nampak!!!!:D nak jugakkkk...

Seri said...

tergoda Seri. nampak sedap. banyak pula tu. memang berbaloi. Seri makan kat mana2 pun ok. kalau kat rumah biasanya masak, kalau keluar makan fast food

E.d.Y said...

banyaknya nasi dia

aliesha kirana said...

wah! mcm sedap je nabilah! ayam mcm banyak gak.. huuu... AK pn busy gak skrg ni.. penat!

AK xkisah sgt psl makanan, tapi ske masakan melayu r.. kalu kedai mamak skli skla boleh la..huhuhuh~

Dilla Ady said...

hihihi...same ngan darlin' ar nih..tak suke gak makan kt mamak..dilla sume layan janji sedap dan bersih..

eh...menggoda btul la nasik goreng tuh!

pipoq said...

mamak ? OMG..kalo tersinggah ngan kawan pun juz amik air tin je. tak bole blah ar nak makan minum air tangan mamak tu. hehehe..

kalo nak makan sedap2 biasenya masak sendiri je.

nabilah_2908 said...

HYE HONEY ;

yupp...kalau makan..mmg senak perut.. :)

HYE AIN ;

masak sendiri lagi puas makan kan..? lagi best bila tgk org makan masakkan kita dgn begitu berselera sekali...rasa puas...(^_^)

HYE CIK AKMA ;

yupp..sekali dgn ayam..nasi dh banyak...ayam pun sama gak... :)

HYE FARAH ;

yupp...paling penting sedap, halal n bersih.. :)

HYE ASLINER ;

oh..penggemar ikan n sayur yer.. :)

nabilah_2908 said...

HYE OYA ;

sy rasakan...makanan kt mamak tu tkde yg sedap..huhu..

yg ok pun part roti jer la..tp tk best juga..sbb xde sambal...(^_^)

HYE IMANSHAH ;

huhu..part mana yg sedap tu..roti eh..? ;)

HYE YANA ;

ramai rupanya yg tk minat mamak...hehe.... :)

HYE KAK INA ;

lum ad ms nk msk sendiri lagi kak..huhu.. :)

HYE MARSHA ;

ramai gak yg cite pasal restoran tu..kat melaka pun ada 1..nk try juga la nnti.. :)

nabilah_2908 said...

HYE NAZIRAH ;

ha'ah kan...rasa nasi goreng kt kedai dgn kt rumah tk sama...setuju.. :)

HYE DAYA ;

bab service tu pun yer gak...kalau lembab...hmm...mmg tk maju la kedai tu.. :)

HYE KAK ATI ;

huhu..faham tu kak...seronok la akk pergi bercuti.. :)

HYE SARAH ;

hehehe..sorry dear... :)

HYE LALINK ;

yupp..sama lah...biasa masak pun hujung minggu.. :)

nabilah_2908 said...

HYE EN TAPAK KAKI ;

roti ok la...tp kan...ttp tk best..sbb tkde sambal...huhu...tp ada gak kedai mamak yg ada...cuma jarang jumpa.. :)

HYE MR RED ;

tul tu..rasa macam tk best je makan sorang2 kt kedai kan..? :)

HYE HYSMAN ;

tul tu part makan...tk berapa sedap kat mamak :)

HYE PRINCE ;

ayam bnyk...di siram dgn sambal merah tu pulak...hmm..best.. :)

HYE NISA ;

nanti pergi la cari yupp.. :)

aque said...

wah.. dapnye... saye hari nie makan nasi lemak ayam rempah... dap2... :D

nabilah_2908 said...

HYE ORDINARY ART ;

salah satu tarikkan di kedai mamak..menyediakan screen besar tuk tgk bola... makanan...so..so je.. :)

HYE AKEEP ;

huhu...nnti gi makan yupp.. :)

HYE ANA ;

wah....save la duit makan...best...best.. :)

HYE CIK HARIZA ;

alahai...sampai kt shah alam sana...jauh tu.. ;)

HYE UMMI ;

hehe....g makan eh...jgn tahan2.. :)

nabilah_2908 said...

HYE KELLA ;

ala..nasi ayam Kella lagi mengiurkan... ;)

HYE NIESZ ;

meh dtg melaka... :)

HYE NUR ;

suka dgn point berkemampuan tu...huhu...kalau tmpt makan mahal..tp masakkan tak sedap pun tk guna juga kan..? :)

HYE FIFIEY ;

meh dtg melaka meh... ;)

HYE SERI ;

sama lah...kalau kt luar...cari makanan western pun best gk.. :)

nabilah_2908 said...

HYE EDY ;

yupp...nasi dia mmg bnyk...jenuh nk menghabiskan... ;)

HYE AK ;

bukan macam lagi AK..mmg bnyk...leh kongsi dua org.. :)

HYE DILLA ;

kalau kt mamak...cuma suka teh ais je...makanan mmg kurang sedap..

harap roti jer la..tu pun tk best gk sbb jrg kedai mamak sediakan sambal.. :)

HYE PIPOQ ;

masak sendiri..or suh wife masak..? hehe.. ;)

HYE AQUE ;

sedapnya..ayam berempah tu... :)

Mak Su said...

tutp mata cepat2 dan sambung workout ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...