Wednesday, December 22, 2010

PINGBOX



Ola fwens............hai

hari ni I nak cerita tentang pingbox yang ada kat dalam blog ini....ada yang tahu...ada yang tak tahu...betul tak...??

emo10APA ITU PINGBOX ??

meh nak tunjuk kan you all kalau ada yang tak tau apa yang I maksudkan dengan PingBox..



tadaa.....ini la pingbox...

pingbox ni....adik beradik Yahoo Massenger juga....macam mana kita chat dengan kawan-kawan melalui YM....macam tu juga la cara kita chat dengan ping box ni...

emo10APA YANG BEST TENTANG PINGBOX

kita boleh berinteraksi secara terus dengan owner blog..kiranya on the dot la...itu pun kalau owner blog itu sedang on9....

kita boleh chat secara private...orang lain tak tau pun..just you and me....

kepada owner blog...jika kita on9....setiap kali ada visitors yang masuk ke blog kita...automaticly akan keluar pop out bar..mengatakan ada visitors....ala macam you all tengok kawan you all on9...akan ada bar kecik yang keluar kat tool bar you all tu...

macam ni...


macam mana menarik tak...? kalau beminat boleh la letakkan di blog you all semua...

click sahaja link ini MESSENGER PINGBOX

kalau you all nak chat dengan I lepas ni pun boleh juga...tapi......



kena pastikan status I dulu...samada Available or Busy..

rosrosrosrosrosrosrosrosrosrosrosrosrosrosrosrosrosrosrosrosrosros


erm...dikesempatan ini...I nak say sorry sangat-sangat pada....


baru nak chat...boss dah panggil...I sempat minta excuse dari boss.. kata pen tertinggal semata-mata tak nak AMNI tertunggu-tunggu balasan dari I..tak elok la kan..tengah-tengah cakap..tiba2 senyap je...



sorry tak dapat melayan pertanyaan dari LALINK7..sebab time tu...I takde depan PC...masih lagi mengadap boss..



sorry juga pada ANONYMOUS...bukan I sombong ke apa...memang time tu I takde depan PC...tapi I tertarik dengan pertanyaan dia yang berbunyi begini....

" aku suka tengok blog kau, sekali up cerita mesti berpuluh orang datang komen, blog aku entah bila..macam mana nak jadi popular macam kau..?"

lebih kurang la ayat dia macam ni...I lupa nak print screen semalam...

popular ke...? tak lah...jangan fikir macam tu...I sama juga macam you all semua...

I teringin juga nak kongsi cara I pada dia...tapi dia tak sertakan link blog mahupun nama...so I tak dapat nak detect la dari mana...

so....to ANONYMOUS yang datang semalam...kalau datang lagi...tinggalkan la link blog yupp..and nama sekali..



erm....rasanya dah ramai yang tau tips berblog..betul tak...? malah ramai dah blogger2 sharekan pelbagai tips......

tapi....kalau ada yang nak tau cara yang I gunakan..bagi tau la...insya'Allah....I akan kongsikan pada n3 yang akan datang....pang


33 comments:

Ieda Al-Habsyi said...

tak pernah guna lagi tapi leh try nnt :)

::..Dia daYa..:: said...

macam menarik jew :)

kongsi laa tips ngan daya jugak
nak jugak

maRShA said...

siz nabila mmng femes pon :P

nisa said...

yg terbr ek psl messenger pingbox? sy br je tahu ni.. mcm best je. rasa nk guna la.. hehe tq 4 yr info.

Dilla Ady said...

dilla mau tau jugak..nk tau jugak...camne nk ade fan puluh2 cam nabilah nih...beshnyeeee...

❤NazirahMoktar❤ said...

ye, memg bagus ping box ni sebab leh ym private dengan org kan..
tpi disebabkan kite memg TAK SUKE chatting, memg tak mau buat..kat facebook & ym pon selalu invisible..hee

nunama said...

a'ha! Pingbox ni, kita pernah letak dulu. tapi, mcm xtau nak buat pe sume.
mungkin lepas ni, boleh letak balik.
hehe. sbb da tau f(x) dia.
thanx kak Nabilah! :)

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Akak pernah tengok kat blog orang pingbox tu, tapi tak tahu fungsinya.nabilah explain, baru akak tahu.thanks.

tia said...

erk ? bestnye klu dpt tau ade org dtg blog skali. bru tau!

oya said...

ooo..bagusnya tips...x letak pon ni

pipoq said...

hmm..ko ni kat opis buat keje ke chatting ? ahahaha..

aku repot kat bos kang baru ko tau..ahahaha..

Amni said...

its okey dear.. dapat chat sekejap pon dah kira bagus tu... wahhhh... amni pon dah buat pingbox tu.. hihi.. sangat suka!

ana ayesha said...

good info

betul kata anonymous, blog nabilah mmg best sbb gaya penulisan yg santai dan diselangselikan dgn image2 yg menarik tapi tetap ada mesej yg nak disampaikan mcm n3 yg ini.

aliesha kirana said...

pernah letak kt blog..kt blog penulisan ade lg..heheeh.. tp masalahnye, AK jrg on ym.. Ak on ym dlm emel je.. ble on ym kt emel, tak kluar kt ctu.. so nmpk cam offline la padahal AK online jek..hehehe..

nak guna ym btol tu mls, kang die popup bos nmpk..mati! haahahah~

atty's said...

macam menarik je..

fara said...

mcm best la pingbox tu.
tp xbrani gak psg.
takot bos jenguk pc fara. hehe ;P

blog nabilah best.
sbb tu fara pon ske dtg :)

Judiene said...

Betol gak kate Anon tu.
Blog you ni kalo post entry, berduyun-duyun orang datang kan.
Ape rahsienye??
Hehehe.

Ati Masrif said...

salam nabilah,

kak ati tak pernah guna tu
so tak tau sgt cara guna..hihi

nanti leh cuba..kacau nabilah yek

redza said...

betulla memang popular

IMANSHAH said...

Memang menarik, thans ye..nanti nak try

Prince Halilintar said...

prince pon ade pikir nak letak gak..tapi sebab bz xsempat pon nk chat2 ni..malas nk masukkan..hehe..tapi still ade mase jenguk n komen entri kawan2 =)

kechixx said...

info menarik!


thanks dear:)

anak mama sayang said...

JOM CHATTING DGN AKU DI SINI CLICK NAMA AKU

Lia3003 said...

hm, betul... blog nabilah dah makin popular

fathiahRAIHANA said...

first time kenal akak dlu, ana tegur kt pingbox comel nie la . haha . tanya akak psal nuffnang. ingt tak ? ^_____________^

Along Tapa said...

huhu..tapi kalo nak lagi private add jek ym aku..ada jek letak kat profile bloggers tu..

terbaca ayat Anonymous tu,teringat masa aku memula blogging dulu...skang ni, dah tak kisah dah...yang penting kita puas tulis apa kita nak...kan?

Gorengbaek - Imam Mahdi pernah muncul di Mekah??

Hangit habis dah - Makcik, apa lobang ko ni??

YanaMIB said...

ai jarang on ym..hehe...tapi mmg nak letak mende tu..sejak tukar template blom sempt lg nk tepek ping box..=)


x sbr ni nk bc tips jd femes from nabilah..ecece ^_^

lalink7 said...

it's ok nabilah...kite tahu awak busy..kite nak masukkan jgk la ping box niee..hehehe =))

Mak Su said...

ini mcm shoutbox ker?

PinQib said...

nak try la. nampak macam bes giler

Tapak Kaki said...

aku selalu kacau ang kat pingbox tu kan.. sekarang dah jarang...hehe

nabilah_2908 said...

HYE TAPAK KAKI ;

yupp...yupp..hehe...tkpe la..masing2 busy yer tak..? ;)

eT said...

thanx 4 sharing...
baru tau nih..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...