Tuesday, December 14, 2010

SAMAN OH SAMAN




Hello Fwenss..........hai

Hari ni nak cerita pasal saman lak...huhu..

Bukan I yang kena saman.....orang lain....



Mat A : aduh....aku kena saman la kat selekoh sana.....

Mat B : kau buat salah apa...?

Mat A : aku tau aku dah lupa nak renew roadtax...ingatkan kalau lalu jalan dalam...selamat sikit....tiba-tiba terjongol je polis buat road block kt depan sana...



Mat B : nasib kau la labu.........

Mat A : tu la pasal...mula-mula berlagak biasa je....hm...kena juga....polis ni macam tau-tau jer aku tak renew road tax...

Mat B : hahaha...tu la...polis ni macam tau-tau jer kan..? aku pernah kena...aku lupa nak renew lesen...time tu juga la kena speed trap...bila minta lesen..lesen pun dah expired...nah...berganda-ganda aku kena...

Ini la keluhan officemate I semalam....I dengar jer la..sambil tumpang gelak....

memang lately ni....polis kerap buat roadblock kat sini..tak tau la apa yang mereka cari....ada penjenayah sedang berkeliaran bebas kot kat sini...entah la...



hmm.....betul ke polis ni boleh baca riak muka kita....samada kita bersalah or tidak....or hanya sekadar kebetulan...memang nasib tak baik pada hari itu..?



abang polis macho...huhu..

setakat ini I tak pernah kena saman...alhamdulillah..hope di hari-hari yang mendatang...rekod I still bersih lagi...

you all macam mana pula.....pernah kena saman tak...? dah bayar saman belum..??



41 comments:

Dilla Ady said...

dilla pun belum penah kena lagi setakat nih...tapi mmg elak drive sesorang kt bandar...hihihi

tapi btul la, polis nih muke da la ketat semacam pastu cam tau2 jek kalu kite ade wat salah..

akmafaizal said...

saman DBKL banyakler..semua gara2 mesin bayar parking yg rosak tuh..hampeh tul..huh ..grrr

❤NazirahMoktar❤ said...

tak penah kena saman, tapi pernah dok dalam kete yg kena saman..abg dgn kakak pegi beli mcd, tinggal dalam kete sorang2..sekali ad pakcik polis saman.sebab parking merata..hihhihi

Amni said...

setiap kali road block, mesti lepas.. sebab nya, ada sticker polis kat kete... heheheh.. jahat giler kan.. padahal yinyed bukan men tebal.. ekzos kuat lak tu... lalallalallala....

Kazaztan Team said...

lesen saya pun kena renew 20 ari bln nie

nisa said...

alhamdullilah jugak.. sy pn xpenah kene lg..

tia said...

speed trap byk kali kne, tp klu kne tahan camni, alhamdulillah xpenah kne lagi. hehe!

pipoq said...

nak ujung tahun ni biase la buat banyak banyak operasi nak meningkatkan pendapatan..hehehe
aku kalo polis tu saman dengan ikhlas memang aku terima je la, tapi kalo yang suka suka hati nak saman pehtu cuba cuba nak mintak suap lak, memang aku ugut je pak polisi tu ajak naik mahkamah.

fara said...

fara pun slalu lupe nk renew roadtax.
tp nase baek akak yg keje kat tmpt bli kete dlu rajen plak nk igtkan.
hehe ;)

Mak Su said...

bulan december memang bulan saman, hu hu hu

redza said...

mmg menyampah la ngan roadblock

lalink7 said...

i pnh kena saman tapi dengan pihak keselamatan masa di Universiti..hehehe..tapi rm50 jugak la..salah letak kenderaan dan kena clamp...geram2 je..hehe..

=))

atoyis said...

taknak bayar saman boleh??terbang duit

::..Dia daYa..:: said...

salam
kereta pernah kena saman, tuan punya kereta belum pernah kena saman lagi :)

aliesha kirana said...

xpenah kena saman.. sbb xpenah bawak kenderaan sendiri..hahaah.. tp mmg la, byk sgt road block skrg ni..hape yg dorang cari pn tatau..

tp bgus laa. kn.. hehhe.. menjamin keselamatan kita skit..hihi..

Tapak Kaki said...

aku ada sebijik saman yang belum bayar.. tak bayar tak pe kan?hehe

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Banyak Nabilah saman MPK, akak jahat, tak pernah bayar.sayang duit.khe khe

Along Tapa said...

kat kawasan aku...area nak keluor pantai peringgit tu, rajin betul polis ke jpj buat road block..kalo tak bersedia, jawabnya 300 terbang la~~~

Gorengbaek - Seksyen baru untuk Meon...Kenapa masalah sosial makin banyak??

Hangit habis dah - Amenda??!!tak pernah tengok orang hangin ke??

Lia Insyera said...

moral of the story naik kenderaan awam or naik basikal lebih sehat!haha

laGenDA KodOk HijAU said...

mungkin polis kat mesia ini anak didik pak belalang kot hahaha sebab bleh tahu jawapan dari jarak jauh jr

Judiene said...

Yup yup yup!!
Dalam bulan 7 aritu kene saman.
Sebab ade lesen P tapi tak lekat sticker.
Padahal kete member.
Sekali mase nak bayar, 50-50 la jawabnye.
Hehehehe.

ana ayesha said...

kalau bawak kereta mesti pernah kena saman ...... saman speed trap biasanya kena di kawasan limit 60km/jam

Amirrah Zawani said...

pernah kena tahan dgn polis byk kali dah.. tp nasib baik tak pernah kena saman.. kalo tak, melayang duit =_=

atty's said...

selalu gtu lah kan ..macam leh bau je..org tak renem roadtax,tade lesen.

dbkl nya saman penah lah dpt.heheheh

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

muka kena konfident kot bila berdepan polis...

pernah 1 ketika polis trafik buat hal...
ada ka tak salah katanya kiter salah...
dari taknak guna kuasa..
terpaksa la call abah tercayang...
keh keh keh...
sapa soh kuang hajoo....
kalau tak kuang hajo leh je settle lok lok..
tapi bila dah mempersoalkan benda remeh temeh sampaikan tanya mana dapat lambang polis kat kereta.. silap besor laaa.....

kena la budi bahasa kalau nak nasihat pun..
nie nampak org muda drive terus nak tunjuk lagaks...

terus ke moto polis nya..
kawan dia plak yg minta maaf...
apa la..
perlu lah berbudi bahasa..
cam na org nak budi bahasa kalau awak tuh tak berbudi bahasa..
cakap nak tengking tengking... heheehehe

asliner said...

penah2..
kat UTM..
sbb x bwk kat matrix mlm2..
huh!

p/s: x tau knpe bile nmpk polis jdik kaget..pdhal semua ader..lesen ade..roadtax ok..hehe

maRShA said...

sha xprnah kne sman lagi stakat ney... kt KUIS ney pon pak cik guard mang suke wt amal jariah sman student cney.. alhmdlillah la xprnah kne lagi.. hope record brsih je ;)

Prince Halilintar said...

prince pon xpenah kene lagi..tapi bile ade roadblock..tibe2 berubah menjadi org yg sungguh bersopan santun di jalan raya..hahaa

BLADE EDGE said...

salam nabilah...

kene saman JPJ atau polis trafik? ada beza tu..

saya pernah kene both kind of saman la...boleh rujuk post saya kat sini

YanaMIB said...

ai pn xpernah kena saman yg buat road block tu...tapi speed trap adalah sangattt banyak! hahaha~ pening kepala ayah ai sebab dia yang tolong bayarkan...bertuah punya anak kn =P

tapi sekarang dah pandai elak speed trap..dah tau lokasi² speed trap dan lebih berhati²..hehe~ (^^,)

sumpit said...

aku pernah kena saman. CILAKAK punya JPJ.. langsung takder budi bicara. kesalahan lesen tamat tempoh beberapa jam aja. Pejabat pos pun lebih kurang 500m jer. aku dah merayu nak pergi hidupkan lesen pun langsun tak layan. sampai sudah aku demdam sama dia... huh

P/s : di tag ni
http://www.qalish.com/2010/12/saya-suka-berblogwalking.html

E.d.Y said...

kene cari scandal polis..apa2hal suruh cancel je saman..haha

Lady SharpShouter said...

roadblock tak pernah, speed trap berlambak lambak.duit melabur keluar pun berlambak lambak.sedih woo, rasa terbuang gitu je.

Ati Masrif said...

salam nabilah sayang,

kak ati kena saman psl parking kereta
halang jln..ala sbnrnya bukan block
jalan pun saja depa tu nak tambah duit..huhu

faiz said...

banyaknya just nak cari duit..bukannya nak bagi kesedaran pn..duit masuk poket je..=.=

nabilah_2908 said...

Hye All...

seronok baca cerita2 you all semua...tapi...I tak sempat nak reply 1 by 1...work first...huhu..

but dont worry...I akan jejak you all semula lepas ni...

thanks ya..!! love you....(^_^)

kyrullanuar said...

aku ada 2 saman..rm100..xbayar lagi...huhuhu

cukup bulan bayar....

kella said...

sistem sana sini tengah down! camana nak bayar saman nih! uffff!

aque said...

fara pown tapewnah kene saman.. myb sbb tadew lesen kot.. hehhehe...

papew pown... nak bgtawu story siket...

buat yang tatawu.. sekarang adew pengurangan 50% untuk saman.. so bayo separuh jew....my dad pown bayo.. dekat 4 saman hehehhe.. kompol.. die kate...

so sile2 la bayo saman... hehhehe...

PinQib said...

mintak jauh wa
ayah kite kena saman 700 $
hehe

How much do u LOVE me? | First Two Wheels Moment | Direview oleh blogger OTAI. Wootwoot!

traumaaaa

nunama said...

so far, belum lagi kena. heehe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...