Thursday, December 30, 2010

SEMANGAT MELAYAN CERITA HINDUSTAN




Hello guys..............:pompom::pompom:

apasal lak ada icon kucing main pom-pom nih...??

sekadar meraikan kejayaan Pasukan Bola Sepak Malaysia.....tahniah..!! tahniah..!!



bila tengok senario yang berlaku ni...I teringat pada 1 filem Hindustan...baru sahaja di tayangkan di TV2 pada 28 December yang lepas...jam 10 malam...

tajuk cerita itu... CHAK DE! INDIA ... you all tengok tak..?



I tidak la minat sangat dengan cerita hindustan...kalau I rasa cerita tu menarik...I tengok la...salah satunya cerita yang ini...

Apa yang menarik...??

jalan cerita lebih kurang la kot..macam jalan cerita pasukan bola sepak kita...

pada mulanya ramai yang tak yakin akan kemampuan Skuad Hoki Perempuan India untuk ke world cup...



tapi atas usaha yang gigih dari coach (SRK) dan anak-anak buah dia...akhirnya..berjaya juga masuk world cup...



masa pertemuan pertama...dengan pasukan Australia...pasukan mereka kalah teruk....memang orang tak letakkan harapan la pada pasukan ni...

tapi...mereka mula bangkit...kalahkan satu per satu pasukan dari negara lain...mereka berjaya ke final dan mereka bertemu kembali dengan pasukan Australia...



cerita ni sangat best....buatkan I bertambah semangat nak tengok sampai habis...memang lain sangat dari cerita-cerita hindustan yang lain...

mampu membuatkan bulu roma ni meremang...terutama semasa perlawanan akhir...and akhirnya....pasukan India menang....mengalahkan pasukan Australia yang memang terkenal dengan kehebatan mereka...



biasa lah..hero kena kalah dulu.....betul...??

see....lebih kurang sama jer kan...kan...??



pasukan yang sama-sama hebat..

semput tau nak tunggu game ni habis...

sekali lagi..TAHNIAH buat Malaysia....TAHNIAH juga buat Indonesia...!!


psst....tiba-tiba kan.....terjatuh hati pada mamat ni...huhuhu...

mamat yang mana...? yang ni ler.....



si Fahmi ni dah ada yang punya...kan Elia ??wek

adakah era si Kembar Aidil & Zakuan akan berakhir...??


p/s : wah...lama dah I tak tanya you all semua kan...? errmmm....minat hindustan tak...?? I tau ada di kalangan you all...memang minat..kan...baik ngaku cepat....wek

hrumm...bila la filem Malaysia nak buat filem macam ni kan...? huhu....asik-asik..cerita hantu...BOSANNNN...............!!



33 comments:

dayah aziz said...

dh lme tak lyn hindustan...;)

laGenDA KodOk HijAU said...

curang memciiii

Faaein Himura said...

lama dah tak nengok hindustan...

wah.. tgk fahmi mcm korean.. hahaha.. untung awek dia.. =]

fara said...

suke tgk hindustan gak.
tp tak tgk sume.
memilih pelakon jugak.
huhu ;P

YanaMIB said...

maybe pasni pengarah filem boleh la buat cite psl bola..menarik kut..hehe~

fahmi dh glemer skrg..awek dia pon glemer gak..ngee~ hope dia akn tetap humble dan x lupa diri ^_^

Prince Halilintar said...

prince da lame xtgk hndustan..tapi perkembangan bolasepak sentiasa updated..hehe..suke bila harimau malaya mula tunjuk taringnya..hehe

aliesha kirana said...

AK mmg hantu hindustan..nabilah tau kn? heheeh..tapi tapi... xsedar pun ada citer chakde india tu hari selasa lepas..waaaaaaaaa!!! nape nabilah tak bgtau? hahaha..terlepas tgk la..aiyooo..dok asik layan ghost whisperer..xtgk citer lain dh..

uhuk..skrg ramai dh yg jatuh hati sama Apex a.k.a Khairul Fahmi..hehehe... tp xleh kaco bf org eh..heehe..lgpun die muda lagi r nabilah..hehehe~

khairolghani said...

minat hindustan..tapi paling latest pun citer 3 Idiots(Amir Khan)..semalam lepas bola layan citer Tamil..Sivaji the Boss,lakonan Rajnikanh..layan juga la..

Kazaztan Team said...

skrg nie jemu tgk shah rukh khan

Oasis said...

hahaha..tetap nak jatuh hati ngan mamat Fahmi tu eyk?

ana ayesha said...

criter hindustan minat jugak tapi tak berpeluang nak layan sbb abg hafiz mesti nak tgk kartun

criter mlm tu ana ada tengok tapi tak tau ending tertidur

Tapak Kaki said...

tetiba jadi femes gol keeper tu.. memang layak pun..hehe

Ati Masrif said...

hurm..besarlah dugaan
buat elia tu lepas ni kan..

shahani... said...

x layan dh hindustan....skrg tgh layan korean...hehe...
pa2 pn jnj njoy...
:)

Leeya Hezlin said...

saya minat hindustan..tp dh lme gk xlayan movie..selalu dgr lagu jek.. ;)

::..Dia daYa..:: said...

sekarang semua duk minat kat mamat yang ensem tu...
huhu...

Daya ngaku minat hindustan tapi tak tgk pun citer kat TV2 tu
rugi nya laaa

betol2x.. banyak cerita hantu kat Malaysia

zEri sAfEerA said...

haaa... taw xpe. seram sejuk nk tggu abis match. hehe :D

tahniah mlysia... :)

Lia Insyera said...

shah rukh han! hehe.

Mr. TN_SkY said...

ahaha..D ramai peminat..no wonder coz he is the best goal keeper nOw :-) goalkeeper of the new king of asean! MALAYSIA heee :p

Along Tapa said...

sorang lagi minat Khairul "Yakuza" Fahmi...huhu

yg psl Malaysia menang tu dah malas nak komen..semua blog tulis tu..yang aku nak komen, pasal cerita hindustan..aku tgk cerita tu...respek..

cerita tu berjaya buat aku tengok sampai abis walaupun aku tak minat hindustan..

Gorengbaek - Cara-cara kentut dengan bergaya,,,

Hangit habis dah - Bukan cerita bola...cerita lain...aku emosi~

redza said...

tahniah malaysia

x minat hindustan

Dilla Ady said...

dilla minat hindustan...tapi minat yg SRK jek la..huhuhu...

ntah nape, kalu SRK ade citer tu konpem sedap..tgh nk cari DVD my name is khan..

paling suke kal ho naho tak silap filem tu...16 kali tgk,20 kali nangis..huhuhu

ehh...cibuk jek minat kat ahdik fahmi ahkak tu tau!

nunama said...

baca sinopsis akak pun, meremamg bulu roma adeeh!
Saya Peminat Hindustan! Hehe. Yang lama2 best.
Antaranya, Mann. :)

Nieza Micha said...

dulu minat la hindustan... sekarang dah tak tgk... tgk korea jek.. hehe... tau takpe... Malaysia asik wat cite antu jek... bosannnnn!! huhu...

sollehahn said...

suka gak tgok hindustan....tapi aku tgok citer2 lama jer...citer2 baru banyak yang mengarut jer..

anyway...harimau malaya semalam memang hebat membaham garuda...

Faaein Himura said...

cite hindustan tu dah kuar kat tv ke blum? hehehe.. tggu kat tv ajelah baru nak tgk... =]

Cik Ina minat Do do Cheng said...

akak pulak suka layan cerita tamil, hindi kurang sikit. Nabilah cuti-cuti ni pergi mana?

Anip™ said...

hindi dulu best tp sekrg..hmm..xlyn sangat, kesian kpd awek2 nk tackle fahmi..haha..xde peluang..huhu


Latest Entry :
-> Contest Facebook Aizuddin.com
-> Blog Review Special : Aq Naim, JOm Terjah !

tia said...

adehh! npe xminat eh tgk player2 neh ? haha! =.="

kella said...

oh kebetulan tepat soalan mu ini nabilah~ memang terlayan cerita tu! hehehhe.. sebab ada shah rukh han je.. tak tahu pula si SRK ni berlakon citer tu.. haaah~ memang best jugakle citer tu!

tapi paling best tika lihat saat Malaysia membenamkan indonesia.. :)

ciEk NiENa said...

saya tengok citer hindustan tu.. besh3,, bila shah rukh khan belakon, mana bley lepas.. HEHE

hasni said...

hai sis
im back
ingin kemabli berblog aktif mcm sis
huhu
sana sini bola ya

nabilah_2908 said...

----thnks tuk semua komen2 ni----

**** mcm biasa la...x cukup masa nak reply..huhu...****

@@@@ jgn serik la nk tinggal komen yupp...kalau free...mmg sy dh reply dh semua...@@@@

++++ nnti sy singgah ke blog you all semua yupp....thanks again..++++ (^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...