Thursday, December 16, 2010

SERIBU KALI CINTA



Hye Fwenss.......wek

tengok tak cerita SERIBU KALI CINTA..yang di siarkan di TV3 setiap hari Isnin hingga Khamis jam 6.30 ptg...??



apa pendapat you all eh tentang cerita ni...??

for me....mula-mula tu best la....tapi dah lama-lama...makin boring.....cerita ni mula meleret-leret...

Si Mia...tak ingat-ingat juga....dah tu pantang la si Peah tu menghasut...terus percaya bulat2...cam gitu jer la hari-hari...



Si Nizam lak..macam tak tetap pendirian...bila dah marah-marah Si Peah..tak pun Si Huda menangis...boleh la pulak pi pujuk balik...biarkan jer dah la kan...??



Watak Peah and Huda pun sangat annoying....tah bila tah nak sedar..



cepat la kawin.....jenuh menunggu....huhu

tapi...sikap Nizam yang tak mudah putus asa...patut di contohi...

in reality....ada ke lelaki yang macam ni...??



saranan penonton.....cepat-cepat la habiskan cerita ni..dah mula bosan dgn perkara yg sama jer..kiranya...kalau miss 1 episod pun tak heran la...boleh agak apa yang akan berlaku...



hmm....cuba imagine....kalau you all dapat pasangan macam Mia ni...hari ni ingat esok dah lupa....rasa-rasanya...you all boleh tahan tak...?

meh sharekan pendapat you all meh.....pang

59 comments:

ana ayesha said...

ana tak dpt layan cerita petang2 di tv biasalah abg hafiz dia jer yg control tv

pendapat ana, masih ada lagi lelaki yg berhati kental yg tetap pendiriannya dan tidak mudah putus asa, cuma bila dah kawin perlu ada tolak ansur di antara kedua2 pihak

PIDUT ASiS said...

sebabkan tajuk dia pon seribu kali cinta,episod dia pon kena ada 1000 sebab satu episod,satu kali cinta..hehehe

tia said...

yepp. cter neh pon da maken meleret,
fes2 eksaited je tgk, skang neh da makin bosan!

❤NazirahMoktar❤ said...

tak tgk pon cerita ni sebab macam boring je masa mula2 tgk dulu..hihi..yg pelik nye, kat nizam je tak ingt, kat kawan2 die ingt pulak...

redza said...

ntah..xpenah tgk pon huhuh

Ujang9897 said...

aku polo gak cite nie..hehe...nasib baik mia cun

SwEetForEst said...

sweet pon tgok gak..tp skip2..bosan tgok pangai si nizam..time huda nangis xyah la pjok..bio je..ngeh2..

^__^

fara said...

cite ni mcm nk tiru 50 first date je kan! :)

aque said...

fara tgok cite nie... hehehe...

kalo fara yg dpt psgn mcm mia... mest fara tabulih tahan.... :(

aliesha kirana said...

haha.. mmg bosan ah nabilah.. AK lyn gak mula2.. lama2 bosan..hari2 ulang mende yg sama.. mia lupa, nizam nk ingtkan..ah tensen..

pastu dh xtgk ari2..kdg2 je tgk.. kt umah AK pn, adik bongsu AK je yg layan.. kdg2 terlayan gak la ngan dia..

mmg doa cpt2 la abis..bosan! (^.^)

kalau dpt kekasih mcm mia tu mmg tensen la kn.. tp nak senang, simpan semua kenangan dgn die sllu. simpan dlm diari, smpn gmbr..baru die ingat..heeheh~

Lia Insyera said...

hehe.kesibukan melampau buat sangatlah jarang masa utk tengok benda ni.(cerita lebih tepat) pada lia cerita ni boring. sebab majority benda yg sama hari-hari. cuma maybe tempat dgn dialog dia yg lain. yg best bila nak dekat last episode kot.hehe..

Shey Hemsem said...

tgk masa mula2 je cita neyy ... eh , hye sis ! :D

YanaMIB said...

eheh xsempt nk tgk cite ni..tp klu cite merelet² 1st time and last time lah tgk cite bwg putih bwg merah..sinetron indon tu..hehe...pas tu dh x tgk dh drama ke, sinetron ke sume yg bersiri lah =)

Afifee said...

penah tengok sekali je..tupon sekejapje terus tukar chnl..hehe...nmpk pon mcm bosan jugakla..

kmvsblogger said...

aku kdg-kdg je la sempat tgk cite ni..jalan jammed nk blk keje..tension btl ah..

Jom join Contest kt blog aku

Prince Halilintar said...

sampai 24hb je cite ni nabilah..pastu cite baru lak..kali yang seribu baru la dapat nizam n mia tu bersama kot..hehe

::..Dia daYa..:: said...

Salam

tak layan pun cerita nie

cerita nie lebih kurang movie Hindi
tapi perempuan tu lupa lepas kawen laa
huhuhu

Amirrah Zawani said...

tgk gk cerita ni..
sbb suka kamal adli.. haha!!
tu lah meleret2 dah sekarang ni..
tak sabar nak tunggu habis..
tp kalo dapat laki mcm nizam tu mmg best kan :D

hysman said...

adalah laki camtu.. tak caya?
tlg la caya, ia sedang enaip nih..
haha.. guraw je..

fuh,emo jugak ye cik nabila tgok cite melayu nih.. hahaii..
pape pn hope njoy watching..hehe

Nieza Micha said...

mule2 tgk... skng dah tak tgk... huhu... bosan kot...XD

Dilla Ady said...

tak tgk la nabilah citer nih..

slalu balik diorang layan astro sinetron..walaupun tak bape minat, terpaksa buat2 minat..huhhuhu

Izamir Ridzwan said...

wahh layan oo cerita ni.. sgt menarik

safirah ahsanuddin said...

best cite ni..haha..:)

Elly & Emmy said...

haha.. tak tgk pun citer ni..
rasanya susah nak cari lelaki yg macam tu.. biasa laa .. drama.. boleh create mcm2 watak..

Zanna Rohim said...

salam..
Cita layan kekadang je itu pun sebab muka kamal adli yang rasanya sweet

Zanna Rohim said...

salam..
Cita layan kekadang je itu pun sebab muka kamal adli yang rasanya sweet

Jue said...

xpenah la pulak tgk cite nie.. huhu, xtaw nk komen ape.. tp cite ni sm cam cite 50 first dates kn..

sue said...

hurm... layan jugak citer ni.... rs mcm best sbb suke tgk watak nizam tu... tp zaman skrg ni ..ada lg ker lelaki yg mcm tu????

Anip™ said...

macam mnrik jer tringin lak ak nk tgk..heheh

Latest Entry :
-> Tingkatkan Trafik Blog Dengan Sistem Autopost Entry Terbaru Di Malaysia Blogger United !
-> Lubang Terbesar Di Dunia Terletak Di Siberia
-> Bila Isu Bertunang Tanpa Sedar Itu Salah, Harap Maklum !

Sarah-rah-rah said...

Aduuhh, tak pernah dgr pun tajuk cerita ni. Ketinggalan ni :P

PinQib said...

ezora la citer paling bes skalii

How much do u LOVE me? | First Two Wheel Moment | Direview oleh blogger OTAI. Wootwoot!

aYu said...

mmg la mkin boring...
tp sy still follow..ahaha

~cik tiram~ said...

cite ni macam 50 first date ckit2 kan..hee..

shahjiehan said...

sungguh benar bagai di kata oleh cik tiram tersebut..mcm 50 1st date.. tp ni adalah hasil karya syarifah abu salem..penulis novel~ hahhaa

SJ bukan minat pon baca novel,cuma kat umah SJ terlalu byk sgt novel...beratos2...smpai terpaksa buat sewa~ lalala

HonEyBuNNy said...

he2...betul tu....penat ila tunggu cerita neh.....asyik cm sama aja......skrg dah kt uia xtgk ag....nk tgk tonton pn xsempat...huwawaw

E.d.Y said...

layan gak cite ni..tp waktu tayangan tu tak sesuai la

asliner said...

xlyn pun..
huhu..
mcm x best..

p/s: kak,kite lyn cite ayoub kul 10.30 mlm setiap mlm kecuali hari jumaat..best2..=)

Tapak Kaki said...

citer ni lebih kurang movie yang adam sandler berlakon dulu.. aku lupa apa nama movie tu.hehe..

hiro said...

nanti gtw katun kegemaran ye..haha

Along Tapa said...

cerita ni konsep dia ada tiru cerita adam sandler dulu..aku tak ingat apa tajuk dia...jadik, malas aku nak tengok~~~

Gorengbaek - Ini kah tahap kewartawanan Malaysia??

Hangit habis dah - What the hell??Fcuk off damn it...

Nur Areefah said...

alamak taktahu pun kehadiran cerita nie..huhuuh

latest entry : lesbian tuu

beautiful_rose said...

huhuh jarang tgk tv...jadi tak tahu sangat pasal rancangan y di siarkan.







huhuhu hope sgt jumpa lelaki yang macam tu...tak mudah putus asa,barulah nampk mcm bersungguh kan =)

Ati Masrif said...

TQVM nabilah sayang!

kalau kak ati tak tahan..slmt tgl saja lah..

kak ati share psl cerita smlm n3 hari ini..bila dah selesai baru berani nak share...Alhamdulilah!

nisa said...

yela.. angin btol.. xabis2 benda yg sama je. aduhai bler ntah nk abis.

nabilah_2908 said...

HYE ANA ;

betul la tu...tp lelaki yg mcm ni..payah nak jumpa... :)

HYE PIDUT ;

lama tk nampak...buzz yer..? :)

hmm...kalau 1000 kali...buat bnda yg berbeza...seronok juga nak ikut...kalau 1000 kali..asik bnda yg sama...tak ke jemu..yer tak..? ;)

HYE TIA ;

hmm...betul tu..epsd semalam pun boring gak.. ;)

HYE NAZIRAH ;

x pelik..sbb...dia hanya ingt apa yg berlaku sebelum dia xcdnt dulu..lepas dr xcdnt...dia tk ingt dah.. :)

HYE MR RED ;

tkpayah la tgk Mr Red..boring je...skrg ni nk tunggu ending.. :)

Mak Su said...

x tgk, byk beno halnyer kat umah ;)

nabilah_2908 said...

HYE UJANG ;

hahaha...itu mmg tk di nafikan la..Mia mmg cun.. ;)

HYE SWEET ;

haha...tul tu..epsd semalam pun mcm tu gak...rasanya dia suka gak dgn si huda tu...sj jer keraskan hati.. ;)

HYE FARAH ;

mmg pun...ilham dari cerita tu.. :)

HYE AQUE ;

hehehe..ala Mia tu boleh je di bawa berubat..sj xmau..sj nk meleretkan cerita.. :)

HYE AK ;

haha..ramai gak yg tension dgn cite ni..yg geram tu...hari2 si mia tu kena tipu dgn si peah...lepas tu delete semua video2...alahai..letih kan..? huhu..

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Akak tak boleh komen, nabilah sebab akak tak tengok cerita tu.memeriahkan suasana , bolehlah.

nabilah_2908 said...

HYE LIA ;

tul tu...epsd 1st dgn last mmg best..huhu..

xde la..mula2 jln cerita ok..buatkan kita nk tau kisah selanjutnya...tapi..kalau hari2 bnda yg sama...boringgg......

HYE SHEY ;

hye dear...wah..lama tk nampak... ;)

HYE YANA ;

drama bersiri..tahan gak la...kalau sinetron..mmg la tak minat...dh tau dah jln cerita.. ;)

HYE AFIFIE ;

mula2 je ok...dh nk last2 ni makin meleret.. :)

HYE KMVS ;

tgk ending jer la nnti... :)

nabilah_2908 said...

HYE PRINCE ;

seminggu lagi nk tunggu...lama gak tu...huhu... skrg ni mak si peah lak masuk campur...ah sudah...

HYE DAYA ;

cerita ni lebih mirip pada englis movie..50 first date.. :)

HYE AMIRAH ;

hehehe...tul tu..Kamal adli menjadi tarikkan...huhu.. ;)

HYE HYSMAN ;

hehehe...caye la juga... ;)

cuba tgk sekali..sure awak turut emo.. :)

HYE NIEZA ;

xpe..tgk ending jer la.. :)

nabilah_2908 said...

HYE DILLA ;

huhu..terpaksa minat...? kenapa lak mcm tu..?

HYE IZMIR ;

huhuhu...sy pun layan gak..best..? dh kurang best...

HYE SAFIRAH ;

hahaha...mula2 best la...skrg ni dh tk best.. ;)

HYE E&E ;

yupp...myb ada...tp 1 dlm 1000 la kot.. ;)

HYE ZANNA ;

hahaha..tul tu...kamal adli mmg menjadi tarikan.. :)

nabilah_2908 said...

HYE JUE ;

yupp..mmg sama pun jln cerita nya.. beza 50 n 1000 ;)

HYE SUE ;

ada rasanya...myb 1 dalam 1000...kalau ada pun..myb dh kawin..huhuhu....

HYE ANIP ;

boleh tahan la... ;)

HYE SARAH ;

hahaha..its ok dear..tk rugi pun kalau tk tgk.. :)

HYE PINQIB ;

EZORA...? putera katak eh..? :)

nabilah_2908 said...

HYE AYU ;

yupp...sbb nk tau ending dia kan..? :)

HYE CIK TIRAM ;

jln cerita yg sama... :)

HYE SJ ;

mcm mana tu..tk minat bc novel..tp bnyk novel..? SJ beli yer..? :)

HYE HONEY ;

tkpe la...tunggu ending je...kalau tk smpt boleh tgk kt tonton.com.. :)

HYE EDY ;

yupp..sbb clash dgn waktu maghrib kan..? ;)

nabilah_2908 said...

HYE ASLINER ;

haha...cite tu pun akk layan gak...sweet jer ayob tu kan..? :)

HYE TAPAK KAKI ;

50FIRST DATE...jln cerita yg sama.. :)

HYE HIRO ;

kartun kegemaran...??

HYE ALONG TAPA ;

50 first date... :)

HYE AREEFA ;

its ok...sbb cerita ni skrg dh meleret.. ;)

nabilah_2908 said...

HYE ROSE ;

yupp...tp payah sikit nk jumpa...myb 1 dlm 1000.... :)

HYE KAK ATI ;

hehehe...nama pun cita itu buta...harus la bertahan... ;)

HYE NISA ;

hehehe....minggu depan habis...thn jer la.. :)

HYE MAKSU ;

hahaha...tau..mcm2 aktiviti maksu kan..? :)

HYE KAK INA ;

boleh jer kak...thnks..!! (^_^)

Cik HaRiZa said...

yup...cerita da meleret2...
n kita da dpt agak ape akan jadi...
lebih kurg da jadi mcm cerita si capik kt tv2 hari selasa...9 malam...

TUKANG KATA said...

sekarang ni jarang dah tgk drama ni sebab dah masuk campus..

tp dulu tgk jgk,,tu la adik cakap makin melalutt..

bila laa nak habis ni..nak tgk final episode jer..haha

nunama said...

aah.
kita pun dah tak layan.
sekarang ni, layan stairway to heaven lak.
hehe.
wpon da tgk dulu.jom tgk sama2!! haha
ntv7, isnin-jumaat, jam 11.30-12.230t/hari. :)

zEri sAfEerA said...

hmmm betol2. bile dah lame, x suke. x suke :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...