Wednesday, December 15, 2010

S.I.B.U.K



Hello fwens...........hai

hari ni............S.I.B.U.K......!!!

rasa macam tak cukup tangan je nak selesaikan semua...



Semuanya bermula bila Mr R bagi 1 envolope bersaiz A4 yang di dalamnya penuh dengan segala datuk nenek resit & bill....then dia suh I buatkan claim...

naik mual I tengok kertas-kertas ni tau...



ini baru sebahagian...

boleh la pulak Mr R peram sampai hujung tahun baru nak claim..



ada sape2 nak tolong tak...? huhuhu..

nak tau selebihnya I campak kat mana...??



dalam paper bag tul-tul kat tepi kaki I...huhu..

terasa macam nak buang sikit bil2 ni..boleh tak..? hahahah....wek

ish.....xmo...xmo...tak baik kan..??


ini baru kerja semalam...masih belum habis...pagi ni Mr R call....dia tambah kerja lagi...adoi.....serabut tau...

" Zafira...buat ni....buat tu....call sana....call sini....sediakan itu....sediakan ini........."



otak I jadi tepu..............emo16


lepas dia masuk office...dia minta lak kerja-kerja yang dia suruh tadi...banyak weh..mana boleh siapkan sekali gus.....

sampai I kata....

" sorry......banyak sangat yang Mr R bagi....sampai saya tak tau nak mula yang mana dulu..."

rosrosrosrosrosrosrosrosrosrosrosrosrosrosrosrosrosrosrosrosros

ok lah.....sampai sini dulu....petang-petang sikit nanti I singgah blog you all pula yupp...

terima kasih sebab sudi luangkan masa membaca keluhan hati I tuk hari ni..

sayangggg kamu............muah


p/s : you all kecik ati tak kalau blogger yang you all follow blog dia..tapi dia tak follow balik...??

I bukan nak menyombong...tak nak follow balik...tapi I belum ada cukup masa tuk jejak balik...sorry yer....I akan jejak balik you all semua nanti...promise...

53 comments:

YanaMIB said...

mmg tensen bila dpt keje sekali harung cemtu..tp ai pn jarang² bz so redha je lah..huhu~


klu ai akn terasa la klu blog yg ai follow x follow ai blk..wpn ai tau tu hak dia utk follow..and ai pn xde ms nk jejak blk followers ai..wuuu..bz jugak ni =__=

kechixx said...

saya pernah buat claim dulu..sakit mata..hehee...neway...buat elok2:)

redza said...

selagi blum ttup mata...kerja...kerja...kerja

sy ni jenis xkisah...org nk polo balik ke tak itu hak dia

❤NazirahMoktar❤ said...

good luck..selagi terdaya nak keje, buat la kan..:)

Lia Insyera said...

tak kecik hati.jauh hati je hehe. saya juga busy.huh.

ASaDa RyutaRo said...

hahahaha... sabor je la dengan keje yang banyak. chaiyok! buat betul2.. ;)

maRShA said...

dh hjung thun mang sume bz... huuu~~ sbar ye siz... chaiyo2!!^^

Dilla Ady said...

kecik ati tau nabilah...ade tu dilla da tinggal komen dalam 2,3 entri die, sekali pun die tak tinggal komen kt entri kite...sampai ati tul..trus da malas nk geng org camtu lagi..hihi

cari pada yang sudi jek la..

bukan claim2 nih account department ke yg wat?

zie~azharizalira'z said...

chaiyok2!~*ira xfhm psaan owg bekerje,,coz lom keje,,tp xpe,,ira bg sokongn!chaiyok!~:)

nnti da xbz meyh la shopping2 brg2 cute handmade n di buat dr kain felt,,cumeyl2,,,^_^

http://zieadikchuwetz90.blogspot.com/2010/12/usaha-tangge-kejayaan.html

hysman said...

pesal tak masukkn trus dlm dusbin?
kan lg molek...hahaha...

nama pon kije,tak buat claim tu nak kasi duit gaji kamu suma camne iye dak..hehe...

btw,naseb baek le kwn tak Q panjang nunggu anda reply kunjungan kwn.. femes kamu ni yer.. tq..
ehe..

Judiene said...

Waduh waduh, busy benar kamu ya!
Ape kate kasi kat pekerja sebelah you separuh-separuh, cepat la siapnye.
Hehehe.

oya said...

busy nya byk kertas..

kella said...

nabilah... sibuk ya..
terima kasih sebab sudi juga singgah singgah.. terima kasih atas doamu..

ni pun tengah nak buat claim gak ni!
malas telah bermaharajalela nih!

take care nabilah.. :)

Ati Masrif said...

sabar...sabar..

tak pe buat slowly janji tak tersilap kan..

happy working..sian dia

ana ayesha said...

byk nyer bil

boss suruh kenalah buat

kecik ati? tak lah mana boleh paksa2 klu org lain tak nak follow blog ana wp ana follow blog mrk

kella said...

kejap kejap,nak komen sikit lagi, baru je sorang akak ni datang 'basuh' dia katanya..
"kerja ni kena buat dengan ikhlas kerana Allah.. kalau tak ikhlas berdosa..." ye ke ek?
so kita balas kat.
" so, kita jangan buatlah, takdalah jatuh dosa!" hehe..
ye ke idok!
pastu akak tu cepuk aku! aduihhhh!

::..Dia daYa..:: said...

Salam, wah sibuk nya dia
meh nak tolong sama

tak kecik hati pun kalau orang tak mau follow blog kiter
hak masing-masingkan
janji kita berblog dengan happy

aYu said...

hihihih..sabar kak...

akmafaizal said...

hatiku berkata-kat...eh boleh berkata2 ke? sabor jelah ek... ada hikmah ni.dh siap mesti Mr R banjer Mc D..akeke :)

laGenDA KodOk HijAU said...

keja tu sikit.. cuba pejam dan tido bayangkan keja tu siap secara tetiba... hahaha

Lelaki Ini said...

xpew2!
jg diri!
busy cmne pun..
makan jgn lupa!

asliner said...

ciannye kak..
tp xpe..
tp sbnrnye itulah persekitaran dalam pekerjaan kan..? hehe

p/s: erm..depend jugak lar...
sumtimes kecik hati..sumtimes x..
x semua orang suke blog kite,n kite pun belum tentu suke blog orang..
mksud suke tue bukan merujuk betape xbestnye blog dye n betape bestnye blog kite..cume ikut kite lar..klu rse nk follow..akk follow la...

tp klu sye insyaAllah follow blk..
sbb nk saling menyokong..^_^

aliesha kirana said...

penat kan? AK pn sama..busyyy sgt.. huhuhhu.. pastu tensen dgn prob laptop lg.. mmg hilang smgt nk blog..

AK xkecik ati, sbb ble AK tgk blog tu best, AK follow la.. tp xhrpkn die follow AK balik.

AK pn cuma akan follow blog yg mntk difollow lepas follow blog AK.. tp rajin2 AK jejak la yg follow tp senyap tu..heheheheh~

Tapak Kaki said...

elok jugak tu idea ang.. buang je sikit bil tu.. buat-buat terjatoh dalam bakul sampah pun boleh gak.hahaha... sape suh kasi bil tu lambat kan.. biar padan muka mr R tu.wakaka

faiz said...

waaa..bz giler..huhu

Anip™ said...

wah~ bz sgt ker..kesian..wahhaha

Latest Entry :
-> Tingkatkan Trafik Blog Dengan Sistem Autopost Entry Terbaru Di Malaysia Blogger United !
-> Lubang Terbesar Di Dunia Terletak Di Siberia
-> Bila Isu Bertunang Tanpa Sedar Itu Salah, Harap Maklum !

Ujang9897 said...

bz takper...jgn bzbody..hehe..,
tak kecik ati..sbb kita sedar diri..hehe

Cik Wan Jun Smile said...

sibuk?? i pon sibuk...hahaha
be patient yerk.... chaiyok2...
i follow u!

nana cHan said...

woah byk btol. xpe2. chaiyok!

Amirrah Zawani said...

hehe!!! sabar je lah yea.. buat sikit2.. nanti habis lah tu :D

Cik Akma said...

huhu same sameeee. busyy with all the esaimen and talk semua.

gud luck kak nabilah! :)

pipoq said...

hehehe..kalo dah namanya pekerja tu, biase la kene buli camtu..

sumpit said...

selamat menjalankan tugas.. hehehehe

| Jemputan untuk menyertai GA | Domain untuk dimenangi |

Ikhlas
- Qalish [Dot] Com -

nas said...

pergh..sebuknyer ko....tapi itu kertas ko ker???
nampak cam pelik jerk..hahhaha

IMANSHAH said...

salam

cikgu cuti je dah sebulan..sila jeles..haha

Liz said...

huhu banyak tuuu nak buat...
xapa2 slow2 hehehe...
take care!! ^_^

Oasis said...

Buat je yang mana termampu. Kerja mmg tak kan abis sampai bila2..

E.d.Y said...

selamat membzkan diri..hehe

Lady SharpShouter said...

ala cian.takpe, wat slow2, lelama siap la suma tuh.eh, takdela kecik ati pun.kl org tak folo takkan nak pakse,ye dak? hehe

nabilah_2908 said...

HYE YANA ;

sy lak...awal n hujung bulan..mmg bzz..huhu..

bab follower tu..hope follower faham la kan..? :)

HYE KECHIX ;

huhu..tau tak pe...juling2 mata tgk nombor..nk key in lagi... thnks ya.. ;)

HYE MR RED ;

wah...smart nya profile picture dia.. :)

yupp...kerja la selagi termampu.. :)

HYE NAZIRAH ;

yupp...thnks ya..!! :)

HYE LIA ;

huhu..mcm tu ke...myb blogger tu mmg tkde masa kot.. or terlepas pandang.. :)

nabilah_2908 said...

HYE ASADA ;

hehe..nama pun kerja..harus la buat yer tak..? thnks..!! (^_^)

HYE MARSHA ;

yupp...mau tak mau..harus la buat..kalau tk keje..xde duit..hehehe..thnks dear.. ;)

HYE DILLA ;

kalau mcm tu...biarkan jer la dia..ramai lagi kwn2 blogger yg lain..tul tak..? :)

mmg ada account dept. tp keje mereka keluar duit..masuk duit..segala documentation..sy kena handle..sbb sy jg HR n Admin sekali.. :)

HYE IRA ;

bekerja mmg mudah dr study...tp tekanan nya lebih drpd kita study..huhu..thnks ya...insya'Allah...nnti sy singgah...suka juga tgk2 craft ni.. :)

HYE HYSMAN ;

huhu...mmg terasa nk buat macam tu...tp mana boleh...kita buat kerja kena jujur..amanah..br berkat rezeki yg kita dpt tu.. yer tak..? hehehe.. :)

nabilah_2908 said...

HYE JUDE ;

masing2 ada kerja mereka sendiri...huhu...if ada budak2 praktikal..best gak..leh suruh2...malangnya takde..huhu..so harus la buat sendiri.. :)

HYE OYA ;

naik mual2 tgk kertas2 ni...huhu... :)

HYE KELLA ;

hehehe...sama2 la kita buat claim..terima kasih kembali.. :)

HYE KAK ATI ;

bab tersilap tu la...risau je...kalau2 tersalah pandang...nak mencari balik..sure jenuh... thnks kak.. :)

HYE ANA ;

tul la tu...nama pun Boss...kena patuh..huhu.. :)

HYE KELLA ;

hahahaha...betul juga tu kan..? ;)

nabilah_2908 said...

HYE DAYA ;

best nye..meh la dtg sini..tolong..hehe.. :)

bab follower tu...ada juga yg kecik ati tau..kata kita sombong la..mcm2.. :)

HYE AYU ;

ok jer ni...sj meluahkan perasaan..kurang sikit rasa serabut kt kepala ni.. :)

HYE AKMAFAIZAL ;

hahah..bertuah la kalau boss nk belanja..;)

HYE KODOK HIJAU ;

kalau lepas celik mata keje tu dh siap tkpe la gak...huhu...

HYE LELAKI INI ;

terima kasih...akan di ikuti nasihat awak tu.. (^_^)

Prince Halilintar said...

bz2 pun sempat lagi nabilah update blog ok la..klu prince punye kesibukan dtg..jgn harap la nk buka blog..hehe

nabilah_2908 said...

HYE ASLINER ;

yupp..dunia pekerjaan ni adakalanya lebih tension dr belajar.. :)

hmm..suka dgn perkataan 'saling menyokong' ... itu la yg dipraktikkan di sini... cuma masa tk mencukupi..hope follower faham la.. :)

HYE AK ;

tul tu..terasa penat bila time malam...belum kul 10 mata dh berat.. ;)

kalau follower yg sy dh follow balik..akan singgah gak..tp tgk reaksi dia mcm mana...kalau dia dok senyap jer...hmm...takat tu jer la.. :)

HYE TAPAK KAKI ;

hehehehe...mmg itu la yg dok terbayang2 dlm kepala ni...tp...x elok la wat mcm tu kan..?

even tak ikhlas buat keja ni..sbb dh merungut..tp kena jujur..amanah... :)

HYE FAIZ ;

yupp...mcm tu la.. :)

HYE ANIP ;

baru semalam masuk blog...xde updarte baru...hari ni..terus ada 2 update terbaru..? laju tul...huhu.. :)

nabilah_2908 said...

HYE UJANG ;

ala..ala....kamu pun kira hebat apa..baru join dunia blog...follower dah beratus...sama2 la saling menyokong yupp... :)

HYE CIK WAN ;

its ok...sekadar meluahkan perasaan jer..thnks..!! :)

HYE NANA ;

meh la tolong wat sikit...boleh..? hehehe...thnks dear.. ;)

HYE AMIRAH ;

tk boleh buat sikit2...kena buat bnyk2...huhuhu...boss nk cepat.. :)

thnks..!! :)

HYE CIK AKMA ;

thnks dear...good luck tuk Akma juga.. :)

nabilah_2908 said...

HYE PIPOQ ;

ha...tul la tu kan..? huhuhu.. ;)

HYE SUMPIT ;

terima kasih...(^_^)

HYE NAS ;

bukan kertas sy la...itu semua kertas2 tul bill n resit..sbb tu pelbagai bentuk..warna.. ;)

HYE IMANSHAH ;

hahaha...mmg sy jeles... :P

HYE LIZ ;

tk boleh slow2..kena cepat2..huhu...thnks..!! :)

nabilah_2908 said...

HYE OASIS ;

mampu siapkan ni...cuma bnyk jer la..hehe..thnks ya.. :)

HYE EDY ;

hehehe..thnks.. ;)

HYE LADY ;

hmm..bagus la macam tu...tp ada juga yg kecik ati..haih..payah kan nk jaga hati semua org.. :)

HYE PRINCE ;

bagi sy..blogging ni 1 therapy..lega juga bila dpt meluahkan rasa kt sini...tu yg cari masa tuk update gak.. :)

melainkan...kalau tk smpt langsung...mmg tk boleh la...even hati ni meronta2...hehe.. :)

fara said...

alahai. cian nabilah.
wat satu2 k...

fara pling bengang ngan blogger yg dtg blog suro follow die.
skali tak reti plak nk follow org balek. bukan la harap nk difollow tp klo dh pandi suro, pandi2 la wat balek kan! huh.

PinQib said...

sabo4.. hehe.. lg3 kalau da lama tinggal blog
nak bw tu makaihh. letihh

How much do u LOVE me? | First Two Wheels Moment | Direview oleh blogger OTAI. Wootwoot!

En iLham said...

suka ayat ni :

" sorry......banyak sangat yang Mr R bagi....sampai saya tak tau nak mula yang mana dulu..."

haha. dapat bayangkan betapa ikhlasnya akak bila cakap ayat ni kat Mr R. hehe.

semoga segalanya selesai dengan cepat dan lancar ye kak

Mak Su said...

mmg tensen kalu buat kerja kelam kabut, kita buat je slow slow, ek... ;P

nunama said...

hehe.
saya nye blog x femes. hik3.
btw, kepada yg dah follow then tggu kita follow semula tu, harap dia boleh bersabar.
mungkin kita tak on9 ke, bz ke. :)
teringat kata2 aiz dulu. blog utk mencari kwn. bukan utk mengejar kepopularitian, nk byk fllower tu sume. kan aiz kan?
p/s: aeh! aiz baca ke ek? hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...