Tuesday, December 28, 2010

VACATION 2010



Hye....hye...hye.........hai

nak cerita pasal vacation yang lepas...kami pergi tidak la jauh mana..dekat je....di PD...

ha...dekat kan dengan Melaka...sebelah menyebelah jer...huhu....

even pergi ke PD...tapi langsung tak jejak pantai..tapi masih lagi dapat berendam..ha...caya tak...??

Kami pergi ke TIARA BEACH RESORT bercuti di sana selama 3 hari 2 malam..



gambar ni...nak balik..baru snap...hehehe...



pemandangan dari luar..

dari luar you all tengok..mcm biasa jer resort ni...tapi cuba masuk ke dalam...



ala-ala water world gitu...kalau tak silap ada sediakan 4 kolam besar...

TIARA BEACH RESORT ni buat konsep macam A'Famosa Water World...ada penginapan and taman air...and setiap bilik penginapan berkonsepkan apartment..

orang luar yang tak tidur kat sini pun boleh masuk mandi...tapi kena bayar lah..sama juga yang menginap di sini...water park n penginapan dua harga yang berbeza..



mcm ni la rupa bilik kami..

nampak macam kecik jer kan single bed tu..tapi boleh muat dua orang...my dad and my mom 1 katil....DD n Me 1 katil..

Adin...?? time ni Adin masih lagi di Indon....so kami ber empat jer la...



view dari bilik kami....

nampak tak dalam bulatan tu...??

sorry la tak boleh nak zoom dekat2...I snap2 guna fon je....camera kan dah lama hilang...belum berganti..

team bola sepak N9 pun bercuti gak kat sini...masa berendam dalam kolam...terdengar la adik-adik ni dok bercerita...yang dia ternampak Zakuan pun join sekali..

ok.....jom tengok gambar lain lak.....













Princess Mermaid...?? huhu...


muka tak sabar nak berendam..



kamiorang terjah pool yang ni....



best tau dok kat sini...sejuk je....kat luar sana panas terik...



budak ni......ikutkan hati dia..mau dia terjun terus...huhu..



happy family.....

I kat mana...?? macam biasa lah...I suka dok belakang tabir je...jadi camera woman je...huhu..

dah puas snap-snap...baru la I terjun dalam air....



DD tengah merajok....nak pelampung...tapi tak dapat... :P

pelempang nak tak DD...? hahahaha... wek



naik la sotong.........time ni mood dah ok....

macam mana la nak bagi...kite orang turun tak bawa duit....pelampung tu lak...kena sewa...sehari RM 5 ringgit..
nak naik bilik balik...sorry...tak kuasa...





air yang jatuh dari atas..bila kena kat badan best....rasa badan macam di urut-urut...

I main air kejap je...lepas tu I naik....mulakan aktiviti snap-snap gambar lagi..

tak tahan ler.....masa dalam air tu..kulit muka terasa perit...panas...

muka I kena sun burn gak...tapi sikit jer la...yang lain...terok...sebab berendam sakan...wek

lepas dari tu..I tak berendam lagi dah...hanya merehatkan diri sahaja...tenangkan fikiran..cuci-cuci mata...



budak ni..pagi petang main air.......

petang tu..lepas puas main air....naik la bilik...dah mandi semua siap...perut mula lapar..

sementara nak tunggu dinner...makan meggi la dulu...



makan time...!!! :)



malam sebelum balik...ada buat BBQ...

kambing panggang dua keping meloncat dalam pinggan I..huhu...


itu la cerita percutian kami se family.....see...kami tak jejak pantai pun kan..?wek


53 comments:

❤NazirahMoktar❤ said...

wawah..best nye la jalan2 holiday...

redza said...

PD penah la gi..tpi resort nih xpenah masuk pulak huhuh

uiks apsal nk bgi pelempang kt adik tu

nisa said...

xpenah lg pegi.. rasa mcm happening n best je.. em bler la nk g ni...

aisya said...

bestnye pergi holiday.. huhu

YanaMIB said...

xpernah smpi lg tpt ni..menarik nih..harus plan famili day kt cni..hehe~

sonok kn tgk bdk² men air...pehtu mesti prot lapa..tgk dorg melahap mcm xmkn seminggu...hahaha...cute je ^_^

asliner said...

wah..
akk bestnye..
sye pernah gi water world..
tapi dulu2 lar...
mse kecik2..
hehe..

p/s: nk plan gi bercuti kat cnie lar..=)

ana ayesha said...

lama tul tak gi PD

baru tau yg resort ni mcm a'famosa patutlah resort ni jadi rebutan geng off bercuti

Ati Masrif said...

kak ati tak pernah duk sana

nampak cam best walau tak jejak pantai yek

mahal tak nabilah room price dan
water park tu..share skit

tia said...

bestnyee!
tgk gmbr pon da rse best!
blom pergi lagi neh!

aliesha kirana said...

beshnyeee pegi holiday!! AK pegi gak, tp pegi perlis je..hehe..kenduri kawan.. aloloo masamnye muka DD..kuat merajuk..hahahaah~

Prince Halilintar said...

tempat yg menarik untuk bercuti gan family..bape gak2 budget nk ke situ?

Along Tapa said...

asal ada tempat banyak air jek aku jadik fobia...sebab takut tak timbul2(i'm a deadweight u know)...huhu

Gorengbaek - Ini teknik-teknik penting untuk berjaya...

Hangit habis dah - Perihal kereta...macam-macam...

Lia Insyera said...

haha.lia takut pergi pantai.so kalau pergi vacation berendam dalam swimming pool je.sadis je cerita..anyway best betul tempat tu.hehe mcm nak pergi jugaaa

::..Dia daYa..:: said...

seronok nya tengok orang main air

teringin lak nak berendam

:)

nunama said...

woaaaahhh!! besst giler.
hehehe. :)

Iznie said...

wahh!! bestnye pergi holiday satu family....!!
best2!!
iznie tak penah lagi masuk tmpat tu...mcm best je....nak pergi juga la nnti.... :D

Leeya Hezlin said...

hye nabilah..srnk eh p vacation??hehe..
tiara mmg best..leeya pn prnh beberapa kali p sn dgn family.. :)
pe2 pn,have a nice day..

sis shuhada said...

bestnya holiday!! nak g.. nak g..

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Tempat ni selalu dengar. Bestkan bercuti ngan family .Dengar kambing, cam nak menelan air liur. Kambing panggang sekarang macam semakin mendapat tempat kan

laGenDA KodOk HijAU said...

tak mengajak pon sedey ni

deCrewz said...

x jejak pantai? Jai planning nak g 31 hbln ni.. X tau nak nginap mna lg.. Confirm penuh punya hotel.. Bawa khemah jelah, x pun tido lam keta..he3

Ujang9897 said...

syok bercuti jer semua skarang

Nieza Micha said...

best nye dapat pegi bercuti ngan family...^_^

Dilla Ady said...

beznye..tak tau pun ade tempat camni..huhuu..

lebih suke main air camni dari berjemur tepi pantai..perit!

Cik HaRiZa said...

best nye tempat nii...
bilik 1 night brpe??
nk pegi juga lah...hehe

De Mois said...

Besh2..pd mmg antre yg terbaekk la.
tp rugi xmndi pntai.haha

My Special Mall said...

maksu gi sana 3 tahun yg lalu kot, time tu panas terik, jadik migrain... tp nampak mcm dah best , siap ada bbg agik ;)

Kazaztan Team said...

yeayy..main air sampai lebam

fara said...

Nabilah! Besnye tmpt ni.
klo bwk adek2 fara mesti dorg ske..
nak rate tmpt ni bole nabilah?
klo segan tulis sni, emel je kat fara k... farahnajja@yahoo.com

Faaein said...

wah.. memang bestlah.. sronok tgk org mandi manda.. tapi dri sndri..tak ske nak mandi manda.. huhuhu..

PinQib said...

berapa eh harga ringgit semalam??




| Sejarah BARBIE| VITAMIN Jiwa |

azana said...

wah..besnya dpat mandi manda cam gni... dulu2 slalu la... skang suka tgok je..hehhe

En iLham said...

wah sonoknye
nak jugaklah pegi kat cni
ingatkan tiara ni hotel biase jer
rupenye macam afamosa jugak

ppiey said...

waaa~~
ada rezki nk g jgak lah..cam bez ^^)

Anip™ said...

wah..happening nyer..huhu~ best gak tmpt tu cntk..hmm.ni jeles nie pegi tak ajak..huh..

Latest Entry :
-> Blog Review Special : Aq Naim, JOm Terjah !
-> Apa Kaitannya Games Island Trible Ini Dengan Idola Kecil 3, Pelik ?

sekuk tawa said...

muahaha..yang kite dok cari gambor pantai..memang tak pegi ghupenye..

Tapak Kaki said...

tak nampak pun gambar cik nabilah berendam.hehehe

E.d.Y said...

besnya g oliday...

Oasis said...

Pernah dgr tempat ni tapi tak pnah pg pun...bila la dpt pg..

beautiful_rose said...

wahh.....bestnye fmly holiday.lama dah tak holiday dgn fmly.asek holiday sendiri2 jerk....huhuh

Sarah-rah-rah said...

waaa bestnye :D takpayah pergi laut then kaki berpasir2 kan :) hihi.

nza said...

salam
sronok cuti2 msia..xkisah dkt @ jauh yg pnting brsama family....

lalink7 said...

wahh..bestnye nabilahh...jelesnyee g mlncong ngan family..ntah bile ai nak ke sana..masuk brpe hengget ye kat situ?

nabilah_2908 said...

HYE NAZIRAH ;

ala Nazirah pun jalan2 gak kan..? :)

HYE MR RED ;

hehehe...sj jer...ngade sngt...sume yg dia nk..mesti dpt..tkdpt buat muka... ;P

HYE NISA ;

tidak la se gah mcm kt A'famosa...tp best.. :)plan la tuk holiday next year...kalau pergi dlm kumpulan...lebih murah.. ;)

HYE AISYA ;

yupp...sebelum ni..dok jeles baca cerita holiday org...skrg ni my turn lak...aisya tk pergi holiday dgn family..? :)

HYE YANA ;

kalau la org Tiara baca n3 ni...rasa2 nya sy leh dpt special offer tak..sbb tolong promote tmpt mereka ni..? hehe.. ;)

plan la...lagi pun dekat jer kan dgn KL.. :)

nabilah_2908 said...

HYE ASLINER ;

sila plan..kalau nk tau keterangan lanjut...click jer tiara beach resort tu yupp..akk ada serta kan link kt situ.. :)

HYE ANA ;

yupp...kalau pergi ramai2...dpt lebih murah... ;)

HYE KAK ATI ;

kalau bilik mcm saya tu..1 mlm rate dia dlm 160+ ... kalau mandi..sorang RM 20..kalau pergi ramai2...pihak sana ada sediakan package..boleh dpt lebih murah..and ada special price tuk org gomen.. :)

HYE TIA ;

KL n PD dekat jer kan..apa lagi...pergi la.. :)

HYE AK ;

best juga tu...dpt hang out dgn kawan2..tul tak..? :)

DD ni mmg..asal tk dpt apa yg dia nak..suka la buat muka macam tu...huhu...

nabilah_2908 said...

HYE PRINCE ;

prince boleh click sj Tiara Beach Resort tu..sy ada serta kan link...kt sana Prince boleh dpt keterangan lebih lanjut.. ;)

HYE ALONG TAPA ;

hmm...iyer ke deadweight ...? tkkan la tk timbul2...tipu la... :P

air kat sana...bukan dalam mana...paras pinggang jer pun... :)

HYE LIA ;

kenapa takut dgn pantai..?

HYE DAYA ;

ha...kalau dh teringin tu..pergi la cepat2... :)

HYE NUR ;

budak2 sure seronok...kalau akk..tak bape sngt..lebih suka memerhatikan org..dr berendam mcm tu.. ;)

nabilah_2908 said...

HYE IZNIE ;

nnti plan la elok2..kalau nk tau lebih lanjut pasal tmpt ni..Iznie clik2 je Tiara Beach Resort tu yupp..sy ada sertakan link sekali kat situ.. :)

HYE LEEYA ;

dulu...masa pergi...bila mandi..tk perlu bayar..just bayar bilik jer..kali ni lain la pulak...huhu..

thanks Leeya.. :)

HYE SIS SHUHADA ;

hehehe...pergi la kak...akk asik busy jer kan..? :)

HYE KAK INA ;

tul tu kak...tak kisah ke mana...kalau dgn family sure akan seronok.. :)

HYE KODOK ;

ala..ala...next time la sy ajak yupp... ;)

nabilah_2908 said...

HYE DECREWZ ;

la...nape tak book awal2..sure dpt tmpt...berkemah pun best gak..tp leceh sikit la tuk perempuan..tul tak..? :)

HYE UJANG ;

yupp...hujung2 tahun..mcm ni la...holiday season ;)

HYE NIEZA ;

yupp...yupp....tak kisah ke mana..asal dgn family...sure seronok.. :)

HYE DILLA ;

tul tu..tp kalau dpt pergi berendam kat waterfall..lagi besh.. ;)

HYE CIK HARIZA ;

nnti click je kat Tiara Beach Resort tu yupp...ada serta kan link ke web mereka.. :)

nabilah_2908 said...

HYE DE MOIS ;

xrugi kot...sbb time2 hujan mcm ni..tak berapa sesuai.. ;)

HYE MAKSU ;

kali ni cuaca tak menentu..kejap panas...kejap mendung... :)

HYE KAZAZTAN TEAM ;

main air sampai legam...hehehe...bdn DD berbelang2.. ;)

HYE FARAH ;

sy dh send email.. :)

HYE FAAEIN ;

hehehe...lebih kurang la kita...sekejap2 boleh la... ;)

nabilah_2908 said...

HYE PINQIB ;

kalau bilik macam sy tu..semalam dalam RM 160++ :)

HYE AZANA ;

dulu..kecik lagi kan..? bila dh besar..segan sikit.. :)

HYE EN ILHAM ;

tk segah A'famosa....tp best juga la.. ;)

HYE PPIEY ;

insya'Allah...ada rezeki kamu nnti.. :)

HYE ANIP ;

ala...ala....xpe..next time sy ajak yupp...;)

nabilah_2908 said...

HYE SEKUK TAWA ;

yupp....tk jejak langsung pantai...tgk dr jauh jer.. :)

HYE TAPAK KAKI ;

hehehe..ada..tp tk mo tunjuk.. :P

HYE EDY ;

ala...En Edy dh puas pergi holiday kan..? :)

HYE OASIS ;

xpe....nnti plan la elok2 tuk gi sini... ;)

HYE ROSE ;

hmm...apa kata..kali ni...dok plan elok2 tuk pergi holiday dgn family.... ;)

nabilah_2908 said...

HYE SARAH ;

yupp...tkde lekit2 badan dgn air masin.. :)

HYE NZA ;

ha...betul tu...tk kisah la ke mana pun...kalau dgn family sure akan seronok.. :)

HYE LALINK ;

nnti plan la elok2...boleh pergi holiday dgn family...

kalau nak tau lebih lanjut..click2 perkataan Tiara Beach Resort tu yupp...sy ada serta kan link terus ke official web mereka.. ;)

HonEyBuNNy said...

BESTNYA>>>>>>

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...