Friday, January 29, 2010

WEDDING DAY



oppsss....Wedding Day....??

kenapa.....Nabilah dah nak kawin ke....??

relax......relax.....bukan Nabilah nak kawin...but my friend lor...hehehe....

time Nabilah....hrumm....lambat lagi rasanya.....

siapa...?? dia ni blogger gak....sekarang...tengah dup dap....dup dap...berdebar-debar...tinggal beberapa jam jer lagi..dia akan bergelar isteri orang...

http://photos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs055.snc3/14243_101624739865228_100000531073238_42506_471161_n.jpg

to Sya....congratulation yupp...

esok....nak g ke seremban....rumah pengantin di seremban...eee...tak sabar rasanya....coz...leh reunion dengan kawan2 masa study dulu....rindu nyer......

http://photos.friendster.com/photos/69/34/20394396/1_277036729l.jpg

ha...try cari..I yang mana...? hehehe
even tak semua yang ada dalam gamabr ni akan hadir...but...its ok...masih lagi boleh melepaskan rindu..

nanti I update tentang ni yupp...hope esok segalanya akan berjalan dengan lancar....

oklah....nity nite dear fwenss.....

gonna miss you....

nanti kita jumpa hari isnin ni yupp...

I love you...........muah

LELAKI MENGANDUNG



Happy Friday everyone.....pang

hmm...pernh dengar kisah tentang lelaki mengandung...??

maybe ada yang pernah..myb ada yang tak...

http://www.popfi.com/wp-content/uploads/pregs32008.jpg


Scott Moore merupakan lelaki ke 2 mengaku hamil

Scott Moore dan Thomas merupakan pasangan songsang..dari LA mengaku secara terbuka bahawa dia hamil dan bakal melahirkan anak lelaki pada bulan hadapan

Kedua-dua mereka dilahirkan sebagai bayi perempuan tetapi menjalani pembedahan menukar jantina beberapa tahun lalu. Moore, 30, dianggap berkahwin secara sah dengan Thomas kerana masih mengekalkan sijil kelahiran asal.

Moore disahkan hamil pada Jun tahun lalu hasil sperma diderma seorang rakan lelakinya.

Moore dilahirkan sebagai Jessica dan naluri kelelakiannya mula menonjol ketika berusia 11 tahun.

“Apabila saya memberitahu keluarga, mereka menganggap saya gila, tetapi lama-kelamaan akhirnya mereka sedar ia serius dan membenarkan saya mula mengambil hormon lelaki sejak berusia 16 tahun,” katanya.

Ibu bapa Moore membelanjakan lebih RM25,500 untuk membuang buah dadanya, tetapi tidak cukup wang mengubah suai kemaluannya.

Thomas pula dinamakan Laura sebelum ini dan menjalani pembedahan menukar jantina tahun lalu.

http://www.hmetro.com.my/articles/Moorelelakikeduahamil/pix_middle

Moore & Thomas

If moore lelaki yang kedua mengandung...siapa pula lelaki yang pertama...??

First pregnant man adalah Thomas Beatie..dikabarkan..kini dia telah pun melahirkan anak yang kedua...

http://guanabee.com/preg.man.1.jpg

kisah yang sama macam Moore...Thomas pada asalnya dilahirkan sebagai seorang perempuan..tapi bertukar jantina...

dapat disimpulkan di sini...sebenraya..takde makne pun " Pregnant Man" dia tetap perempuan..tul tak...?

haih...pe nk jadi tah....ni semua melanggar hukum alam....elok2 dilahirkan perempuan...nk jadi lelaki...pas tu kawin pula dengan yang songsang macam dia jugak...haih....macam2 hal....

sperma..boleh lak main derma-derma.....ish...ish..ish.....kesian juga pada bayi yang bakal lahir tu nanti kan...??

manusia akhir zaman....mcm ni lah........emo14


kredit to : SUFFEREDGEZINE and Pakcik Google


Thursday, January 28, 2010

PENDIAM



Hye guys........hai

topic kita untuk hari ni adalah... PENDIAM....

setuju tak if I cakap...hampir 90% blogger sifatnya yang sebenar adalah pendiam...??

http://mirmayf.files.wordpress.com/2009/01/pendiam.jpg

Kelmarin...I jumpa 1 forum..memperihalkan tetang isu ni...and the result is....ya...mereka semua setuju bahawa....para blogger sebenarnya pendiam orang nya...

what about me....?? yupp....I tak nafikan itu semua....I memang seorang yang pendiam...dalam blog ni...elok jer kan cakap tentang itu..cakap tentang ini....try jumpe I face to face....then you will know....hehehe...

even dengan kawan-kawan pun...I lebih banyk mendengar...tumpang gelak...dari turut serta bercerita...but sometimes...bising gak mulut ni....ikut tempat dan keselesaan la...

kt office ni pun...I tak banyk cakap....banyak cakap dalam hati jer..haha....emo20

tapi...ada juga blogger yang bukan pendiam...betul tak..??

http://www.metroactive.com/papers/metro/09.08.04/gifs/covers-0437.jpg

so....what about u all pulak...??

are you talkative person....or non talkative person...??

jom kita share kan bersama......pang


Wednesday, January 27, 2010

SABAR LAH FAHRIN



Morning guys.......hai

hmm...semalam..dok view Harian Metro On9... ada kiasah tentang Fahrin Ahmad..

http://mama.brunei.fm/wp-content/uploads/HLIC/f4c657d2cbfe1cd1a66e1d7425e3b75e.jpg

jom tengok video ni...dirakam khas oleh pihak Metro sendiri...



sabar la yer fahrin...moga tabah hadapi ujian ini...

"Bila kita menutup keaiban orang. Allah SWt akan menutup keaiban kita..tetapi bila kita membuka keaiban orang lain....pastinya Allah SWT akan membuka keaiban kita, walau kita berjalan di dalam rumah sendiri..."

nak tengok secara keseluruhan...u all boleh singgah ke sini..

Notis Kepada Linda Onn BHG1
Notis Kepada Linda Onn BHG3






thnks to

...Nas Ahmad...

untuk picture ni..


bila pasangan yang bercinta itu dah berpisah...perlu ke...kita bermusuhan...?? past is past...kenapa la perlu memburukkan orang yang pernah kita sayang 1 ketika dulu...?

even perpisahan itu menyakitkan....tapi kite kana teruskan hidup....tak perlu simpan rasa benci dan dendam...sehinggakan segala kebaikan dia dulu..kita lupakan....

Broken Heart School


jodoh pertemuan itu ditangan Tuhan....

moga perkara ni dapat memberi pengajaran kepada kita semua....

Broken Heart Fingers


Tuesday, January 26, 2010

PASANGAN KU BUKAN MELAYU



pernah tak u all dengar suara2 sumbang yang berbunyi begini...

" apa...dah takde lelaki melayu lagi ke yang kau nk pilih....mat salleh ni juga yang kau nak...?? "

" ala....tgk la..kawin dgn mat salleh..tak kan kemana...kejap jer tu dh cerai berai...."

ada juga suara2 yg kasar...

" lelaki yg tak sunat tu juga jadi pilihan kau.....xde orang lain ke...??"

pernah tak...??

hmm..just nk berkongsi pendapat dengan u all.....

salah ke...terutama Melayu...punyai pasangan yang bukan melayu...??

if la u all berada dalam situasi berikut...pe yang u all akan buat eh...??

if ur BF of GF...non malay..tak kisah la..mat salleh ke...india...cina ke...

http://quiendice.files.wordpress.com/2009/04/matt_dallas_kyle_xy.jpg

u all boleh terima tak...?? or.....tak kira....walau dunia kiamat sekali pun..pasangan ku tetap melayu....

I rasa.....pokok pangkalnya...kena berbalik pada kita juga...sendainya...pasangan kita non malay..tapi beragama Islam...tak de la masalah sngt kn..

if dia...bukan dari agama kita...payah juga tu...tuk kita bimbing dia...

seandainya...kita mampu....semua tu tak kan jadi masalah...tul tak..??

http://shahadanet.jeeran.com/Allah2.gif

selesai 1 hal.....tapi bila hal ni berkaitan dengan family....mcm mana pula...??

ur family tak boleh nak terima....pe yang u all akan buat...walaupun jenuh dah explain pada family...cuba yakinkan mereka...tp mereka tetap tak setuju....??

adakah u all akan...

emo10ikut kan saja....terpaksa lepaskan dia pergi..walaupun...cinta mati...
emo10ikut kehendak hati....tp.....buatnya lepas kawin...ada masalah...msti orang akan hentam balik...sure ada suara2 sumbang kan bersuara...

" tu la..degil...kawin tak de restu keluarga...mcm ni la...rumahtangga..porak peranda..."

hmm....sangat menakutkan bila fikir perkara ni kan...??

http://www.cancer.ca/Saskatchewan/How%20you%20can%20help/SK-Community%20fundraising/~/media/CCS/Saskatchewan/Images%20list/English%20Images/Photos/Wedding/sk_married_couple.ashx?w=175&h=180&as=1

p/s : ni tak de kena mengena dgn my life tau...hehehe...tiba2 terfikir tentang perkara ni.. emo21

Monday, January 25, 2010

MY MOM AND RIDSECT





time : early morning....around 730 am

her location : laundry room

my location : in the kitchen....membongkar fridge cari peanut butter...

"psst.........psst.........psst..........."

tiba-tiba....hidung ni terbau sesuatu...bau yang cukup2 tak digemari....ish....sesaknyer nafas....

"Me : udah-udah la tu bu........pagi2 ni...jgn la buat pencemaran udara.....

my mom...masih lagi dgn aktivitinya...botol merah bertutup kuning masih lagi dipegangan erat..

" psst.......psst....psst" kt dalam bilik pulak.....

Me : hrumm......topeng pernafasan please....

http://images.inmagine.com/img/corbis/crbs056/crbs0561951.jpg


time : 945 pm

her location : her own room+ DD's room aka my room

my location : at the living room...watching TV

" psst.......psst....psst"

Me : aduhai.......if la macam ni....bukan nyamuk jer yang mati....orang dalam rumah ni pun boleh mati tau.......

my mom....dgn muka selamber...segera tutp pintu bilik...bila dia tgk anak dia yang sorang ni...dah tutp muka dgn kusyen...coz tak tahan dengan bau tadi.....

my mom : ala...sikit jer.....malam2 nnti nk tido susah...nyamuk...

http://tymask.files.wordpress.com/2009/05/mosquito.jpg


itu lah kisah my mom...sangat setia dengan Ridsect Spray dia....dalam kerja2 membanteras nyamuk...

haih.....I cukup tak suka bau spray ni....menyesakkan nafas....emo16

http://1.bp.blogspot.com/_JwJVY-hFau0/Smq6CAtEd4I/AAAAAAAAByY/y6VSfJsozMQ/s400/ridsect.jpg

rasa macam nk sorok jer botol ni...tapi....kehadiran nyamuk perlu dibanteras gak...

jalan penyelesaian...

...SABAR jer la labu.....

pape pun....

I love my mom....

a060.jpg image by kintomkiddos


Saturday, January 23, 2010

RASA TAK AMAN



Happy Saturday dear fwens......hai

First of all....

Al- Fatihah buat Sultan Johor Sultan Iskandar Ibnu Almarhum Sultan Ismail di atas kemangkatannya...semoga Allah mencucuri rahmat ke atas rohnya..

http://farm5.static.flickr.com/4061/4296544438_7cb2a81d5e_o.jpg

special thnks to

ZAMZ ON THE BLOG

Ok...berbalik pada topik utama....Rasa Tak Aman...

u all pun rasa tak pe yang I rasa sekarang....negara kita sekarang ni semakin tak aman...pelbagai isu yang timbul...

baru-baru ni heboh tentang " Allah itu Jesus" .. subahanallah.....tak de kerja lain agaknya orang2 kafir ni...selain cuba menyesatkan kita...umat Islam...

http://1.bp.blogspot.com/_cEJtDCnfWQE/SlNrwWbWEjI/AAAAAAAAAvo/zpUbBzneyaY/s400/Allah+Maha+Besar...AllahuAkbar.jpg

kemudian..timbul pula isu....Bakar Gereja.... keadaan jadi huru hara sekejap...walaupun tak digembar-gemburkan sangt oleh pihak media...

http://3.bp.blogspot.com/_oKAqpxZjB5c/S0ge38g9NXI/AAAAAAAAETs/QxgQY2pfugs/s400/1e48ddb0d199b5a28c14be33888a24d3.JPG

dan yang terbaru....kes Bakar Surau pulak...aduhai....lepas ni nak bakar pe pulak...??

[surau.jpg]

special thnks to
My Adha

more....semalam...I blogwalking....then jumpa 1 blog ni....tertarik pada tajuk n3 nya...dari blog...

TIN KOSONG HARAP BUNYI JE LEBIH

n3 yang bertajuk

Blog Anjing...

I pun singgah la....di sana...penulis blog ni ada menceritakan tentang 1 blog yang menghina Islam..tapi menggunakan tajuk Berita Muslim Sahih

http://suhailatrdg.com/live/wp-content/uploads/2010/01/anjing.jpg

tak sanggup rasanya I nak ulas panjang tentang blog ni....u all boleh tengok sendiri blog tu..I dah link kan...and u all boleh banned blog ni...dengan cara yang telah ditunjukkan dalam gambar di atas...

sangat kurang ajar...bila dia mempermainkan Allah....Nabi Muhammad SWA...para malaikat...

dipercayai...penulis blog ini...bukan beragama islam....dan berasal dari negara seberang

dulu...kes Rasul Melayu....dah selesai....kini timbul pula kes ni....haih...mcm2..

Ya Allah....mohon pada Mu....lindungi lah kami semua daripada terjerumus ke arah kesesatan..... Amin....

to all my fwens.....majoriti beragama Islam... berhati-hatilah selalu yupp...

ok..sampai sini dulu....

take care everyone....

I love you............muah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...