Wednesday, March 31, 2010

MAKCIK BERKASUT MERAH



Hello dear fwens.....hai

I baru sampai office...baru nak duk ngadap PC ni...

tadi kan I pergi JPN...ada urusan sikit pasal tender...Mr R outstation seminggu kat Keratong sana...so I la yang kena take over...
best oo...Mr R takde seminggu...hehehe..emo21

http://www.quick-good-fortune.com/images/easy-money-people-jumping-blue.jpg

masa I sampai kt sana...I nampak ada sorang wanita berbangsa Cina...but I'm not sure dia ni Malaysians or Singaporeans...biasanya bila kita tengok seseorang tu kita boleh agak dia dari mana right..? tapi wanita ni lain sikit..

umur dalam lingkungan 50++..berbadan gempal dan rendah..dia berkebaya nyonya putih berbunga merah..berkain batik..and kasut dia...merah betul...huhu..macam nak pergi dinner or function jer gaya dia..

http://www.vivedirect.com/images/b%20red%20heels%20550%20ACC-2935.Inna%20Panasenko.jpg

Itu ok lagi...tapi gayanya..macam mak datin..dengan handbang di tangan...kiranya dia memang menarik perhatian orang punye la..cara dia berjalan..memandang orang..Ya Allah...arrogant habis..kebetulan I jalan belakang dia...dia pandang I atas bawah dengan muka sombongnya..

" ape hal la pulak makcik sorang nih...kerek semacam jer...." hati I berkata-kata..

so...I ambil jalan lain....I nampak dia pergi ke Jabatan Imigresen...and I lak masuk office JPN..

bila dah selesai semua urusan...tiba-tiba nampak makcik kasut merah tadi..bercakap bukan main kuat lagi kat hall tu...dia bercakap dalam bahasa dia la..can u all imagine macam mana bisingnya keadaan kat situ...

tengah sibuk-sibuk bercakap...tiba-tiba....gedebuk!!!!!!! dia jatuh terduduk...

http://cm1.theinsider.com/thumbnail/400/414/cm1.theinsider.com/media/0/530/85/prada-girl-fall-down1.jpg

terus dia terdiam..fon dia pun jatuh sampai terkeluar battery...I pulak macam tergamam..berdiri jer kat situ tanpa buat apa-apa..cepat-cepat I sedar...terus la pergi menolong makcik kasut merah ni...

seriusly I tak larat nak angkat dia...more kat situ jalannya licin...jenuh juga la I nak tolong...then ada pakcik guard datang tolong angkat makcik tu..makcik tu menagis sambil penggang punggung dia..kesian la pulak I tengok dia...

pas tu baru la...seorang lelaki cina datang...myb tu anak dia...pakai simple jer..short..t-shirt and slipper...anak dia mcam marah pada makcik tu...kan best if I dapat faham apa yang mereka cakap...

anak dia say " thank you..." senyum and terus bawa makcik tu pergi..

berbeza sungguh perangai makcik tu and anak dia...

I tak tau la...makcik tu waras or tak...tapi apa pengajaran yang boleh kita dapat dari cerita kali ni..?

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ozBisDyPf2GDbM::www.cedargrove.k12.nj.us/south/3eweb/images/bookworm2.gif&t=1&h=225&w=225&usg=__36EMnvovxIv62sVplsOfmiRz4LM=

Well...dalam hidup kita ni..tak perlu lah bongkak..merasa diri tu hebat...jika kita rasa diri kita ni hebat...ada orang lain lagi hebat dari kita...tak perlu nak meninggi diri..and nak menunjuk-nunjuk dengan apa yang kita ada...besederhana jer la..

tengok makcik kasut merah tu tadi...pada mulanya sombong bukan main...pandang orang seolah-olah orang tu kecik jer dari dia..boleh di pijak-pijak...

see....Tuhan tu maha kuasa...bila dia jatuh...terus terdiam...mana suara-suara lantang dia tadi..?? terus hilang di sebalik tangisan...

semoga kejadian ini dapat memberi pengajaran pada kita semua..

http://www.lovewallpapers.org/images/wallpapers/Heart%20Love%20Symbol-117787.jpeg

ok lah thats all for now...nanti kita jumpa lagi yupp..

take care everyone.... I love you........muah


p/s : I nak say sorry pada visitor yang buzz me through my YM tapi I tak reply...dia gunakan nickname PEJALAN KAKI...sorry ya...time tu I takde kat office..if u all semua nak ajak I sembang-sembang melalui my YM yang ada kt sidebar blog ni..tengok dulu status I yupp..if ada icon busy or idle...maknanya I takde depan PC or memang tengah buzz...sorry again..huu


Tuesday, March 30, 2010

KEKASIH KU BUKAN MELAYU



Hye..hye...hye....pang

bila baca tajuk n3 ni...apa yang bermain-main dalam fikiran...? status I dah berubah ke dari Single to In Relationship...?? if ini yang u all fikirkan...hmm...Im sorry..you're totally wrong..

well...cinta sekali lagi datang mengetuk pintu hati ini...tapi....hati ni masih tak mampu tuk menerima cinta baru...sebab..?? baca la sampai habis...baru tau apa sebab musababnya..

erm...I ni kan asik sangkut dgn orang luar jer..dulu dgn Pak Arab, kali ni..orang Middle East juga la..kami dah lama juga kawan..baru-baru ni sempat jumpa..dia ke sini coz ada training..so dapat lah kiteorang berjumpa..sebelum ni..chat through YM or fon jer..

http://feelingelephants.files.wordpress.com/2009/05/3390181853_32bda0c2c2_b.jpg

..Middle East Man..
...thnks pakcik Google...

lepas jumpa...dia dah lain macam jer..I dapat rasakan..tapi as usual..I wat derk jer..at last dia luahkan juga isi hatinya...hrumm..perkara yang I dah jangka akan terjadi and taknak terjadi..tapi terjadi jugak...

memang I tak nak...I tolak elok-elok..I cakap dengan dia yang I tak ready lagi untuk hubungan yang serius...and lebih selesa berkawan..dia macam tak faham jer...huhu...sabar jer la..harus ke I belajar bahasa dia untuk buatkan dia faham..?

dari mula lagi..I memang kawal perasaan..jagan sampai I terjatuh cinta pada mamat sorang nih..memang dia baik...carring...romantik..ada minat yang sama..good looking juga lah..putih..hidung besar..tinggi..specy..mata dia cantik..colour coklat hazel..and I suka tengok dia in uniform..smart..emo20

more dia ni muslim..so takde la susah sangat...tapi..........dia bukan orang sini...itu la yang menjadi penghalang..

http://www.airfield-ghent.be/documents1/bv000060.jpg

ini la pekerjaan dia....tapi ni bukan picture dia tau..I amik kat umah pakcik google..

and kerja dia bukan duduk di seat depan..tapi dia duduk di seat yang ketiga...teka la dia kerja apa..? huhu..

sekarang ni kan macam-macam kes...bila orang kita kawin dengan orang luar..sure timbul masalah..latest news orang kita kawin dengan jutawan Middle East...hmm...huru hara hidup dia..kesian....

adakah I akan terlibat dengan masalah yang sama if I terima dia sebagai pasangan hidup..? I tak sanggup nak ambil risiko tu..

andainya untuk suka-suka boleh la kot I terima dia..tapi I nak 1 hubungan yang serius...di mana hubungan yang kekal hingga ke akhirnya...so..I kena fikir la sedalam-dalamnya...coz ini soal masa depan...betul tak..?

tak pelah...I masih lagi setia menanti lelaki Melayu Malaysia...emo20

http://smallgrouppastors.files.wordpress.com/2009/05/premarital-couple.jpg

kat sini ada beberapa panduan jika kekasih anda @ bakal pasangan hidup anda warga asing, I ambil dari majalah I LUV ISLAM bil 4 terbitan 15-31 Mac 2010

Perkahwinan campur amat digalakkan di dalam Islam tetapi pasangan yang merancang @ bakal berkahwin perlu memikirkan sedalam-dalamnya soal pro dan kontranya.
  1. sanggup ke hadapi risiko jika masalah-masalah seperti kerakyatan, visa, adat ini berbangkit..?
  2. selepas berkahwin, kita tinggal di mana..jika di luar negara sanggup kah kita hidup bersama pasangan dalam adat dan budaya yang berbeza..?
  3. adakah hubungan ini mendapat restu dari ibubapa kedua belah pihak, adakah perkahwinan ini akan meraptkan hubungan dengan keluarga atau sebaliknya...?
  4. bagaimana pula tanggujawab kita yang sedia ada...sebagai contoh menjaga ibubapa kita yang sudah uzur..jika kita tiada siapa yang akan menjaga mereka..?
seandainya dah bersedia dengan faktor-faktor yang disebut di atas, maka tiada masalah jika igin teruskan hubungan tersebut...jika tidak bersedia...fikir-fikirkan lah...

http://2.bp.blogspot.com/_5ZQObO5EZt0/SwKdrgtr_qI/AAAAAAAAAH4/6kw7Lo-Xq-c/s1600/539135-3-bear-couple-in-love.jpg



Monday, March 29, 2010

SLEEPING BEAUTY



Hello dear fwens....how are you today...?hai

hrumm...seperti mana yang di jangka kan on Saturday...I dah demam...flu agak heavy gak la..ingat hari ni baru nak pergi klinik..yer la leh dapat MC...tapi I tak tahan..on saturday malam dalam kul 10 I pergi klinik..huhu

http://www.steadyhealth.com/articles/user_files/11361/Image/flu.jpg

nak tau kenapa I pergi klinik gak..?

I layan cerita FRINGE kat ntv7..well cerita ni memang best ala-ala X-File gitu..episode kali ni cerita tentang Virus Selsema yang boleh membunuh orang...huhu..

http://neoavatara.com/blog/wp-content/uploads/2009/03/fringe-fox-tv.jpg

Virus Selsema itu disebarkan melalui air...masukkan virus ke dalam air..bila orang minum..virus selesema itu akan membesar dalam badan sebesar seekor ikan yang beratnya lebih kurang dalam 1 kg..virus tu makan organ-organ dalaman then akan keluar melalui mulut....eeee...yakksss!!!!

http://www.what-is-this.com/images/blogs/9-2006/avian-flu-virus-342390.jpg

bayangkan virus ni..membesar then keluar dari mulut kita...
huhu...scary tak..??

so...I pun ajak la my dad temankan pergi klinik..huhu...

bila dah makan ubat...I jadi sleeping beauty la pulak...I buat kira-kira...hampir 17 jam I habiskan untuk tidur jer...ubat yang doctor bagi memang power la...lepas makan..dlm 1/2 jam dah mamai...then terus pengsan..dasyat kan..?

http://images2.fanpop.com/images/photos/5700000/Sleeping-Beauty-disney-princess-5776208-338-450.jpg

hari ni..I dah rasa ok sikit...flu pun dah kurang...just badan still panas lagi n kepala ding dong...I tak berani nak makan ubat pagi ni..yer la takut mengantuk..so I bertahan jer sampai balik nanti...hope mampu la bertahan..

ok..tu jer la kot untuk hari ni...so kepada yang tengah sakit..rajin2 makan ubat yupp...semoga cepat sembuh...and kepada yang tak sakit...jaga diri baik2 tau...

I minta diri dulu...till we meet again...

I love you.........muah

Sunday, March 28, 2010

GIVE AWAY FROM CIK AIDA



Happy Sunday everyone...?

pelik tak bila tengok I update blog on Sunday..? hehehe..

takde la...ni auto post...myb time u all baca n3 ni...I tengah dok relax2 kat rumah...

oklah...for the first time...I join Give Away...nth la..sebelum ni macam tak minat jer..tapi kali ni berlainan pulak..

bak kata Cik Aida...AIDA membawa maksud keberuntungan...so..Cik Aida mahu memilih beberapa blogger yang beruntung untuk menerima hadiah daripadanya..

hadiah pun ok gak...topup dari RM 10 ke RM 30 and hadiah misteri...


http://4.bp.blogspot.com/_jIJjM_xwCE0/S6wSkN6VnoI/AAAAAAAACA8/DyT27erTKfM/s1600/give+away.jpg

so guys...if berminat..jom la join..singgah la ke blog Cik Aida untuk dapatkan terms n conditonnya yupp..

wish me luck..mana la tau kot-kot I salah seorang yang bertuah tu..hehehe..

to Cik Aida :

on Monday I tayangkan banner ni kt my blog sidebar ni yupp....


ok lah thats all for today...

see you tommorow.....I love you...........muah

Saturday, March 27, 2010

TOP BLOGGER AWARD 2010



Happy Saturday everyone...wek

well...I dapat award lagi....

thnks sangat-sangat kepada ✿✿@ppLe DeLiciOus✿✿ and .:The sOmeL LomELs:.


[award+apizalong88.blogspot.com.gif]


Tugasan :

1. Thank & link the person that gave you the award.

done

2. Pass this award onto 20 12 bloggers you’ve recently discovered and think are fantastic

wah...ramainyer....erm..jom la kita tengok siapa yang kena yupp...
memandangkan ramai yang dah dapat award ni...so I pilih mana2 yang belum dapat lagi la yupp..
3. Contact said Blogs and let them know they’ve won the award

erm....ok....

hope nama2 yg tersenarai di atas sudi menerima award di atas...

ok lah sampai sini dulu....take care dear fwens...
tak mo sakit-sakit macam Nabilah ni..huhu...

Have a great weekend...pang



Friday, March 26, 2010

OBAMA'S SCHOOLMATES


Hye again....hai


well...saja nk share dengan u all hari ini about Obama's Schoolmates..

sape yang tak kenal Obama...? if tak kenal...pergi la rumah pakcik Google...berlambak pasal Obama di situ...but I'm sure all my friends kenal siapa Obama ni kan..?

http://dimpost.files.wordpress.com/2008/08/barack_obama.jpg

Well..baru-baru ni...dalam KOSMO ada kisah tentang Obama di Indonesia..siap ada gambar lagi..

siapa sangka gambar my mom and my Mak Teh ada dalam gambar ni sekali...

jom tengok....

http://photos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs480.ash1/26285_1411018519164_1343534869_31183183_1971823_n.jpg

dalam bulatan Hijau tu la my mom and dalam bulatan merah tu pula my Mak Teh
Obama dalam bulatan kuning

bila tanya my mom about this...dia tak ingat la pulak nama sekolah ni...masa tu dia kecik lagi..baru tadika..so tak dapat nak ingat all the details..tapi makcik I yang lain cakap ni memang gambar my mom and my mak teh..

tapi yang pasti masa kecik dulu memang my mom tinggal di Indonesia..arwah Toktan (datuk) kerja di Kedutaan Malaysia di Indonesia..

untuk cerita sepenuhnya...pergi la ke sini..ARKIB BERITA KOSMO

tak sangka lak my mom pernah 1 sekolah dengan Obama..tapi dulu siapa lah Obama di mata mereka...cuma budak pelik yang sukar unutk berbahasa Indonesia...tapi kini menjadi pemimpin Amerika Syarikat.

sayang..ada bapa tiri yang beragama Islam...tapi Islam hanya pada nama...huhu...at the end mak dia pun cerai gak dengan bapa tiri dia tu..

oklah...sampai sini dulu yupp...till we meet again...

take care everyone....I love you......muah


p/s : I rasa antibody I dah tak kuat....rasa macam nak demam jer ni...macam mana tak demam...hari-hari pergi melawat my mom kat hospital...pastu orang-orang kat office ni pun sakit gak...batuk tak berhenti...sudahnya virus-virus tersebut kena kat I lak...hmm..tak pe la..I redha menerimanya...bila kita sakit..dosa-dosa yang kita buat terhapus ibarat dedaunan kering yang jatuh dari dahan ke bumi...pang

HAPPY BIRTHDAY NYRA !!!!



Ola my lovely fwes.........hai

ok....today is my BFF 25th Birthday...

so..I nak ambil kesempatan di sini untuk wish HAPPY BIRTHDAY pada dia..

masih ingat lagi dengan gambar ini..?

http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs216.snc3/22340_1277444310247_1654176059_656903_1517380_n.jpg

birthday girl bergambar dgn Zakuan

lama gila I dah berkawan dengan dia...dari zaman sekolah menengah sampai lah ke hari ni..huhu...



To Nyra..

Happy Birthday Makcik...!!!
hope all your dreams will come true...

I love you....may this friendship last forever and ever..!!!


Thursday, March 25, 2010

CINTA TERAKHIR






semoga terhibur dengan cerita kali ini...wek

♥♥ **************************************************** ♥♥

Petang yang cukup mendamaikan....sebuah rumah kampung tersegam indah telah lama dibiarkan kosong tidak berpenghuni..seorang gadis memandu CRV Merah masuk ke pengkarangan rumah tersebut, gadis itu mengukir senyuman. Hampir 3 tahun dia tak menjejakkan kakinya di sini..pelbagai memori suka mahupun duka tercipta di teratak nenda ini..segunung rindu yang di tanggung selama ini terlerai sudah.

Bila gadis itu membuka pintu rumah tersebut, dia terpandang pada sebuah potret, potret seorang wanita separuh abad memakai seledang di kepalanya beserta senyuman manis, dia merasakan seolah-olah wanita dalam potret itu sedang memandangnya sambil tersenyum, tu lah nenda yang amat dia kasihi..



" nenek.......Sue datang ni.......rindunya Sue dengan nenek" Sue bercakap dengan potret tersebut

" nek....." suaranya mula sayu

"Sue minta maaf...Sue takde di saat-saat terakhir nenek....."

air matanya mula bergenang....kenangan lalu mula menerjah fikiran...nenek ini lah yang menjaganya dari kecil hingga dewasa..ketika ibubapanya sibuk bekerja di kota..apabila Sue berumur 16 tahun ibubapanya datang mengambil Sue semula..namun setiap bulan pasti Sue akan datang menjenguk neneknya...

1 hari...ketika itu Sue berada di luar negara melanjutkan pelajarannya. Sue dikejutkan dengan berita tentang kematian nenek...ketika itu Sue sedang sibuk dengan peperiksaan akhirnya...dia tak dapat pulang..dia benar-benar tak menyangka yang neneknya akan pergi meninggalkan dia..baru semalam dia berbual dengan neneknya di telefon..

masih segar dalam ingatannya...neneknya sempat berpesan

" Sue....Sue jaga diri baik-baik...jaga tingkah laku..jangan tinggal sembahyang..ingat nenek sayangkan Sue..nanti bila Sue dah balik..jagan lupa datang jenguk rumah nenek yer..."

" jenguk rumah nenek jer ke ...nenek tak perlu junguk...?"

" mungkin masa Sue balik nanti..nenek ada kat tempat lain.."

" la........nenek nak pergi mana pula...? "

soalan dari Sue dibiarkan sepi tampa jawapan, pada keesokkan harinya..nenek pergi....meninggalakn dunia yang fana ini..

" argh.......!! memori..demi memori....tired of it....." Sue merungut



Sue duduk di birai jendela sambil merenung ke luar... lebihan airmatanya dikesat...bayu laut menghembus ke mukanya..terasa amat nyaman sekali...rumah itu terletak hanya 500 m dari pantai, cukup indah cukup mendamaikan, di situlah tempat Sue bermain...belajar...di pantai itu jugalah tempat untuk meluahkan perasaan..pantai itu jugalah menjadi saksi bertapa agungnya cinta antara nenek dan datuknya.

tiba-tiba dia terpandangkan sebuah pangkin yang terletak di bawah pohon rambutan yang rendang..sekali lagi dia tersenyum mengenang kisah lama...

" Am.........apa kabar lah agaknya dia sekarang ni....hrummm...."

Sue keluar dari rumah itu, menyarung sliparnya lalu pergi ke pangkin tersebut..banyak kenangan antara Sue dan Am terukir di sini...

" Am......kenapa diam jer ni...? "

" Am sedih yer...? " Am masih lagi mendiamkan diri...

" Am........jangan lah macam ni...Am sedih..Sue pun sedih juga tau...."

" Am....Sue pergi tak lama...4 tahun jer...kita masih lagi boleh berhubung...nanti Am send la email pada Sue hari-hari...kirim surat ke...."

" entah la Sue....dulu....Sue pernah jauh dari Am...tapi kita dapat juga jumpa...tapi kini...Sue makin jauh....dah tentu jarang sangat dapat jumpa....."

Sue mendapat tawaran untuk melanjutkan pelajarannya di UK kerana mendapat keputusan yang cemerlang dalam SPM nya...kerana itu lah Am bersedih...Am takut akan kehilangan Sue..Am bimbang seandainya hati Sue berubah bila mereka berjauhan..Am terlalu sayangkan Sue..Sue merupakan cinta pertama dan terakhir baginya.

Am dengan Sue sangat rapat..mereka berkawan dari kecil hinggalah mereka dewasa, banyak waktu mereka habiskan bersama..daripada kawan perasaan mereka berubah..mereka mula menyayangi di antara 1 sama lain..hati mereka telah bersatu...

" Am...jangan la macam ni....Am teruskan study Am..Sue pun sama gak...bila Am dah habis..Sue pun habis jugak....ala 4 tahun jer Am....tak lama..nanti time Raya Sue balik juga ke sini.." Sue cuba memujuk Am...

" macam mana kalau Sue dah berubah hati nanti...yer la..kat sana ramai mat saleh yang handsome-handsome...siapa lah Am ni kalau nak dibandingkan dengan mereka kan..? "

Sue ketawa bil amendengar kata-kata Am...

" Am......tak...hati Sue hanya untuk Am...takkan berubah..."

" ok lah....Sue kejar lah cita-cita Sue...Am pun macam tu juga....Am janji...Am akan tunggu Sue..."

" ha....macam tu la.....Am.....Sue sayang Am...sayang sangat-sangat..."

http://i7.tagstat.com/image03/0/85a1/00lv051o8mx.jpg

♥♥****************************************************♥♥

pada tahun pertama Sue berada di UK...tak jemu-jemu Sue menanti email dari Am...adakalanya Am mengirimkan barang-barang dari Malaysia..ketika itu perasaan Sue pada Am tak berubah walaupun ada yang cuba menghampiri Sue..

Namun......sejak kehadiran Mike dalam hidup Sue...segalanya telah berubah. Lelaki tinggi lampai berambut perang bermata biru itu mampu membuatkan hati Sue berubah. Kiriman email dari Am dipandang sepi..Sue bahagia bersama Mike, malah Mike telah berjanji ingin sehidup semati dengan Sue, Mike juga telah berjanji ingin mendalami Agama Islam dan ingin mengahwini Sue.

Sue...
kenapa Sue tak balas emali Am...sibuk sangat ke Sue di sana...?

Am rindukan Sue...kenapa Sue semakin jauh dari Am...Am ada buat salah pada Sue ke..?
atau....hati Sue dah berubah.....?

sayu hati Sue apabila membaca emali dari Am...

" setianya dia....aku sayangkan Am...tapi....cinta aku hanya untuk Mike..." hatinya berbisik..

Am sayang....
Maafkan Sue...Sue dah menghianati cinta kita...Sue dah langgar janji Sue...
kini Sue bahagia dengan yang lain...maafkan Sue....

Am bina lah hidup baru...lupakan Sue...
jangan cari Sue lagi...jangan tunggu Sue lagi..bencilah Sue semahunya...Sue rela...
Sue benar-benar bersalah pada Am...maafkan Sue....


Am jaga diri baik-baik nyer....
Sue sayang Am...tapi cinta itu telah tiada...
maafkan Sue...


*surayahanim*


sejak daripada itu...tiada lagi kiriman email dari Am..

kehidupan Sue berjalan seperti biasa..kerana kasihnya yang menggung terhadap Mike..Sue menerima tawaran untuk berkerja di kota London..hasrat untuk pulang ke tanah air..dilupakan hanya kerana Mike .

tetapi langit tak selalunya cerah..hubungan Sue dan Mike mula dilanda masalah..mereka kerap berbalah..dan paling mengejutkan bila Sue mendapati Mike telah curang pada Sue, dalam diam Mike ada hubungan dengan teman serumah Sue sendiri..

paling memilukan..Mike telah menghina Sue di depan temannya itu..saat itu., Sue rasakan dunianya gelap...hatinya sakit...hatinya hancur berderai ibarat kaca yang terhempas ke bumi...baru kini dia sedar betapa sakitnya hati Am...betapa hancurnya hati Am..betapa kecewanya Am bila dia mengkhianati cinta mereka..sesungguhnya...Allah itu maha besar..what you give..you get back..

Sue redha dengan apa yang telah berlaku...lalu mengambil keputusan untuk pulang ke Malaysia..

http://fc05.deviantart.net/fs31/f/2008/199/1/c/love_hurts__by_CristinaN.jpg

♥♥****************************************************♥♥

" Sue........Sue........."

Sue dengar namanya di panggil-panggil..lalu menoleh ke arah suara tersebut..

" eh....Cik Yam....." sambil menghadiahkan sebuah senyuman

wanita itu terkedek-kedek berjalan mendekati Sue..

" Cik Yam apa kabar...? " sambil mencium tangan wanita tersebut

" Sihat....macam yang kau tengok sekarang ni....bila kau balik..?"

" baru la juga sampai...rindu kat kampung ni...."

" mesti kau rindukan nenek kau kan...yer la masa arwah tu pergi kau tak sempat balik..."

" hmm....nak buat macam mana Cik Yam...Sue ada exam masa tu...kalau balik pun tak sempat nak jumpa..."

" erm....Cik Yam nak pergi mana ni...?" Sue cuba mengubah topic perbualan

" aku nak pergi umah Si Senin tu ha....menolong apa yang patut..dia buat majlis sambut menantu esok.."

" iyer ke...siapa yang kawin...?"

" iyer la...kau tak nampak ke kemah kat rumah dia masa kau masuk kampung ni tadi...?"

" tak pun...Sue ikut jalan dalam...saja nak ronda-ronda kampung..."

" patut lah....wah cantik kereta kau yer...? " Cik Yam memuji

" eh Cik Yam ni...tak de lah....biasa jer tu.....erm...anak Pak Senin yang mana kawin tu Cik Yam..?" Sue bertanya lagi...

" si Am...dia kawin dengan orang Kedah..katanya kenal masa belajar dulu..."

Sue terkedu.....air mata mula bergenang di tubir matanya...namun di tahan...

" eh...aku pergi dula la....kau pun senang-senang pergi la yer..kau pun rapat dengan anak-anak si Senin tu kan..? "

" insya'Allah Cik Yam...."

" iyer la...aku gerak dulu...kau duduk rumah tu baik-baik...kunci apa yang patut..budak-budak zaman sekarang bukan boleh percaya..penyamun semuanya..."

Sue hanya mengangguk...

" Am.....Am dah kawin..."

" kenapa aku perlu menagis...?? tak sepatutnya aku menangis...." Sue bemonolog sendiri..

"Am....moga kebahagian sentiasa menjadi milik mu......."

Air mata nya jatuh juga...bagai mutiara yang terputus dari rangkainya...air mata yang sarat dengan sesalan...juga kegembiraan...

http://standbyyou.files.wordpress.com/2009/06/love_hurts.jpg

♥♥****************************************************♥♥

so..macam mana dengan cerita kali ni...ok tak...??

tolong komen yupp....

nak sambung lagi or biar jer macam ni..??

semoga terhibur...sorry if u all rasa cerita kali ni boring..emo20


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...