Friday, April 30, 2010

PEMBUKAAN BLOG BARU


Hye..hye...hye.....http://laymark.com/i/m/m057.gif 

ok...setelah berhempas pulas, maka hari ni... I berjaya juga membuka blog baru khas untuk


so....apa lagi....jom la terjah jap blog tu.....just clikc jer pada gamabr di atas....

 merah menyala kali ni...hehe...

p/s : dek kerana blog ni...I tak dapt nk blog walking sngt...more I dh guna blogger yg baru...macam tak best jer...habis semua icon2 comel ilang...nak upload gambar pun susah....haih...nyesal...nyesal...huhu...mcm mn if kita nak guna balik blogger yg lama...?


LOVE SENGMENT - PENDAPAT DIPERLUKAN



Happy Friday everyone....hai

Hari ni I nak minta pendapat u all...boleh..?

well...macam biasalah setiap hari Khamis...ada Love Segment...and..alhamdulillah... cerita NOTA CINTA semakin mendapat sambutan and buatkan I rasa teruja untuk meneruskan lagi cerita ini.

http://1.bp.blogspot.com/_ByzsF-CS-UY/S81bpRgoUbI/AAAAAAAADQA/-C-cCz4CgSI/s400/bloggy.jpg


so....I rasa macam nak pindahkan kesemua cerita-cerita di LOVE SEGMENT ke blog baru...so takde lah bercampur aduk sangat...ok tak..?



APA KATA HATI u all semua...? perlu or tak...?

hope dapat feedback dari u all semua...


p/s : I tgh taip dengan pantas ni...I ada kerja luar...ujung bulan and awal bulan...memang busy....takpe...pertengahan bulan boleh relax.............pang

p/s/s : thanks buat Mel & Kasih atas info dan pendapat yang u all berikan...and..special thnks kepada semua pembaca yang sudi memberi pendapat dalam NOTA CINTA PART 4 semalam..

Thursday, April 29, 2010

NOTA CINTA PART 4





{PART 1} { PART 2}{PART 3}

...HAPPY READING....

♥♥ **************************************************** ♥♥



" Sarah........"

Adam memegang erat tangan Sarah

" hmm......"

Mata mereka saling bertentangan

" I love you........." ucap Adam

Sarah tertunduk malu lalu menjawab

" I love you too...."

" Sarah...........Sarah........bangun...dah 630..nanti lewat....."

Sarah membuka mata,

" kakak.......hrumm...mimpi rupanya....." Sarah bangun sambil mengeliat

" apa aje lah yang dia mimpi tu...sampai taknak bangun..." rungut Farah

Sarah tersenyum, mimpi yang dia alami sangat indah

" ikutkan hati Sarah...memang Sarah tak nak bangun kak..."

" sedarlah....kembali ke alam yang nyata....dah kul bape ni..nanti lambat... "

Farah keluar dari bilik Sarah.

Sarah tersenyum lagi, dia masuk ke bilik air mencuci muka, memberus gigi lalu mengambil wuduk. Usai solat Subuh Sarah menadah tangan , berdoa pada yang Esa

" Ya Allah....seandainya telah Kau catatkan Dia milikku, tercipta untuk ku satukanlah hatinya dan hatiku ..."

http://3.bp.blogspot.com/_ByzsF-CS-UY/S2aUqOs6PaI/AAAAAAAACzU/AvwC1kkheCs/s400/Picture1.jpg

♥♥ **************************************************** ♥♥

Suasana di bank agak lengang, Adam tekun menyiapkan kerja-kerjanya sambil menyanyi kecil, dalam masa yang sama di fikirannya asyik terbayangkan wajah Sarah. Tengahari ini dia akan bertemu dengan Sarah. Perbualannya semalam terngiang-ngiang di telinganya.

" err...Sarah....esok kita keluar lunch nak...? "

" hrumm...date ke ni...? " soal Sarah punuh ceria

" erm...entah la...date pun ok juga...tapi tak boleh lama..."

" faham...waktu kerja awak..ok...esok saya free....saya datang jumpa awak eh.."

" tak pe ke..? patutnya saya yang datang jemput awak..."

" its ok...next time turn awak pulak....saya datang kul 1230 ok..? "

" ok..elok sangat la tu...."

Adam tersenyum lagi.

" En Adam......."

Adam tersedar dari lamunannya

" Yes...Aida kenapa..?"

" form ni perlukan approval dari En Adam.."

segera Adam mencapai dokumen dari tangan Aida

" kenapa ni En Adam...termenung...jauh sangat..dah sampai mana..? " soal Aida sambil ketawa

" hehe...takde la Aida, dekat jer....erm...hari ni saya kelaur lunch kul 1230 yer...nanti En Fariz akan ganti tempat saya..."

" awal la pulak hari ni...ada hal penting ke En Adam..."

" ada...nah...customer dah lama tunggu tu..."

Adam memulangkan semula dokumen yang sudah siap di tandatangan ke Aida.

Dia mengerling jam tangannya...

" ada 10 minit lagi...." hatinya berbisik lalu meneruskan kerja-kerjanya.

" En Adam, customer nak jumpa...."

Segera Adam memalingkan mukanya.

" Sarah........." sekali lagi Adam tersenyum

" Sekejap eh...5 minit..."

Sarah hanya menganggukkan kepala.

Sarah hanya memakai blouse pink dan berseluar hitam, cukup ringkas namun tetap elegant dan manis di pandang. Rambutnya diikat seperti ekor kuda menyerlahkan lagi penampilannya.

" ok Aida...saya gerak dulu..."

" patut lah dari tadi dok termenung jer....hehehe..." Aida mengusik

http://i4.tagstat.com/image04/0/85a1/00ls051o8mx.jpg

♥♥ **************************************************** ♥♥

Adam dan Sarah berjalan beriringan keluar dari Bank tersebut. Masing-masing mendiamkan diri.

" so..kita nak ke mana ni..? " soal Adam

" ingatkan tak nak tanya tadi......" jawab Sarah sambil tergelak kecil

" ok...saya dah ada plan...awak naik kereta saya la eh..." Sarah memberi cadangan

" erm....takpe lah...guna kereta saya..."

" ish....takpe..nanti awak susah nak parking....ala kita pergi dekat-dekat sini jer...next time saya naik kereta awak pula ok..? "

" erm....iyer la...awak park kereta kat mana...?"

" kat sana tu..jom...." jawab Sarah dengan girang dan terus menarik tangan Adam

Adam terpaku sebentar, lalu mengikut Sarah.

" comel nyer kereta awak..." puji Adam

Kereta Suzuki Swift bewarna Merah sangat sesuai dengan Sarah dan sangat bertepatan dengan jawatannya sebagai Eksekutif Pentadbiran & Sumber Manusia.

" saya tak comel...? " soal Sarah

" tak......awak cantik......"

Sarah terdiam, mukanya terasa panas bila dia mendengar pujian Adam.

5 minit perjalanan, mereka sampai ke sebuah taman permainan yang terletak tidak jauh dari tempat Adam bekerja. Cuaca pada hari itu, redup tidak terlalu panas, angin juga bertiup sepoi-sepoi bahasa.

" la...kat sini rupanya..."

" yupp...kat sini....semua saya dah siap plan dari semalam lagi....and.....tadaaaaaaaa....saya siap bawa makanan lagi..."

Sarah menunjukkan bungkusan McD ke arah Adam. Adam tersenyum melihat keletah Sarah, keletah yang sungguh mencuit hati. Mereka duduk di bangku batu yang terletak betul-betul di bawah pohon beringin yang rendang.

" nah....awak punya...hope citarasa awak masih belum berubah...Fillet O Fish kan..? "

" wah...tajamnya ingatan...tak sangka awak masih ingat lagi..."

" saya ingat jer...awak tu yang selalu lupa..."

" ingat la....biar saya teka....awak punya favorite Double Cheese Burger...betul...? "

" eeee...pandainyer dia......anak siapa nih...."

" anak papa dan mama....." lalu Adam terdiam

" Adam...ok ke...sorry yer...Sarah tak sengaja...."

" eh..its ok Sarah...."

" erm....kalau awak tak kisah..boleh cerita apa yang dah terjadi pada family awak..? "

♥♥ **************************************************** ♥♥

http://www.lovelylovesayings.com/images/Children-romantic-love.jpg


Adam menarik nafas sedalam-dalamnya dan mula bercerita

" well....awak pun tau kan papa bankrap..lepas tu kami semua berpindah ke Singapura..papa hadapi tekanan perasaan yang agak teruk, dia selalu mabuk. Dia tak dapat menerima kenyataan kawan baiknya Uncle Ng sanggup menipu dia. Uncle Ng rampas semua hasil titik peluh papa.."

" erm....Uncle Ng tu...bapa kepada Jess kan..? "

" ya Sarah...dia la tu...dah kaya dengan hasil tipu muslihatnya, mereka sekeluarga berpindah pula ke Melbourne Australia...jahat betul dia tu...saya takkan lupa sampai bila-bila..."

Adam mendengus, melepaskan nafas kemarahannya.

" setahun berlalu, saya kembali ke Malaysia kerana di terima masuk ke Matrik Pulau Pinang, tiba-tiba saya dikejutkan dengan berita kematian datuk dan nenek akibat wabak Sars yang melanda penduduk Singapura ketika itu..sejak kematian mereka, papa semakin teruk..6 bulan selepas itu papa pula meninggal dunia, dia ditemui mati di dalam longkang bersama botol arak di tangan.."

Air mata bergenang di tubir mata Adam. Apabila Sarah melihat mata Adam mula berkaca, hatinya resah, dia menyesal kerana bertanyakan hal keluarga Adam.

" Adam...takpe lah nanti jer kita sambung...."

" takpe Sarah...kita habiskan hari ni juga..esok lusa saya taknak bercerita perkara sedih lagi..."

" ok lah....saya sedia mendengar..luahkan saja..." ujar Sarah

" semasa saya sedang sibuk mengahadapi peperiksaan akhir, mama pula jatuh sakit, mama tak benarkan saya pulang. Dia suruh saya habiskan exam dulu. Mama kata ini untuk masa depan saya juga. Sebaik saja tamat exam segera saya balik. Mama kelihatan sangat gembira. Malam tu saya tidur dengan mama, mama peluk saya erat. Keesokkan paginya mama dah tiada..."

Sarah tumpang simpati akan nasib Adam

" Ya Allah besarnya dugaan yang kau berikan untuk Adam..." bisik hati kecil Sarah

" tapi saya tak bersedih sangat, saya masih ingat kata-kata papa..anak lelaki kena kuat tak boleh menangis..tak lama selepas itu saya di terima masuk ke USM..di situlah saya bertemu dengan Abang Joe.."

" erm...rakan serumah awak tu kan..? ha....awak ada cerita semalam..."

" yupp....atas dorongan dia dan Pak Mat sekeluarga buatkan hati saya terbuka untuk mendalami dan memeluk Agama Islam. Awak pun tahu kan saya memang minat dengan agama Islam dari dulu lagi.."

" ha'ah...ingat...lepas jer kelas agama, sure saya akan dapat nota rahsia dari orang tu...tanya hari ni belajar apa...kan...? "

Adam kembali tersenyum, kenangan zaman sekolah bermain-main di ingatan.

http://www.polyvore.com/cgi/img-set/BQcDAAAAAwoDanBnAAAABC5vdXQKFlBJNVlGQ1ZhM2hHcWRVNmlyLUlCbGcAAAACaWQKAXgAAAAEc2l6ZQ.jpg

♥♥ **************************************************** ♥♥
wee...jenuh juga berfantasi....takpe tunggu next episode lak eh...

komen la apa yg patut....hehe

pape pun...I nak say thanks di atas sokongan kalian semua..thnks ya...muah

HOME MADE ASAM LAKSA



Hye...hye...hye.....hai

pagi ni busy....macam biasalah hujung bulan...nak kena submit segala datuk nenek report...mula la borang-borang Claim and OT bersusun dalam tray...huhu..

ha....semalam kan....balik-balik rumah jer Adin cakap..sambil menunjukkan sebiji telur rebus di tangan..

" kak...hari ni Ibu tak masak nasi...kita makan telur jer..."

I pelik gak...tapi dalam otak berfikir-fikir..nak pergi masak nasi jap..myb my mom penat..

masuk jer dapur....I terbau something....dah tau dah Adin tipu..huhu..

I cakap...

" eleh...telur rebus la konon....Ibu masak laksa kan..? "

terus I terjah periuk atas dapur...bila tengok kuah laksa tu....wah..........segera la I pergi ambil mangkuk..

hrumm....SEDAP....!!!!!!!!!

meh nak tunjuk gambar...



actually...mangkuk yang pertama dah selesai dah..masuk 2nd round baru teringat nak snap-snap gambar..



closed up sikit...alamak kabur la pulak...
sorry eh...



lihat la...ada
nenas + bawang + salad + timun + telur rebus + kuah yang pekat, pedas, masam, banyak daun kesum and bunga kantan

I makan banyak la juga coz my mom dah lama tak masak Laksa ni..kebetulan my dad outstation..tu yang merasa makan Laksa.

My dad tak suka Laksa, if nak masak gak..kena masak lauk unutk dia...huhu..

pape pun....masakan Ibu lah yang terbaik.....takkan setanding dengan makanan yang lain...betul tak..?? huhu...

my Mom is the best....caya lah...!!! hehe emo21


Wednesday, April 28, 2010

OBSESSED WITH COLOURS



Ola fwens.....hai

hrumm....what is your favorite colour....?

I tau...ada di antara kalian yang terlalu obses pada sesuatu colour...betul tak..?

http://www.apartmenttherapy.com/uimages/la/110708colours_clock.jpg

Pagi ni....macam biasa la...I dok bertapa depan almari...memikirkan baju apa nak pakai...tiba-tiba hati ni berkata-kata..

" aku minat merah...tapi baju2 aku...tak banyk pun colour merah..."

bila fikir-fikir balik...banyak barang-barang I colour purple...padahal I tak obsess pun pada colour ni...contoh terdekat...tengok lah my blog ni colour apa..?



PURPLE kan...?

try view my friends list....tengok layout colour apa...?



PURPLE gak kan...?

I pun tak minat colour HITAM....tapi banyak juga barang-barang I colour HITAM...

hrumm..macam mana la tu kan...? huhu....

u all lak macam mana....adakah u all alami perkara yang sama..or sebaliknya..?

http://farm1.static.flickr.com/173/456501992_4799c284fd.jpg


p/s : nasib baik my Miss Red warna Merah...hehe..emo21

Tuesday, April 27, 2010

GANGGUAN



Hello fwens....hai

ari ni...mood takbape ok....terus down....

kenapa..?

meh...I tunjukkan...



APA KATA HATI u all bila tengok gambar ni..?

benda ni la yang buatkan mood I down sangat2..

actually note kt atas lama dah I tulis and I tampalkan kt stationary box sebagai peringatan kepada manusia2 kt office ni...mereka2 ni bila dah guna barang2 I tak reti nak pulangkan balik..campak sana..campak sini....bila I nak guna takde...bila tanya semua buat tak tau...geram sangat I tulis la note ni..



see...ni la stationary box yang I maksudkan tu..

pagi ni I masuk office...tengok2 ada nota tambahan...



nampak kan perkataan yang di bulatkan tu..??
and
I tau sape punya kerja....seriusly I tak suka...!!!

biasanya mamat ni suka ganggu2 jer...I tak kisah sangat...ni dah melebih2 lak....I GELI tau tak...

bukan nak mengutuk ke apa...ini la kenyataannya...umur dia dgn my mom dekat2 jer..myb dia muda dalam 2 or 3 tahun...dah kawin..ada anak lagi...tapi still nak menggatal...sebab tu I kata

I GELI...!!!!!!!!

http://store.prettygreatfun.com/images/OldManFedora.jpg

dia memang pernah cakap dengan I dulu....kalau dia tak kawin lagi...sure dia akan masuk meminag I..erk.......time tu I dah rasa semacam..tapi diamkan jer...anggap ianya sebagai 1 gurauan....tapi hari ni.........dia dah lebih......nak bergurau pun kena ada hadnya...

I nampak jer tulisan tu terus I komotkan and buang dalam tong sampah...

tapi I kutip balik...saja nk tunjuk kat u all...bila cerita lebih-lebih tampa bukit nanti ada yang cakap I perasan...

more....dengan terang2 dia ganggu I depan Mr R....tak tau malu betul kan..? lepas tu dia ketawa..I tau lah dia ada kaitan dgn Mr R...tapi tak bermakna dia boleh lebih2...I dah mula rasa tak selesa kat sini...

lepas tu kan dia cakap...

" jangan marah eh...saja jer bergurau...."

so I nak cakap apa...??
http://www.aolcdn.com/channels/05/00/47d823a9-0019a-005c3-400cb8e1

pernah juga dia melawak dgn staff lain...and ada perkataan yang menyakitkan hati...

" ha....tunggu aku kawin dulu dengan Zafira...."

I rasa nak pergi tampar jer muka dia....tapi I sabar juga...buat2 tak dengar...

semakin hari..semakin menyampah pun ada tengok dia ni...dah mula berfikir2 untuk tukar kerja baru.....

hrummm.....adakah I ni perasan sendiri....??emo14

what to do...? just ignore him....or pergi report....??

http://cdn.sheknows.com/articles/sad-woman-looking-out-dark-window.jpg


Monday, April 26, 2010

OH MY LUNCH HOUR




Hello dear fwens....Happy Monday...hai

hrumm...sorry lambat la pulak update hari ni...macam biasalah kekangan kerja yang menyebabkan I tak dapat nak update awal macam biasa..more dekat-dekat hujung bulan ni..mmg busy sikit..

Hari ni...my lunch hour burn...semua sebab kerja la..melayankan supplier punya kerenah..kita yang nak bagi dia duit..dia lak mcm2 hal..

company ni suh depositekan cheque dalam akaun bank mereka..if bank dekat takpe...ni kat hujung Melaka sana...dari offce ke sana ada la dalam 20 km..

http://media.rd.com/rd/images/rdc/mag0808/anatomy-of-a-teen-wreck-01-af.jpg

lepas dah selesai...kena ke MayBank Malim lak..Mr R suh cash cheque untuk duit Petty Cash..sampai kt bank..tengok parking lot...mak ai.....banyaknyer kereta...bila dah masuk bank..ambil nombor..alahai....ramainyer....

tengok jam...dah kul 1230...sure lambat punye la..coz time ni pekerja bank bergilir-gilir rehat..and time2 macam ni la orang akan ramai kat bank..



tengok lah sendiri....number yg terkini 2123..my number 2166...I orang yang ke 43 tau..
jenuh menuggu...

masa tengah menunggu...otak mula la teringt kt blog..alangkah bagusnya time tu I bawa Lapyy and 'BEROKBAND' stick...sure best jer..sambil menuggu..sambil blogwalking kan..?

tiba-tiba hati ni berkata-kata....kan best apa yang berlaku dalam cerita NOTA CINTA berlaku kat I...hehehe..malu2

kepada follower yang mengikuti kisah NOTA CINTA faham la apa yang I maksudkan tu..hehe..

sejam yang pertama...I dah mula boring...number tak gerak2 lagi...orang ramai..pekerja bank ada 3 orang jer...I pun keluar bank..pergi scratch another parking cupon..pergi beli paper...masuk balik bank...tengok dah number 2160..ok la tu kan..so I sambung la menunggu...sambil2 tu baca paper...

http://www.old-picture.com/united-states-history-1900s---1930s/pictures/President-Waiting.jpg

sampai habis I baca paper...giliran I tak sampai2 gak...tunggu lagi...dekat2 kul 230 baru sampai my turn...hrummm....letihnya menuggu...

sesungguhnya penantian itu 1 penyiksaan........baru ingat nak round2 Tesco...saja nak cuci mata tengok baju baru.....hampa......huhu..masa I habis kat bank jer...

sebelum sampai office...I singgah 7e...beli apa..?

beli yang ni.....



Mr S yang cool...sangat heaven bila dapt sedut Mr S ni...


What about my lunch...? I makan seketul karipap jer hari ni..tu pun balance bfz tadi...huhu...tai Alhamdulillah...dapat juga makan...

I wonder..apa la yang my mom masak hari ni....haih tak sabar nk balik........wek


p/s : sorry la n3 kali ni agak hambar...tak memberikan apa-apa info yang menarik tuk kalian..hanya sekadar berkongsi cerita..penat la hari ni......emo7

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...