Monday, May 31, 2010

IKAN SWEETSOUR & SUP TULANG



Happy Monday everyone...hai

pagi ni agak lemau sikit...tidur lambat...tapi bangun awal..semuanya gara-gara meneguk secawan kopi pada jam 10 malam, padahnya sampai ke pagi takdapat tidur..sudahnya I habiskan masa mengupadate NOTA CINTA - Part 26


ha...nak tau apa yang I masak hari Ahad yang lepas..?

meh..meh nak tunjuk...



Ikan Siakap Sweet Sour

and



Sup Tulang

dimakan bersama....



Sambal Kicap Cili Padi


ha...you all pulak..makan apa semalam...?soal

Saturday, May 29, 2010

THE LETTER Z



Happy Saturday everyone......hai

Macam biasalah...setiap hari Sabtu...memang hari menyelesaikan TAG & menayangkan AWARD..

so...I nak selesaikan TAG dari CIK ALIEN HIJAU & NURAFIZZA

tanpa melengahkan masa lagi...jom ikut I selesaikan tugasan ni yupp..

THE LETTER Z
http://rlv.zcache.com/wedding_hearts_letter_z_poster-p228292738694760385t5ta_400.jpg

Rules:
It's harder than it looks...
Copy to your own notes...
Erase my answers...
Enter yours and tag twenty (20) people...
Use the first letter of your name to answer each of the following questions...
They have to be real...
Nothing made up...
If the person before u had the same first initial, you must use different answers...
You cannot use any words twice...
and
You can't use your name for the boy / girl name question...

erm....agak tuff gak...coz nama I bermula dari huruf Z

1. What is your name :

ZAFIRA NABILAH



2. A four letter word :

Zass...!! ( pinjam ayat Wahid dari cerita MELODI)

3. A boy's name :

ZACK EFRON

http://www.millionaireplayboy.com/mpb/wp-content/uploads/2009/04/a-zac-efron-picture_468x467000x0432x432.jpg


4. A girl's name :

ZAMRA'ATUL ( DD)

http://profile.ak.fbcdn.net/v222/1114/51/n100000476936198_4462.jpg

5. An occupation :

ZOOLOGIST

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:9mhk7Y9nFQcJ5M::www.expertsem.com/wp-content/uploads/2009/12/zoologist.jpg&t=1&h=262&w=192&usg=__pwZw-NkTyC1JVYoKtoyRejaNHVg=

6. A colour :

ZOINES
( gabungan warna Biru, Purple & Hijau)

http://3.bp.blogspot.com/_dQ7xuCbPQjo/SI82v4NGB6I/AAAAAAAAA8Q/H4XGz7wJB2c/s400/Green-blue-purple-violet%2Blotus%2Bflowers%2Bon%2Btransp%2BSet.JPG

7. Something you wear :

Zappos Shoes

http://supergenius.files.wordpress.com/2009/05/zappos-catalog_1242061021788.jpeg

8. A food :

Zip Cadbury Chocolate

http://farm4.static.flickr.com/3427/3360595434_3e140576bd.jpg

9. Something found in the bathroom :

Zicam ( Ubat Selsema)

http://weblogs.baltimoresun.com/business/consuminginterests/blog/zicam.JPG

10. A place :

Zoo Negara

http://batucaveshotel.com/images/2221937196_f66c99a84e_o.jpg

11. A reason for being late :

Zonked Out ( tidur mati)

http://www.ayushveda.com/magazine/wp-content/uploads/2008/11/sleeping-problem.jpg

12. Something u shout :

Zoom..!!!

13. A movie title :

ZODIAC

http://www.ramchandra.me.uk/blog/archives/2007/05/zodiac.jpg

14. Something u drink :

Zasty Zapple

http://epul-eipul.blog.friendster.com/files/capture.jpg

15. A musical group :

ZZ Top
( tak kenal lak group ni..lagu pun tak sesuai dgn jiwa ku..huhu..)

http://api.ning.com/files/cBZqjbeI31ymXk2leBaDjhpD*6tisrC5DUrh49MedrguLdCWx2WLsPr8I9p*MnriGGV0wBXO9KWGJqI9hvFMUKQn0giLwBjr/zz_top.jpg

16. An animal :

Zebra

http://dinamico2.unibg.it/zebra/pics/zebra_001.jpg

17. A street name :

Zehnder Road - Singapore

http://crownrelo.sg/image/zehnder/map.jpg

18. A type of car :

Zephyr Lincoln

http://www.edmunds.com/media/roadtests/roadtest/06.lincoln.zephyr/06.lincoln.zephyr.340.jpg


Now tag twenty (20) people.

aduh.....20 orang....

ok...20 orang terawal yang telah meninggalkan komen pada n3
KATA GANTI DIRI

NICH : FIQ : FIRSYA : EN ILHAM : CIK TIRAM
SHUHADA : SYANA_SAN : ARIEN : KAZAZTAN TEAM: TAPAK KAKI
NIESZ : NADIA HAVEZ : MAHIRA OYA : EN_ME : CIK SARAH
CIEK NIENA : KAK INA : MIMIE : SHEY : NISA

ok dokey.........selesai sudah....

kepada yang telah di TAG....buat la jika ada kelapangan yupp...

special thanks to : WIKIANSWERS & Pakcik GOOGLE

Friday, May 28, 2010

SPONGEBOB & PATRICK



Happy Friday everyone....hai

hrumm...sure ada di antara u all semua...tengah bercuti kan..? I tak cuti..company tak ambil pun cuti tuk wesak day nih..so kena lah kerja...huhu...sangat jeles...

kat radio sekarang pun...tengah putarkan lagu-lagu P.Ramle...alahai mengantuk oo...emo17

bukan tak menghargai orang-orang lama...just time-time macam ni tak sesuai untuk lagu-lagu slow...nak pergi tukar channel...malas la pulak...

apa pun...mari kita sedekahkan Al-Fatihah buat Arwah P.Ramlee...Al- Fatihah...

http://pickholes.files.wordpress.com/2007/05/p-ramlee1.jpg

ok..cukup la luahan hati tu yupp.....back to our main topic...ha...ada tak kat sini yang masih lagi tidak mengenali siapa SPONGEBOB & PATRICK..?

ha....tak kenal...? takpe...meh nak tunjukkan muka sahabat baik ni..

http://farm4.static.flickr.com/3056/3104587093_e036db89cb.jpg


sepertimana yang kita tahu....mereka berdua ni duduk di Bikini Bottom kan..?

terdapat penemuan baru...di mana...Spongebob & Patrick dikatakan berasal dari Malaysia..malah mereka juga merupakan warganegara Malaysia....percaya tak..??

sure tak percaya kan...?? tapi ada bukti-bukti yang menunjukkan mereka memang warganegara Malaysia...



ada seorang penyelam, menyelam di perairan Malaysia dan telah menjumpai bahan-bahan bukti tersebut....jom kita tengok .....

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-



see...ini la buktinya...IC Spongebob



ni Patrick punya...
sorry la kualiti gambar agak kabur..maklumlah lama terendam dalam air..
hahahah....

emo21

Sejauh mana kesahihannya....tidak dapat dipastikan lagi...hehehehe...

semoga terhibur dengan n3 kali ni.....take care dear fwens...I love you...muah


p/s : once again...I godek-godek picture folder Adin...then jumpa IC Spongebob & Patrick nih..hehehe...terus dapat idea nak publis n3 ni.. emo21


Thursday, May 27, 2010

KATA GANTI DIRI



Hye...hye...hye....hai

cepat betul masa berlalu....kejap jer dah hari khamis...rasanya baru jer semalam hari Isnin..kan..?

hmm..hari ni I nak cerita tentang KATA GANTI DIRI...I nak ajar Bahasa Melayu ke...?

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:xciU34A2E3vDWM::i193.photobucket.com/albums/z44/shellidmg/image00111.jpg&t=1&h=182&w=278&usg=__F6HUprhyTiX-p-UcG9Y491NQZZs=


haha...tidak...tidak....

macam ni...ada la seorang senior masa I belajar dulu, dia tegur I kt FB...tanya tentang life sekarang....

masa study dulu...I tak rapat pun dgn dia...if jumpa..senyum-senyum jer...if bercakap pun...ada lah sepatah dua kata...more..kami ni sebaya...dia jadi senoir cz masuk dulu...I ni...tak pandai...so lambat la sikit masuknya....

masalahnya sekarang....bila dia ajak berbual..I rasa janggal...coz I tak tau nak bahasakan diri ni apa..

if I guna aku - macam kasar

if I guna saya - formal sangat la pulak

if I guna I - macam kerek jer

haih masalah tul....sampai I say sorry pada dia coz tak tau nak bahasakan diri apa..

for me,

untuk kawan rapat - aku & kau



untuk kawan yang baru kenal - saya, awak, nama orang itu sendiri, kakak



untuk mencari kelainan - I & You



sebab tu la guna "I and You" untuk blog ni...saja cari kelainan...if u all perasan...dalam komen2 I...I suka bahasakan diri dengan " SAYA " perasan tak...??

haha....terdapat kecelaruan identiti di sini...kan...?? emo21

so...u all pulak..lebih selesa dengan kata ganti diri yang macam mana..?



Wednesday, May 26, 2010

WORD VERIFICATION



Hello dear fwens....hai

how are you today...? Melaka hari ni hujan dengan lebatnya dan angin pun bertiup dengan kencang...

Pagi tadi I kena buat site visit...ha hambik...pergi site visit dengan camera kt sebelah, payung lagi...mana nak melawan tiupan angin...nasib baik tinggalkan handbag dalam kereta...if sibuk dengan handbag bagai..tak ke haru..silap-silap dengan I sekali terbang dibawa angin..huhu..

http://2.bp.blogspot.com/_06AuSEUVfM8/Sv2sdBTSmgI/AAAAAAAAABo/8kt5rl-OGAU/s320/photography,water,girl,rain,umbrella,woman-05097c2965381f5ec356908386b85c97_h.jpg

Ok..cukup la dengan intro tu yupp....hari ni I nak share dengan you all tentang

"WORD VERIFICATION (WV)"


http://dordognequilter.files.wordpress.com/2008/04/wordvery.jpg

biasanya kita jumpa di ruangan komen..betul tak...?

I nak tanya pada u all semua...apa pendapat u all tentang penggunaanWV ?

adakah u all tak kisah.....or u all rasa ianya menyusahkan...?

kebanyakkan tips-tips yang diberikan oleh para blogger, menyatakan bahawa WV adalah menyusahkan...namun...masih ramai lagi blogger yang menggunakan WV ni...

for me...memang agak leceh dengan WV ni....tapi I tetap gigh meninggalkan komen...

http://farm2.static.flickr.com/1356/1164037721_0bad404db5.jpg

mari kita lihat kata-kata dari seorang blogger ;

"bayangkanlah people nak berkawan dengan u, tapi masih minta word verification? Seperti u all meragui kawan u.. Sebenarnya tak perlu word verification ... orang pun menghormati entry u all.. people tidak akan SPAM.. hanya memalukan diri diorang je kalau diorang spam... u all pun tahu, seorang blogger tu bukannya kawan dengan seorang sahaja.. susahlah kalau 100 orang kawannya guna word verification ... ok, so pastikanlah u all disablekan word verification tu.. " - AIZ


apa pula kata kamu....?

so...bloggers jom berubah...jom kita jadi blogger yang friendly...saling memberi dan menerima.. :)

bila orang mudah masuk ke blog kita...mudah nak tinggalkan komen..dah tentu orang akan jatuh hati pada blog kita...and suka singgah selalu...setuju...?

http://i82.photobucket.com/albums/j278/scorpiad/42-15243632.jpg

fikir-fikirkan la yupp...if u all tak setuju dengan n3 ni pun..terpulang...masing-masing punya blog...so its up to you nak buat macam mana pun..betul tak..? I hanya ingin berkongsi ilmu yang I dah perolehi..

ok..thats all for now....

take care dear fwens....I love you........muah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...