Saturday, July 31, 2010

GREATES BLOG



Happy Saturday everyone.....hai

Hari Sabtu macam ni..biasanya I relax sikit bila ke office....tapi kali ni....tak boleh nak relax pun...kerja berlambak..semua nak kena siap hari Isnin ni...

silap-silap....hari ni...I kerja full day....macam hari-hari biasa...huhu....sedih....huu


sebelum menyambung kerja....I nak jawab TAG dulu la yupp....TAG+AWARD ini datangnya dari


Anda mesti beri pujian pada pemberi award ni.

Dear Mommy Pinky yang cantik

terima kasih di atas kesudian berkongsi Award dan Tag ini...blog Mommy Pinky pun cantik macam tuanya juga...serba pink n putih...

cerita-cerita di blog Mommy Pinky juga seronok di baca...keep it up ya..jaga diri dan baby dalam perut tu baik-baik...masa dia lahir..sure cantik juga macam Mommy Pinky

Sila beri award kepada 10 blogger yang lain

10 orang blogger yang pertama yang telah meninggalkan komen mereka di n3
AWSOME PHOTOGRAPHY - PART 2

ALIESHA KIRANA # MR Z # REDNING#ATOYIS#ANASTASYEA
MARSHA#PUPUT#CIK TIRAM#NISA#LYNN JOHARI

Anda mesti memberitahu kepada 10 blogger ini

Insya'Allah...kalau sempat..sekarang ni pun tgh rush..

Bagaimana anda boleh digelar blog yang best and great?

errr.......tak tau lah...
apakah ciri-ciri seorang blogger yg best and great...??


ini lah Award nya.....

http://3.bp.blogspot.com/_7FLuIu0FLPM/TCqRUWatHWI/AAAAAAAAB7Q/FgrTyoDIlqM/s1600/awardss.JPG

kepada 10 orang blogger yang telah disebutkan di atas..diharap sudi lah menerima award ini yupp..

Wokeh....sampai sini saja dulu.....till we meet again...

take care everyone...may you have a great weekend...

I love you................muah

Friday, July 30, 2010

AWSOME PHOTOGRAPHY - PART 2



Hye....hye....hye...hai

Oh...hari Jumaat tiba lagi......sekejap jer seminggu berlalu...next week dah bulan lapan...alahai....makin bertambah umur I nanti...huhu...wek

Ok lah.....hari ni...I tak mo cerita perkara-perkara yang heavy....light jer la yer....I nak ajak you all cuci mata jer hari ni..

sepertimana yang pernah I khabar-khabar pada you all dulu....yang I minat kumpul gambar-gambar yang cantik....so hari ni..I nak share dengan you all gambar-gambar yang dah I jumpa...

jom.................ye









cantik kan....??

dalam banyak-banyak gambar kat sini...yang mana 1 pilihan hati you all...??

hmm....you all ada tak kampung macam ni...?

I takde...rumah nenek kt Melaka ni mmg rumah kampung...tapi takde sawah bagai...rumah nenek ke JB lak....tengah bandar...kampung batu...huhuhu...

nak tengok gambar yang macam ni dengan lebih banyak lagi tak...??

kalau nak...jemput lah ke Facebook HAMIZAN HUSIN.. sangat kagum dengan hasil kerja beliau...ye


hai

Thursday, July 29, 2010

BIMBANG



Hello dear fwens.....how are you today...?hai

hmm...kenapa bimbang lak yer...?



macam ni...I ada seorang sahabat pena..sahabat pena alaf baru..di mana berhubung menggunakan teknologi yang terkini...bukan lagi berhubung dengan surat..dia ni dari Pakistan..

dulu..kami selalu chat melalui YM...berbalas message melalui FACEBOOK..mamandangkan dia dah delete akaun dia dari facebook... maka kami berbalas email...sometimes berbual melalui telefon and sometimes kami SMS...



seronok kawan dengan dia....kami banyak bertukar cerita tentang cara hidup..budaya...makanan..macam-macam lagi lah...paling best bila dia tunjukkan yang dia sedang pegang salji melalui webcam dia...adakalanya...dia on9 dari tempat kerjanya...dia akan tunjukkan keadaan sekeliling...I jer jarang nak expose my self...

tapi...sejak dua bulan yang lalu...kami dah stop berhubung...pada mulanya I tak kisah juga...sebab memang selalu macam ni...dia memang sibuk...yer la dia berkerja dalam bidang air line...tapi bila dengar perkara-perkara yang tak elok berlaku kat tempat dia....I mula rasa risau..




owh.....sila J.A.N.G.A.N salah anggap....gambar ini sekadar hiasan semata-mata...
takmo bagi you all boring baca n3 ni..


yer lah...negara dia pun tengah bergolak sekarang ni kan, I try send email pada dia...dia tak balas, I try call ada ringging,tapi tak berjawab..I sms dia...pun sama gak....tiada jawapan....biasanya tak macam ni...

labih merisaukan bila pagi tadi I terbaca berita tentang No Survivors in Pakistan Plane Crash..di mana seramai 152 orang mati dalam plane crash termasuk crewnya sekali...alahai.....semoga dia sihat-sihat sahaja di sana...semoga dia tak terlibat dalam kemalangan ini..






takziah untuk keluarga mangsa yang terlibat.

so......you all pula..macam mana...ada tak sahabat pena macam I....?

meh la share kat sini......pang

Wednesday, July 28, 2010

DEAR FOLLOWERS



Happy Wednesday everyone....hai

Dah dua hari dah...tiap-tiap pagi hujan kat Melaka ni...sejuk oo....aircond dh slow dah...tp tetap sejuk macam duduk dalam fridge...kaku..beku...


lebih meletihkan lagi...kejap-kejap nak ke toilet.....huhuhu...wek

ok...cukup-cukup lah intro tu yer....hari ni...I nak minta tolong kat followers la...

boleh tk...letakkan link blog dalam profile kamu....so...mudah la I nak jejak balik... contoh seperti di bawah...



yang ni follower terbaru...Norfitriah



ni pun sama gak...

banyk lagi sebenarnya...tak tersenarai kat sini...

memang I masih lagi amalkan konsep "FOLLOW ME..I FOLLOW YOU BACK" lantak la kalau ada yang kata tak ikhlas...sepertimana dalam n3 I yang lepas IKHLAS KE - PART 1 .. I nak kenal...siapa follower APA KATA HATI...sebab tu I follow back...

myb you all masih baru lagi dalam dunia blog...myb belum alert lagi tentang hal ini..so...

meh..I tunjukkan macam mana caranya yupp...

mula-mula pergi ke DASHBOARD..



nampak kan perkataan "EDIT PROFILE" clik di situ yer..



nanti akan keluar page ini....click kat bahagian yang dibulatkan itu..



ha...pilih mana-mana blog yang you all ingin share dgn yang lain...
then....save settings...done...pang

mungkin you all rasa macam tk best jer...yer la...dh follow blog orang...tapi orang tu..senyap jer...so...ini lah salah satu puncanya.....

I harap....you all boleh perbetulkan lah yer...

more....bila dah follow tu rajin-rajin la komen...say hai ke...jangan la senyap jer lepas tu...nanti you all kata I sombong..tak mau datang blog you all...padahal you all yang tak bagi alamat blog...macam mana nak datang...betul tak...?

hope n3 kali ni dapat membantu....ye

I nak tanya pada yang lain lak.....adakah you all amalkan konsep "FOLLOW ME..I FOLLOW YOU BACK" or tidak...??

Tuesday, July 27, 2010

MASA ITU EMAS



Hello dear fwens...hai

Al kisah......di pagi Selasa yang hening...

I dok tenung jam kat dinding office nih...lama dah perasan jam tu lambat...so dengan ketinggian setinggi 170 cm yang telah dikurniakan oleh Allah SWT..maka dengan gigihnya I ambil kerusi dan panjat untuk betulkan jam tersebut..walaupun agak gayat...



tengah-tengah betul tu...tiba-tiba timbul niat jahat...untuk awalkan sikit masa...awalkan dalam 5 minit macam tu....




Bila dah siap....duduk balik....dalam setangah jam macam tu...jam tadi tu mati...tak bergerak-gerak..

sudahnya I biar jer....bila sorang mamat ni masuk...I suh dia ganti bateri...buat muka innocent..konon gayat nak panjat tinggi-tinggi....dia pun dgn penuh gentelmannya pi la panjat...gantikan bateri..



buat muka tak bersalah..


tak lama lepas tu....jam itu mati balik...huhuhu..



waktu sekarang di dashbord PC



waktu sekarang di jam dinding

bila boss masuk tadi....dia tanya...

" eh...apasal dengan jam tu.....?"

" dah tamat riwayat dah boss..." jawab si pekerja

" pergi la ganti bateri...." sambung boss tadi

" dah....tak lama lepas tu..jam mati balik...."

I pula....hanya membatukan diri...buat-buat tak dengar...konon-konon sedang sibuk menyiapkan kerja...heheheh....wek

see....jam tu mengajuk dengan I kot...sabab I berniat jahat untuk mempercepatkan masa....hope jam itu akan sihat semula...so...tidak la ke tong sampah....wek


p/s : aktivit berblogging agak terbatas sedikit di sebabkan kehadiran boss.....huhu...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...