Tuesday, November 30, 2010

CUTI SEKOLAH DULU DAN SEKRANG




Hye fwens.......hai

cuti sekolah dah seminggu bermula kan...? rasa macam jeles jer bila tengok DD masih lagi tido bila mana I harus bangun awal untuk pergi kerja....huhu...

masih kah you all semua ingat...aktiviti-aktiviti yang you all biasa lakukan ketika cuti sekolah bersama kawan-kawan...??

sure ingat kan...? antaranya......



main teng-teng



tarik pelepah kelapa..



enjit..enjit semut...siapa sakit naik atas..



gasing...



congkak



bowling versi kanak-kanak


ha....macam -macam lagi lah.....ingat tak...?

seronokkan bila mengenangkan zaman kanak-kanak kita dulu....

mari kita lihat zaman kanak-kanak sekarang pula.....cuti sekolah mereka banyak di habiskan dengan.......



game...

tak terkecuali dengan budak kat bawah nih...



online games.....

setiap kali mengadap lappy...ini la kerjanya...

game...game...game...



dia tengah addicted dengan game Dora....minggu lepas Spongebob...



time main game ni...mulut dia bising...asik sebut..

" janganlah....tak payah la...."

nak tau sebab apa...?

yg sedang snap-snap gambar ni....sedang seronok mengusik dia...hahaha.....



tengok la facebook dia....dia minta I buatkan FB sebab nak main game...huhu...

beza sangat kan zaman kita dan zaman mereka ni....??

so...apa pula cerita you all....permainan apa yang you all paling suka main di zaman kanak-kanak dulu...? meh share kat sini meh.......pang

Monday, November 29, 2010

PLAN TAK MENJADI




Hello fwens........hai

its Monday again...how are you today....??

well...nak cerita kisah minggu lepas.....tentang perancangan yang tak menjadi...

al kisahhh.......

Sabtu :

cadang lepas habis kerja nak angkut adik-adik I pi tengok Harry Potter..tup..tup..my mom call...kata Mak Long and Pasangan Pegantin nak datang rumah...

ada tetamu nak datang rumah....apa lagi...cancle jer la...




Ahad :

plan nak pergi picnic kat pantai area Kuala Sungai Baru....



seawal pagi...kami dah bertungkus lumus la memasak...tengah-tengah masak...tiba-tiba gas habis la pula..


hati I dah mula berkata-kata...

"macam tak bagi pergi jer nih...."

so.....suh la my dad pergi kedai kejap beli gas....lepas dah beli gas....time nak hidupkan kereta...kereta tak mau start la pulak.....dah tersadai depan kedai....



betul pun gerak hati I....my dad cancel kan saja aktiviti ber picnik tu....my dad kata dia nak cari Mechanic tuk betulkan kereta dia...

so......pada hari ahad tu...kami sekeluarga berkelah juga...berkelah depan TV kat ruang tamu..siap bentang tikar lagi tau...huhuhuhu....

meh nak tunjuk...kami orang masak Nasi Lemak...





sambal paru



kacang botol..timun & telor rebus ( actually ni telor orang kawin..)



sambal tumis udang + petai..

sedap...!!



makan bersama nasi lemak....


kita hanya merancang...Tuhan saja yang menentukan....pasti ada hikmah di sebalik semua ni kan...pang

so...nak tau cerita you all pulak.....mesti perkara macam ni pernah berlaku pada you all semua kan...? dah plan baik punya...mungkin makan masa berminggu-minggu...berbulan-bulan or bertahun-tahun....tapi di saat akhir..apa yang di plan kan...tak menjadi...meh la kongsi..pang

p/s : pagi-pagi lagi dah ada orang buat I sedih.....wahai hati...sabar lah....huu

Saturday, November 27, 2010

PICTURE OF MY LIFE CONTEST



Hello fwens........Sabtu tiba lagi......hai

tadi cek ruangan edit post...dah mula bersusun TAG yang masih belum diselesaikan...huhu..

maaf yer....I dok peram semua TAG tu....nanti I selesaikan 1 by 1....pang

hari ni...I nak selesaikan TAG merangkap CONTEST dari blogger yang datangnya dari blog BINGKISAN HATI .

Contest ini di anjurkan oleh ARETIKZ



syaratnya mudah...

ambil satu gambar...dan cerita kan tentang gambar tersebut...

ok...ini gambar yang I pertaruhkan



kenapa...??

emo12 I jumpa gambar ni masa I dok bongkar - bongkar rumah Pakcik GOOGLE

emo12 gambar ni...menggambarkan siapa I sebenarnya.

emo12 menutup wajah dengan paper bag - seorang yang agak pemalu....tak gemar exposekan dirinya...pemalu la katakan...hehehehe....

emo12 di paper bag tersebut terlakar icon sedang tersenyum - di luaran....I macam ni la....I tersenyum..I ketawa....kalau ada chance....I mengusik orang-orang yang terdekat dengan I...

tapi di dalam hati...hanya Allah sahaja yang tersirat dan tersurat..tak semua orang boleh terima....boleh dengar cerita sedih kita..keluhan kita...

jadi.....senyum la selagi termampu.....sesungguhnya setiap apa yang berlaku pasti ada hikmah yg tersembunyi...maka harus lah bersabar dengan ujian daripada Nya dan bersyukur dengan apa yang dikurniakan....

hidup ini terlau indah...hidup ini juga terlalu singkat...usah sia-siakan hari kita dengan bersedih....

setuju tak...??

emo12 adakah I di anggap sebagai seorang yang hipokrit....?? meh lontarkan pendapat anda di sini...


ok....selesai sudah....

opsss......bila I baca balik syarat-syaratnya.....kena letak gambar kita sendiri lah.....hrumm....memandangkan I dah buat....xmo ubah la...boleh...??

dah tentu-tentunya tak menepati syarat penyertaan....so...I tk mo la join contest ni boleh...??

http://4.bp.blogspot.com/_Ke2sw0dIs3E/Rdte-hs0TPI/AAAAAAAAAaU/2CawDO2TVbU/s400/sorry%2Bcat.jpg

NUR ..sorry eh......huu

psst......kalau ada yang berminat nak join kontest ni boleh juga...hadiah boleh tahan lumayan...tarikh tutup 1 DISEMBER 2010

kalau nak tahu lebih lanjut...click sahaja pada gambar penganjur contest di atas yupp....pang

to NUR ... GOOD LUCK...!!!!!

Friday, November 26, 2010

UNDERWATER LIFE




Weeeehuuuu......Jumaat tiba lagi.....hai

hari ni I rasa agak lapang....kerja-kerja pun tak banyak mana...semua hampir 90% siap....insya'Allah....next week selesai la semua.....

ok lah.....you all pasti kenal dengan SPONGEBOB yang tinggal di dalam laut bersama kawan-kawannya yang lain....



cuba bayangkan....macam mana la agaknya kalau manusia pula yang hidup dalam air....tanpa bantuan pernafasan...hidup macam biasa..macam hidup di darat...

ha....boleh bayangkan tak...??

tak boleh...?? tak pe....mari kita lihat koleksi gambar-gambar di bawah ni pula....



underwater BBQ...??

see....siap ada asap lagi...huhu...



trough my window...



baca paper...ambil tahu perkembangan terkini dalam dunia laut or darat...??






main golf.....



gayut telefon.....



berkebun....



dating....



sukan....

banyak sangat persamaan dengan kehidupan SPONGEBOB kan...??

sekrang ni sape tiru sape....SPONGEBOB tiru idea photographer ini...or sebaliknya...??



hmm.....nak tau tak....I selalu berangan nak hidup di bulan...

you all pula...pernah tak berangan tuk tinggal di tempat-tempat yang pelik....macam di dalam air...di bulan ke...mana-mana jer la...meh la sharekan angan-angan you all dengan I kat sini...pang


p/s : untuk hadiah GA....hari ni I akan poskan fasa yang terakhir....syukur sangat fasa 1 dan fasa 2...kebanyakkannya dah selamat diterima...yang dah terima tapi masih belum inform pada I...tolong bagi tau eh..selagi tak sampai semua..selagi tu la I akan susah hati tau....huhu...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...