Thursday, January 20, 2011

DD BACK TO SCHOOL



Hello fwens.....pang

hari ni...ramai yang bercuti kan...?? kat FB pun terasa sunyi....tak meriah seperti selalu...

you all macam mana....cuti juga ke...?? I dah tentu-tentu nya tak cuti....orang Melaka tak cuti Thaipusam...

hari ni relax jer la eh....tak yah cite topik berat-berat...kita layan gambar nak...??

nak cite pasal Si DD jer hari ni...


peminat tegar warna PINK


jom lihat aksi-aksi si DD pada minggu pertama persekolahan....pang




My kerja wajib setiap tahun....uruskan buku-buku sekolah Si DD..




tuliskan nama....




balutkan buku-buku dia...




kasut sekolah dia....sekolah pagi n petang...

seronok giler bila dia dapat kasut sekolah Barbie ni..huhu..




1st day....sebelum gerak dari rumah...senyum sampai ke telinga...

tahun ni si DD dah start pakai tudung...




ni budak darjah 3 or tingkatan 3 nih..hehehe.. wek

pssst....montot Miss Red..berkilat bila terkena sinaran flash camera..huhu..




2nd day...dah start pakai baju pengawas....

tahun ni DD dapat jadi pengawas sekolah...

tapi.....pada hari ke dua...memang huru hara kejap la rumah...
budak ni buat perangai..

katanya tak selesa pakai baju kemeja n vest ni...leher ketat la...rimas la..


3rd day......dia dah ok sebab...??

my mom alter kan kedudukkan butang kat kolar n tangan...



gigih kakak dia snap gambar dia pagi2 tau..huhu..

I suka gambar ni....tiap kali tengok..sure I akan tersenyum sendiri...tak tau la kenapa...huhu..

pesanan buat DD : tolong jangan perasan ok..!!



4th day...

kena pakai baju kurung lak.....



peace lagi.... (^_^)V

sejak dia jadi pengawas ni...dia lagi penat....kesian gak...

more....nampak badan dia susut sikit...



tak boleh bagi bekal macam nasi lemak ke....dia tak sempat nak habiskan...
yer la kena bertugas time rehat..

so my mom bekalkan dia makanan yg simple2..macam roti..nugget..sausage..



badan susut...??

kat sekolah pagi kurang makan....balik sekolah pagi...rush ke sekolah agama...my mom kena suapkan dia makan....

bila bab makan memilih lak tu...kalau lauk tak kena dengan selera dia..dia makan sikit je..pas tu terus pergi sekolah..

balik sekolah agama..mandi....pergi mengaji....takmo makan..sebab tu la..lauk tak kena dengan selera dia...

kalau ada lauk yg dia suka..lambat la sikit pergi ngaji..dah tu siap suh simpan..balik nak makan lagi...



cute tak ikan tu..? hehehehe....

hmm...itu la kisah si DD....tiap-tiap pagi..pasti akan menghuru-harakan rumah....huhu...

DD...I love you..........muah


p/s : DD...toksah le kurus yer...nanti kakak takde geng...hehehehwek


41 comments:

Tapak Kaki said...

femes jugak si DD ni.. satu dunia dah kenal dia.hehe.. ikan tu aku ada sekor. :D

ana ayesha said...

comeinyer menantu ana nih hikhikhik gurau jer .....

abg hafiz pun sama kalo lauk tak kena selera mesti tak nak mkn.

setiap kali bila mkn mula2 jer suap sendiri lps tu minta tolong grandma suapkan ngada

waktu sek. sebenarnya yg paling enjoy betul tak nabilah?

d_tieah said...

Hahaha..
Mula2 igt anak buah ko, rupanya adik ye..
Cantik owh satria neo tu, ko punye ek?
*Tetiba teringat keta satria neo ex bf aku dulu

redza said...

baiknya akak DD...siap tolong tulis nama lg huhuhu..gi skolah akak dia gak ke yg antar

LiFe KaMi said...

hehe jadi penceritaannya..:)

semoga jadi pengawas yang rajin yer..

::mak incik:: said...

hohoi... die sgt la comey.. tlg picitkan pipi die tok fatin ek k.nabila.. hik3....

*p/s: comey key chain.. nk 1... ;)

::..Dia daYa..:: said...

SALAM
COMEL ikan tu
DD pun lagi comel

Adik Daya lelaki
tak der laa dia wat hura hara sangat bila nak ke sekolah

ijat_asni said...

teringat dulu-dulu bawak bekal g sekolah
haha~

Chik Att said...

kesiankan anak2 sekarang . Anak2 CA pun sama ...rutinnya mcm tu. Jadi buat masa ni .... tuition malam batalkan dulu ... kesian...pukul 8 dah lepekkkk habis....

❤NazirahMoktar❤ said...

adik bongsu ye..hehehe..mesti manje je kan layan kerenah die..nasib ade kakak die..ehh, sekarg budak sekolah leh ye pkai tudung instant tu.. -_-"..takde adik, ade ank buah pon, anak buah pkai tudung yg licin 2 lapis tu je..

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Nabilah mesti ko sayang kat DD sangatkan, sebab dalam blog ni banyak cerita pasal dia.Cam akak cerita pasal Firdaus.

Cik HaRiZa said...

comey nye DD...
hehe...teringt time skolah dulu...

pipoq said...

aku pun tak cuti gak..hari hari kene pegi sekolah..hehehe..

lain kali suruh DD posing jari gaya lain lak..asyik V je..hehehe...

asliner said...

suke tgk pengawas yang pakai vest..
sangat smart..
wah..DD makin femes..=)

p/s: akak di tagged

niesz said...

name die lebey kurg name akak la..so cute..hehe..

IMANSHAH said...

susut badan baguslah..hehe makin comel

efyery84 said...

CERITA AKU DAN SESUATU
-Bro Ery-

Teringat masa zaman persekolahan dulu. Camni ler sebijik gayanya cuma takde laa sampai bertukar-tukar baju. Dulu memang tak suka jadi pengawas dan tak berminat. Sebab abah tak kasi. Dia cakap pengawas ni kuli cikgu nanti orang benci kita. Entah laa, yang penting rindu zaman persekolahan.

En iLham said...

dd sangat comel.hehe.teringat kat adik saya.die pun pengawas jugak.nak pegi sekolah awal sebab nak jaga pagar sekolah.pastu balik lambat sebab kene tolong cikgu.dedikasi sungguh.haha

maRShA said...

he3.. mcm adik sha la.. bdan dh susut cs ari2 jlan kaki dr sch ke umah... femes la dd pas ney erk.. he3

E.d.Y said...

DD belajar rajin2 yer...:)

♕ aq[daN]pUteraku ♕ said...

bestnya urus dak2 kn?? dd bljr rajen2.. !! =)

molmolla said...

comel ok fine pipi die!!! :DD

Kazaztan Team said...

kasut barbie...tak pernah jumpa...DD kurus cepat2..biar kakak tak ada geng...ehehhehhe

HonEyBuNNy said...

DD yang comei......belajar rajin2 noh..teringat lak zaman sek dlu..hehehhe

Farhan Zulhusmi said...

ala kesianya....cm sy muda-muda....mudalah sgt...hahaha...
tu sume liku-liku kehidupan....tapi...mungkin itu baru buatnya...dan pengaalaman yg bermakna...:-)

beautiful_rose said...

adik2 bila lamat cuti start nak g skolah mmg banyak ragam.macam adk bongsu aku hari2 mak terpaksa dok nyanyi kat telinga suruh bangun pagi.punyalah liat sebab tidur lewat asek ngadap FB jerk kejenye...

Elly & Emmy said...

wah kak DD .. makan bersuap ya.. boleh geng ngan kitaorang..
jgn nakal2 yer kak DD.. belajar rajin2..kalau tak nanti kena babab..

fara said...

ni mesti pandi ni.
bole jd pengawas :)

ps : nabilah, farah keje smlm taw T__T

nunama said...

hahaha.
comel betul si DD nih. :)
teringat dulu2 buat keje tuh sume. menulis, membalut, preparation untuk sekolah. hehe.
aeh ikan tuh!!!!
saya pun dapat satu! yeaayhh! yang lain, jgn jeles ok.
wink3. (n_n)

p/s: thanx Kak Nabilah! ;)

nabilah_2908 said...

HYE EN TAPAK KAKI ;

biasalah..dia kan model tetap kat blog ni.. ;)

HYE ANA ;

huhu....yer la dah penat2...nk juga bermanja kan..? :)

yupp...zaman sekolah la paling best...tp saya rasa...time sy sekolah dulu..xde la penat mcm si DD ni.. :)

HYE D_TIEAH ;

anak buah sedara ada lah...huhu...

yupp...Miss Red tu sy punya...ex-bf dulu pun neo merah ker..? :)

HYE MR RED ;

xde org lagi nak buat...so harus la kakak dia yg kena..hehe..

sy tk hantar...ayah nk g kerja...hantar dia dulu.. :)

HYE LIFE KAMI ;

kat sekolah rajin...kat rumah sebaliknya...huhuhu... :P

YanaMIB said...

caya lah DD jd pengawas..hehe~


eh kita pn ada la keychain ikan tu *wink²* =P

nabilah_2908 said...

HYE FATIN ;

hehehe....pipi dia dah tk best nk cubit..dh tk kenyal macam dulu.. ;)

HYE DAYA ;

adik daya umur bape tahun..? budak ni...hari2...wajib... ;)

HYE IJAT ;

bila naik sekolah menengah...dah tak bawa lagi..tul tak..? ;)

HYE CHIK ATT ;

adik sy lak...kul 830 baru sampai rumah..balik dr ngaji...

sampai2 jer...tukar baju....kena ngadap homework lak...kemas2 bag..lepas tu dh tido...mcm kde masa rehat dah.. ;)

HYE NAZIRAH ;

sama mcm DD la eh anak bongsu..? :)

yupp..skrg dah boleh...mudah sikit dari guna tudung 2 lapis tu.. ;)

nabilah_2908 said...

HYE KAK INA ;

yupp...kt rumah tu ada dia jer la..marah2 pun ttp syg.. ;)

HYE CIK HARIZA ;

komen Cik Hariza telah membuatkan si DD sengih sorang2...huhu...

nak tau dia cakap apa semalam..??

" ramai orang kata adik comel tau..." dlm nada berlagak..huhuhu.. ;)

HYE PIPOQ;

hari2 kena pergi sekolah..? cikgu ke..?

budak2 sekarang..tgh gila dgn jari bentuk V tu.. ;)

HYE ASLINER ;

mmg smart..tp rimas.... ;)

HYE NIESZ ;

yupp..adik beradik akk..nama dekat2 jer..

"Nabilah" tu semua ada..

semua ZND (^_^)

nabilah_2908 said...

HYE IMANSHAH ;

ala...nnti kakak dia ni xde geng..huhu.. :P

HYE ERY ;

kena buangkan persepsi "jd kuli cikgu" tu... (^_^)

HYE EN ILHAM ;

bukan senang kan nak jadi pengawas..?? org lain relax je.. :)

HYE MARSHA ;

alahai..kesian dia kena jalan kaki....rumah dekat jer kan dgn sekolah..? :)

HYE EDY ;

ha...dgr tak DD...?? skrg ni dia tgh malas....cuti lama2..bila tnya sifir dh tk ingt.. :P

nabilah_2908 said...

HYE ANNA ;

best ada...serabut pun ada.. :)

HYE MOLMOLLA ;

pp dia dah kurang best...tk kenyal macam dulu.. ;)

HYE KAZAZTAN TEAM ;

ada jual kat Tesco...harga pun tidak la mahal mana...rasanya ni jenama Barbie celup.. ;)

hahaha...xmo la...nnti Adin ada geng...tinggal la kakak dia ni sorang2.. ;)

HYE HONEY ;

jgn puji lebih2..nnti DD perasan.. :P

HYE FARHAN ;

yupp...pengalaman itu la paling berharga dlm hidup.. ;)

nabilah_2908 said...

HYE ROSE ;

ha...budak ni lak...sibuk dgn games on9..leka jer dia... :)

HYE E&E ;

hehehe..comel jer.. :)

HYE FARAH ;

alahai...kenapa kena kerja lak..? company tk ambil cuti thaipusam eh..? ;)

HYE NUR ;

dia dah besar nnti...suh dia buat sendiri la kan..?

hehe...yupp...tak semua yg dpt..ur welkemm dear.. ;)

HYE YANA ;

sama color kan..? :)

~cik tiram~ said...

DD comel giler...hehe...:D

Amni said...

amni kerja macam biasa... tapi mirul cuti... seronok je dia... huhu

Dilla Ady said...

dilla pun ade ikan tuh sekor..gantung kt kunci kete Incik Merah..huhuhu..

biase la kan, anak bongsu manje sket..hihihi

sib baik ade kakak2 yang baik hati cam nabilah nih kan..

aliesha kirana said...

aloloo...gelagat DD bikin hatiku terhibur.. mesti DD ni manjaaa sangat kn..heheeh.. adik AK yg drjah 6 tahun ni pun still manja lg..heheeh.. takpe Nabilah, kalu DD diet, Nabilah leh geng ngan AK.. hahaha..

pssttt.. ikan DD sama dgn ikan AK..lalalaa~

Mak Su said...

teringat masa maksu kecit2, berdikari. tp anak2 sekarang, sampai dah besau, masih mintak tolong maknyer ni, balutkan buku, hu hu hu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...