Monday, January 31, 2011

HARI MENTERNAK LEMAK



Happy Monday fwens.....hai

wah...hujan tak berhenti-henti kan..? non stop dari hari sabtu yang lepas....tempat you all pula macam mana...??

sure kebanyakkan tempat hujan...so you all buat apa je weekend yang lepas..?




nak tau I buat apa..?? huhu... meh nak cite kat you all semua...

masih ingat pada n3 yang lepas...I ada cerita yang I nak buat aktiviti pembakaran lemak...betul tak...?



disebabkan hujan...semua plan...hancus....sudahnya bukan aktivi membakar lemak..tapi menternak lemak..huhuhu...

petang sabtu tu...dah mula hujan lebat...bila sejuk...perut ni mula la aktif menyanyi-nyanyi minta di isi....so my mom pun kata...

" kak....buat jemput-jemput...lapar nih...."

maka....pada petang itu.....terhasilah....



jemput-jemput yang kaya dengan ikan bilis...kacang panjang..cendawan..etc..



makan lak bersama sambal goreng telur....



sambil-sambil tu menikmati teh-o panas..

wah.....bukan kah sangat marvelous..??

itu baru hari Sabtu....belum lagi hari Ahad....tak pe...nanti I sambung lagi...nak cite semua macam banyak sangat la pulak...huhuhu...

ha....weekends you all pula macam mana...? soal


p/s: rusuhan di Mesir semakin menjadi-jadi...risau pula pada Syahira Ariff yangbelajar di sana...tak pasti Syahira dapat balik or tidak....

adik sepupu pun ada di sana..terperangkap tak dapat balik...

moga-moga mereka selamat di sana...


47 comments:

d_tieah said...

Giler sedap tu..
Skrg tgh ujan kat opis pun dh terasa nak mkn benda2 pns camtu..
OMG!

nunama said...

sedapnye jemput2 tuh.
nak jugak!! menyelerakan je tengok. hehe. :)

hujan2 ni, memang sedap mkn makanan yg panas2. yummy!! (n_n)

YanaMIB said...

hekhek..time ujan mmg nikmat mkn...nyum nyum~


yelah sian tgk syahira kn..xdgr pn kabar dr dia skrg..mintak² dia slmt and boleh blk mesia cpt...

lalink7 said...

cucur tue kalau di makan lepas digoreng panas2 dan makan masa hujan memang lg besttttttt

smoga student2 kat sna dilindungi dr bencana yg tidak diingini berlaku..

aliesha kirana said...

sedapnyeee jemput2 tu nabilah..teringin nak rase..huhuh..

aah risau gak nabilah.. ade gak kwn AK yg study kt sane..kita sama2 doakan semuanya selamat eh..amin~

tia said...

suke buat tia lapaaaaa! arghhhh!

hysman said...

kat jb pon maseh hujan tak benti2..

hujan2 ni..lapo la pulak tgok smbal telur tu..
hehe

redza said...

selagi ada selera tu..mkan uas2 hehe

::..Dia daYa..:: said...

bila hujan n sejuk
perut mesti terasa lapar jew

❤NazirahMoktar❤ said...

wah, tak penah dibuat org makan sambal telur ngn cucur..ni first time jumpe..hehe..tpi memg nampak sedappp@!!!

Prince Halilintar said...

tmpt prince pun same start ari sabtu sampai pagi ni ujan je tak henti2..duk umah je..tapi malas la nk masak jemput2..tapi tido tu mesti..haha..

kesian kan stdent Msia yg kat Mesir tu..hope diorg sume slmt disane..

Along Tapa said...

Melaka dengan Muor ni sekangkang kera jek Nabilah...kalo sana hujan, sini hujan la gak...


sepanjang weekend ni apa aku buat ek..sit down and finish reading all my Harry Potter ebook collection...gila kan??

Gorengbaek - "Orang ni jam banyak yang gila"..Meon kata..Kenapa ek??

Hangit Habis dah - Haih....

JunAina said...

kalau aina buat cekodok ikan bilis je tak pun masuk gula & garam coz anak2 tak suka sayur...

cicah sos...hehehee...

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

lapor la plak tgk cucuq tu
siap ada sambal telor...nyum3

(^^,)

HonEyBuNNy said...

nak sikit...lapor dah neh.....tgk cucuq...nak pergi makan nasi la..hehhehe

kella said...

hamboi jalan di sini ada cucur pula... memang seharian demam berpanjangann.. cara menternak lemak ku ialah titoooooo heheh

NOOR FATIN said...

sdapnya. makan panas3 lagi umpph.. huhu

Ati Masrif said...

fulamak..mengancam tu nabilah
pula tu ada sambal..lg power

tapi ni 1st time kak ati tahu
ada cucur kacang panjang...sedapke

Ati Masrif said...

buat pelajar2 malaysia di mesir
kita semua doakanlah mereka semua
selamat
semoga ada jalan utk membawa mereka
semua pulang ke tanahair

Farhan Zulhusmi said...

lama gak lah rasanya xmamam jemput-jemput....hehehe....
so berapa berat naek??hehee

eelobor said...

isnin adalah hari yang paling malas kut nak start balik keja. hihihi, lagi pun mood dah ada kat kampung. malam nie nak bertolak balik ke pantai timur. semoga selamat dalam perjalanan saya nanti

bunga said...

wahh..sedap 2..jom sama2 menternak lemak..

senydream said...

makan ngan sambal telur??...1st time dgr mkn camni,hehe2...

*sy pon harap diorang selamat...*

rATu kEBaYA said...

aduhai hati.. dah terliur sangat ni..

semalam ada syurga makanan.. sana sini penuh makannan kat rumah tu

pipoq said...

ko memang makan jejemput tu ngan sambal telur ke atau sambal telur tu lebihan lauk lalu dimakan bersama jejemput ?

tapi macam sedap je tu..mungkin boleh dicuba makan jejemput cicah ngan sambal scramble egg lak peh ni..

Anip™ said...

wah, sedapnya di makan panas2, hehehe. jom ternak lemak sama nk?

BLOG GEMPAKZ SIOT

E.d.Y said...

sejuk2 nu nampak gambar makanan terus rasa lapar

::NelyLeyana:: said...

uhuhu...

dpt selsema...

semalam pon pekena cucur gak..

cucur mmg sedap makan time sejuk2 camni

ana ayesha said...

jemput2 campur kacang panjang n cendawan tak pernah buat dan tak pernah rasa boleh cuba nanti

weekends ana cam biasa, busy2 n busy dgn kerja rumah

pelajar2 malaysia di mesir semoga sentiasa dilindungi ALLAH

decrewz said...

Owh, ngat ternak lemak pe tadi da..ha3

zEri sAfEerA said...

huhu,,, kalo dah ujan2 terkurung kat rmh, mmg makan jela jwbnye. hehe :D

LiFe KaMi said...

malam2 mcm ni pun mkan cucur mmg masyuk..hehe
mesir skang dah teruk byk sgt rasuah,,
harap negara islam tu dpt selesaikan masalah dgn segera.

maRShA said...

same la~~ kt cney pon hujan je dua tge ari ney... tp truk tym ari ahad tu la.. xbrhnti dri pg smpai mlam... waaaa sdap tu hujan2 mkan cucur.. sme la.. rmai gax kwn2 kt mesir tu.. arap dorunk slmat.. ksian kt studnt MS kt sne.. harap2 la PM kite amik tndakan scpat mngkin tuk probs ney..

Pakcik Ery Is Me said...

CERITA AKU DAN SESUATU
-Bro Ery-

Kalau nak bersenam dalam rumah pun boleh. Yang penting nawaitu tu. Hehehe. Buat sit up ke, bumping ke.. Janagan pula hentam berjogging dalam rumah. Yess, hujan makan jemput2 panas mmg best..

www.efyery84.wordpress.com

Cik Ina minat Do do Cheng said...

samalah cam akak, hujan punya pasal makan tidur, makan tidur.perut lapar je.

mie said...

tu dia!!
tergendala pembakaran lemak tu..
eheheee

nabilah_2908 said...

HYE D_TIEAH ;

time2 ujan...makan apa pun sedap.. :)

HYE NUR ;

tul tu...maggi pun dr tak lalu..boleh jadi sedap.. ;)

HYE YANA ;

dgr2 kalau studnt tajaan Malaysia..dah selamat balik..kalau tak silap Syahira tajaan sendiri..myb tk dpt balik..

hope dia ok je la di sana... ;)

HYE LALINK ;

bila time sejuk..apa sj yg panas..sure sngt2 la besh...huhu.. ;)

HYE AK ;

hehehe..meh sini meh sy tlg buatkan.. :)

tu la ..sama2 la kita berdoa moga semuanya selamat di sana... ;)

HYE TIA ;

Tia tgh diet ke tu...sorry.. :)

nabilah_2908 said...

HYSMAN ;

dah ada tmpt yg banjir kan...? kt Melaka pun dah mula banjir.. :)

kalau dpt ubi rebus + sambal...lagi besh..!! huhuu.. :)

HYE MR RED ;

hehehe...boleh makan..tp tk boleh ikut nafsu kan..? ;)

HYE DAYA ;

kt tmpt Daya...mesti selalu sejuk jer kan... :)

HYE NAZIRAH ;

hrumm..org2 melaka mmg biasa makan macam ni..tak sambal telur..sambal ikan bilis..apa jenis sambal pun ok.. ;)

HYE PRINCE ;

huhuhu...aktiviti tido tu la yg best..tp sy tk sempat nk tido...ada je bnda yg nak dibuatnya.. :)

HYE ALONG TAPA ;

tul juga tu..huhuhu...best apa aktiviti tu..

dlm hjan lebat..mengembara ke alam Harry Potter..best tu... :)

nabilah_2908 said...

HYE AINA ;

cuba lepas ni masukkan sayur..potong kecil2...mcm adik saya...tk suka makan sayur..tp bila buat jemput-jemput ni..dia makan semua.. :)

HYE YANIE ;

sambal kena ada...terutama ayah..mesti nk sambal..dia tak suka makan dgn sos.. :)

HYE HONEY ;

heheheh...nampk cucur terasa nak makan nasi eh..? hehe.. :)

HYE KELLA ;

bestnya....sy tk berkesempatan pun nk tido.. :)

HYE NOOR FATIN ;

yupp...makan time panas2 la sedap..makan lak secara berjemaah..laju je .. :)

HYE KAK ATI ;

ala..campurkan je kak..sedap...dlm cucur tu ada cendawan...kacang panjang..ikan bilis...cili..bawang...kacang tu potong kecil2..

kalau anak2 akak tak makan sayur..bila makan cucur ni..sure makan je semua.. :)

pasal budak2 kat Mesir tu..yer la...hope sngt mereka selamat...risau..tak dpt contact..

nabilah_2908 said...

HYE FARHAN ;

hehehe...xmo ambil tahu boleh..hehehe.... ;)

HYE EELOBOR ;

dah start cuti yer...moga2 selamat perjalanan kamu yer... :)

HYE BUNGA ;

hehehe..jom..jom.. :)

HYE SENYDREAM ;

yupp..next time cuba la...org2 melaka makan mmg macam ni...tak kisah sambal apa...jnji sambal.. :)

HYE RATU KEBAYA ;

hehehe...bagus la tu...jgn membazir dh la.. :)

HYE PIPOQ ;

mmg buat sambal ni...ayah sy tk suka makan dgn sos...setiap kali buat jemput2 nih..sure akan ada sambal..tk kisah apa jenis sambal pun...org melaka makan macam ni la.. ;)

nabilah_2908 said...

HYE ANIP ;

hehehe...jom la... ;)

HYE EDY ;

bila sejuk..mmg selalu lapar.. :)

HYE NELY ;

alahai..kesian dia..hari ni mcm mana..selsema dah ok..? ;)

HYE ANA ;

try la...potong kecil2...sedap.. ;)
tntng pelajar tu...sama2 la kita berdoa..moga mereka selamt di sana.. :)

HYE DECREWZ ;

hehehehe...saja je mempelbagaikan bahasa.. :)

HYE ZERI ;

yesszzaa.....hehehe...(^_^)

nabilah_2908 said...

HYE LIFE KAMI ;

tul tu...bila pertahanan mula goyah...mcm ni la...

lebih menakutkan..bandua2 yg terlepas tu semakin mengganas..kesian org2 awam.. :(

HYE MARSHA ;

dpt makan tak cek mek molek tu..? hehehe..

nk bawa balik semua..mmg tak mampu la..tp tindakkn memindahkan pelajar2 ke negara jiran..dh cukup baik dah...mudah mudahan mereka semua selamat...ramai pelajar Malaysia di sana...

HYE ERY ;

hehehe...buat kt dlm rumah xde feel... ;)

HYE KAK INA ;

hmm...betul tu...perut berlubang je...hehehe.. ;)

HYE MIE ;

hahahah...itu la pasal.. :)

Dilla Ady said...

alahai..tgk cekodok nih...rase terliur okeh..tapi tak leh, sy sdg berdiet!

huhuhu..poyosss!!!!

samsulahmad.com said...

semoga berjaya menjadi penternak lemak yang berjaya... :D

asliner said...

uish..
jemput2 pun..
mane bisa menahan nafsu makan kite..hehe
nak jemput2 jugak..T_T

p/s: mudah-mudahan kawan2 kita selamat kat sana..ade kawan kat mesir jugak..-__-

Mak Su said...

ujan dan cekodok, mcm merpati dua sejoli ;)

Tapak Kaki said...

aku pun sedang menternak lemak... dah tak leh nak exercise macam selalu.huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...