Thursday, January 06, 2011

HARI YANG BUSUK LAGI MEMUALKAN



Ola fwens...........hai

lambat kan I update hari ni...?? well hari ni...tak berapa best lah.....my bad day.....huu



pagi tadi masa nak masuk office....I terpijak najis anjing....I mula perasan masa nak masuk office...setepek kat tapak kasut tu....huhu...

I pun pergi la bersihkan....seboleh-bolehnya tak mau kena tangan...lepas kasut dah bersih...I masih lagi terbau...tengok-tengok kat kain kena juga....



I mula la rasa tak selesa...masuk office gak...terus meluru ke toilet...cuci kain tu...

bau..?? tok sah cakap lah...bila bercampur dengan bau sabun...sangat la memualkan...
wek...wek... kejap la dalam toilet tu....emo13



sudah nya....I minta izin Mr R tuk balik rumah...tukar baju....semua perkara kena rush lah...sebab I ada kerja luar...

sampai rumah..terus I mandi semula...geli...ya...I geli...baju tu I campak je kat dalam baldi...takde masa nak cuci betul-betul...oh...sangat la memenatkan..!!

ni pun baru sampai office....I dok relax jer dulu nih...takde mood nak sambung kerja....

kalau I tau lah anjing yang mana punya kerja...mau I lastik jer buntut dia...biar dia rasa....sesuka hati jer nak berak merata...huh..!!



suh anjing tu wat macam ni pun ok gak....huhuhu...





time kasih lah en cat..sebab sudi tembak buntut anjing itu...sesungguhnya kamu sangat comel....

nasib baik lah dpat ABC....so tidak la was-was sangat.....so....balik ni nak mandi air tanah...mau join....? la..la..la.....wek


p/s : masa tengah drive tu....terfikir-fikir dosa apa yang I dah buat....muhasabah diri......


43 comments:

Amni said...

heheheh... sungguh ke nak mandi air tanah? =P

YanaMIB said...

lorr sedeynya..erm setiap org ada bad day..cuma situasi lain²..klu ai mmg kompem mtk cuti trus..mesti mood keje pn ilang..duk pk kenapa jd cemtu kn...lgpun kena ulang-alik blk rmh tkr baju lg..huishh mmg mls dh nk pk keje..haha

insyaAllah tu cuma kebetulan..jgn pk sgt k =)

aliesha kirana said...

ABC? ape tu??? heheeh...nabilah cuci je baju tu dgn air tanah eh..hehehe... basuh je part2 yg was2..cian nabilah.. mmg bad day.. kalu AK msti stress punyer..hohoho

lalink7 said...

patut la sunyi jee..rupenye ade masalah...dun wori dear...bestnye mandi air tanah..hehhe..tak pernah lg rasa..

sy xdpt bygkan camne bau mual bau tahi anjing..sian awak ye nabilah..

smangat2 ye..

kechixx said...

Awak kena basuh dengan air tanah kan?

hysman said...

keciannyer cik nabilah..
huhu..pokcik pon taw rase camne penatnyer pesal dulu penah terpijak gak tp bkn najis anjing cuma kucing jer tp bau nauzubillah paiseyyhhh...
so kenalah kita muhasabah diri..
hehehe..
sabo ye cik nabilah...
huhu

maRShA said...

aiyo~!! bad day gile law terkena taik anjing... nsib sha xprnah kne lagi...so, xd experience lg la.. xpe2.. brsabar tu separuh drpd iman ;)

Prince Halilintar said...

boleh cam eh najis anjing...hehe..kadang2 klu kite dah terpijak mmg rase marah xpasal2 dah menyusahkan kite kan..tapi nk wat camne klu dha terkene..berhati2 la lps ni supaya xterpijak lagi nabilah ye =)

Oasis said...

Kalau terpijak tahi kucing pun kita rs tension, inakan pula tahi anjing...

kella said...

sabar je la!
harap hari mendung nabilah berlalu dengan cepat! sebab mathari akan tetap datang menerangi.. :)

buDAK keCIK said...

aiyoo. sgt busuk~!

and sgt kotor tuh...
sbr ea kak...

Ati Masrif said...

ala..siannyer nabilah

tapi bila sebut dosa apa ..
nak tergelak pulak...hihi

mmg boring yek..sabarnya

pipoq said...

kesian tul..mesti anjing tu gelak kekeh tengok 'bom' yang dia letak kene mangsa..

Cik Mimie said...

ciannye..xpe eh nabilah..dugaan je tu..

ABC, huhu ade gak org len yg mnggunakan istilah ni..ingt cik mimie n mmber2 jer..wee~~

atty's said...

Nasib bos kasi izin balik umah .

Ieda Al-Habsyi said...

yek..kesian ko

Dilla Ady said...

tak penah lagi kena t**k anjing..slalu kena t**k kucen..huhuhu...

kalu kucen pun da memualkan, ni pulak anjen kan?

kalu dilla mau bad mood satu hari jugak..

niesz said...

sian sis..jht tul la anjing tu..tau berak terabur je..da la najis die tu kena bsuh pkai air cmpur tnh..sabar ye kak..

sis shuhada said...

huiyooo! perkara yg xnk lgsung happend dlm hidup I huhuk.

errr.. nabilah dtill nk basuh ke baju tu? campak tong sampah je la kot? >.~

rafiqa said...

hehe, xpe.. hikmah nya supaya kite lebih ati2 pasni :)
nak join mandi tanah! LOL

asliner said...

erm..
ade hikmah kot disebalik semua nie..

redza said...

dugaannnnnnnnnn

senydream said...

ciamnyer...tpi nk gelak pon ada rasenyer bce cretreer ni.len kali hati2 erk...;)

zEri sAfEerA said...

eyuw... saba jela kan

ana ayesha said...

ni mesti kerja anjing liar yg berkeliaran tidak bertuan

gbr kucing tu cutelah

abc tu ape? air batu campur?

Along Tapa said...

huish..terkena taik yang lembik ke yang ketul2 tu??huhu

lepas ni cik nabilah mesti jalan dengan perlahan-lahan..takut terkena lagi...


Gorengbaek - Kenapa ramai jantan sudah tangkap syok sama janda skang??

Hangit habis dah - Alahai cik kak...bertimbang rasa la sikit ek...

deCrewz said...

Huh.. Sungguh kacak dan bergayalah anjing ngan kucing tersebut...wakakaka

::..Dia daYa..:: said...

Salam
dah mandi air tanah ker??
anggap jew dugaan dr Allah

nabilah_2908 said...

HYE AMNI ;

hehehe...tidak la...sj2 jer ckp mcm tu...guna air tanah pada bahagian2 yg terkena jer la kan..? (^_^)

HYE YANA ;

ikutkn hati mmg nk cuti..tp tak boleh..sbb sy ada keje luar..dah janji pun nak jumpa..

so..gagahkan diri juga lak...

thnks dear...(^_^)

HYE AK ;

ABC tu...Allah Bagi Cuti... (^_^)

dah buat dah ptg semalam..kalau tu baju buruk..lama dah sy buang..malangnya itu baju baru...one of my favorite lak tu...huhu..

sayu jer hati bila nak rendamkan baju tu dln air tanah..huhu... ;)

nabilah_2908 said...

HYE LALINK ;

ikutkan hati mau je mandi...tp cuci part2 yg kena jer la..huhu..

paling sayu bila nk rendamkan baju dalam air tanah...huhu..

bau...?? haih...tk boleh lupa...tgh hari tu time lunch..baru nk makan..tiba2 terbayang2kan bau nya...terus tk jadi makan sampai ke ptg...

sabar jer la kn..? (^_^)

HYE KECIXX ;

yupp....dah buat dah... (^_^)

HYE HYSMAN ;

kalau setakat tahi kucing...ok lagi..ni anjing..berat oo...

tu la..redha...pembalasan atas kesalahan/dosa yg sy dah buat kot..

nabilah_2908 said...

HYE MARSHA ;

yupp....sabar jer la...(^_^)

HYE PRINCE ;

kt situ..hanya ada anjing...xde haiwan lain dah...tk tau la kalau tahi tikus pun mcm tu..huhuhu.....

HYE OASIS ;

yupp....tahi anjing berat...bukan boleh main basuh gitu jer...

nabilah_2908 said...

HYE KELLA ;

hehehe..thnks..!!

warna warni kehidupan Kella...kejap mendung...kejap cerah hari2 kita.. ;)

HYE BUDAK KECIK ;

hahaha..tau tak pe...its ok...semua dah berlalu.. ;)

HYE KAK ATI ;

yupp...bila sy di timpa musibah..sure sy akan terfikir...dosa apa la yg sy dah buat..(^_^)

nabilah_2908 said...

HYE PIPOQ ;

kalau tau anjing yg mana..mmg kena lastik la..tk lepas peluang..huhu.. :P

HYE CIK MIMIE ;

hehehe...org laki biasanya tk tau apa itu ABC...(^_^)

HYE ATTY'S

kalau tak bagi tak tau la nk cakap apa...takkan dia nak bagi najis anjing tu sepah2 kt office dia pulak kan..? huhu.. :)

nabilah_2908 said...

HYE IEDA ;

my bad day...huhu..(^_^)

HYE DILLA ;

tu la pasal...sy tk reti sngt kot nk bad mood lama2...kalau kejap2 tu ok la..tu pun dh rasa letih.. (^_^)

HYE NIESZ ;

tu la...semalam masa rendam baju dalam air tanah..rasa sayu jer hati..kesian je tgk baju tu..

kalau baju buruk...boleh buang je..ni..baju baru...one of my favorite lak tu..huhu....sabar jer la...(^_^)

nabilah_2908 said...

HYE SIS SHUHADA ;

waaa....xmo kak..xmo...baju baru tu...one of my favorite...tak kan nak buang...oh tidak..!! (^_^)

sy dah basuh dah petang semalam..rendam kejap dalam air tanah...bilas degan air biasa..

terus masuk washer machine..letak sabun bnyk2...letak downy sampai penuh 1 penutup hnya tuk sepasang baju...huhuhu...(^_^)

nabilah_2908 said...

HYE RAFIQA ;

huhuhu...jom la... ;P

HYE ASLINER ;

yupp...mcm tu la... :)

HYE REDZA ;

cobaaannnnn......( versi pendekar bujang lapok)

nabilah_2908 said...

HYE SENYDREAM ;

hehe...pagi ni..dah hati2 dah..biasa main kelaur jer dari kereta...kali ni..siap tgk2 dulu..dah rasa selamat..baru keluar.. :)

HYE ZERI ;

tu la..sabar jer la.. :)

HYE ANA ;

yupp...kat sini mmg banyk anjing liar...haiwan lain mcm kucing..mmg tkde..so dah tntu2nya ajing punya kan..?

ABC tu...Allah Bagi Cuti /Period (^_^)

nabilah_2908 said...

HYE EN ALONG ;

yg basah punya..huhuhu...terus teringt pada n3 En Along tntg SAMAK tu..huhuh... ;)

HYE DECREWZ ;

ha...kacak la sngt.. :P

HYE DAYA ;

tidak la mandi..kena kan pada tmpt2 yg kena najis je..hehehe..

yupp...dugaan..sbar je la.. :)

fara said...

alamak.
rasenye bukan sbb dosa ke ape ni.
mmg dh nk kene la tu.
notty punye anjing!

nabilah_2908 said...

HYE FARAH ;

enth la..bila satu2 musibah menimpa..sy aka fikir mcm tu...apa la dosa..

so..kita sedar dgn kesalahan kita.. :)

PinQib said...

euww. macam jijik plk
x penah kena lg
busuk tu macam mana? kalah kkucing ke apa?
| Perlu MALU jadi single |

senydream said...

hehe2...xpe la nk buat camner kan...takdir la tu..;)

Cik Ina minat Do do Cheng said...

kat tempat akak ni pulak tahi kucing. fed up je , kalau dah terpijak, lepas tu masuk pulak kereta orang, rasa malu pun ada. redha je lah Nabilah, walaupun tengah geram.khe khe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...