Tuesday, January 11, 2011

KEBAYA BIRU




Hye fwens...........hai

hmm....kenapa yer dengan Kebaya Biru...??

satu pagi yang hening....macam biasa lah I bagun pagi nak pergi kerja...dalam otak dah set nak pakai kebaya biru...



contoh saja ni...

so...bila nak pakai kebaya tu....I pun tengok la cermin....

tiba-tiba kan....OMG...!!!!!!!!!!!



I terkejut gila tengok badan I....dah berubah bentuk...!! jadi macam dalam gambar ni...



nampak tak gelembung itu..

ha...lebih kurang mcm ni la rupanya...

rasa macam nak nagis pun yer gak....beberapa kali gak la I tepuk-tepuk bahagian yang mengelembung tu...tuk kempis balik...tak menjadi..


" takkan la...mimpi jer ni...mimpi....." I jerit sorang-sorang.

kalau you all alami benda ni....apa perasaan you all...?? sure down sangat kan....huu

kesudahannya....??

betul la I mimpi jer.......rasa lega sangat tau bila tau ini semua hanya 1 mimpi...mimpi ngeri...

sebelum I tidur.....terfikirkan pasal ni la....


" bila la nak kurus...?? perlu kuruskan badan..sikit pun jadi lah....."

sebab ni kot sampai terbawa-bawa dalam mimpi...



I ni bambam orang nya....kira dari kecil sampai la sekarang...rangka besar...tinggi...yang dah pernah tengok I macam mana...bola la imagine kan..? huhuhu...

masa study dulu...boleh juga kawal...tapi bila dah kerja..payah...lagi-lagi bila my mom dah ada kat rumah..hari-hari masak best-best..huhuhu...

" burn the fat..!! exercise....baru boleh kurus...." kata my mom

yer....yer I tau...itu jer la caranya...akan di usahakan nanti..wek



kawan-kawan...jom exercise...!!

jangan biarkan mimpi itu menjadi kenyataan...

oh tidak...!!!!!

p/s : orang kata...kalau seseorang itu ikhlas pada kita..sure dia tak kisah tentang kita...

yer I tau tu... Sang Mantan pun pernah cakap...dia tak kisah GF dia bambam...tapi itu dulu.....sekarang ni dah tkde pape...

perlu di ingat tak semua lelaki suka yang bambam kan..? huhu...

tak kisah la..yang penting..kena confident dengan diri sendiri....tapi.....adakalanya rasa down gak..haih...macam-macam kan...?



Syuhaida abraz...cute kan dia ni...?

tiba-tiba teringat kat cerita cerekarama kat TV3 hari sabtu yang lepas..CINTA BUTA...you all tengok tak..?


42 comments:

Ieda Al-Habsyi said...

cun betoii kebaya tu! :)

ana ayesha said...

yer ana tgk ceriter tu bestlah endingnya tak disangkalah pulak

tapi yg jadi hero tu sape yer? rasanya mcm first time tgk jer muke mamat tu kat tv

nway mmg cutelah syuhaida tu

nabilah mcm tu juga ker?

aliesha kirana said...

cian nabilah..smpai termimpi..huhu..xpe nabilah..kite sama2 kuruskan badan eh.. hehehe.. kene exercise, nk diet xlarat.. hahaahah... penat, dh byk kali try, last2 sama jek pun.

tgk citer cinta buta tu.. heheeh.. sonok2~

lieya orange M.I. said...

alah..terlepas nak tgk cerita tuh....
kalau nak pakai kebaya, mmg kene confident yg tinggi... :))

Cik HaRiZa said...

CINTA BUTA tu memang best!!
terkesan gak dalam hati...hehe
jom, berusaha tuk kurus di tahun baru...
:)
peace!!!

Kazaztan Team said...

kurus utk diri sendiri...dah smua anggapan org..kurus tu yg cantik..nak buat cam ne...

Isteri Yang Comel said...

sweet jer baca n3 nabilah nie... tembam2 siket takper comel aper....

Oasis said...

Saya nak gemuk...!!! dah bosan ngan saiz kurusz nih.

Dilla Ady said...

hmmm....wondering sebesau manekah cik nabilah nih...ade ka segebuz dilla nih?

takpe, yg penting cantik dalam kan?

sekurang-kurangnye nabilah bam bam pun dapat lagi pakai kebaya..dilla nih?huhuhuhu...

❤NazirahMoktar❤ said...

hahahah..kite pon sama..tpi kak nabilah leh lagi pkai kebaya..kite satu kebaya pon takde..rase rendah diri nak pkai..huuu

YanaMIB said...

mak aih dasat tu mimpi..nightmare dh tu..haha..jgn la moral down..ai ada sorg lcturer kn bdn dia agak besar..tp dia pandai bergaya..so dia nmpk cantik..bkn comel tau tp cantik..dia pandai pilih dressing,mekap etc yg sesuai dgn body dia..ank dh 2 oke..huhu~

as long as pandai jg penampilan insyaAllah org senang tgk kita wpn kita x secantik model..err tp jgn pakai legging tau..tetttttttt~ =P

Mknace said...

:) :) :) terbaeekkk!!!!

Along Tapa said...

aku pernah kena cenggitu...menggelembung kat situ..tepuk2 tak hilang...tapi aku tak rasa apa2..last2, aku balik, keluorkan sume barang dalam poket baru hilang gelembung tu...hehe...jangan mare...

Gorengbaek - Perkara yang typical dalam drama melayu

Hangit habis dah - Kata adik beradik...cenggini ke??

Kerat Senget - Permulaan cerita

lalink7 said...

nasib mimpi...ehh tapi kalau bambam tinggi xnampak snagat bambam nyer..eh tgk AJL smalam..dato ct nye punggung dah beso skit kan? ehh jhtnye mulutku...hehehe

mari la exercise..tingin nak jmpa eye to eye with u nabilah..hehe =D

eh yg dlm gmbr tue you ke?
sexy la bibir..hehe

niesz said...

jom2 kite exercise same2..hehe..

dun wory kak, d mane ade kemahuan d ctu ade highway..ekekekee..

HonEyBuNNy said...

jom kita berdiet nak..hehhehe...cntik juga kebaya biru kan..

betul tu..kalau org tu ikhlas dgn kita, dia terima kita seadanya tanpa merungut..ehheh

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Pagi tadi akak, baru kena sound ngan suami, suruh exercise sikit. tak tahulah, kalau makan berselera je.Nabilah jom sama-sama kuruskan badan.

nunama said...

huhu. dan tak semestinya, lelaki suka pada si kurus.
jom3!! Exercise sambil makan makanan yg berkhasiat. InsyaAllah.
Kak Nabilah Boleh!!!!! (n_n)

Ati Masrif said...

nak kurus ni kena kuat semangat sikit
paling bagus senaman tapi sekarang
orang semua bz ...

maybe elok kurangkan nasi..tp
susahlah kan..hihi

~cik tiram~ said...

takpe...kak nabilah ttp comey...
jom exercise ! :D

senydream said...

xtengok pon creter tv3 tu tpi creter awk ni mmg menakutkan kaum wanita!..haha2...peliknyer nk gemuk snng lak kan nk kurus jek y ssh,huhu2...mmg mimpi ngeri...ngee~~

::..Dia daYa..:: said...

Cute laa kebaya biru tu
mau pakai masa sepupu kawen nanti laa
mesti daya cun dr pengantin
hahahaha

kalau hati dah suka bambam pun tak kisah
selamat mimpi jew
mak daya pun suka masak sedap2x
macam mana nak diet kalau dah makanan sume sedap
nak menambah lagi ada laa

jom pi jogging petang nie

redza said...

jom jogging...berbasikal ke petang2

atty's said...

kty ni pun bila lah nak kurus nie
azam taun ni nak kuruskan badan..jom kita sesama diet.

sis shuhada said...

wahhh gambar kebaya tu suspen jek. ingat mmg nabilah g keje pakai kebaya tu? ekekeke.

alah...kita ni tebalik la, akak ni pulak sekeping je dr dulu. makan mmg semangat ngalahkan yg bam2 tu semua tp xnak naik2.

agaknya ada ke petua nak naikkan berat eyy? hehehe.

jom ke THE SOMEL LOMELS pulak..
taknak g school

hysman said...

bykkn excercise..
ikut cara diet dgn betul..
tak kesahlah mcmne rupa org tu kembang ke kembis yg pntg hati mau cantik..
dah jgn down2..
saye pon paham ape yg awk maksudkan..
tp kena kuat..
confident penting,
tp jgn over confident..
elakkn nnt badan berisi pkai baju ketat2 lagak org kerempeng..
risau di ejek plak nnt..
beware k...

~hanya pandangan pribadi..

asliner said...

mimpi jer tue kak..
mainan tido..=)

p/s: tak tgk..takde tb..T_T

IMANSHAH said...

gemuk pn lawa..ekekek

E.d.Y said...

hehe...xyah kurus2...bukan lawa pun

De Mois said...

Memang dari kecik suka tengok pompuan pakai kebaya. Rasa macam perempuan melayu terakhir. Hehe..
Cuba ini pula :
Babak standard dalam drama

Mr. TN_SkY said...

errr.kebaya? teringat ANA RAFALI!..Oh~ hehehe..nampak nice kot jika gadis melayu pakai kebaya..lOlx..<--sesat disini sori hehehe

fara said...

klo kurus sgt pon xcantek paki kebaye taw! :)

shahani... said...

bambam la comey...i loike...

:)

Faaein Himura said...

lepas ni kena senaman selalu yer.. hehehe.. =]

kella said...

haaa... memang tengok cerita itu.. :)

tak kisah la nabilah.. janji hati mau bersih.. :)

nabilah_2908 said...

HYE IEDA ;

yupp...sy tgk harga kain tu..huhu...boleh tahan gak... ;)

HYE ANA ;

hero tu pelakon baru kot...cek2 nama melayu..tp perasan tak ada tatu kt tangan dia..

mcm sy...? erm..part muka yg comel...dia lagi comel...sy ketinggalan jauh ke belakang...huhu.. ;)

HYE AK ;

tiba2 jer risau bila tgk berat semakin naik..turunnya tidak..hehe.. ;)

sweet jer cite tu kan..? ;)

HYE LIEYA ;

yupp..confidence tu penting.. ;)

HYE CIK HARIZA ;

jom..jom....(^_^)

nabilah_2908 said...

HYE KAZAZTAN TEAM ;

hmm...betul tu.... kena ubah tanggapan tu.. ;)

HYE ISTERI YG COMEL ;

hehehe...ada yg suka ada yg tidak.. ;)

HYE OASIS ;

ish...bersyukur lah dgn apa yg kamu ada sekarang...tgk macam sy..payah tau...

HYE DILLA ;

godek2 la gambar sy kt dlm FB..ada jue terselit2.. nnti Dilla tau la..betapa bambam nya sy ni..huhu.. :)

HYE NAZIRAH ;

akk rasa Nazirah boleh pakai kebaya..sure cantik..cuba la.. ;)

nabilah_2908 said...

HYE YANA ;

tul tu...as long pandai bergaya..n confidence.. ;)

HYE MKNACE ;

sama jer komen kamu kan..huhu..ikhlas la sikit dlm mengomen tu..

HYE ALONG TAPA ;

hahahah...sy pun pernh gak kena macam tu..

HYE LALINK ;

mmg tk nmpk sngt..tp mcm anak giant..hehe.. ;)

gambar tu bukan sy..pinjam jer.. ;)

HYE NIESZ ;

jom..jom... :)

nabilah_2908 said...

HYE HONEY ;

mmg cntik...harga pun cantik.. ;)

HYE KAK INA ;

jom..jom..kita kurus.. turun sikit pun jadi la.. :)

HYE NUR ;

hehehe..terima kasih.. :) jom..jom.. :)

HYE ATI ;

tul tu kak...balik keje dh malam..bila ke masa nk xcrcs..
yg ada hujung minggu jer la.. :)

HYE CIK TIRAM ;

hehehe..jom..jom.. ;)

nabilah_2908 said...

HYE SENYDREAM ;

hahaha..tul tu..nak turun punya la payah...cuba nak naik..? hmm..sekelip mata pun boleh.. ;)

HYE DAYA ;

tu la kan...masakan IBU..even simple mana pun ttp sedap.. :)

kalau nk jog time keje..payah sikit..keluar gelap..balik pun gelap..nnti jog atas katil je.. :)

HYE MR RED ;

hahaha..jom la.. :)

HYE ATTYS;

kena ada semngt yg tinggi tuk diet.. ;)

HYE SIS SHUHADA ;

huhuhu..vogue tul pergi kerja pakai kebaya mcm tu..mcm bj pengantin pun yer gak..hehehe.. ;)

nabilah_2908 said...

HYE HYSMAN ;

yer..sy faham tu...kita kena bijak berpakaian..

berbaju kebaya..tidak semestinya perlu ketat2 mcm org slim..kena ikut badan juga.. :)

terima kasih...(^_^)

HYE ASLINER ;

yupp...syukur la hanya mimpi..kalau betul2...oh tidak..!! :)

HYE IMANSHAH ;

huhuhu...bg sesetengah lelaki..lain pula pandangannya.. :)

HYE EDY ;

yg sedang2 ok kn.? :)

HYE DE MOIS ;

huhu...nnti suh GF awak pakai kebaya... ;)

nabilah_2908 said...

HYE MR TN SKY ;

mmg cantik..sbb tu sy suka berkebaya...cuma kadang kala tk selesa sikit.. :)

HYE FARA ;

tul juga tu..sekeping jer..hehe.. :)

HYE SHAHANI ;

yupp...mmg comel..boleh buat org geram.. :)

HYE FAAEIN ;

heheheh...sedang mencari masa.. :)

HYE KELLA ;

tul la tu...jikahati kita bersih..ia akan reflek pada wajah kita..

tp penampilan perlu di jaga juga.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...