Monday, January 03, 2011

MAKAN-MAKAN SEBELUM TAHUN BARU



Hello fwenss...............hai

dah tahun baru dah....macam mana...bersemangat tak hari ni...?? hope bersemangat la yupp...

ok lah....nak cite pasal makan-makan....

bak kata EN ALONG

"entri ari isnin = entri makanan"
haha...betu la tu...terima kasih di atas keperihatinan anda...pang


ok sambung cerita kita balik.....pada 31 Disember yang lepas...kami round-round..jalan-jalan makan angin kat Melaka...habiskan masa bersama family...

so...bila nak balik tu....kami singgah ke Restoran Sri Percik...I pernah cerita pasal restoran ni dulu..tapi tak ingat n3 yang mana..huhu...


lokasi Restoran tersebut...
kiranya restoran ni..memang favorite place kamiorang la...



terletak tepi sungai..berhadapan dengan sebuah Sekolah Cina..
kalau nak tau lebih lanjut tentang tempat ni...you all tanya jer la yupp...



cuba perhatikan dalam bulatan tu...itu la sekolah cina yang I maksudkan...depan sikit..dah ada bukit di mana terdapat banyak sangat "SOFA BURUK"

Sofa Buruk tu apa,,,,??



nama lain bagi Kubur Cina

jom layan gambar lain pulak yupp......




macam biasa la....model a.k.a pembaca tetap APA KATA HATI

bila cakap nak masuk kat dalam facebook dia....terus tersengeh macam ni...huhu



our number... 43


budak ni lagi....

time ni..petang....tak la ramai orang..cuba pergi waktu malam...sure sesak...



ibu bapa yang terhibur degan keletah anak bongsu mereka...huhuhu...



yeay..!! air dah sampai....kami order yang ni..

Layer Iced Tea

baru saja di promosikan....

rasa...?? rasa air Teh Ais...huhu...



budak ni lain sikit...dia ambil ABC Revolution



MEE BANDUNG

my mom and my dad share...
banyak oo.....kalau makan sorang memang jenuh nak habiskan..
and part paling penting...memang sedap...
memang terasa macam mee bandung kat Muar tu...




LAKSA PENANG..

this is mine..!!

masa singgah blog Judiene...ada cerita pasal laksa penang...terus teringin....sebab tu la bila tengok menu..ada laksa...terus order..

kuah laksa ni memang sedap....pekat...kaya dengan isi ikan...

sedap..sedap..sedap..



DD lak...makan western...

Chicken Sizzling..


Adin punya lebih kurang sama macam DD..

Steak Sizzling

hmm...I paling suka aktiviti macam ni..hang out dengan family....jalan-jalan..window shopping..makan-makan...sure seronok..!!

apa pulak cerita you all...cuti-cuti ni ke mana...? meh la share....pang

39 comments:

Ieda Al-Habsyi said...

selamat tahun baru nabila :)

maRShA said...

xdpat cuti lagi~~ tapi cuti ari tu kitorg pegi perak~! blik kg sbelah ayah... best.. tenag je.. he3 :)

Mknace said...

:) :) :)
terbaeekkk!!!!

Tapak Kaki said...

kami satu famili tak aktiviti macam tu... agak jeles di situ..hoho

pipoq said...

menyesal aku baca entri ni..dah la aku tengah sakit perut memulas asyik nak pegi bilik kecik je..tengok lak gambor2 makanan ko taruk tu..

ooi perut..cepat la baik..

❤NazirahMoktar❤ said...

sedap nye..nak jugak chicken sizzling tu..heee

Cik Ina minat Do do Cheng said...

sedap ke chicken sizzling tu.cam steak plak.keluar makan ngan family memang best.

Along Tapa said...

hehe..tapi apa-apa pun, muor tetap syurga makanan...ahaks..

area ni kat kawasan mana ek..macam pernah perasan..

Gorengbaek - Lagenda Melayu: Pemberontak yang disanjung

Hangit habis dah - Cik Miamans kata aku frust peringkat tinggi..otak ko!!

Faaein Himura said...

tetiba rasa lapau.. huhuhu.. =]

YanaMIB said...

nice review! =)

weekend lepas attend kenduri je..semalam je relek sket..duk rmh..rehat²...hehe~ ^_^

::..Dia daYa..:: said...

salam

baru tahu kubur cina = sofa buruk

best nya cuti-cuti malaysia

aliesha kirana said...

heheeh..mmg best kalu dpt kuar mkn2 dgn family kn? hehehe.. AK cuti ni bawak adik2 shopping barang sekolah je..heheeheh~

lalink7 said...

happy nu yer...kite xkemane -mane pun....tapi gumbira sebab ade orang datang temankan kite..hehehe

Prince Halilintar said...

prince sambut di i-city jer..

menyelerakan tengok steak sizzling tue..

sofa buruk = kubur cina..hahaa

ana ayesha said...

nampak sedap laksa tu

cuti tahun baru kami lepak jer di rumah

kella said...

lama tak dengar cerita nabilah..
lepaking kat sini jap! dengar si nabilah bebel... :)

redza said...

wahh makan besar

senydream said...

selamat thun baru..
besh kan kuar ngan family jalan2 mkn2,huhu2..sy cuti dihabiskan kat umah jek,huahuahua2....kebanjiran,haha2!...

Dilla Ady said...

ohhh..laksa penang....sedapnye...sedapnyeeeeee...

da beberapa minggu sebenarnye ngidam nk makan laksa penang tu..

sofa buruk? hahahaha...term baru tu..tak tau pun dilla..

Nieza Micha said...

selamat tahun baru...

nieza cuti duduk umah saje... bosan... huhu...

nampak sedap la chicken sizzling tu... hehe...;D

~cik tiram~ said...

pehh...ABC revolution..ehehehe...

Cik HaRiZa said...

hehe....name sofa buruk tu mengancam laa...hehe

ape2 pun entry makan ni memg best...hehe

Lia Insyera said...

SEDAPNYA MAKAN! ehee...kubur cina? eh.eh.HAHA

Ati Masrif said...

selamat tahun baru nabilah sayang!

seronok tgk family bahagia nabilah

bila gi melaka nanti sure kak ati gi situ pula ok ^_^

Faaein Himura said...

bila masuk lagi ke sini.. rasa lapau plak.. hahaha.. =]

IMANSHAH said...

selamat tahun baru awak..saya kat umah je cuti

beautiful_rose said...

haiiyoo..meleleh air liur di pagi hari ini =p

HonEyBuNNy said...

twerliur la mee bandung n laksa peneng.....laparnya....;-(

nabilah_2908 said...

HYE IEDA ;

thanks..!! selamat tahun baru juga.. :)

HYE MARSHA ;

wah...seronoknya balik kg.. :)

HYE MKNCE ;

erm..apa yg terbaik tu..?

HYE TAPAK KAKI ;

apa kata tahun baru ni..buat aktiviti mcm ni..sure best.. ;)

nabilah_2908 said...

HYE PIPOQ ;

hehehehe...sorry ler...mcm mana dgn perut hari ni...dah ok..? ;)

HYE NAZIRAH ;

meh dtg melaka meh.. ;)

HYE KAK INA ;

sedap...ayam dia juicy.. mcm tu gak dgn steak sizzling..daging tak liat pun.. :)

HYE ALONG TAPA ;

hehehe...tul la tu...tp jarang ke muar.. :)

tmpt ni...kt sebelah taman Asean..jalan menghala ke Malim..and simpang ke Klebang.. :)

nabilah_2908 said...

HYE FAAEIN ;

hehehe...gi la makan.. ;)

HYE YANA ;

cuti2 ni..tk sempat sngt nk rehat2 kt rumah...asik keluar je.. ;)

HYE DAYA ;

hehehe...sy pun tk ingt sape yg bg tau..tp smpai sekarang bila nampak kubur cina..mesti terbayangkan sofa..hehe..;)

HYE AK ;

wah...shopping...aktiviti yg sngt2 best..!! :)

nabilah_2908 said...

HYE LALINK ;

happy new year juga...sape t\yg dtg teman kan tu..? ;)

HYE PRINCE ;

ha...dh baca dah cerita prince.. ;)

HYE ANA ;

lepak2 kat rumah lagi best...mcm sy lak...cari tmpt2 yg tk ramai org.. ;)

HYE KELLA ;

sy pun..rasanya mcm dah lama jer tk jenguk Kella... :)

nabilah_2908 said...

HYE MR RED ;

mana ada makan besar...kecil2 jer ni.. :)

HYE SENYDREAM ;

rumah banjir yer..?

HYE DILLA ;

kt sini...mudah nak jumpa laksa...tp nk cari laksa sedap tu yg payah...bila dpt semangkuk...wah..sngt heaven..hehe..

kt tmpt Dilla..ada tak jual laksa yg sedap2..? :)

HYE NIEZA ;

sama lah kita...cuti tahun baru dok rumah...2nd day baru keluar balik.. :)

nabilah_2908 said...

HYE CIK TIRAM ;

nama jer gempak...rasa...biasa2 jer la.. ;)

HYE CIK HARIZA ;

time kasih.. :)

HEY LIA ;

nape dgn kubur cina tu..? huhu.. :)

HYE KAK ATI ;

selamat tahun baru kak... ;)
kalau nak tau lokasi restoran ni..nnti bagi tau la yupp..:)

nabilah_2908 said...

HYE FAAEIN ;

eheheh....tak makan lagi ke..?

HYE IMANSHAH ;

dok rumah relax2...n get ready tuk mengajar semula... :)

HYE ROSE ;

hehehe...g la makan.. ;)

HYE HONEY ;

g la makan...jgn biarkan perut tu lapar.. ;)

asliner said...

aiseyman..
mee bandung! =)

Mr. TN_SkY said...

hepi new year tuan tanah..hehe..:-)thanks sudi singgah pondok kecil taw..
aaa sedap maa makanan tuu..=_=...lame xmkn bsr nih! hehe

Mak Su said...

mksu x tahu pun ttg istilah sofa buruk, hi hi hi

Oasis said...

air tu nmpk cam best...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...