Monday, January 24, 2011

NATURE CALLS



Happy Monday everyone...!!!hai

hari ni nak cerita tetang nature calls..

tau kan nature calls tu apa...? bukan la seperti dalam gambar di bawah ni yupp..huhuh...




pagi Isnin yang hening jam menunjukkan pukul 9.10 pagi.

kelihatan seorang pemuda yang bernama Atan terpacul di muka pintu dengan mimik muka yang menakutkan...mimik muka yang mengundang 1001 persoalan kepada rakan2 sekerjanya yang lain..

" myb dia lewat...sebab tu buat muka gelabah macam tu..." bisik Ani.




tidak seperti selalu....Atan menonong terus ke meja nya tanpa menyapa kawan-kawannya yang lain..belum sempat dia meletakkan bag nya, Mr R datang menghampiri mejanya..

" Atan.....saya nak awak buat..bla..bla..bla...."

Atan mendengar arahan dengan muka yang ketat...

tiba-tiba...

" tuuttt..................." satu bunyi yang agak kuat kedengaran

" err...saya dah tak tahan lagi dah....nature call...nature call....!! saya pergi dulu..." ucap Atan dan terus meluru ke tandas.




" eeeiiiiii................" Ali yang duduk berhampiran dengan Atan menutup hidung sambil mengibas-ngibaskan tangannya.

selang beberapa saat...aroma yang tak boleh diterima dek hidung menyelubungi segenap runag pejabat..




masing-masing mula menutup hidung..pintu di buka seluasnya bagi membolehkan aliran udara yang tercemar keluar.

air freshener yang tergantung di dinding pantas dicapai dan dikeluarkan dari bekasnya...

tin air freshener itu di spykan di sekitar kawasan pejabat bagi menghapuskan aroma yang busuk itu.




Mr R pun terkedu melihat gelagat Atan.

" tak tahan sangat la tu......"

hampir 10 minit Mr R menunggu, Atan kembali semula ke tempatnya.

" lega ..?" soal Mr R

Atan hanya tersengih lalu menganggukkan kepalanya.



" maaf boss...tak tahan sangat...masa nak sampai sini...ada accident pulak kat simpang depan sana...itu yang lambat masuk...."

" awak dah check seluar awak...kot-kot tercicir seketul dua....? " sindir Mr R

Atan dengan jujurnya menjawab.

" memang dah tercicir pun boss...tapi saya sempat bersihkan...."

" hish...!!!" sampuk kawan-kawannya yang lain.



" awak ni........macam-macam....dah...dah.....saya nak awak siapkan....bla..bla..bla....."

" ok boss..."

*****************************

itu la yang berlaku pagi tadi...hehehe....kecoh jap 1 office...kesian Atan..asik kena sindir je...kesian dia... memang dugaan betul...



bak kata En Pipoq...tak tahan...jangan di tahan...

kenapa...?? yer la tak elok kalau di tahan...boleh menyebabkan you all terkena penyakit batu karang...sembelit...etc...bahaya kan...??

you all pernah alamai perkara yang sama...?? ada...?? meh la kongsi...meh..pang

p/s : I pernah juga mengalaminya....tapi tidak la seteruk Atan..masih mampu bertahan...huhu...

45 comments:

aliesha kirana said...

hahaah..lawak2..mesti atan tu malu giler dh.. AK xdelah pulak sampai cmtu..tp kecik2 dl penah la tahan sampai tak tahan dh.. hahahaha!

Kazaztan Team said...

ada..ada.. selalu ye tang yg kecik tu aje...bayangkan..jln jem, nie dah tak tahan nak kuar nie, ujan pula kat luar, aircond pula dalam keta...mmg berlari bila smpi umah...ahahhaha. pastu nak buka pintu lg...

Prince Halilintar said...

memamg klakar habis la citer ni..tapi lagi kecian kat atan tu asyik kene sindir kan..dah la malu giler terlepas....prince akan bertahan jgk klu dlm situasi bahaya..klu dah aman baru melepas..haha:p

YanaMIB said...

hahaha mcm²...ai xpernah kena la time opis hour..biasa skt prot mcm tu time kt rmh je..slmt la kn..kt rmh selesa sket...heee~ =)

munna said...

hahah..sian si atan .. kadang tu time kita nak sahut seruan nature calls ..ada je yg menganggu

Judiene said...

Bahaya kalo tahan mende2 cmni.
I dulu masa sekolah ade gak la insiden memalukan ni berlaku.
Time tu tengah kawad pengakap.
Dalam kawad mane bleh sesuke hati nak kuar baris kan.
Disebabkan I tak taw cmne nak kuar baris, I tahan.
Last2 dah tak tahan, I meluru kuar je, sampai ketua platun I pelik.
Hahaha.
Lawak + malu!

nunama said...

waduh3.
sian kat atan.
patutla monyok je. huhe.
kalau saya tuh, malunye. hehe.
oh dulu, kawan sy pun guna istilah 'nature call' nih. wahaha~
mule2, blurr gak. pastu, dia explain, baru fhm. hehe. :)

niesz said...

hahaha..nsib niesz xpnh kena mcm tu..tp niesz ni gedik sikit, kalau x thn nk membuang je, msti nk buang kat uma atau shopink complex..wakakaka..gedik kan..membuang pon nk memilih..

Dilla Ady said...

hahahah..sian kat atan...jumaat ari tu baru jek kena tau...rase macam nk benti jek, pastu aim jek la kt bawah pokok2 kelapa sawit..hahahah..

tapi takkan la kan...nak tak nak kena tahan jek la..pastu bile masuk umah, cam org giler la terkam toilet..

kella said...

pernah terjadi jugak! menggigil satu badan! berpeluh peluh.. tegak semua bulu roma! hehehehe..
tapi nasib tak meletop sebelum tiba saatnya! tapi lepas tu memang lega abisss! rasa macam lega seleganya lah! geeeee... ;p

Tapak Kaki said...

hahaha..sape boleh tolak bila nature calls.. btw atan memang selamba badak. rilek je dia jawab kat bos..haha. steady!

ana ayesha said...

nature call ana pernah juga kena akibat keracunan makanan

♪..aq[daN]pUteraku..♪ said...

kes parah ne bella.. hihihi pernah gak alami, tp mc mampu utk d thn.. sabor jelaa.. ^^

❤NazirahMoktar❤ said...

lawak la..nasib laki kan.leh rilek je lagi

pipoq said...

hahahaha..kalo memulas memang haru biru dibuatnya..atan pakai seluar kaler ape ? hahaha..

tia said...

pmpn slalu mmg bole tahan! ;)

Cik Ina minat Do do Cheng said...

pernah gak, tapi tak delah seteruk tu. biasanya sebelum pergi keja dah settel kat dalam bilik air dulu kat rumah.kwang kwang.seriuslah.

nadiah daud said...

hahaha! x senonoh dak atan ni...

Oasis said...

ohh itukah yang dinamakan nature call. Hehe. semuanya alasan untuk elak dari dimalukan. Kan...Hmm...saya pun dah lama tak dpt nature call. risau jugak nih.

Anip™ said...

wahahah~ nature call y best..aku suke kentut kuat2..bwahahah

BLOG GEMPAKZ SIOT

Elly & Emmy said...

ooo.. nature call cam tu ghupanya.. kalau cam tu.. kitaorang memang selalu dapat panggilan ni tauuu..

HonEyBuNNy said...

ehhehehe..nak tergelak ah...betul tu....masih dalam kawalan n boleh tahan..hehehhe

MrsAyie said...

Huhuhu.. simpati dengan Atan.

Saya pun pernah ada jugak pengalaman tak tahan menahan ni, tapi masih mampu bertahan. Dah lah kat atas bus, nasib baik ngam-ngam sampai kat hentian rehat. Fuhh lega haha

beautiful_rose said...

huihuhu mesti merah muka tahan malu kan.bunyi kuat tambah dengan bau lagi...adess boleh pengsan =p

E.d.Y said...

haha..lawak2..itu rupanya nature call

Along Tapa said...

fuh..berdebar-debar sungguh aku baca...betul mencabar kesabaran cerita ni....

takde entri makan ek arini...ke selera tertutup dek si Atan tu??hihi

Gorengbaek - Along nak pecah rekod...buat entri bunga-bunga

Hangit Habis dah - What kind of person are you actually?

Farhan Zulhusmi said...

eii...xpatotnya...patotnya bagilah lampu hijau dulu....bagi orang bersedia...tapi xpelah...kretiv kentut cm tu....hehehee

molmolla said...

hahahahahaha!!! boleh lak cmtu~~

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

hehehe.....bucuk..

(^^,)

mie said...

atan oh atan....
comel sungguh tingkahlakumu
ehehheee

Ati Masrif said...

salam nabilah,

terima kasih yer

nabilah_2908 said...

HYE AK ;

Atan tu..lurus sikit orgnya...org sindir2 dia..dia ok je...x kisah.. ;)

haha..masa kecik2..dpt di maafkan lagi.. :)

HYE KAZAZTAN TEAM ;

oh...sy sngt memahami..selalu juga jadi macam tu...sampai sakit perut di buatnya..

ingt msa zmn study dulu...dr melaka nk balik kolej..kt KL je pun..

masa bus mula gerak..time tu la baru terasa nk terkucil..tahan je la sampai la ke Puduraya..masa nk sampai ke pudu tu lak..jalan jem...

Ya Allah...mmg hujung tanduk sngt2..sampai je terus meluru ke tndas..smpai nak byr pun tk smpt..suh kawan byrkan..dah tu nk kena beratur lagi...haih..tobat dah lepas tu..sblm g mn2..harus singgah toilet dulu.. ;)

nabilah_2908 said...

HYE PRINCE ;

Atan dah tak mampu bertahan...dia kata mmg dari rumah dia dah sakit perut..memandangkan dia dah lambat..dia tahan kan je... masa nk ke sini..jalan jem lak...tu yg tak menyempt...

tapi Atan ni lurus sikit orgnya..so dia tak kisah org dok sindir2 dia.. ;)

HYE YANA ;

bagus la tu...lagi2 kalau kt rumah ada 2 bilik air or lebih..tidak la berebut kan..? ;)

HYE MUNNA ;

tul tu kak...mcm sengaja jer... ;)

nabilah_2908 said...

HYE JUDE ;

heheeh...lepas dah selesai..ketua platun kata apa..?

HYE NUNAMA ;

kiranya "nature call" ni perkataan yg lebih manis la drpd..I want to pee...poops...huhuhu... ;)

HYE NIESZ ;

tkde la gedik....akk pun macam tu gak..yer la..kt situ je menyediakan toilet yg bersih kan..?

nabilah_2908 said...

HYE DILLA ;

heheheeh...faham apa yg Dilla rasa..sy pun selalu kena macam tu...

bila dapat toilet...bila dah buang..rasa mcm tak puas kan..bagai nk rak menahan..keluar sikit je... ;)

HYE KELLA ;

hehehehe...betul tu Kella....nikmat jer rasa kan..? :)

HYE TAPAK KAKI ;

dia ni jenis yg lurus sikit...kiranya apa yg keluar dr mulut dia semuanya kata2 yg benar2 belaka.. ;)

nabilah_2908 said...

HYE ANA ;

kalau keracunan tu payah gak kan nk menahan... ;)

HYE ANNA ;

hehehe...selagi mampu bertahan...tahan je la kan..? :)

HYE NAZIRAH ;

yupp...kalau akk yg kena...mau mintak cuti...malu....huhu.. ;)

nabilah_2908 said...

HYE PIPOQ ;

bila berlaku perkara ni..mmg terus teringat pada n3 En Pipoq tau..huhu...

dia pakai selaur hitam..so tidak la ternampak...erk..!! ;P

HYE TIA ;

betul juga tu...nk2 bab kentut tu..hehe.. ;)

HYE KAK INA ;

biasanya berlaku bnda2 ni..bila kita nk cepat...mmg dugaan.. ;)

sy lak tobat...ada gesa or tak..sy akan pergi gak toilet terutama bila nk jalan jauh...

pernh mengalaminya 1 ketika dulu...singsara kak...tobat xmo tahan lagi.. ;)

nabilah_2908 said...

HYE NADIAH ;

tak tahan sngt la tu...tu yg dia selamba je.. ;)

HYE OASIS ;

haih...bahaya tu...nature call yg kceik pun xde ke...? huhuhu...

HYE ANIP ;

kalau dok sorang2 xpe la...ni dpn2 org..kesian Ali...direct dia kena bom dari Atan... ;)

nabilah_2908 said...

HYE E&E ;

itu dah tntu...mama la yg kena bersihkan...yer tak.. ;)

HYE HONEY ;

kalau Ila kat tmpat Atan..apa yg Ila akan buat...?

HYE MRSAYIE ;

pengalamn kita lebih kurang sama...tapi sy lagi teruk..

dari melaka nk ke Pudu...masa nk ke pudu tu...jln jem pulak...siksa oo menahan.... ;)

nabilah_2908 said...

HYE ROSE ;

boleh bayangkan tak...mcm mana buanya..?? huhuhu...nasib ada iar freshener... ;)

HYE EDY ;

kata2 yg lebih manis dari nk pee..poops... ;)

HYE ALONG TAPA ;

sj nk tukar angin..asik wat cite makan je tiap ari isnin..huhu..

lagi satu...minggu ni tak masuk dapur...huhuhu...so xde bahan.. :P

nabilah_2908 said...

HYE FARHAN ;

Si Atan dah tak tahan sngt dah tu..baru nk g toilet..kena tahan dgn boss lak... ;)

HYE MOLMOLLA ;

tak tahan...xpe la kan..huhuhu...hari ni Si Atan dtg dgn senyuman..dh tk macam semalam.. :)

HYE YANI ;

hehehe....nasib tak melekat bau tu kat baju...huhuhu...

HYE MIE ;

heheheh...tul la..bila teringt balik..rasa mcm comel je... ;)

HYE KAK ATI ;

takziah yer... :(

lalink7 said...

haha..sian Atan tuee...nama sbnarnye..kalau dia baca mesti dia mrajuk niee..hehehhehe..

xpenah mengalami beramai2..sorang2 tue ye le..hehehe..

=p

::mak incik:: said...

huhu... lawak pg la ni ek... fatin pun slalu tahan gak.. tp yg kucil 2.. kuang3...

*p/s: thnk agin 4 da gift... ;)

asliner said...

pernah gak sembelit..
sebab kurang air kot..hehe
nature call tue gi tandas sebab dah tak tahan ea?
baru tahu..hehe

Ati Masrif said...

tak elok juga kalau selalu menahan

nanti penyakit lain pula yg dtg kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...