Saturday, January 22, 2011

OH LELAKI IDAMAN



Happy Saturday dear fwens......!!hai

Hari Selasa yang lepas....salah seorang pembaca APA KATA HATI bertanyakan 1 soalan melalui PINGBOX

I pun tak tau siapa yang tanya...time tu pulak..I keluar...so tak dapat la menjawab....

tapi I sempat print screen...meh tengok meh...



"ciri-ciri lelaki idaman awak?...cepat jawab"

itu la soalan dia....seriously buatkan I tergelak...ada-ada jer you all ni kan...? huhu...

dear.......lain kali letak la nama...so...mudah la sikit I nak trace you yang mana...boleh kan..??I rasa...yang tanya ni...perempuan...tul tak...? huhu...entah lah....ye

ok lah....biar I jawab yer.....

CIRI-CIRI LELAKI IDAMAN ZAFIRA NABILAH

biasanya.....bila orang tanya soalan macam ni...sure si penjawab akan memberikan jawapan yang biasa...

nak yang baik hati.....romantik...beriman...ect...betul..??

biasalah...semua nak kan kesempurnaan....same goes to me....

biar I bagi jawapan yg lebih spesifik la yupp...

kepada peminat cerita Korea....pasti you all akan kenal dengan...pelakon ini..



Jang Geun Suk /Hwang Tae Kyung

He's Beautiful

AK...sure familiar sangat kan dengan mamat ni..? hehehe

dan ini juga...



Lee Min Ho/Jun Pyo

Boys Over Flowers

I suka cerita ni....sangat-sangat!!


bagi yang mengikuti kedua-dua cerita ini..perasan tak mereka berdua ada persamaan dari segi SIKAP...setuju..??

Sikap mereka yang...

emo8 mereka ni..orang yang SERIUS , EGO TINGGI, KERAS tapi hanya pada luaran...dalaman..mereka sangat LEMBUT, MUDAH RAPUH seperti tisu.

emo8 memiliki ciri-ciri serang ketua/pemimpin yang baik..even kadangkala sikap mereka ni...buatkan orang disekelilingnya rasa annoying..

emo8 lelaki jenis ni..penyayang orangnya...tapi sukar tuk luahkan....sebab ego nya yang terlalu tinggi...

emo8 once dia dah jatuh cinta....dia betul-betul jatuh cinta...memang tak pandang yang lain dah..

emo8 kiranya....kata-kata cinta yang lahir dari mulut dia...memang lahir ikhlas dari hati...

emo8 perempuan yang dia cintai...adalah perempuan yang hebat...sebab...bukan mudah untuk menjatuhkan ego dia yang tinggi melangit tu...



ha...ini la ciri-ciri lelaki idaman I...tapi I tidak la mengharapkan yang I akan dapat 100% sama sepertimana yang I idamkan....

kalau boleh biar lah yang sederhana je...tak perlu mencari yang tampan....biar rupa buruk...tapi tidak pada hati...pang

note tambahan : I suka pada ciri2 yang ada pada watak yang kedua orang lelaki ini lakon kan..bab rupa...jatuh no 2...tk pun no 3...


psstt........


girls....apa ciri-ciri lelaki idaman kamu...??

boys...apa pula ciri-ciri wanita idaman kamu..??

yang dah kawin...sudah tentunya..pasangan you all yang menjadi idaman kalbu yer tak..? huhu...


ok lah.....itu sahaja tuk hari ni....kita jumpa lagi Isnin nanti yupp...

hope kamu...ya kamu yang betanyakan soalan ini...berpuas hati dengan jawapan I...

take care fwens......I love you...........muah



60 comments:

Kazaztan Team said...

dah tahu kan lelaki idaman saya...amboiii.. benchmark watak dlm citer korea...semoga bertemu hendaknya...

YanaMIB said...

wahh hebat penangan cite korea nih..ciri² laki idaman pn ikut dorg..kekeke~ dpt muka cam org korea pn oke kan nabilah..mcm khairul fahmi tu..hiks~ =P

❤NazirahMoktar❤ said...

suke laki yg selalu tolong kite waktu susah dan senang..tak kire la die sibuk ke ape...susah nak jumpe laki macam ni..

Amni said...

kalau amni, tengok AMIRUL.. tu la lelaki idaman... hehehehehe....=P

yang baik, yang buruk, tu yang amni suka... =P

aliesha kirana said...

uhuk..tersedak AK tgk muka geun suk kat cni..hahahaa!

honestly, ciri2 yang Nabilah ske tu, mmg AK pun suka..hahaha.. AK xske laki yg tunjuk romantik sgt.. die xtunjuk, tapi dlm ati, die sayang kita sgt2.. sama cm tae kyung.. lalalala~

jadi ciri2 laki idaman AK mmg lebih kurang ciri2 idaman Nabilah..haha.

mane nak carik eh nabilah..hehehehe~

Farhan Zulhusmi said...

bahagian yang sume orang ingin kan kesempurnaan itu hamba setuju...
bagi hamba ciri wanita idaman hamba...
-yang boleh bantu dan bimbing hamba..
firman allah yng bermaksud...
lelaki yang keji untuk perempuan yg keji..lelaki yg baik untuk perempuan yang baik..
-so klau hamba nak perempuan yg baik hamba kena jadi mcm perempuan yg hamba nak kan tu...:-)

maRShA said...

eii samela kite... dua2 ney fav sha jgax!!! tpi sha lgi suke gu jun pyo.. he3

MrsAyie said...

:) semoga bertemu dgn lelaki idaman yang beriman. InsyaAllah.

Pstt, wanita yang dapat buat lelaki ego jatuh cinta tu mmg istimewa hehe

Dilla Ady said...

dilla nye ciri-ciri laki idaman adalah seprti darlin' dilla tu la..

time die seadanye seperti die menerima kite seadanye...itu paling pnting kan?

lieya orange M.I. said...

lieya suka mcm tae kyung tu...
ego diluar, tapi dalam hati, rapuh...
romantik dia, susah nak nampak, tp kalau taafsir betul2, mmg romantik lah.. :p

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Akak pilih orang yang tegas, dan bertanggungjawab. cam suami akak sekarang.

HonEyBuNNy said...

ila suka lelaki idaman yg kuat agamanya..dapat bimbg ila ke jalan yg betul...lain2 yg pntg jujur & setia....1 g penyabar...ehheh

d_tieah said...

Owh, letih sudah nak jwb pasal ni..
Smpn dlm hati je boleh?
Hehehe..
Yg pasti lelaki itu mesti syg aku jugak..
Ngee.. :)

♕ aq[daN]pUteraku ♕ said...

wah!! bellaaa.. tinggi taste ygg ^^
apalah salahnya kn?? hihi.. lelaki idaman?? hurm, tahlaa.. mcm dah tk dew kot?? huhuh.. frussttt lgik tk ilgg..uhuk =((

Cik HaRiZa said...

waa...suke kt jun pyo...huhu
pilihan saya same mcm nabilah...
haha...penangan cerita korea..
kalau betul ade yg benar mengasihi kita mcm tu, alangkah indahnya...hehe

asliner said...

banyak..
beriman sudah tentu..
nk yang punya sikap sabar yang tinggi dan menerima kite seadanya..
^_^

Wan said...

tak kenal pon.mo ryong ngan chung yang kenal la.hhehe

::mak incik:: said...

k.nabila... high 5!! kite same... siap ade madu lg tau kongsi lee min ho 2.. dh bce kan pasal ni http://makincik.blogspot.com/2011/01/25-random.html?showComment=1295678998487#c8360051302146705013.. huk3... bley geng... ;)

nunama said...

hehehe.
Kak Nabilah, yg pasti, bukan saya yang tanya. ;p

aah. betul2. nampak mcm annoying tapi penyayang. hehe.
insyaAllah, semoga akak bertemu dengannya. Amiin. :)

p/s: entah2, si tukang tanya itu lelaki. waaaah!!!! S.A. ehem3. ;)

IMANSHAH said...

wah i lah lelaki itu..hehehe

Prince Halilintar said...

nabilah semoga jodoh yang nabilah inginkan tue Tuhan makbulkan..amin..prince tumpang gembire ..dan nak tumpang makan nasi minyak sekali..hehe =)

Along Tapa said...

ciri pompuan idaman??kalo aku listkan jadik satu entri nanti..

aku pernah jadik jantan cenggitu...tapi lepas tu kena dump...sebab si dia tu tak dapat nak faham aku...susahkan??

Gorengbaek - Tips nak nampak lebih muda...psichologically...

Hangit Habis dah - Ko ingat aku kisah kalo ko pandang slack??!

ana ayesha said...

wahaha peminat crite korea nabilah nih

semua manusia mengharapkan yg sempurna saja sbg jodohnya ..... tapi walau siapa pun jodoh nabilah ALLAH telah tentukan Insya ALLAH sampai masanya ketemu jua

jemput minum petang dgn kuih apam tepung beras nyum3

niesz said...

akak, junpyo tu niesz punyer..hahaha..
ciri2 idaman niesz mcm chiquito niesz..haha..poyo je kan niesz nie..

En iLham said...

hehe
sweet2..
insyaallah akak akan jumpe jugak lelaki idaman tu ok
jodoh pertemuan di tangan tuhan
kalau dah jumpe jangan lupe jemput sy makan nasi minyak
hehe

zEri sAfEerA said...

wah,,, beznya lelaki itu :)

biar rupa x menarik, janji ati mao baek. ye x? hehe :D

deCrewz said...

Banyaknyaa... X jadilah nak apply, xde secompleted itu..hu3

De Mois said...

Huhu..minat dengan watak je tau jangan minat dengan pelakon 2 pula. Tak sunat lagi..kih3

Jom singgah ke : SuaraSendiri

pipoq said...

orang kata kalo dah kawen kira dah bertemu ngan kesempurnaan..idok aih, walaupun dah kawen tetap jugak kene cari kesempurnaan tu..

kalo tak dari dalam diri sendiri, cari pada pasangan..sebab antara keduanya akan saling lengkap melengkapi..

budak hitam said...

oh my.. ciri lelaki idaman kite sma!! yg nmpk ego luaran tp dlmn sgt pnyayang mcm watak gu jun pyo.. suka sgt!!! =.= (tetibe emo..) hahaha

tp BH ade lg satu ciri lelaki idaman yg kawan2 BH pun pelik.. BH suka lelaki yg muka cam badboy.. notty2 gitu.. tp orgnye x notty la.. hehehhe

kella said...

hehe... so.. semua jejaka jejaka ganteng di luar sana.. renung renungkanlah ciri ciri yang dimahui oleh nabilah nie.. hehehe...cepat!!

hmm for me.. of course la my abbi.. dia melengkapi diriku..
harapnya kekal ke akhirat.. :)

hysman said...

untung 2 org mat korea tu jd plihan hati wanita seantero dunia..
hehee....

kwn rupe takde,duit takde,hati lglah manyak jahat....ntah no tercorot bpe la yer kwn nih..hehee..
saje guraw..:p

TUKANG KATA said...

moga bertemu lelaki idamanmu :)

i.Allah!

ciEk NiENa said...

wah, jang geun suk oh.. HUHU.. suka3..
laki seus ni sgt sweet auw..

mie said...

alamak!!
xe dalam list...
gue xromantik..
hahahaaa

Elly & Emmy said...

wah jejaka yg sweet mcm gula2.. tapi realitinya susah nak dapat karekter mcm tu..

munna said...

susah gak nak dpt yg macam nabilah idamkan tu... kena cari kat korea..

Lia Insyera said...

oh.oh.so sweeeeeett.hehe..tapi tak kenal pun dua orang tu.artis korean ya?oh sungguh ketinggalan zaman.hehe.

E.d.Y said...

siapa dieorg tu?xkenal sebenarnya..haha

shahani... said...

hehe..sy mmg peminat setia ngan jejaka korea ni...dlu da gk b'cita2 nk dpt sowang mamat korea ni(angan j la)...
pa2 pn lelaki idaman ati sy,mstlah dpt trima sy seadanya....rupa,harta x pntg la sgt,jnj dia setia n jujur tu pntg sgt2...

::..Dia daYa..:: said...

salam

Nak jugak yang macam tu boleh??

semoga berjaya menemui jejaka idaman kalbu nabilah :)

nabilah_2908 said...

HYE KAZATAN TEAM ;

hehehe..dah tau dah...here ke 2..(^_^)

ini la yg menraiknya tntg cerita korea..watak heronya...payah nk jumpa dalam hero2 melayu.. ;)


HYE YANA ;

ooo..minat Korean look eh.. hehe..tp sy tk minat sngt muka cina/korea ni.. ;)


HYE NAZIRAH ;

bila dah syg...tntu semuanya snggup.. :)


HYE AMNI ;

hehehe..dah tntu2 nya Amirul menjadi idaman hati.. ;)

HYE AK ;

best la...kita bnyk persamaan..huhu..sy pernh jumpa..tk jodoh xde...myb sbb tu kot..sy suka kan ciri2 lelaki mcm ni.. ;)

tapi tak kisah kan..kalau tak dapat..asalkan lelaki itu baik..ada agama..yg boleh membimbing kita..itu dah cukup baik.. ;)

nabilah_2908 said...

HYE FARHAN ;

yupp..itu la sebaiknya...apa yg penting..pasangan itu boleh menerima kita seadanya.. ;)

HYE MARSHA ;

lagi smart eh..? :)

HYE MRS AYIE ;

yupp...hnya dia yg boleh tahan perangai lelaki tu.. ;)

HYE DILLA ;

hehehe..dh tntu la kan..kalau tak..xde nya Dilla kawin dgn dia..hehehe..

itu la yg pnting sekali..ala..nama pun Idaman...tidak semestinya kita akan dpt apa yg kita idamkan.. ;)

HYE LIEYA ;

yupp....sm juga dgn watak jun pyo.. ;)

nabilah_2908 said...

HYE KAK INA ;

mcm yg sy katakan...kalau yg dah kawin..dah tntu2 nya pasangan kita tu yg mnejadi idaman kalbu.. ;)

HYE HONEY ;

itu la jawapan yg biasa kita dgr..sy pun nk macam tu juga...

apa yg sy listkan ni pun..ciri2 tambahan..;)

HYE D_TIEAH ;

saling menyayangi..itu paling pntg..kalau bertepuk sebalah tgn..tk guna gak kan..? (^_^)

HYE ANNA ;

biasalah..kita kan manusia biasa..punyai pilihan sendiri..tp tak semestinya kita akan dpt apa yg kita idamkan.. ;)

pada kita itu terbaik...tapi Allah kata sebaliknya...

so kita kena la terima pasangan kita seadanya....jgn terlalu mencari kesempurnaan.. ;)

nabilah_2908 said...

HYE CIK HARIZA ;

ada je lelaki mcm ni..sy pernh jumpa...hehe.. :)

HYE ASLINER ;

iman...itu paling pntng.. :) akk pun nk yg mcm tu....dia yg boleh bimbing akk... ;)

HYE WAN ;

nama yg Wan sebut tu lagi la sy tak kenal.. ;)

HYE FATIN ;

hehehe..bab rupa biasa2 je...bab sikap tu...yg buatkan akk tertarik.. :)

nabilah_2908 said...

HYE NUR ;

hehehe..mudah-mudahan...

tapi kalau xdpt pun akk tak kisah...berserah pada Allah..

adakalanya apa yg kita rasakan terbaik tuk kita...sbnrnya bukan lah yg terbaik..Allah maha mengetahui kan..?

S.A ?? secret admirer kan..? ngee...masa akk sekolah dulu...mmg selalu guna terms S.A ni..hehe..

mcm2 gelaran tau..S.A 1..S.A rabun..S.A hijau...haih...mcm2... ;)

nabilah_2908 said...

HYE IMANSHAH ;

hehehe...sungguh ke...? ada kekosongan lagi...mau apply... :P

HYE PRINCE ;

aminn....sy rasa Prince ni jenis lelaki yg soft..lembut hatinya..romantik...tul tak..? (^_^)

nabilah_2908 said...

HYE ALONG ;

hmm...dpt agak En Along tergolong dlm lelaki mcm ni..

perempuan itu perlu ada kesabaran yg tinggi tuk berdamping dgn lelaki mcm ni... ;)

nabilah_2908 said...

HYE ANA ;

ngeee...minat la juga..tp tk fanatik sngt...bukan apa..tak boleh mula tgk cerita2 mcm ni...nnti susah nak berhenti... ;)

pasal jodoh..sy tk mengharapkan yg sy akan dpt 100% sm sepertimana yg sy idamkan..sy terima apa adanya.. ;)

hrumm..sedapnya apam tu... (^_^)

HYE NIESZ ;

hehehe..ambil la Niesz...akk nk pinjam watak dia je..org nya akk tknk...hehehe... (^_^)

HYE EN ILHAM ;

hehehehe...xkisah dpt jumpa or tak..terima jodoh kita seadanya.. ;)

jemputan itu pasti...tunggu jer la.. :)

HYE ZERI ;

hehehe..betul tu.. ;)

HYE DECREWZ ;

hehehe...ada2 jer la.. ;)

there is someone..somewhere is made for you...(^_^)

nabilah_2908 said...

HYE DE MOIS ;

baik..!!! ( nada shin chan ) hehehe.. ;)

HYE PIPOQ ;

hmm....mcm tu yer...erm...betul juga kan..yer la..kita manusia biasa..ada kelebihn n kekurangannya..

tp itu la yg buatkan kita dn pasangan kita saling melengkapi.. ;)

HYE BUDAK HITAM ;

heheheh....kita sama..!! muka yg notty2 pun menjadi pilihan gak..

dont ever judge a book by its cover kan...?

luaran je nmpk notty..tp dalaman..lebih bersih dr pada lelaki yg muka konon2nya baik...:)

HYE KELLA ;

oh...so sweet....doa saya..moga Kella n Hubby berbahagia hingga ke akhirnya...AMin.... :)

HYE HYSMAN ;

pada sy...sy tertarik pada wataknya..tidak pada rupa..

kita manusia...bnyk kelemahan...begitu juga dgn pasangan kita..

bila bersatu...pasangan&kita akan saling melengkapi.. ;)

Ali ridha said...

kena hantar dia ni pergi korea la...dah angau tu.nanti takut jadi parah pula.heee..

# # Jiwa kacau bilau !# #

# # jika-aku-miliki-kamu !# #

nabilah_2908 said...

HYE TUKANG KATA ;

amin....hope TK juga begitu.. ;)

HYE CIEK NIENA ;

hehehe...boleh geng.. ;)

HYE MIE ;

romantik..tp sukar tuk diluahkan...betul tk? ;)

HYE E&E ;

kalau pada wajah..enth la...pada sikap..mmg susah jumpa...tp sy pernh jumpa... :)

HYE MUNNA ;

sy pernh jumpa...malangnya jodoh kami tak panjng..huhu.. :)

nabilah_2908 said...

HYE LIA ;

hehehe..tk rugi pun kalau ketinggalan dear.. ;)

HYE EDY ;

tk rugi pun kalau tak kenal.. ;)

HYE SHAHANI ;

sy hnya minat pada wataknya..tidak pada rupanya..huhu..

yupp...itu point yg paling pntg.. ;)

HYE DAYA ;

hehehe..boleh..jom la cari sama2...(^_^)

HYE ALI ;

huhu...sy tk minat la dgn lelaki korea....minat pada wataknya sahaja.. ;)

redza said...

semoga berjumpa dgn jejaka idaman tu ye.

lalink7 said...

nabilah..agak2 sape la yg nak tau psl lelaki idaman nabilah tue ek? ntah2 secret admire nabilah kot..hehehe

=))

nabilah_2908 said...

HYE MR RED ;

amin..mudah-mudahan.. ;)

HYE LALINK ;

huhuh...enth la...org tnya..kita jawab...tp rasanya budak2 jer yg tnya soalan mc ni kot.. ;)

Muhd Aizie said...

wah! beruntung benar kalau dapat lelaki yang ada semua ciri-ciri yang kaum hawa idamkan tu kan ?
tapi tiada manusia yang sempurna.
ada juga cacat celanya . .

=)

jom singgh my blog .

Tapak Kaki said...

start hari ni, aku nak layan citer korea la pulak.hehe.. orang cakap karekter dalam tv takan jumpa dalam dunia realiti.. hope u will find one.. :D

nuriz said...

i minat hero he's beautiful tu ahaks!! heheh

nabilah_2908 said...

HYE MUHD AIZIE ;

mcm yg sy kataka...sy tidak la berharap akan dpt 100% sama sepertimana yg sy idamkan..

kita manusia biasa bnyk kelemahan...

sy akan terima pasangn sy seadanya..sama sepertimana dia menerima sy.. ;)

HYE TAPAK KAKI ;

hahaha...jgn bila dh layan tk boleh nk stpo dah la.. ;)

sy pernh jumpa...huhuhu...tp jodoh xpanjang... :)

HYE NURIZ ;

sy tk minat...huhuhu..minat pada watak dia jer.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...