Tuesday, January 25, 2011

SI PENGGEMAR NASI GORENG



Hello fwens..........pang

oh..lewat lagi I publish n3...huhu...

macam biasa lah..KERJA KEUTAMAAN KU....sudahkan beberapa kerja di office...lepas tu ada kerja luar la pulak..



well....lepas dah selesai tugas....kebetulan I ada di sekitar Ayer Keroh...so terus singgah Jusco jap cari makan..



pinjam dari pakcik Google....tu ada watermark owner gambor ni...huhu...


I bukan nak pergi shopping yer....I singgah nak beli makan je kat food court Jusco...sambil2 tu dok jeling-jeling gak...

yer la tengah SALE ooo..sekarang ni...sempena Chinese New Year nih....huhuhu...




jeling sahaja yer...tidak membelek....harus diingat..kita dalam tugas...time lunch pun belum tiba lagi...

nak tau apa yang I beli.......dah tentu la Nasi Goreng...nama pun Si Penggemar Nasi Goreng...





tadaaa....Nasi Ayam Goreng Cili Padi

ini memang my favorite...tiap kali ke sini..sure I akan order Nasi ni..

apa yang best sangat...???




biasanya...bila minta Nasi Goreng Ayam....

kita akan dapat Nasi Goreng biasa dengan ayam..betul tak...??




yang istemewanya...

Nasi goreng ini adalah nasi untuk nasi ayam tu...digoreng dengan telur dan cili padi..

see...lain kan...??

itu la yang membuatkan Nasi Goreng ini sedap...

ha....ada yang terliur tak...? heheheh wek

siapa di sini penggemar Nasi Goreng...sila angkat jari anda.....yeah..!! kita geng...ye


psstt......out of topic jap.....

Fasha & Jejai sah putus cinta...apa komen anda...suka...?? kasihan...??huu

42 comments:

Prince Halilintar said...

prince suke nasi goreng yg prince msak sendiri..sbb boleh makan banyak mane yg kite maw..haha, alamak dah nk lunch hour ni..perut da bunyi..hehe

Ieda Al-Habsyi said...

tgh sale, sakit mate aku duit takde, heheheh!

redza said...

suka nasi goreng pattaya..sedappp

hal fasha tu lantak dialah..malas amik tau

aliesha kirana said...

wah! sedapnye nabilah, terliurrr AK..heeheh.. psl jejai n fasha tu kesian pun ada, tapi mungkin ni blsn utk fasha gak..huhhuhu~

niesz said...

akak..sedap nye!sedap nye!sedap nye!mak!jom g li nsi goreng...haha..

Amni said...

errrr..... kalau nasi goreng putih tu amni suka.. kalau selain dari tu, kurang sikit... huhuhuhuhu...

Cik Ina minat Do do Cheng said...

nasi goreng ayam memang pilihan family, bila akak malas nak masak.


suka sangat, tak payah nak tengok aksi gedik sifasha tu.

pipoq said...

ooo..boleh request camtu ye kat food court jusco ? nasi ayam goreng..nanti nak cuba la..

tapi memang sedap jugak la kalo nasik ayam tu dibuat nasik goreng sebab aku pun penah cuba buat..tapi simple je gorengnya..tambah telur, ikan bilis ngan sayur campur je..

disebabkan nasik ayam tu dah berperasa, tu sebab jadik sedap lain macam je nasik goreng tu..

fasha sandar ke ? hehehe..ala, jap je tu..kang ada pulak la gosip lain..

nunama said...

hehe betul2.
susah nak jumpa nasi ayam goreng tu.
orang KL pun tak tahu.
Mungkin ada juga yg tahu, tapi segelintir shj. hehe.
emm yummy!! :)

yg psl fasha tu, no komen. wahaha. (jwpn artis nih. keh3.)

Dilla Ady said...

okeh kite geng...dilla antu nasik goreng..kalu tgh diet mil masakkan nasik goreng konpem hancus diet..hahaaha..

perempuan bersuara itik itu? mmg da jangka da ending die of coz jadi camni..huhuhu..takpe la, janji die bahagia sudah kan?

Elly & Emmy said...

cedapnyaaa.. terasa lapar plak..
kena gi selokar dapur nii..

Judiene said...

Waaa, nampak cam sodap je, sayang betol I tgh on diet skrg.
Hehehe.
Terliurnyeeeeee!

Farhan Zulhusmi said...

saya nak angkt kaki leh x???hehehee....saya gemar gak...nasi goreng pattaya...sbb ape???xtau lah...hehehee
EMM...
pasal fasha tu...bukan jodoh dia...cuba untk menerima sebaiknya...insyaallah..ade yg lbh baek untk nya

Anip™ said...

terliur aku dibuatnyer. heheh, ko suke makan pedas yer. hehe, samelah !

BLOG GEMPAKZ SIOT

MrsAyie said...

adeh, sedapnya. Terliur lak. Saya pun suka pengemar nasi goreng, tapi lebih suka nasi goreng belacan.Lepas tu akan ada tabiat order tomyam utk mkn bersama nasi goreng tu

Adzriel AB said...

nasi ayam...paling cepat siap & sedap.

E.d.Y said...

aarrgghhh...nak jugak

❤NazirahMoktar❤ said...

sedap nye la..terliur lak tgk nye.nasi goreng ada lah sedap..tpi nasi ayam yg digoreng mesti super duper sedap kan..hehehe

asliner said...

hands up!
oyeh!
saya suke nasi goreng..=)

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kajang Pak Malau kajang berlipat,
Kajang hamba mengkuang layu,
Dagang Pak Malau dagang bertempat,
Dagang hamba Tumpang lalu

wooooo ayam sajma nasi ajerrr lain kannnn... sedap tengokkkk ayam tu mmg melelehhhh aku .... buatlaparrrr lahhhhh

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

pepagi dah tgk nasi ayam goreng

sedap aih.....tetiber perut berbunyi2 manje

eehhehe

(^^,)

oya said...

ade org mmg suka nasi goreng kan...
buat sndiri pon nsng n lazat kan

nabilah_2908 said...

HYE PRINCE ;

sy lak..kalau masak sendiri..sy tk suka nk makan...huhu.. ;)

HYE IEDA ;

hehhee...sama lah..tu yg dok jeling2 je..xpe...hari ni gaji dah keluar kan..? ;)

HYE MR RED ;

sama macam ayah saya la..huhu.. ;)

nabilah_2908 said...

HYE AK ;

hrumm...betul la tu...pernah erdetik di hati...kenapa Fasha tak bersyukur dgn apa yg dia ada...

ada rupa..ada bakat..hidup senang...ada bf kaya..tp masih lagi nk buat hal..

tup..tup....timbul pula kes ni...

hrumm..moga Fasha cepat2 la sedar kan..? ;)

nabilah_2908 said...

HYE NIESZ ;

hehehe...Niesz skrg ni dok rumah jer ye..da habis belajar..? ;)

HYE AMNI ;

cuba try dulu...nasi ayam goreng ni..sy rasa..sure Amni suka..sbb rasa ayam tu yg membuatkan nasi itu sedap.. ;)

HYE KAK INA ;

sy belum pernh try lagi wt ns goreng mcm ni.. ;)

erm..tak juga kak...baru2 ni ada drama baru...dia berlakon..huhu.. ;)

nabilah_2908 said...

HYE PIPOQ ;

nasi ni mmg ada dalam menu..huhu..tak tau la Jusco kt tmpt En Pipoq ada ke tak.. ;)

bab fasha tu...hahaha..tunggu n lihat jer la.. ;)

HYE NUNAMA ;

mempelbagaikan masakkan.. :)

fasha...hrumm...moga dia cpt2 berubah..syg la...ada bakat..tp di sia2 kn dgn sifat dia tu..

HYE DILLA ;

masakan yg paling mudah n mengeyangkan.. ;)

tul la tu..moga dia berbahagia selalu.. :)

MissXYZ a.k.a Abaikan said...

sdpnye nabila... nt gi melaka nk try la

nabilah_2908 said...

HYE E&E ;

ok..cepat2 g selongkar dapur.. ;)

HYE JUDE ;

opsss..!! hehehe..xpe..sbar la sikit yer...bila dah berat mencapai target..boleh la makan.. ;)

HYE FARHAN ;

ramai juga lelaki yg suka nasi pataya eh... ;)

tul tu..mudah mudahan dia dpt lelaki yg boleh bimbing dia.. ;)

lalink7 said...

psl fasha ~ langsung tiada perasaan..hehehe

woww..kite pun suke makan nasi goweng tauu..tp sebab sekang dah gemoks maka terpaksa stop sekejap utk sebulan dua dr makan nasi..hehe

nabilah_2908 said...

HYE ANIP;

tekak org melayu..harus la pedas..kalau tk pedas..rasa macam ada yg kurang.. ;)

HYE MRS AYIE ;

zmn studnt dulu..sy suka buat mcm ni..kalau xde tomyam..ada sup kosong pun jadi la.. ;)

HYE ADZRIEL ;

iyer ke cepat buat nasi ayam..? huhu..sy rasa...agak rumit gak.. ;)

nabilah_2908 said...

HYE EDY ;

hehehe...sila la dptkan dgn segera...kalau buat sendiri pun ok gak.. ;)

HYE NAZIRAH ;

yupp..perasa ayam yg sedia ada dlm nasi tu yg buatkan nasi ni sedap.. ;)

HYE ASLINER ;

hehehe...tahu...kamu penggemar nasi.. ;)

nabilah_2908 said...

HYE AFZAINIZAM ;

huhuhu..itu belum rasa lagi tu..kalau dh rasa..sure mau lagi..;)

HYE YANIE ;

pagi2 dpt nasi goreng pun sedap juga kan..? ;)

HYE OYA ;

yupp...senang..cepat lak tu...n paling pntg mengeyangkan..tkyh lauk2 lain.. ;)

nabilah_2908 said...

HYE MISS XYZ ;

buat sendiri pun boleh.. ;)

HYE LALINK ;

hehehe...kesian jer kot pada dia..yer la dok cananag bercinta..tup2 putus.. ;)

huhuhu...gigih diet yer...moga berjaya.. ;)

d_tieah said...

Aku pun suka nasi ayam ni..
Tp x pernah plak try nasi ayam "nasi goreng" ni..
Huhu..
Sedap tu!!!

mie said...

cilipadi memang best...
hheheheee

shahani... said...

sy suka nasi goreng tomyam kat jj ayer keroh tu...best n sedap...hehe...
:)

nabilah_2908 said...

HYE D_TIEAH ;

ala...buat sendiri pun boleh..cuba la..;)

HYE MIE ;

hahaaha...yg pedas itu best.. ;)

HYE SHAHANI ;

eh...orang Melaka juga yer..? huhuhu..baru tau... :)

bagus la tu..kedai nasi ayam dgn kedai nasi tomyam tu sebelah2 je kn... ;)

ana ayesha said...

ha ana terlepas nak komen n3 yg ni semlm sbb not in the mood esok n lusa ada meeting, meeting 2 hari tapi persiapan berbulan2 sblmnya

oh peminat nasi goreng mcm Abg Hafiz hari2 nak mkn nasi goreng tapi tak nak yg pedas tapi ayam tu mmg akn menarik perhatiannya

fasha n jejai normal ler tu, org kawin lagikan bercerai nikan pulak ........

Fara Rara Tralala said...

uissh.terliur tengok mknn tu,hehe.lapa ni

efyery84 said...

CERITA AKU DAN SESUATU
-Bro Ery-

Ni yang buat terliur ni. Well, nasi untuk Nasi Ayam sebaiknya guna beras wangi. Mestilah sedap untuk masakan apa saja.

Fasha Sandha putus cinta. Kenapa saya rasa tak terkejut ye? Hahaha..

Tapak Kaki said...

baru pagi tadi mak aku complain.. bila dia masak nasi goreng untuk breakfast mesti aku tak makan.hehe

Mak Su said...

wow, sedap giler!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...