Wednesday, February 09, 2011

APA KATA SURVEY



Hello fwens........hai

ingat tak..dulu ada 1 game show yang bertajuk APA KATA SURVEY ?? kalau tak ingat pun takpe..sila abaikan...kerana...



hari ni...I nak buat survey sikit....nak minta pandangan you all tentang beberapa perkara...boleh kan..??ye

jom kita mulakan.......

Survey 1 :

adakah blog ini berat...??




kadang kala I rasa..laju jer...adakalanya berlaku sebaliknya...?? you all pula macam mana..??

yer la...ada yang guna line internet...ada guna wi-fi..ada juga guna broadband...so kelajuan masing-masing tak sama...betul tak..?? I ambil serius tentang ini tau...I tak nak menyusahkan you all semua....

kalau sesebuah blog itu berat...sure pembaca malas nak masuk..sebab bosan menunggu...


SURVEY 2 :

perasan tak....shoutbox I dah hilang kat side bar blog ni...??

ada sebenarnya....



nampak tak...? I letak kat sebelah 100penulis

I perasan...sejak I letak kat situ....tak ramai yang tinggal jejak...huhu...



kenapa..??

salah satu usaha menguruskan blog juga ni....sejak I alihkan...memang berat blog kurang sikit...

so..mau tanya......

ok ke I letak kat sini...or kembali kan ke tempat asal semula...??

xmo jawab "tak kisah" yer...I betul-betul perlukan jawapan you all...untuk keselesaan semua pihak juga...pang


SURVEY 3 :

rasa macam nak buat BLOG REVIEW...



I nak view blog you all semua.....kawan-kawan yang dekat di hati....

siapa blogger yang dekat di hati...??

kalau setiap kali you all update....ada je I nyibuk-nyibuk komen....kamu lah di antara yang dekat di hati...

I bukan nak kata I dah cukup bagus...so I boleh buat review blog-blog yang lain.....TIDAK sama sekali....



niat I cuma nak memperkenalkan blog you all pada yang lain...

Pendekatan yang digunakan ?

emo12 95% darinya....dah tentu la menceritakan apa yang best tentang blog you all..
emo12 5% teguran...itu pun kalau ada...
emo12 I akan buat blog review setiap Hari Rabu...dalam seminggu...I akan review 1 blog..


so...mau tanya.....boleh tak I review blog you all....?




wokeh..itu lah 3 soalan yang you all perlu jawab...jawab lah seikhlas hati....nak bagi pendapat boleh...nak mengutuk pun boleh..sungguh....I tak kisah.....

mungkin juga cara I ni salah.....tak salah kalau saling tegur menegur antara satu sama lain....betul tak..??ye


81 comments:

Amni said...

3) sila review blog amni... =P bukan senang oo orang nak buat review blog kite.. hehe.. kecuali dia pembaca tegar blog kita kan.. kadang kalau tak de komen, ternanti-nanti jugak.. hehehe....

2)nak jugak jawab tak kisah.. boleh? amni memang jarang g shotbox orang.. kecualiiii... len tenet slow.. so akan tinggal la jejak kat situ... tapi sebab blog nabilah, okey je, bagi amni, okey la letak kat atas.. lebih kemas....

1) blog nabilah okey.. cepat... cuma tak nak energy saving mode tu boleh? huhuhu.... menganggu pemandangan bila nak komen.. sebab ada yang nak tengok balik apa yang nak dikomen dari satu entri ke satu entry.. oh!

panjang lebar. buat amcam blog dia plak.. lalala...

=p

yang comel lote,
AMNI

kella said...

hmm ok!

blog nabilah ni tak berat pun! suka je masuk sini sebab serba serbi memudahkan!

perasan je shoutbox itu.. tapi memang jarang tinggal jejak kat situ.. jgn marah ya nabilah... tapi komen saya suka! heheh.. :)

oh.. nabilah.. it would be a great pleasure if u nak review my blog! ohhhh... bilakah itu! ;p ehehhee.. jgn lupa ya! komen la sepenuhnya, dari hati anda.. :)

go girl!

cheerss.. :)

streetneon said...

saya slalu jerk masuk cnie, cuma xtglkan jejak jer..hehe..blog u da bagus, kemas jer, i sukak, lagi2 i nie bru msuk jer dunia blogging, xthu banyak sgt, klu u nak bg tips kat i pon boley...
last thing, u nak buat blog review my blog pun boley..hehe

iwan_dextrous said...

1st time masuk sini..along tapa yang suruh..hahahah

i follow u..^_^

nunama said...

Survey 1:
tak berat. senang je nak loading. dulu mungkin berat sebab ada lagu. (saya pun dah buang lagu dan widget masa.) hehe. so, berat blog=ideal. hik3. ;p

Survey 2:
aah. baru perasan. huhe. maafkan saya. :'( sebelum ni, x perasan kat toolbar tu. patutla. ritu nak reply mesej akak, pastu xda. last2, reply kat tempat sendiri. aisyh. hamsanida~~

Survey 3:
waaah! bagusnya akak. hehe. Seharusnya, kalau blog di review, terasa diri dihargai. :)

p/s: kalau akak tak review pun xpe. ukhwah fillah. (n_n)

Salam Ceria! ^^

YanaMIB said...

1) blog yu xberat pon..ai on9 guna wifi ke, broadband ke still oke..xsmpi tahap nk baling pc lagi la..hahaha~ =P


2) ai mmg xkn tggl link kt s.mix klu blog tu letak kt page len...serius, mls nk klik byk² kali..nk bc entry lg, nk cari s.mix lg..ada juga blogger yg xtahu psl page kt header tu..xtau apa fungsi page kt situ..so menyusahkn jugak org nk cari dan tgglkan link..tp kebaikannya mungkin yu akn dpt byk komen..sbb org x jmpe s.mix katne, so org akn tggl jejak kt komen..kan kan? hehe~


3) oh ai love blogger yg buat review ni...bia la org nk kata mcm bagus ke hape..bg ai tu satu penghargaan oke..bkn senang org nk review then bg traffic free kt kita..ai support niat murni yu..ecehh~ =P




hope yu pun boleh la bg suggestion apa² kt my blog k.. no heart feelings dear~ ^_^

redza said...

ok, mulaaaaaaaa:

1. tym tenet slow pon leh masuk lg...klu ada letak video tu je la yg xleh tgk

2. xpasan pulak...sy jarang tggal jejak kt blog org huhuh..tp klu boleh letak balik kt tmpat asal..tym2 tenet slow xperlu masuk ke tempat len dah

3. klu blog sy tu..rasanya xyah review la kot...blog cacamarba heheh

lalink7 said...

NABILAH KITE SETUJU DENGAN YANA Tau!!

jwpn petame ~

langsung xberat..ok je

jwpn kedue ~

letak ke tempat asal sebab ape kite akan guna bila s.mix ade depan mata..biase la pemalas..hehe..lgpun nak save masa..jgn mrh dear

jwpn ketige ~

ohhh..tolonggg lah...tolongg..tolongg review belog kiterr...huuuuuuuuuu...kepingin sangatt...setuju sgt..hehehe

Nabilah komen la belog kite jugak ye nanti..kite nie langsung xpandai..heehehhe

efyery84 said...

CERITA AKU DAN SESUATU
-Bro Ery-

1) Bab ni bergantung pada kelajuan internet memasing. Tapi kalau pada Bro, Bro cuba designkan blog yang base pada kelajuan internet paling slow. So adil, semua boleh menikmatinya.

2) Sumpah Bro memang tak perasan yang blog ni ada Shoutbox. Nak tahu kenapa? Sebab Nabilah pergi letak dekat tempat yang orang yang tak biasa nak peka. Selalu blogger hide dekat tepi je ni sampai buat tab baru belah atas.

3) Ni satu cadangan yang menarik. Bak kata pepatah sharing is caring right.. Muahaha :D

Kazaztan Team said...

soalan 1: tak berat...ok aje... lg pun saya guna goggle reader...

soalan 2: mmg perasan dah bertuko tmpt...saya tak letak shoutbox nie

soalan 3: sila kan...terima kasih (perasaan ok...ehehhehe)

Along Tapa said...

dah lama sangat cerita apa kata survey tu nabilah...zaman pak nil muda2 lagi dulu...hihi..

ok...survey1

blog ko antara yg ringan..sbb tu aku rajin komen..so no komen untuk tu..


survey 2

pasal shoutbox nila yang paling aku tak reti nak komen nabilah...tapi keinginan nak kurangkan berat blog tu tercapai la..walaupun jejak tu tak ramai yang tinggal, tapi bagi pengomen dan pembaca tegar, sangat bagus..


survey 3

blog review??aku sokong 200%...just aku paling riso kalo orang review HHD..kalo GB takpe lagi..hehe..

sekian laporan dari Along Tapa, GB dan HHD..kembali ke Sri Pentas...hihi...

Gorengbaek - Cerita pasal valentine's day..apa kata korang

Hangit Habis dah - Come and hentam me...kalo aku salah..

nas said...

1. buat masa ni intenet xde ka slow sgt so xde masalah nk bukak blog awak..

2. wa.. mencantikkan shoutbox la.. hehehe

3. owh.. satu cadangan yg amat bagus. hehehhee..kalau ada masa..buat la :)

oya said...

1. xde la berat sgt..sederhana..

2. x sure plak part x rmi dtg blog..

3. review ke...best jugak..so kite pon tau blog tu ni suke cite psl ape kan

Anip said...

1) nak bagitau, internet aku gune mmg laju xde masalah nak buka blog ko, tp cube pikirkan pembaca yg mempunyai keljuan internet yg slow, mungkin diorng ni di antara pembaca tetap blog ko.aku rasa ko perlu buang widget yg tak penting kt blog. nak aku senaraikan?

-my visitor
-buzz me
-widget paling atas sekali di sidebar
~umur blog tu.
~edit kita kwan dan paparkan pada saiz lebih kecil
~rezise gmbr di seidebar\
~kecikkan geng apa kata hati
~skodeng team tu xperlu aku rasa, tp itu ikut la masing yer. hehehe

2)shotbox lebih baik letak dekat halaman utama, sng nk BW, lagi satu kalau org tu malas nak komen just tinggl je pon da ckup. sbb diorng dah sumbngkan trfik kt kite.

3) review blog adalah cara terbaik untuk mengenali sesuatu blog, review blog akan membuatkan org itu menghargai, dan kemungkinan beliau akan review blog kite plak. mana. selain itu, review blog bole btkan lebih ramai suke berkunjung ke blog kite kelak.

Prince Halilintar said...

survey 1- prince rase blog ni xberat sgt sbb prince pkai broadband pun laju je buka..

survey 2- owh.ingatkan dah buang..xpasan lak..hehe.

survey 3 - prince izinkan..that's a gud idea la nabilah..thumbs up!

beautiful_rose said...

1.mcm kate ko,kalo line ok laju je nak n kal line mcm siput mg slow.tapi setakat ni,aku tak ada masalah nak loading blog ko.

2.shotbox aku rasa better ko letak kat tempat yang senang org nampak.tapi pasti kan saiz tak besar.sebab ada jenis shotbox y bleh sorok2 tu kadang2 buat loading jadi slow.aku pun jarang say hai kat shotbox.lebih suka komen entry dari say hai.kecuali kalo tak tahu nak komen atau blog terlalu berat baru aku say hai kat shotbox.

3.bagus jugak kalau ko nak buat review pasal blog2 yang ko bace.boleh jugak aku blogwalking dan cari blog2 yang best utk di baca.sambil tu boleh kenal2 blogger lain jugak ye dak.....

Wawa~* said...

1. sekarang makin ringan dah berbanding dulu2... chaiyok2 n syabas buat nabilah ^^

2. x tau nk ckp sbb kadang2 sy x kisah sangat sb ni. tp kalau dr segi BW, elok le jugak letak kat depan.

3. saya suka jerrr ribiu2 ni... kkkk :D

aliesha kirana said...

psl kelajuan tu, kdg2 AK rase laju, kdg2 AK rase slow sikit. mybe mslh server kot..hihih.kalu time puncak, server busy, so slow skit la loadingnye..entah btol ntah x AK merepek ni..hahaha.. tp overall still satisfying..xde la sampai mls nk tggu load dh..hihhi..

psl shoutbox tu, rase cm kene letak kt tmpt yg org nmpk skit..letak sbgai salah satu widget ke..maksud AK..kt bar tepi tu, letak icon shoutbox kt ctu yg akan bawak pembaca ke page shoutbox..hehehe..

psl review blog pulak, AK xkisah! lagi senang hati kalu de org yg sudi review blog AK..rase cm terharu..hhihihihi~ (^_____^)

saya_arief said...

sume komen panjang je.
segan la nak kasik panjang2. ;p
tapi part nk review blog tu..dibolehkan sajaa......
:D

atty's said...

1- kty rasa tak berat pun blog nie , okeh je

2- shoutmix..kty kurang suka komen kat shoutmix..lebih suka komen je terus..blog kty ..kty dah buang shoutmix

3-review ttg blog ni bagus jugak..mendekatkan kita ngn kawan2 blogger

♪..aq[daN]pUteraku..♪ said...

salam bellaa...hoh,belog review??ok jugak tu ;)

ehhe,, tang shtmix anna tk nk komen lebih, sebab jrg p shtmix org,cm bella ckpla, tenet slow,kdg2 la..tp lbih suka g entry,terus serbu..hiih..

belog bella tk berat pun,xla smpi bjam2 tggu..ok jer...bru perasan,bella da wt pmbhruan ea??comel da! ;)

niesz said...

terbaik la kak..hehe..ok je kak, letak shoutmix kat ctu..but kalau yg mcm dulu, lg ok kot..sbb senang nk tggl jejak..niesz bukak blog akak, ok, xberat pon..hehe..review blog?blog niesz termasuk x..ehe..niesz sokong kalau akak nk wat tu.. :)

en_me said...

layannns.. ehehe

nisa said...

pendapat nisa

1) berat. nisa kene tunggu lama baru ley baca. ke tenet sy problem ni.

2) oh patut la sy cari tak jupe2.. hehe, sy xkisah mner2.. tapi kalu nisa ade bc blog nabilah just suka komen je

3) sila kan review.. hehe

❤NazirahMoktar❤ said...

survey 1: tak berat pon blog kak.sebab kite selalu bukak, agaknye loading pon cepat..kalo blog yg jarang bukak tu memg slow jugak walopon widget die tak byk mane.

survey 2: shoutbox tu better letak kat sideber. dan reference yg banner tu letak kat page tu, sebab banner tu sume jarang sgt org nak kisah. mungkin kak leh letak tajuk, " blog hebat", so, maybe ade org bukak page tu..

survey 3; nak2..buat review..leh kenal blog lain jugak kan :)

Dilla Ady said...

siyes tak perasan pun shout box tu ade kt situ..ingat nabilah da buang..huhuhu..

rasenye patut letak balik kot kt side bar..mungkin pada kami yg mmg dari dulu ikut nabilah, da tau la nabilah da pindahkan ke situ..tp yg baru jejak kaki, mesti ade masalh nk britau die jejak ke sini..

pastu cam leceh sbb nk kena tunggu loading tunggu ke ruan shout tu..

so, better letak kt side bar eh darling?

dilla takde masalah loading blog nabilah..slalunye laju jek, mungkin sbb pakai tenet ofis kot..

review? pengulas yg bagus cam nabilah nih, mesti la dilla tak tolak..tp cam segan...sape la blog kudut cam dilla nih kan..

cadangan yg bagus..tp dilla tak mau di review la..segan!hihihi <---weng, toksah layan..

Tapak Kaki said...

1- blog apa kata hati ni tak berat pun.. lagipun aku pakai stremyx.. tak da masalah sangat kot..

2- shoutbox tu elok letak kat tepi.. kat tempat asal menda tu dilahirkan...haha

3- blog review tu bukan cik nabilah pernah buat ke.. ok je..

Miss Tira said...

waaaa bestnya entri ni. ok Tira cakap ye.

1) Ok je Tira rasa. Berat tak berat laa biasa2 je..

2) Shoutbox letak kat tepi je laa. Tira pon tak perasan shoutbox tu.

3) Kecik tapak tangan stadium bukit jalil Tira tadahkan. Ahaxz :p

::mak incik:: said...

assalamualaikum..... hye kak nabila...

1) xrasa lak yang blog ni berat.. tapi seres xtipu yang blog akak cantik n kemas sgt.. admire ni...

2) nak jawab no komen keh?? hehe3.. fatin xg pun kat shoutbox 2... kalau kak nabila rasa berat xyah la letak c2...

3) sangat di alu2 kan la kak nabila sayang oi... epy kot bila kak nabila komen blog fatin... suka sangat...

Ati Masrif said...

malam ni kak ati larat singgah beberapa blog saje

sudilah doakan utk kak ati ye..TQ!

MrsAyie said...

Nak jugak jawab:

1. Blog ni dah semakin laju. Kalau nak lagi laju kurangkan widget yang guna flash.

2. Shoutbox tu bagi sesetgh pembaca tu perlu, tapi kalau yati masuk blog ni lebih suka tinggal komen dari tinggalkan mesej kat situ. Jadi kalau letak kat tab tu pun tak ada masalah.

3. Review lah. Sebab boleh berkongsi pandangan membina.

(terpanjang pula komen) opsss

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

eeemmmm CAMNERR NAK CAKAP YERRR

1) BLOG KO BILA AKU BUKA DARI BLOG AKU MUNGKIN AGAK LAMBAT SIKIT BUT AKU TAK KISAH LAHHHH....

2)YANG PASTINYA BLOG KO MMG HAPENING CERIA SELALU BANYAK YANG AKU BELAJAR DARI BLOG KO NI.... SESUNGGUHNYA BLOG KO MENCAPAI KEHENDAK AKU LAHHH.. AKU LEBIH SUKA KOMEN TERUS...

3) REVIEW MMG PATUT SEBAGAI PENGHARGAAN PEMINAT SETIA TETAMU YANG BERTANDANG KE BLOG KO.... ORANG PASTI MERASA DIHARGAIIII...

JANGAN TAKUT LAHHHH KO PUNYA BLOG MMG POWER GILERRR TAUU

ana ayesha said...

Salam Nabilah

Ana bizi skit sbb kena attend kursus so baru skrg ada kesempatan

Survey 1

Cepat/lambat blog nabilah bergtg pd di mana ana acess klu di off kdg2 lambat kdg2 laju, tapi di rumah ok jer wp guna bb tapi klu di kpg mmg lambat sbb bb biasanya GPRS

Kesimpulannya blog nabilah still ok, ana still blh acess sbb balik kpg tu kdg2 jer

Survey 2

Shout box mula2 tu ana tercari2 jugak ingatkan dah tak ada. tapi lbh ok jika di tempat yg asal sblm diubah

Survey 3

Blog review, suka2 sbbnya ana nak tu jugak pandangan org lain apalagi nabilah yg mula2 menjadi rakan maya ana

ok dah jwp

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..

no 1) ia tak berat..saya bukak ok..

no 2) takde pun takpe coz byk spam kat shoutbox..sebab tue blog saya tak pasang hehehe

no 3) pendekatan yg bagus untuk rapatkan ukhwah sesama blogger..

trime kasih...

nabilah_2908 said...

HYE AMNI ;

3. yupp...hnya yg biasa dgn blog kita je yg boleh kita review..itu yg terbaik kan..sbb kita tau serba sedikit tntg blog yg akan kita review itu.. ;)

2. sy pun rasa nk kekalkan..tp tgk la pndpt yg lain pula mcm mana.. :)

1. ok Amni...sy dh buang dh..konon2 nk selamatkn bumi lah..hehe...even sy sndiri pun rs menyemak.. ;)

nabilah_2908 said...

HYE KELLA ;

1.oh..lega bila Kella kata blog sy tk berat...pening kepala dh..tktau nk buang yg mn tuk ringankan blog ni..

2. tntg shoutbox tu..its ok Kella..sbb sy pun jarang nk serbu shoutbox org...and bila org tinggal jejek..ada la sy baca...tp nk terjah balik...jarang juga..sbb tk cukup masa..

rasanya macam nk kekalkan saja kt situ.. ;)

3. thnks Kella...insya'Allah...sy akan buat review blog Kella.. sbb Kella di antara yg dekat di hati.. :)

nabilah_2908 said...

HYE STREETNEON ;

bila singgah sini..selalu2 la tinggal komen..atleast say Hi ke..

insya'Allah...sy akan balas balik.. ;)

nabilah_2908 said...

HYE IWAN ;

thnks yer sudi follow...selalu je nampak Iwan kat blog En Along...dalam n3 pun selalu ada...

bestfriend eh..? ;)

nabilah_2908 said...

HYE NUR ;

1. lega bila Nur kata tak berat...bab lagu tu..dulu mmg syg nk buang..to bila dh lama2 akk sendiri rasa tk selesa...so buang juga lah.. :)

2. hehehe...xpe pun...akk baca juga balasan Nur kt shoutbox tu.. ;)

yer la..xde n3 baru..so akk tinggalkan jejak kt shoutbox.. :)

3. Nur pun di antara yg dekat di hati...so akan ada peluang tuk Nur..nnti kan yupp...(^_^)

nabilah_2908 said...

HYE YANA ;

1. huh..lega...thnks yana... ;)

2. betul juga tu kan..tp kesian lak kt si blogwalker tu..terpaksa baca n3..semata2 nk kita balas balik kunjungan..tgk la mcm mana...myb pindahkan balik.. :)

3. Ok Yana...nantikan yupp... :)

nabilah_2908 said...

HYE MR RED ;

1. lega...sbb blog tk berat sngt..walau mcm mana pun sy akan cuba ringankan lagi.. ;)

2. sama lah..sy pun tk gemar nk tinggal jejak kat shoutbox..lain org..lain cara kan...tgk la mcm mana nnti...myb akan pindahkan balik.. ;)

3. blog2 mcm Mr Red la patut diketengah kan...lagi ramai pengunjung..sure lagi bersemangt Mr Red nak update n3.. ;)

adakalanya carca marba itu yg bagus..tidak la stereotype sngt.. ;)

nabilah_2908 said...

HYE LALINK ;

1. ok..thnks..lega...sy akan cuba ringankan lagi dari semasa ke semasa.. ;)

2. akan dipertimbangkan..hehe..mcm kesian jer kat org lain kan...tercari2 shoutbox...;)

3. insya'Allah..akan tiba juga giliran kamu..tungguuu.......(^_^)

nabilah_2908 said...

HYE BRO ERY ;

1. itu la sebaiknya....layout blog ni pun..sy buat sendiri...salah satu penyumbng berat..saiz backgrond ni la..besar...dah cuba kecilkan..tapi kualiti gambar tk cantik la pulak..huhu..

2. sy ada terbaca 1 blog ni..dgn mengalihkan shoutbox ke tab...akan ringankan blog.. ;)

3. blog bro pun best..insya'Allah akan di review nnti.. :)

nabilah_2908 said...

HYE KAZAZTAN TEAM ;

1. thnks..lega rasanya..sbb tk membebankan.. ;)

2. haha..perasan juga tu...nape tk nk letak..? ;)

3. insya'Allah..akan direview nnti...tunggu....(^_^)

nabilah_2908 said...

HYE ALONG TAPA ;

hehehe...dh jawi wartawan tuk buletin utama eh..? ;)

1. hrumm..lega sngt...bukan apa...ada juga yg complain pasal ni..more sy sendiri cuba buka..lmbt sngt loadingnya.. ;)

2. adakalanya mcm ok juga sorokkn shoutbox..sbb..sy jarang nk balis balik jejak yg di tinggalkan di shoutbox...kesian kt si blogwalker tu nnti..penat2 dtg ke sini..tp kita tk bals kunjungan dia.. ;)

3. haha...akan direview nnti..sbb pengisian kt GB sngt menarik..membuka minda...HHD...boleh juga...even En Along marah2...tp ada pointnya..

mcm mana saya tau..?? sy la salah seorang silent reader di sana..la..la..la...(^_^)

d_tieah said...

1. Biase je, tak brat pun.. Ok sangat..

2. Shoutbox ek? Tak perasan sebab jarang tulis kat sana kan? Hehe.. So, its up 2 u lah ek nak letak kat mana2 pun..

3. Boleh je kalo nak review blog I.. Hahaha.. *gedik!

Latest entry : Nak petua? Petua Jadi Sailormoon pun ade..

nabilah_2908 said...

HYE NAS ;

1. oh..bagus la tu...sy akan cuba perbaiki dr semasa ke semasa.. ;)

2. rasa mcm nk kekalkan shotbox di situ..huhu.. :)

3. insya'Allah...blog Nas pun best juga.. ;)

nabilah_2908 said...

HYE OYA ;

1. thnks Oya..lega rasa.. :)

2. hmm...myb akan dikekalkan shoutbox di situ.. ;)

3. tul tu...kalau kita tk tau tntg sesuatu blog tu..nmpk canggung je kalau di review kan..? ;)

pipoq said...

1 ) Kalo nak bandingkan kelajuan loading page antara blog aku dan ko, boleh kata seimbang la..

pipoq.blogspot.com = 24566ms
www.zafiranabilah.com = 27161ms

so tak berat pun tu..

2 ) Aku tak berapa guna sangat shoutbox ni..aku suka komen je kalo pegi melawat blog kengkawan..so that's not a problem with me..

3 ) blog review ? ok jugak tu..sebab kengkadang tu kita tau orang lain ada blog, tapi cam malas nak jenguk sebab tak tau apa yang menarik dalam blog orang tu..kalo ada yang rajin tolong review, at least boleh la jugak tau pasal blog lain tu..

nabilah_2908 said...

HYE ANIP ;

1. oh....sngt terima kasih atas senarai itu...ada juga yg sy dh cuba buang...sy akan cuba perbaik dari semasa ke semasa...terima kasih..!! :)

2. pasal shoutbox..ada baiknya juga sorokkn..sbb..sy jarang jejak balik kalau ada blogger yg tinggalakn jejak..rasa mcm tak fair kan..mereka dtg sini..tp sy tk bals..lebih baik xde..so tkde la rasa bersalah sngt.. ;)

3. hmm...mengharapkan blog sy direview balik tu tak terfikir la pula...cuma nak berkongsi pada yg lain...ada di antara yg dekat di hati ni..blogger baru...n3 pun menarik..cuma tk ramai lagi yg aware..myb dgn blog review ni..dpt la membatu.. ;)

BIG THANKS to you..Anip.. ;)

nabilah_2908 said...

HYE PRINCE ;

1. ok..lega jer rasa.. :)

2. hmm...myb akan dikekalkan di situ.. :)

3. thnks yer...akan direview nnti.. :)

nabilah_2908 said...

HYE ROSE ;

1. lega..thnks yupp.. :)

2. myb akan dikekalkan di situ..huhu.. :)

3. ok..thnks kerana menyokong..blog rose pun di antara yg dekat di hati.. ;)

nabilah_2908 said...

HYE WAWA ;

weee....lama tk nmpk...ada n3 baru kt blog wawa..? :)

1. thnks yupp.. (^_^)

2. erm..myb akan di kekalkan..sbb...sy jarang jejak kembali blogger yg tinggal link kt shoutbox..rasa mcm tak fair.. ;)

3. ok dear...nantikan yupp.. :)

nabilah_2908 said...

HYE AK ;

1. sy pun alami masalah ni la..kadang2 laju je...kadang2..haih..payah nk cakap..geram jer rasa..huhu.. :)

2. hrumm...akan difikir2kan lagi tntg shoutbox tu.. ;)

3. insya'Allah..akan tiba time AK..tungguuu.....(^_^)

nabilah_2908 said...

HYE ARIEF ;

la...segan la pulak dia..huhu... ;)

nabilah_2908 said...

HYE ATTY ;

1. hmpir 90% kata tk berat...lega sngt..thnks..!! :)

2. hmm...myb akan kekalkan shoutmix di situ..;)

3. itu la niat sy... thnks kerana menyokong.. :)

nabilah_2908 said...

HYE ANNA ;

1. thnks kerana menyokong...kalau ada teguran tu...tk kisah kan Anna? ;)

2. pasal shoutbox...enth la..myb akan dikekalkan.. ;)

3. lega..sbb tk berat.. :)

nabilah_2908 said...

HYE NIESZ ;

1. oh..bagus la Niesz xde kesukaran nk view blog akk.. :)

2. bab shoutbox..akan difikirkan lagi.. :)

3. eh...kan akk selalu ke blog Niesz..maka Niesz pun termasuk la antara yg dekat di hati.. ;)

nabilah_2908 said...

HYE EN_ME ;

hrumm..apa yg di layan kan tu..?

nabilah_2908 said...

HYE NISA ;

1. sorry yer sbb blog lambat..akan sy perbaik dari semasa ke semasa.. ;)

2. sj alihkan...rasanya ada baik juga kot.. (^_-)

3. ok dear..nntikan yupp.. ;)

nabilah_2908 said...

HYE NAZIRAH ;

1. ok lah..sbb Nazirah tk susah ke sini..

2. bab reference tu...hrumm..menarik juga idea tu...thnks yupp..(^_^)

3. Blog Nazirah pun di antara yg dekat di hati..insya'Allah akan direview juga nnti.. :)

nabilah_2908 said...

HYE DILLA ;

1. ok..akan dipertimbangkan tntg shoutbox tu...bukan apa Dilla...sy jarang jejak balik link2 yg di tinggalkan di situ...mcm tk adil jer tuk si blog walker yer la...dia dtg sini..tp kita tak bals pun..

bila takde shoutbox..tidak la rasa bersalah sngt..pada yg betul2 nk bca je akan fokus pada n3 di sini.. :)

2. ok la..lega bila Dilla tak susah tuk dtg sini.. ;)

3. eh..apa nk segan lak..blog Dilla best tau...patut diketengahkan..cuma..kalau ada teguran tu..tkpe kn..? :)

nabilah_2908 said...

HYE TAPAK KAKI ;

1. oh..bagus la En TK tiada kesukaran tuk ke sini.. ;)

2. shoutbox..akan di fikir2kn lagi.. :)

3. kalau jawab TAG tu..ada la sy review satu dua blog..kali ni tuk kawan2 yg biasa di sini..termasuk la En Tapak Kaki...thnks..!! (^_^)

nabilah_2908 said...

HYE MISS TIRA ;

1. lega nya hati...bagus la Miss Tira tk susah nk ke sini.. ;)

2. akan dipertimbangkan lagi tntg shoutbox tu yer...(^_^)

3. ha..blog Tira pun di antaranya..nntikn reviewnya yer.. ;)

nabilah_2908 said...

HYE FATIN ;

1. hehehe...malu lak rasa..thnks dear...bagus la Fatin tkde masalah tuk ke sini.. ;)

2. shoutbox tu..myb akan dikekalkan kedudukknnya.. :)

3. insya'Allah akan di review nnti..tnuggu.... ;)

nabilah_2908 said...

HYE KAK ATI ;

Kak Ati tak sihat yer...kesiannya patut la tkde n3 baru...get well soon kak... ;)

nabilah_2908 said...

HYE MRS AYIE ;

1. rasanya yg guna flash..pak guard sy ni kan..? hehehe... ;)

2. shotbox..erm...tak tau la..myb akan di kekalkan di situ..;)

3. thnks...akan direview nnti.. :)

nabilah_2908 said...

HYE AFZAINIZAM ;

1. soory yer...sbb bermasalah sikit tuk ke sini...sy akan cuba ringan kan dari semasa ke semasa.. ;)

2. hrumm...pasal shout box...akan di fikir2kna lagi.. ;)

3. huhuhu..time kasih...niat sy cuma ingin berkongsi...thnks sbb sokong.. ;)

nabilah_2908 said...

HYE ANA ;

its ok...dtg la bila free... ;)

1. bagus la Ana tk susah tuk ke sini.. ;)

2. akan di fikir2kn lagi tntg shoutbox itu.. :)

3. thnks yer..sbb sokong sy... ;)

nabilah_2908 said...

HYE SHAHROM ;

1. oh..bagus la..tk susah tuk ke sini.. ;)

2. myb akan dikekalkan di situ..huhu..tgk la mcm mn nnit.. ;)

3. terima kasih..kerana sokong sy.. :)

nabilah_2908 said...

HYE D_TIEAH ;

1. lega...sbb tk bermasalah tuk ke sini.. :)

2. shoutbox...enth..myb akan dikekalkan..huhu..;)

3. Insya'Allah..akan di review nanti...thnks dear..!! :)

nabilah_2908 said...

HYE PIPOQ ;

1. kira lebih berat juga la dari blog Pipoq kan..? huhuh...thnks tau..!! :)

2. sy pun tk kisah sngt pasal shoutbox..sbb tu dgn senang hati sy memindahkan shoutbox itu..huhuh..

3. blog Pipoq di antara yg dekat di hati..nntikan review nya ya...(^_-)

E.d.Y said...

1. xde la berat..ok je loading

2. shoutbox xmenjadi pilihan ku..huhu

3. review blog tu mmg digalakkan

Farhana Jafri said...

blog siz xberat pon.. klau line lmbab pon still bleh bkak! thats y suke dtg snggah sini..he3..

soalan kedua.. ermm jrg la tggal jejak kt stu.. tpi org ckp shoutbox better ltak kt tmpat org bleh nmpak.. :)

review blog?? bleh je.. cs blog tu bnyak gile kkurngan.. :)

nabilah_2908 said...

HYE EDY ;

1. oh,,,,bagus la mcm tu..

2. sama lah..huhuhu..myb akan di biarkan di situ.. :)

3. ok..ok..thnks atas sokongn itu.. :)

nabilah_2908 said...

HYE MARSHA ;

1. lega....bagus la...tk susah tuk ke sini.. ;)

2. tk sure lg..myb akan kekalkan..or pindah kan... ;)

3. thnks dear..akan di review nnti..kalau2 ada teguran tu...tkpe kan..? (^_-)

De Mois said...

Sesi survey dah habis ke?? Hehe..nak jawab gak.

1- Blog ni tak berat. Kau jangan risau. Aku buka senang je.

2-Aku lagi suka kalau shoutmix 2 ade kat sidebar. Senang..buka blog boleh komen atau terus tinggal jejak

3-Hehe..pucuk dicita ulam mendatang. Aku sangat mengalu-alukan review ni. Buat la untuk i sekali. Hehe..

Terbaru di SuaraSendiri
Wikileaks : Ariel tiada dalam penjara - Musa Hassan

nabilah_2908 said...

HYE DE MOIS ;

1. bagus la...sbb tkde masalah tuk ke sini.. ;)

2. erm...tgk la mcm mn yer...rasa mcm nk kekalkan... :)

3. insya'Allah..thanks menyokong sy... :)

Amni said...

jap, blog amni tak di hati eh? ni yang touching ni...=P

nabilah_2908 said...

HYE AMNI ;

eh...sy tk kata pun mcm tu kan..?

Amni la antara blog yg dekat di hati..bukan kah sudah ku katakan..

kalau setiap kali ada n3 baru..tiap kali itu juga la sy sibuk2 tinggal komen...itu la yg dekat di hati...selalu berlaku di blog Amni kan...kan..? (^_^)

Amni said...

hihihi... thanks dear....=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...