Tuesday, February 22, 2011

AUTOMATIK PING BLOG KE FACEBOOK



Hello fwens.........hai

ha...nak tanya ni....

blogger yang ada akaun facebook pasti takkan lepaskan peluang untuk mempromosikan blog di facebook betul tak...??

begitu juga blogger yang ada Fan Page....



apa tujuan you all create Fan Page...?

mencari popularity....?? tentu sekali tidak..betul..?ye


dah tentu la salah satu daripadanya untuk mempromosikan entri-entri di blog kan..??

kebiasaannya..you all akan copy link entry then paste kan ke wall FB mahupun ke wall Fan Page...



kali ni....I nak share satu application..di mana...setiap kali you all update entri baru...secara automatic entri itu akan di ping kan terus ke FB you all...

ha..macam mana best tak...??



see...ini hasil autoping....

I tak payah susah-susah buat cara lama...

dok relax jer..lepas publish entri baru..tunggu kejap....then cuba view FB....pasti akan nampak hasilnya...

kalau yang tiada Fan Page...kat FB sendiri pun boleh...



kepada kawan-kawan yang dah LIKE page APA KATA HATI..boleh lihat sendiri hasilnya secara terus di wall FB anda...

so....mau try...?? jika berminat click sahaja icon di bawah ini..

I ada link kan ke application tersebut....

you all hanya perlu ikuti beberapa arahan yang simple...



jika terdapat sebarang kemusykilan...jangan segan-segan tanya yupp...pang

jika tak menjadi....bagi tau...I akan cuba cari jalan untuk memperbetulkan..sampai menjadi..



p/s : I busy hari ni....entry pun express je...Insya'Allah...bila dah siap kerja...I terjah blog you all pula yupp.....take care dear fwens....muah

p/s 2 : blog ni dah di review oleh Kerat Senget @ Along Tapa meh baca meh...

49 comments:

aliesha kirana said...

mekasih info ni nabilah! nk try gak r pasni..heeheheh~

YanaMIB said...

oh nice info dear..tenkiu beri beri much =)


oh nama len along kerat senget eh..hohoho~ =P

Ati Masrif said...

sukalah n3 ni..

kak ati mmg dah lama nak belajar
buat mcm tu...

TQ nabilah cayang...

Kazaztan Team said...

oooooo selalu pakai yg note ye...nnt blh cuba

d_tieah said...

Owh, entah bila nak buat fan page ek..
Malas owh..

redza said...

nk buat ke tak...fb dh mati tpi baru2 nih dihidupkan balik

lalink7 said...

hmmm..tengs a lot dear...wahh sudah senang ini keje..tp yang sedihnya xleh nak klik sbb kuar 'error..upm band url tue la..sgt sedihh..

IMANSHAH said...

selalu juga buat dulu,,sekarang dah tak buat..hehe

sebab??ada lah

♪♬ Siti Nor Aisyah ♬♪ said...

nice info and tips...tq cik nabilah..:)

lieya orange M.I. said...

bagusnyer dah ada benda ni..
wpun takde fanpages, fb sndiri pun jadik la... hehe

e F a said...

tQ for the info... tak tahu pun pasal nie sbnrnya..

nunama said...

setuju dengan keratsenget!!! (n_n)

kalau tak kerana Kak Nabilah komen2 ni, kita pun tak tahu kena komen sebenarnye. wehehe.

p/s: takut nak buat autoping sebenarnye. Takut luahan hati terdedah. wahaha~ gurau2. ;p

SYAMIL said...

wah
thanx kak
nak cubelah nanti

❤NazirahMoktar❤ said...

skng ni mcm2 cara nak ping automatik kan..sampai tak terbuat..hehe

Wawa~* said...

tq for sharing nabilah~ buat msa skrng sy guna networkblog tu.. boleh juga try ni nnt... ^^

HonEyBuNNy said...

nantimau cuba la...tapi la ne blog ila ada virus r...uwawaw...;-(

Tapak Kaki said...

good info.. memang berguna la menda ni kan..nice

Prince Halilintar said...

prince pun xde fan page lagi..malas nk wat..tpi thanks bg info ni..cume xnk bg member yg kenal taw prince ade blog..haha..rahsia...

kella said...

bagusnya maklumat ini nabilah!
setakat ni belum lagi rasa nak ping kat fesbuk, cam segan je.. hehehe

neway thanks so much! :)

take care nabilah...

senydream said...

wow besh nyer lau ada cre mcm ni ha..nk cube gak ni..:)

thanks..

Dilla Ady said...

tutorial nih dilla hold dulu..huhuhu...nk blaja yg da mintak tolong kt nabilah sebelum nih..huhu

thanks dear berkongsi camni...yg tak reti cam dilla nih, tanpa segan silu leh duk menanye...

niesz said...

adik niesz pun dah ade fan page mcm ni..niesz nk wat tp ade ke yg nk like nnti..ekekekeke...

Nurfazilah Cipa said...

wah,,bestnye ade fanpage..cipa lom ade kekuatn nk wt la..haaa~poyo gle!:)

beautiful_rose said...

menarik ni bagi sesiapa yang nak promote blog atau nak share dengan lebih ramai lagi kenalan kan.

tapi aku tak minat kot...
kang tak pasal2 adik beradik sepupu sepapat sedara mara datang segerombolan.kantoi lak..hehehe faham je lah banyak mengarut aku dalam blog. =p

eT said...

bagusnyer...senang keje kan...
thanx 4 the info.. :)

Anip said...

banyak lg application yg ade kt facebook nie. cara ni mudah dan senang kepada semua, auto jer..

hysman said...

ini u kate n3 express?
panjang la tu?
ade n3 yg lg panjang yer?
hehe...

btw cik nabilah,mekaceh atas info ni..hehe..
tp kan kwn ni somtyme ade buat n3 pesal life,so kluke fb risau opismate suma baca..mati pokcik..
adeii....
hahhaa

Edy Zaidi said...

siap ada fan page tu...

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

uihhhhh nak kena belajar buat ni pasal aku tak buat lagi ni.... thanks... sebenarnya aku tak tau langsung nasib baik ko bagi tau

mie said...

nice info...
akan dicuba..
ehehee

Cik Ina minat Do do Cheng said...

akak ni tengok nabilah tak pernah jemu memberi pelajaran pasal blog. akak suka, banyak yang kat luar sana , dari tak tahu jadi tahu. thanks Nabilah

nabilah_2908 said...

HYE AK ;

ur welcome...dah menjadi dah kan..? :)

HYE YANA ;

nama blog dia yg terbaru tu.. :)

HYE KAK ATI ;

welcome kak...so..mudah sikit keje kan... :)

HYE KAZAZTAN TEAM ;

cuba la..click2 je... :)

HYE D_TIEAH ;

ala..xde fan pare pun tak pe...boleh buat kt FB sendiri.. :)

nabilah_2908 said...

HYE MR RED ;

hehehe...kalau rasa nak kawan2 lain baca blog Mr Red...buat la...tapi kalau nk low profile..diam2 je dah.. :)

HYE LALINK ;

alahai...kesian dia...tak pe la...keluar dr UPM...nnti boleh la buat.. :)

HYE IMANSHAH ;

huhuhu..sbb apa la tu gaknye yer..? :)

HYE AISYAH ;

ur welcome dear.. :)

HYE LIEYA ;

yupp...betul tu..kat FB sendiri pun boleh buat...so tkperlu la nk buat cara lama.. :)

nabilah_2908 said...

HYE EFA ;

skrg dh tau kan..? selamat mencuba.. :)

HYE NUR ;

hehehehe...kalau mcm tu..diam2 jer la...tkpayah ping kt FB...biar kita2 jer yg tau.. :)

HYE SYAMIL ;

weee...lama tk nampak....sihat ke..?

cuba la yupp...kalau tk menjadi..bagi tau.. :)

HYE NAZIRAH ;

kalau nk ping blog kita kt ping site...mmg payah sikit la kan..

yang ni...ping terus kt FB...kita dok relax je.. :)

HYE WAWA ;

ha...netweork blog pun .. punyai fungsi yg sama...kalau guna RSS Graffiti pun yer juga...cuma sy belum kaji lagi caranya.. :)

HYE

nabilah_2908 said...

HYE HONEY ;

la...mcm mana boleh ada virus..?

HYE TAPAK KAKI ;

awak nak try ke..?

HYE PRINCE ;

oooo....nak low profile la ni.. :)

HEY KELLA ;

la..apa nak segan...kalau kawan2 Kella masuk blog Kella..kan lagi meriah.. ;)

HYE SENYDREAM ;

cuba..jgn tak cuba...(^_^)

nabilah_2908 said...

HYE DILLA ;

hehehe...tanya la...apa yg sy tau..sy akan share kan.. ;)

HYE NIESZ ;

kalau kt FB sendiri pun boleh Niesz.. :)

HYE CIPA ;

buat kat FB sendiri pun boleh... :)

HYE ROSE ;

hehehe..faham2...sy dh terlambt dh utk semua itu..mereka2 dah tau...so..agak terbatas sikit... ;)

HEY ET ;

yupp..selamat mencuba.. :)

nabilah_2908 said...

HYE ANIP ;

yupp....skrg ni..tgk explore RSS Graffiti lak...sm juga fungsinya.. :)

HYE HYSMAN ;

express la..sbb...sy taip dengan cepat...cara sy baca pun...laju je..cuba tuk relx..tp tak boleh..huhuhu..

kiranya nk low profile la eh..? hehehe...xpe..xpe..biar kita-kita jer yg tau yupp.. :)

HYE EDY ;

buat Fan Page sbb nk promosikan blog.. xde niat lain..:)

HYE AFZAINIZAM ;

blog kamu sngt berinfomasi..mmg wajib diperkenalkan.. :)

HYE MIE ;

cuba la... :)

HYE KAK INA ;

sama2 kak...sy cuma berkongsi apa yg sy tau... sharing is caring kan kak..? :)

Miss Tira said...

Huuu, Tira baru je berjinak2 buat fan page.. Baru ada 5 org je.. Hehehe :p

efyery84 said...

CERITA AKU DAN SESUATU
-Bro Ery-

Tutorial yang menarik. Thanxz sebab kongsi-kongsi bersama..

nabilah_2908 said...

HYE TIRA ;

xpe...lama2 nanti ramai la.. :)

Fan Page sy pun tk aktif..penuh dgn n3 je...kurang interaksi.. :)

HYE BRO ERY ;

welcome.. :)

Blog Rasmi Dunia said...

boleh juga auto ping ke fb rupenye. baru tau. hihi

ana ayesha said...

ana dah cuba menjadik thanks nabilah

nisa said...

tq psl info ni

p@kcikLie / mamadiana said...

bagus gak info cm ni.TQ..tp sy xde fanpages lg..huhu...

@pakcikLie

budak awam said...

info yang bagus, menarik..
tapi saya tak suka pulak main fb.. hehe

GadisGula-gula said...

thanks~

nurmujahidah said...

sorry for asking,, nape walaupun dye tulis blog is connecteh to fanpage,, tapi updates tak keluar kat page tu,, dye ade tulis manual publish, update thumbnail, remove,, yang mana satu nak click untuk buat benda ni ok ek? :(

Terbelog said...

tq . blh juga guna rss graffiti

Zaidalifah Hussin said...

good info

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...