Monday, February 14, 2011

BILA MOOD KE LAUT



Happy Monday everyone.......hai

rentetan dari entri MOOD KE LAUT hari sabtu yang lepas....

Bila mood ke laut...maka ke laut lah kita...hehe...

tidak la ke tengah laut.....ke tepi pantai je...I ada snap beberapa keping gambar...meh tengok meh....

Lokasi : Pantai Tanjung Puteri..

ada la dalam 10 minit perjalanan dari rumah..tak jauh mana pun..



my mom & my dad berjogging..DD..? follow belakang...

I banyak jalan....snap-snap gambar...tibe-tibe jer terasa nak memiliki ini...



nampak tak apa yang that girl pengang..? hrumm...layak ke masuk dalam my wish list..?? ermm...akan di fikir-fikir kan nanti...pang



couple itu dah jauh ke depan..I dengan DD tertinggal kat belakang...

tp I tak kisah...I bukan nak jogging pun...cuma nak menikmati keindahan alam...melayan perasaan...mencari ketenangan...yer tak..?

tapi dalam berjalan tu..keluar peluh gak..even tak banyak...



DD sibuk menulis atas pasir....I....hanyut dalam fantasi sendiri...

Alhamdulillah....jumpa juga dengan ketenangan yang dicari....



bunyi ombak menghempas pantai..sangat mendamaikan jiwa...bayu laut yang bertiup perlahan..sangat menenangkan..



itu pelantar minyak Petronas..

oklah..dah dekat Maghrib....jom pulang......


bila you all rasa down...takde mood apa yang selalunya you all buat tuk overcome perasaan itu..? meh la share....pang

p/s : esok keje....huhuhuhuhu...............huu

42 comments:

d_tieah said...

Aku jarang ke laut..
Maybe sebab aku malas nak ke sana..
Kalo ade teman2, pasti ke situ..
Kalo sorang2 malas sebab kalo ke sana ramai couple..
Benci siot tgk dorang..
Hahaha.. *benci ke jeles?
Lalalalalala~

Latest entry : Kempen : Kami TAK Sambut Valentine's Day

Ieda Al-Habsyi said...

best betoi ke laut, dh lama tak ke sana..
MINI NUFFNANG GATHERING IPOH MALI BEST!

nunama said...

woaahhh! bestnye g pantai. hik3. :)

erm kalau sayalah kan. kalau keadaan itu terlalu teruk sgt, sy menangis. tp, org takkan tahu saya nangis. sbb mata sy xnmpk cam nangis. wakaka~~

kalau mcm down yg biasa2 itu,
>>sy makan coklat ataupun ape2 yg terhidang di depan mata
>>tgk cite yg lawak2
>>bermain/bergurau dgn kanak2
>>dan TIDO!!!!! (rasanya semua buat bende ni. kui3.)

Yeaaahhh!!Kak Nabilah BOLEH!!!(n_n)

dont despair and never loose hope.
cause Allah, is always by ur side.
-Maher Zain-

IMANSHAH said...

wah ingat pitching je kelaut..mood pun ada ke laut

oya said...

kat mane ek pantai nih

Ati Masrif said...

shantek lah pantai tu nabilah
belah mana kalau nk kesana ye..

kalau down ...selain solat
kak ati layan tv
kalau tak dapat tgk laut lah..
suka sgt tgk laut ^__^



Jom baca: Inilah Gerut-Gerut

YanaMIB said...

kt KL xde tpt cemni daa...huwaaaa...T_T


klu xde mood pi shopping je..haha..xpun meronggeng dgn gelpren gelpren..weehuu~ ^_^

JunAina said...

pegi pantai memang best utk cari ketenangan tapi kalo kat KL ni pantai mana nak pegi...

k.aina kalau down suka gi shopping...hehehee...kekadang tak beli apa pun just jalan2...

ana ayesha said...

bestnyer jln2 tepi pantai terdengar2 bunyi ombak dan burung2 berkicauan

bila ana rasa down ..... abg hafiz akan jadi sasaran taklah gurau jer

rasa down tu boringlah yer, mmg selalu rasa mcm tu dan biasanya ana suka pergi ke nilai 3 utk jamu mata dan jamu selera di hujung minggu

Jom jamu selera Puding Coklat Bersos

Kazaztan Team said...

masak dan taip2...

pipoq said...

apesal tak ramai orang kat pantai tu ? syiok giler kalo lengang camtu..selalu kalo pegi pantai, penuh dengan orang..

kalo down ? hmm..tido je..hehehe..

aliesha kirana said...

wah! bestnye umah dkt ngan pantai..bestnye nabilah!! AK kalu tak tenang, hmmm.. AK tdo kot..haahah..sebab sllunye ble lepas tdo, terus AK lupa apa yg AK fikirkan tadi..ahahahah!

Prince Halilintar said...

bestnya pergi main tepi pantai..kalau prince xde mood..mula la nak berfantasi.haha..ntah la mungkin layan cite2 kat laptop kot..

Miss Tira said...

Indah dan damainya alam ciptaan Allah s.w.t.. Selalu kalau Tira moody Tira tidur je or kuar jalan2. Cik Nabilah kena add SLDR dalam wishlist sebab blog ni perlukan gambar yg berkualiti.. Hehe ^^

D Yatie said...

salam, kalau saya dikampung...saya akan ke pantai sebab kampung tak jauh dari laut. kalau dibandar, saya akan memilih untuk berada di playground. tapi yang terbaik adalah berada diatas sejadah. sujud padaNya, mengadu padaNya. :)

efyery84 said...

CERITA AKU DAN SESUATU
-Bro Ery-

Akhirnya mood sampai juga kelaut setelah dicampak oleh cik Nabilah. Hahaha. Ok gak, bila rasa tak tenteram kita dekatkan diri dengan alam sekitar. Rasa tenang je melihat alam ciptaan Allah s.w.t.

kella said...

wah nabilah! sama entri kita ada laut jugak! kita selalu cam sama je kan.. kebetulah.. orang kata hati ada link lah tuh.. hehehe.. :)

♪..aq[daN]pUteraku..♪ said...

bila rasa down, anna lg suka dgr lgu nasyid.. ;)

kalau ada masa,lebih suka tgk pantai,mcm bella jugak ;P kbtlan pantai dekat ngn kmpus, so bole turun..;)

ehm,sal shbox tu,bella bole tgk tutorial wan hazel..tk igt apa linknyaa ;)

Dilla Ady said...

dilla pun keje esok..

slalu dilla kalu mood ke laut, suke makan..sbb tu la boolat..hihihi..

takpun sms ngan kawan britau ape yg menyebabkan mood ke laut tu..

sian nabilah, harap pasni mood da okeh la ye..

nisa said...

best kn pantai2 ni.. rs tenang je.. pstu da mandi2 tetiba sy makin hitam legam.. hahaha

Un Phat Lee said...

buat benda yang kita suke.macam gua...tengok movie dan tido.hehehehe

Along Tapa said...

aku tak dan nak pegi tanjung puteri tu...kalo tensen, ambik gitar, nyanyi kuat2...tak pun lari keluor rumah, panjat pokok, pastu termenung sorang2 kat situ...best gak..hihi..

Gorengbaek - Koleksi bahasa kias dulu-dulu....

Hangit Habis dah - Kenapa nak double standard??

Norhafiza said...

sama la kita..AbangLan selalu bw kakNo dan anak2 men pasir n pantai..katanya kat sana kita leh release tention..anak2, bebas bermain..ptg td pun br balik dr lepak sana..

Tapak Kaki said...

best gak jenjalan kat tepi pantai.. nak pulak ada mat&minah saleh dok berjemur.wakaka.. dah lama aku tak ke pantai..

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Nabilah jangan ikut sangat perasaan tu, dia hanya menganggu tumpuan ko nak mengupdate.hidup mesti enjoy, jom update blog.

W said...

smua musim pi pantaii je. jeless betul laa. +__+

Fitrihadi.com said...

ohoo orang melaka ke ni?? dekat je la kita kalau camtu hehe..dah lama tak gi pantai tanjung puteri ni..

nabilah_2908 said...

HYE D_TIEAH ;

hehehe...betul juga tu...kalau sy..pergi sorang2 pun best juga..terutama kawsan pantai yg tk ramai org...tenang je rasa.. ;)

HYE IEDA ;

ha...apa lagi..jom ke laut...(^_^)

HYE NUR ;

thnks dear...

akak dah letih nak nangis..huhu..hati dh mula keras kot.. ;)

Tido...hrumm...tak menjadi...bila celik mata je...sure akan teringt balik... :)

nabilah_2908 said...

HYE IMANSHAH ;

hahaha...boleh jer.. ;)

HYE OYA ;

Tanjung Puteri...area Tanjong Kling.. :)

HYE KAK ATI ;

area tanjung Kling kak..ke dalam lagi..dari Pantai Klebang.. :)

sama lah...tenang je bila tgk kaki langit...subahanallah..cantiknya...!! :)

nabilah_2908 said...

HYE YANA ;

nk cari kt KL mmg payah..yg buatan manusia ada la kan..kt sunway lagoon.. hehe... :)

kalau sy...tk bape menjadi kalau bab shopping tu.. :)

HYE JUNAINA ;

kebanyakkan dari kita suka pi shopping kan..huhuhu...bagi sy..terapi tu tk bape best lk.. ;)

HYE ANA ;

ha...betul tu..mmg rasa tak best sngt...tp nk buat mcm mana kan..tk boleh nk halang perasaan tu.. :)

nabilah_2908 said...

HYE KAZAZTAN TEAM ;

hahaha..bestnya kalau sy boleh buat mcm tu.. :)

HYE PIPOQ ;

ramai yg benarnya...tp ramai dok kt sebelah atas..tk ramai yg turun ke pantai..budak2 muda bnyk je melepak.. :)

HYE AK ;

bestnya kalau jadi mcm AK...sy tk boleh lak..lepas bagun..automatik akan teringt balik.. :)

nabilah_2908 said...

HYE PRINCE ;

best la mcm tu..tk perlu ke mana2.. :)

sy kalau tk jumpa pantai..dok main air dalam bilik air pun ok gk.. ;)

HYE MISS TIRA ;

huhuhu...belum mampu lagi la Cik Tira nak beli...tgk la kalau2 murah rezeki.. :)

HYE D YATIE ;

yupp..sujud ats sejadah...mengadu kpd Allah..itu lah terbaik...

pergi ke pantai ni..cuma tambahan je..cari ketenangan di hati.. :)

nabilah_2908 said...

HYE BRO ERY ;

yupp...bagi sy itu terapi yg baik.. :)

sygkan kalau semua ni dah tkde mcm kat KL...tu yg org lebih suka habiskn masa shopping..sbb xde tmpt nk tuju.. :)

HYE KELLA ;

hahaha...tul tu..cuma jalan cerita kita je yg berbeza kan..? :)

nabilah_2908 said...

HYE ANNA ;

lebih kurang je kita ni..suka gak dgr lagu2 nasyid...lagu2 sedih pun layan gak..hehe..

ok..thnks dear.. :)

HYE DILLA ;

sy ok dah..thnks Dilla...hari tu je tk bape betul..hehehe.. ;)

sy lak susah sikit nk luahkan perasaan pada org..tk reti lah..so kena cari jln lain.. :)

sama2 lah kita bekerja yupp..hehe.. :)

nabilah_2908 said...

HYE NISA ;

hhehehe...tkpe...nnti boleh cerah balik.. :)

HYE UN PHAT LEE ;

erm...tk menjadi juga...yer la..lain org..lain cara kan..? ;)

HYE ALONG TAPA ;

wah..unik gak tu..siap panjat pokok bagai... ;)

nabilah_2908 said...

HYE NORHAFIZA ;

tul tu kak...tk mandi pun tk pe..cuma berjalan..dah cukup ok dh.. :)

HYE TAPAK KAKI ;

amboi....hehehe...kt Melaka tk jumpa la mat&minah saleh dok berjemur.. :)

HYE KAK INA ;

ada kalanya kita tk boleh halang perasaan tu dr datang kak...

even tkde mood..blogging gak..cuma cite tk bape best la..hehehe...thnks kakak.. :)

nabilah_2908 said...

HYE W ;

oh...musim org pergi pantai eh..? iyer ke..? myb sbb cuti pnjng kali ni..ramai la yg pergi...

tkpe...bila ada peluang..pergi lah yer.. :)

HYE FITRI ;

org melaka juga yer..? huhu.. :)

niesz said...

lame da x g pantai..teringin plak nk g..huhu..sape nk bwk yer..ehe..

Fitrihadi.com said...

tak ar...saya orang perlis...study kat utem, melaka..

Hanif Idrus Blog said...

masukkan dalam wish list..heheheh

Wawa~* said...

seronok laa kalo dpt gi pantai slalu.. kalau bosan2... boleh layan prasaan kat sana.. ombak bawak pergi jauh rasa2 yg x best tu, ngeee~

saya kalau down biasa dgr lagu je. humming lagu n cuba x nak fikir masalah tu.. huhuhuu

Sr. Maryam Fatanah said...

seronoknya g pantai...rumah sy jauh dr pantai kalau rajin sesekali pergi PD

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...