Wednesday, February 23, 2011

BLOG REVIEW : CITRA HATI ALIESHA KIRANA



Hello fwens.........hai

Blog Review tyme......siapa punya blog la yang akan di review kali ni kan...??



ok lah...hari ni I nak review blog

CITRA HATI ALIESHA KIRANA




I kenal Aliesha Kirana @ AK melalui Geng Blogger..orang Penang nih...

seorang blogger yang friendly...tak caya...?? you all pergi la tegur...sure akan dibalas balik...


emo12APA YANG BEST ??

well...cara penceritaan yang sangat simple....ringkas..light and easy...santai jer bila baca setiap cerita-cerita dari AK

topik-topik yang dibicarakan meluas...biasanya AK suka cerita apa yang berlaku di sekeliling dia...cerita-cerita terkini....up to date semuanya..

dalam erti kata lain...apa sahaja yang terlintas di hati...akan di abadikan di blog

nama pun Citra Hati...tak gitu...??

ha.....lagi satu...I cukup suka bila AK share cerita tentang Auni anak buahnya yang sangat la comel domel...geram je tengok dia..huhu



see.....comel kan Auni...more semalam birthday dia tau..baru setahun budak comel ni..



emo12SERBA SEDIKIT TENTANG AK



peminat tegar warna PINK...sape yang minat PINK...boleh geng la dengan AK..

minat sangat dengan hero Korea yang sorang ni..



sehinggakan mamat korea ini menjadi sumber inspirasi untuk menghasilkan karya nya...

karya...?? jap lagi I cerita....

emo12 AK & BIDANG PENULISAN

AK sangat aktif dalam bidang penulisan tau...tiap-tiap minggu ada saja cerpen baru yang akan di sharekan di penulis2u.com bukan saja cerpen....novel pun yer gak....

banyak betul idea AK ..macam-macam cerita.....and totally best....mendapat sambutan hangat dari pembaca-pembaca di sana...

AK ada blog khas tuk projek penulisannya..



DARI TINTA ALIESHA KIRANA

cover e-novelnya yang terbaru...

kiranya AK memang minat sangat bab-bab penulisan..memang bercita-cita nak jadi penulis pun..kan..? hehehe...

AK juga banyak bagi support kat I dalam bidang penulisan ni...cuma I jer la tak berapa aktif...slow jer....macam siput...hehehe...

emo12 YANG TERKINI....GIVEAWAY



eh....AK ada buat GIVEAWAY sempena Birthday Auni ... kepada yang suka join GIVEAWAY..bolah la join...jom la sama-sama kita memeriahkan lagi GIVEAWAY ini..

haih...dah macam entri 2 in 1 lak...AK apa pendapat kamu..? huhuhu..wek

guys....apa lagi..jom la terjah CITRA HATI ALIESHA KIRANA....meh la...kita buat rombongan ramai-ramai ke blog AK...pang

To AK :

minta halal ye untuk gambar-gambar yang telah di ambil dari blog AK ... moga AK terus success dalam mengejar impian...insya'Allah...impian AK akan menjadi kenyataan 1 hari nanti...Amin...


ok lah..sekian sahaja blog review untuk kali ini..
hmm...giliran siapa pula minggu depan...? tungguuuuu..........muah


p/s : bila dah dekat di hati....apa sahaja cerita...pasti akan dibaca...bila tiada update terbaru..pasti akan tercari-cari...setuju tak...?

42 comments:

♪..aq[daN]pUteraku..♪ said...

eh eh..da stat belog review ea??

rjinnya bella nk bt semua neyh.. ^^

ouh,AK tu bakal2 jdik pnulis la tu,nt org jengukk.. suka bca cita2 ne. expecially cintan2..ahahha.. ;)


sorry lama x singgah..line kalah2 siput sedut.. T_T

lalink7 said...

ai baru nak masuk contest tuee..hehehe...comel si auni macam my anak sdara jugak...

kella said...

wah.. bertuahnya.. nabilah review kaw kaw punya! best la... entah bila masaku pula.. heheh ;p

take care nabilah.. :)

aliesha kirana said...

Nabilah!!!! waaa nanges! T.T

terharu gila.. huk huk.. terima kasih sudi review blog AK.. panjang lak tu reviewnye.. siap promot blog penulisan AK lagi. mekasih sgt2 ye nabilah!! nangess!!! waa..

huhuhuhu.. sebab nabilah dh review pnjg lebar, AK masukkan terus nama nabilah dlm giveway tu eh. sbb ni pun kire cm nabilah dh tlg pomot.. so kire dh terjoin giveaway la. hahaha. nabilah xyah wat entry giveaway dh pun xpe tau. hehehe..

terima kasih sgt2 nabilah! AK pun doakan nabilah berjaya dlm dunia penulisan jugak, tak kire la penulisan novel @ blog. hahha..

sayang nabilah! (^__^)

p/s : btol2.. ble dh dkt di hati.. tulis pasal ape pun, rasa nak baca heeheh. pnjg pulak komen. dh mcm entry dh ni. hahahaah

Prince Halilintar said...

prince dah pon mengenalinya.aha memang peramah orgnya..sape xkenal rugi taw..hehe..mmg suke sgt gan hero2 koreanya tu dan anak buahnya yg comey tu..

YanaMIB said...

auw feminat pink..haruslah jd geng..huhu~ skrg jugak pi terjah..AK, tunggu kedatanganku..ecehh~ =P




Jom Baca dan Komen--> surat untuk bos~

pipoq said...

line huru hara la dua tiga hari ni..nak load page pun sampai berjanggut nunggu..

Kazaztan Team said...

setuju

Ieda Al-Habsyi said...

bile nak review belog aku, uhuhu! ;p
DAH DERMA BOLEH RAMAS TETEK, SAPA NAK?

HonEyBuNNy said...

betul2...setuju p/s nabilah...;-)

rossoneri said...

hehehe memang AK die-hard fan mamat korea tu haa...haha

Anip said...

hmm, dah buke blog, menarik! apepon rajin eh ko review blog yer..peminat pink? aku sgt la tak suke pink.kui3

Iman said...

salam ziarah....jom join Heartbeat....best....

Tapak Kaki said...

ternyata AK bloger tegar.. sama macam cik nabilah..

beautiful_rose said...

yup sokong nabila.
die mmg seorg penulis y berbakat.pernah baca karya dia kt blog.dan die gak pnh join contest anjuran aku sendiri dulu.

redza said...

ye akan diterjah huhu

Ati Masrif said...

kak ati dah lama flw blog dia ^__^

cuma jarang ke sana..bz skit..hihi

Ati Masrif said...

lupa lak..

pasai link n3 kat blog tukan

apakata nabilah buat tutorial

cara nabilah pula..kak ati ni slow skit
kena ajar betui2 baru faham..ngeh3

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Nabilah rajin buat review blog kawan. sapa lagi nak tolong kawan kalau tak kita.daripada femeskan blog yang memang dah femes, baik tolong blog yang belum lagi femes cam akak ni.

mykhalis said...

bestnye kene review..hehe..secepat mungkin saya aan gi jenguk blog AK

En iLham said...

tahniah lah AK
memang mantap pun
semoga sukses selalu

Un Phat Lee said...

bilelah blog gua nak masuk kat sini nih.ehe

Dilla Ady said...

lum sempat nk terjah..akan terjah nnti..

suke la nabilah review....panjang lebar, cukup isi sume...bile bace tntg blog di review cam kite da kenal lame da ngan tuan belog tu..lengkap perinciannye..

Along Tapa said...

hihi...tau takpe...nak2 kalo yang jenis update hari2 macam ko..

giliran sape nak review pasni??soalan tu pun aku tertanya2 gak selalu..hihi..

Gorengbaek - Sebab kenapa Along tak sesuai jadik cikgu...

Hangit Habis dah - Apa ada hal dengan orang??

Kerat Senget - AKU

eT said...

blogger tegar ni yeh...
leh kenal2 kan...
hai AK.. :)

Edy Zaidi said...

blog AK mmg best

asliner said...

tulah..
kita dari awal tahun lepas dah follow AK..
tetapi follow tanpa memberitahu kehadiran kita...
mungkin dye tidak perasan kehadiran kita kot..(-_-)

Miss Tira said...

Selamat hari jadi Auni.. Sungguh cumelnya dia.. :)

hysman said...

terbaeklah AK...
ambe minat awek2 yg suka pink.....
hehehe

Afzainizam said...

║║╔║║╔╗ ║
╠╣╠║║║║ ║
║║╚╚╚╚╝ O
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam Persahabatan kami datang ziarah blog anda
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

uihhhh nak kena terjahhhh lahhhh pink ni semua..... bagusnyerrr kali ni entry ko dapat kenalan baru aku suka post ko kali ni....

ana ayesha said...

hebat tul pengaruh artis korea

AK suka pink ana pun suka pink jugak. hebat yer AK blh menulis, semoga berjaya

nabilah_2908 said...

HYE ANNA ;

yupp..dah mula minggu lepas lagi.. :)

jenguk la say hye pada AK.. :)

HYE LALINK ;

yer ke...well good luck..!! :)

HYE KELLA ;

nantikan yupp... :)

HYE AK ;

hehehe...tak tau nak balas apa...

terima kasih kembali la yer..(^_^)

HYE PRINCE ;

ha...selalu juga nampak Prince kt blog AK.. :)

nabilah_2908 said...

HYE YANA ;

ha...Yana pun minat pink juga kan..boleh la geng.. :)

HYE PIPOQ ;

heheh..sabar la En Pipoq....kat sini pun sama gak.. :)

HYE KAZAZTAN TEAM ;

(^_^)

HYE IEDA ;

nantikan yupp.. :)

HYE HONEY ;

nama pun dekat di hati kan.. :)

nabilah_2908 said...

HYE ROSSONERI ;

hahaha..mgm tk dpt dinafikan..;)

HYE ANIP ;

salah satu tanda penghargaan pun yer juga...salah satu cara tuk update blog pun ada..so..tiap2 ari rabu..takpayah sakit kepala nk cari cerita..blog blog review je..more kita dah kenal blogger tu...mudah la nk goreng...;)

HYE IMAN ;

terima kasih... :)

HYE TAPAK KAKI ;

hehehe...betul tu...satu hari sekurang2nya 2 kali update.. :)

HYE ROSE ;

sy la yg syorkan AK join contest cerpen tu.. :)

nabilah_2908 said...

HYE MR RED ;

ye..dah terjah belum..? :)

HYE KAK ATI ;

erm...sy pernh buat tutor ni dulu...tgk la...sy cuba cari masa...buat sekali lagi.. :)

HYE KAK INA ;

hehehe...betul la tu...nama pun kawan...kena la saling tolong menolong.. :)

HYE MY KHALIS ;

ha...cepat2 g jenguk sana.. :)

HYE EN ILHAM ;

(^_^)

HYE UN PHAT LEE ;

heheheh...akan tiba juga masanya...nntikn yupp.. :)

nabilah_2908 said...

HYE DILLA ;

sy akan review blog kawan2 yg sy betul2 kenal...tu yg banyk boleh goreng..

secara tak langsung...boleh tambah kenalan..kn..? :)

HYE ALONG TAPA ;

hehehe....ada la..tungguuuu... :)

HYE ET ;

yupp..ini la tujuan blog review di jalankan.. :)

HYE EDY ;

yupp..setuju 200%

HYE ASLINER ;

next tiem singgah la dear...tegur2..sure akan di balas balik.. :)

nabilah_2908 said...

HYE MISS TIRA ;

bnyk lagi gambar2 Auni yg super duper comel...geram je tgk.. :)

HYE HYSMAN ;

hehehehe..apa lagi..g la kenal2.. :)

HYE AFZAINIZAM ;

yupp..yupp...tambah kenalan...:)

HYE ANA ;

ha...sama Ana & AK...nama pun dekat2.. :)

nunama said...

aah. best2. sama macam Kak Nabilah gak. Peramah. wehehe~~ (n_n)

Semoga terus cemerlang, gemilang dan terbilang to AK~~! :)

nabilah_2908 said...

HYE NUR ;

tinggalkan la link dear...kesian akk nk kena cari link Nur ktblog list..huhu.. :)

niesz said...

jom terjah rmai2..heheheh..bgus la akak wat entry mcm ni..sgt bermanfaat!

nisa said...

sy akan terjah blog Av. insya allah

nunama said...

hehe.
alamak. sory la kak. heeehe.
dah lama tak buka blog sendiri.
plus, ritu, line kat office x clear sgt. xleh nak sign in. huhe.

oklah. after ni, kita tgglkan url. tapi, utk akak sorg je tau. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...