Wednesday, February 16, 2011

BLOG REVIEW : SILENT READER



Ola dear fwenss.........hai

Sepertimana yang I dah war-warkan pada minggu lepas dalam entri APA KATA SURVEY .. yang I akan buat BLOG REVIEW ha..ingat tak...??



selain dari blog kawan-kawan yang dekat di hati....I juga akan share dengan you all beberapa blog yang I ikuti secara senyap @ Silent Reader

kenapa jadi Silent Reader...??


erm....I tak tau nak komen apa.....tapi I enjoy ikuti setiap cerita-cerita di blog tersebut....pelik tak..? huhuhu...

more.....I rasa ada owner blog itu tak pernah tau pun akan kewujudan follower yang sorang ni...

ok...ini ada list blog yang I ikuti secara senyap...banyak lagi yg benarnya...belum ada masa lagi nak masukkan semua ke dalam list ini...



yang ada dalam list ni....tiap kali ada update baru...sure I takkan lepaskan peluang tuk ikuti cerita dari mereka..


untuk hari ni...I nak review blog

MY JOURNEY TO LOSE WEIGHT



di miliki oleh Kak Zel..

Lama dah tau I ikuti blog ni...awal tahun 2009...

sepanjang I follow...I perasan yang Kak Zel dah 3 kali tukar tajuk blog...huhu..

My Journey To Lose Weight

bila Kak Zel pregnant..tukar jadi..

Pregnant..so no more journey to Lose Weight ( lebih kurang la kot..lupa dah)

bila baby Kak Zel dah lahir...

Jobless!! tiada seru lagi nak diet



emo12 Apa yang menarik...??

cara penceritaan Kak Zel sangat simple..bersahaja..seolah-olah dia sedang bercakap...kelakar lak tu...mampu membuatkan I ketawa sorang-sorang..

sangat terhibur dengan keletah Kak Zel & Suami...anak-anak dia..terutama anak dia yang first...Kalep..kecik lagi...baru sekolah tadika..

tapi macam-macam kerenah yang bisa membuatkan Kak Zel terkedu or naik angin dengan Si Kalep ni...hehehe..



sekarang ni ada baby baru...baby girl...Hasya namanya....menurut Kak Zel....Hasya ni kuat menyusu...meh tengok gambar yang I sempat ambil dari blog Kak Zel..



yang ni baru je deliver...sekarang ni pipi dia makin bulat...

kepada peminat cerita Korea.....and berminat tuk dapatkan DVD Korea...yang di burn sendiri oleh Kak Zel...boleh la order..harga..dah tentu-tentu la jauh lebih murah dari yang Ori...



antara koleksi DVD Korea...

jika dulu...I teruja dengan aktiviti Lose Weight yang Kak Zel jalankan bersama-sama dengan rakan-rakan bloggernya yang lain..siap buat kontest lagi...ramai lak tu yang join...

adakah Kak Zel akan meneruskan aktiviti ini...? entah la...I pun tak sure....kena tunggu je la..

ok....cukup la review untuk hari ni.....mana boleh cerita semua....mau tau dengan lebih lanjut....apa lagi..terjah lah....pang


to Kak Zel...

maaf selama ni saya datang dan pergi dari blog akk secara senyap-senyap....harap dapat di halalkan gambar-gambar yang saya pinjam dari blog akak untuk entri kali ini...



ha...kepada Silent Reader yang selalu singgah sini....tak mo la ikuti jejak langkah I ni yupp...tegur la...I tak makan orang...hehehe..


wee.....selesai sudah sesi blog review.....mau tau blog mana yang akan di review minggu hadapan...tungggu.............pang


p/s : I lebih tertarik pada blogger2 yang berstatus "IBU"...suka bila para ibu ni bercerita tentang daily life mereka..samada di tempat kerja..di rumah dan semasa mereka bersama family..paling menarik bila mereka bercerita tentang keletah anak-anak...masak memasak..laju je I follow..

you all pula macam mana...apa jenis blog yang buatkan you all tertarik tuk follow...?? meh la share..



41 comments:

Dilla Ady said...

syuhhhhh...dilla pun silent reader blog kak zel...hihihi..

ari2 macam tak sah kalu tak bace blog die..santai dan lebih jujur entrinye..kalu marah ckp jek marah..


penah tinggal skali jek komen kt belog die...follow, tp pastu da tak penah tinggal jejak da..hihihi


tp mmg ari2 bace entri baru die..

♥ manje ♥ said...

assalamualaikum

kita pon suke baca blog yang berstatus ibu... =) ~

Amni said...

heheehe... amni tengok keadaan.. ada satu blog ni amni memang selalu singgah.. ari2.. tapi tak tinggalkan jejak pun...

ni 1st time dengar nama kak zel ni... =) dah tengok blog dia.. comel je...

I want to lose weight said...

TQ owner..

Akak sangat suker direview2 camni..

;)

YanaMIB said...

menarik..ai pn suka bc blog ibu ibu nih..ecece...xlama lg la tu...hihi~ =)


ada gak setgh blog yg ai jd silent reader..suka bc je..xtau nk komen apa..hehe~

aliesha kirana said...

hmm..AK sllu jd silent reader kpda blogger yg feymes2 ni.. mcm Hanis Zalikha..hihi.. baca je..nak komen rase cm..hmmm die nk baca ke komen aku..hehehe

Kazaztan Team said...

blog makan...ahahhaha...+ blog IBU juga + blog gie jalan2....eh tiba2 byk lak blog yg suka...ada lg list tu...

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

tahniah la kak zel...

kiter pun suker citer korea....


(^^,)❤

mie said...

comel baby kak zel....
eheheee

Along Tapa said...

aku lagi berminat dengan stail penulisan satu2 blog tu..lagi satu kalo blog dia boleh membuatkan aku letih berfikir..memang takde fikir2 aku follow dan komen...

ramai yang suka blog ibu2 ek..cenggitu payahla blog panas2 cam aku nak naik..hihihi..

Gorengbaek - Band dan penyanyi kesukaan aku...

Hangit Habis dah - Kenapa nak double standard??

❤NazirahMoktar❤ said...

yeay, dah strt review lak kan..kite suke baca blog remaja2 sebab umur pon hujung2 remaja gak kan.lagi satu suke gak jdi silent reader.kdg2 blog yg otai la..baca je tak komen..heheh

Ati Masrif said...

yehhh...nabilah buat blog review

i like!!!

nanti free time kak ati
akan terjah blog Zel tu wokey



Jom baca: Tag Dari Tok Dukun

Prince Halilintar said...

prince pun byk gak yg ikuti blog org len senyap2..hehe

naluri perempuan kbanyakannya mmg ke arah keibuan..so no wonder lah nabilah suke bace entri camtu..hehe

Cik Ina minat Do do Cheng said...

crazy beautiful88 adalah first blog yang akak baca sebelum berblog. akak suka sebab dia selalu cerita pasal anak-anak dia.akak ada gak beberapa blog yag akak baca senyap. nanti senang akak pergi blog yang nabilah review

d_tieah said...

Comel baby tu..
Owh, suke..
Rasa nak terkam jek..
Hahaha..



Entry Terbaru : Ketahui Gred Untuk Url Blog Anda

Tapak Kaki said...

bila cik nabilah buat list macam tu, so tak jadi secret silent reader la.hehe.. saya suka blog sedap mata memandang je.. :D

Miss Tira said...

Cara dia menulis simple is pimple. Hehehe :)

sahromnasrudin said...

sy suke semua jenis blog...blog budak sekolah pun saya baca..semua tue leh dijadikan panduan dalam kita menghadapi sesuatu situasi..

tp saya lagi prefer blogger yang tahu menghargai rakan blogger lain seperti awak..syabas ya...

nunama said...

aahla. comel3. hehe. :)

hasya itu, tersangatla geram tengok pp dia. hihihi.

pilihan blog saya, errmm xda spesifikasi. tak kisah dia sape, asal kata2 dia sempoi, bersahaja, meaningful, saya tertarik, button follow akan ditekan. private follow itu mmg banyak. wehehe. (n_n)

atty's said...

kty lak selalu je masuk blog crazybeutiful88@rose..kadang sempat komen..tp wajib masuk

Jom baca: Pagesviews by countries

Wawa~* said...

saya pn kadang2 ada SR jugak sesetengah blog, hehe.. biasa la kut kan nabilah ^^

wah.. mnarik ni dah mula review blog2... dpt saya n kawan2 lain knal blog2 mnarik lain di luar sana ;D

Kak Ezza@makcik blogger said...

tak aci jadi silent reader ni...
sebab rasa tak adil pada pihak yang satu lagi..you tau sapa dia tapi dia tak tau sapa di sana..

salam kenal dari saya...

Kak Ezza@makcik blogger said...

tak aci jadi silent reader ni...
sebab rasa tak adil pada pihak yang satu lagi..you tau sapa dia tapi dia tak tau sapa di sana..

salam kenal dari saya...

farah said...

tertarik dengan online blogshop. sbb nnt blh shopping ;p

::mak incik:: said...

macam menarik je... ni yang nak terjah ni.. ngeeeeee...

E.d.Y said...

jom serbu blog tu

HonEyBuNNy said...

sama la...kadang2 ila pun suka jadi silent reader.....seronok baca diam2....ehhehe

hysman said...

adeiii....
kuat jugak skodeng kamu ni yer cik nabilah..
huhu

LiFe KaMi said...

kadang2 kita tak komen tak semestinya kita tak baca kan..
kami paling suka baca blog yg becerita tentang family atau kehidupan diri dari blog yang lain..:)

efyery84 said...

CERITA AKU DAN SESUATU
-Bro Ery-

Ada tengok juga blog dia. Apa yang Bro boleh katakan adalah... Sangat bersahaja corak penulisan beliau.

nabilah_2908 said...

HYE DILLA ;

ok..ok..tak bagi tau...(^_^)

HYE MANJA ;

Manja ni sorang ibu ke..? ;)

HYE AMNI ;

kenapa Amni tk tinggal jejak kat blog dia..? :)

HYE KAK ZEL ;

terima kasih kembali..keep it up.. :)

HYE YANA ;

hahaha..faham apa yg Yana rasa...mcm blank je...adakalanya kita pun xde pengalaman..so tumpang baca pndapat org je la.. :)

nabilah_2908 said...

HYE AK ;

ala...mesti dia baca...cuma nk membalas je la..myb xde masa.. :)

next time cuba la tinggalkan komen.. :)

HYE KAZAZTAN TEAM ;

termasuk lah blog Kazaztan Team...hehe.. ;)

HYE YANIE ;

hehehe...sy tk bape suka lak.. ;)

HYE MIE ;

yupp...gebu..!! :)

HYE ALONG TAPA ;

wah...blog jenis berat tu... :)

eh...masih ramai yg berminat blog mcm En Along...terutama orang lelaki..sure suka ke sana.. :)

nabilah_2908 said...

HYE NAZIRAH ;

yg remaja tu ok la...mcm blog Nazirah....cuma letih kalau blog budak2... ;)

HYE KAK ATI ;

yupp..sepertimana yg dh sy janji kan minggu lepas.. :)

HYE PRINCE ;

haha..mungkin...Prince lak..jenis blog yg mcm mana jadi pilihan..? :)

HYE KAK INA ;

ha...blog akk tu mmg best...anak2 dia pun comel2 belaka... :)

HYE D_TIEAH ;

haha....gebu jer kan..? :)

nabilah_2908 said...

HYE TAPAK KAKI ;

itu baru sebahagaian..dlm ms yg sama boleh memancing pembaca terjah blog list sy tu..hehehe...(^_^)

HYE MISS TIRA ;

betul tu...seolah2 sedang berbual...itu yg buatkan sy tertarik.. ;)

HYE SHAHROM ;

sm lah..cuma..sy tk berapa gemar masuk blog politik..

pening jadinya.... tk tau mn yg betul..mn yg salah.. :)

huhuhu..terima kasih...blogger2 yg selalu ke sini...sy anggp semua kawan sy...so harusla hargai.. :)

HYE NUR ;

hehehe...antara blog yg Nur ikut senyap2..? (^_^)

HYE ATTY'S ;

blog tu mmg best...kdg2 lamabt update sikit.. :)

nabilah_2908 said...

HYE WAWA ;

fenomena biasa bagi blogger kan Wawa.. :)

selain dpt perkenalkan blog kpd yg lain...ada juga modal tuk sy update blog..hehehe.. :)

HYE KAK EZZA ;

itu kn pilihan si silent reader..sy tk kisah...(^_^)

HYE FARAH ;

erm..tk bape best lk...kalau ada barang2 menarik tu ok la...

tp ada juga owner blog ni tak mesra pelanggan...huhuhu...

HYE FATIN ;

bagi akk menarik...tp tak tau la pada pandangan Fatin.. :)

HYE EDY ;

jom...jom.. :)

nabilah_2908 said...

HYE HONEY ;

hahaha...tul juga tu... :)

HYE HYSMAN ;

eh..tidak la skodeng...cuma tumpang baca... :)

HYE LIFE KAMI ;

ha...betul tu...kalau blog2 student yg belajar luar negara pun best juga... :)

nabilah_2908 said...

HYE BRO ERY ;

tertinggal lak..huhuhu..

itu la yg buatkan sy tertarik...terus menerus ikuti blog ni..:)

lalink7 said...

cam best je blog kak zel tue...ehh kite suka belog yang bersahaja..suka baca kisah orang dan pengalaman orang..heheheh..

suke blog ibu2? ada satu je kemungkinan nyaa..mungkin seru suda sampai ke jinjang pelamin then ada baby..hehehhe kan? kan? kan?

nabilah_2908 said...

HYE LALINK ;

hahaha....seru tu mmg dah ada...cuma calon je tkde lagi.. ;)

ana ayesha said...

minat ana utk membaca blog berubah2, waktu mula2 dulu suka sgt baca blog masakan lepas tu blog english deco n crafts blog. bila ada blog suka pulak baca blog tutorial skrg ni suka baca blog malaysian living abroad

ketahuilah menggoncang bayi boleh membunuh

~ Arez-Leen ~ said...

Saya suka belog yang bersahaja..suka baca kisah orang dan pengalaman orang...

Dan saya minat ngan review novel2 terkini...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...