Monday, February 07, 2011

DD 9TH BIRTHDAY CELEBRATION




Hello fwens...!!!!hai

hrumm.....best tak cuti kali ni...?? dekat 4 hari I cuti blogging...ada juga la jenguk kejap-kejap..tapi tak dan nak singgah ke blog you all semua...

maklum jer la...bila pakai Broadband...huhu..

ok lah...jom kita tengok Birthday Celebration untuk DD hari Sabtu lepas..

kami buat kecik-kecik je...tak jemput siapa-siapa....cuma kami sefamily je..itu pun dah cukup riuh...

n3 banyak gambar..sorry yer..kalau blog ni berat...



Birthday Girl bersama dengan Birthday Cake dan juga hadiah-hadiahnya...

best tak hadiah balut dengan surat kabar...?? economical tau..lepas koyak-koyak boleh terus buang..



Happy betul dia...



peace lagi....takde gaya lain ke DD.. ?



Black Forest Cake...dari Adin...

Jenuh nak mencari cake time CNY ni...sana sini kedai tutup...

family I tak gemar sangat la makan cake...tu yang tak buat sendiri..

see..beli pun kecik je....takmo membazir...



sekarang ni si DD tengah kemaruk nak main badminton..

so..my dad bagi dia racket ...

nak tau tak..DD pronouns badminton sebagai...

"patminton"

cute jer....huhuhuh..



yang ni dari My Mom...

pink cardigan with hood and pink watch..



tah bape lama boleh tahan....berpuluh dah kot jam tuk dia..huhu..




I beli story book untuk dia....kena dengan tema PINK..


tajuk buku..

GAUN MERAH JAMBU



my mom pun sempat masak juga....buat Nasi Jagung...

sila abaikan huruf G yang terlebih tu yer..hehehe..

lepas siap masak..hantar sikit ke rumah Nenek...



itu la yang berlaku hari sabtu yang lepas.....1st CNY...dok rumah jer...2nd CNY..mak ai...hari paling memenatkan...nanti la I cerita yupp....

ha....ramai yang tanya kenapa nick name si Zamraatul Nabilah ni DD..

DD tu bermaksud....DAK DEMOK ...singkatkan jadi DD...wek


apa pula cerita you all yer....buat apa cuti panjang ni...?? cite la sikit...pang


p/s : Si DD dah baca komen2 you all semua pada n3 yang lepas...ada juga dia balas...try la cari mana satu komen dia...

45 comments:

❤NazirahMoktar❤ said...

best je kan smbut hari jadi..dah lama tak sambut hari jadi sendiri..

Ati Masrif said...

Happy Birthday DD!

semua adik beradik perempuan
ada nama nabilah jugak ye

nisa said...

hepi besday DD.. smg sukses dlm idup. :)

bestnya lepak2 ngn family kn.. sedapnya nasi jagung tu.

Prince Halilintar said...

satu family bagi hadiah..sonoklah si DD tu..meriah betul prince tengok..hehe

d_tieah said...

Untung adik ko ek..
Ni yg adik ko yg still sekolah tu kan?
Yg pengawas tu..?
Comel owh..

Kazaztan Team said...

balut pakai surat khabar mmg jimat...saya mau tiru...ehehhehe...

oya said...

comel la dd..happy besday!!

Farhana Jafri said...

best ny jadi anak bongsu!! mcm2 dpat!! he3.. untunglaa~~ :P patminton?!! hahah comel!! nasi jagung?? xprnah tau lgi kewujudan nasi tu.. slami ni tau cucur jagung je..dh lapar dh ni tgk gmbar tu.. :P

YanaMIB said...

hamboih, celebrate sakan nih..DD ank bongsu eh? phewww~ nikmat ada kakak² yg sporting =P



komen DD yg zamraatul tu eh..kikiki..adiah flying kish utk DD je oke x? ngee~ (^^,)

~cik tiram~ said...

bestnye jdi DD...hehe...hepy bufday D !

Along Tapa said...

okla dia pronounce badminton jadik patminton..kalo dia pronounce raket jadik roket..tak ke haru bunyiknya tu..

Gorengbaek - Cinta itu....

Hangit Habis dah - Ke mana aje baran ko tu boleh pegi...

aliesha kirana said...

Ak jln2 ke tepeng..heeheh.. wah sonok aa DD dpt byk adiah..heeheh..cantik jam tu!

nunama said...

Banyaknye dapat hadiah. hehe.
Best!! :)

Tahniah DD. :) Semoga cepat besar. Dapat tolong ibu bapa dan kakak2 pula. hehe.

redza said...

wahh ada buat kenduri bday rupanya huhuhu...nasi jagung tu xpenah mkn lg

Dilla Ady said...

walaupun sambut dgn ahli kuarga jek, tetap meriah n sonot kan?

jadi la dari sorang2 jek sambut besday kan?

sian die kena panggil dak demok..tp dd tu chumel!

tia said...

byk gmbr tunjok peace si dd neh! pose la lain lak! haha!
papepon dye comel! ;)

Cik Ina minat Do do Cheng said...

laparlah Nabilah, akak tengok kek DD ngan lauk pauk semua tu. Dah lah tengahari tadi makan kueh teow goreng je. semoga dd gembira ngan semua tu.

Leeya Hezlin said...

nabilah,
seronok jek tgk DD dpt hdiah byk..
nk kne jd bdk kck semula ni..haha..

IMANSHAH said...

salam

sebetulnya saya tak pernah dengar adanya nasik jagung..boleh terangkan??

Anip said...

selamat ari lahir, moga panjang umo dan murah rezeki, heheh, lawa jam itu, sedap makanan tu, xajak pon, heheh

beautiful_rose said...

heheheh akhirnya tanda tanya telah terjawab...
comel jerk DD kamu eh =)

E.d.Y said...

happy birthday to her..;)

asliner said...

wah..
kemain seronok si DD dapat hadiah..
banyak tue..=)

p/s: cuti CNY sye berjalan2..hehe

IeDa said...

selamat hari lahir DD! semoga panjang umor n comey selalu!

W said...

bestnya smbut birthday, last W sambut birthday, rasanya masa umur 12 tahunn. T__T

Farhan Zulhusmi said...

happy birthday...
banyaknya hadiah....nak sikit....hahaha

Miss Tira said...

waaa, meriahnya.. kek tu nampak sedap.. semoga DD membesar dengan penuh kasih sayang.. Happy bufday DD

mie said...

zaman muda2 best la sambut besday..
eheeheee

ana ayesha said...

happy belated birthday dd! semoga sentiasa dirahmatiNYA

besstnyer dpt byk adiah!

bestlah jadi d youngest semua org beri perhatian

nasi jagung tu cam ne buatnyer nabilah? nampak sungguh menyelerakan

en_me said...

bepi besday DD tewww.. ehehe

sahromnasrudin said...

assalamualaikum...

selamat hari lahir ya..semoga awak terus berbahagia dan dirahmati Allah SWT

Mak Su said...

yea dapat patminton

happy birthday buat DD :)

p/s: nabilah, maksu later mungkin susah nak lawat blog nabilah, nak kabo siang2 ni.... hu hu hu

nabilah_2908 said...

HYE NAZIRAH ;

saja nk happy2kn budak sorang ni..bila dah besar nnti..sure payah nk buat mcm ni kan..? ;)

HYE KAK ATI ;

yupp..semua ada nabilah..and awal nama kami semua ZND :)

HYE NISA ;

apa aktiviti pun..kalau buat dgn family...sure seronok..tul tak.. :)

HYE PRINCE ;

sbgai tnda ingatan...sj happy2kn budak ni..dah besar nnti..sure payah.. :)

HYE D_TIEAH ;

yupp....budak yg sama...hehe.. :)

HYE KAZAZTAN TEAM ;

haha...tuk family ok la...kalau tuk kawan2..tk senonoh... ;P

nabilah_2908 said...

HYE MARSHA ;

hehehe..ada nasi ni..tp org jrg masak..nasi carrot pun ada.. :)

HYE OYA ;

Boyfie Oya pun bdy bulan 2 juga kan..? :)

HYE YANA ;

yuppp...dia yg paling last...manja terlebih...huhuh...

ha..betul la...itu komen dr dia.. :)

HYE CIK TIRAM ;

tul la kan..mmg best jd dia...huhu.. :)

HYE ALONG TAPA ;

hahaha...jenuh juga nak membetul kan tu..

ada la beberapa perkataan yg dia salah sebut..tp sngt comel bila dgr..huhu.. ;)

HYE AK ;

AK dgn DD leh geng la..peminat tegar PINK :)

kella said...

selamat hari lahir buat dd!
wah.. boleh le kita geng ya dd! suka main patminton! hehehe... jom beregu nak!
memang musim cuti ritu banyak perkara gembira berlaku.. maklumlah bersama keluarga kan...
nanti kita citer citer ya! :)

lama tak singgah sini.. moga Nabilah sentiasa sihat walafiat.. :)

nabilah_2908 said...

HYE NUR ;

best kn jadi DD..huhuh..happy jer sentiasa.. ;)

HYE MR RED ;

mcm nasi minyak juga...cuma tmbh jagung.. ;)

HYE DILLA ;

ms kecik..si DD sebut GEMOK sbg DEMOK..tu yg melekat nama demok..

tp mcm tk best lak kn panggil Dak Demok...panjang pun yer gak...maka bertukar la jadi DD :)

HYE TIA ;

kemaruk dgn peace tu... ;)

HYE KAK INA ;

wah....sedap juga kwe tiau goreng tu.. ;)

HYE LEEYA ;

heheheh....tul tu..seronok jer jadi si DD ni..happy sentiasa.. ;)

nabilah_2908 said...

HYE IMANSHAH ;

lebih kurang mcm nasi minyak...beza nya cuma diletakkan jagung di dalam.. :)

HYE ANIP ;

minat color pink juga ke..? hehe.. :)

HYE ROSE ;

hahaha...nak tau tk..dia senyum sorang2 bila bca komen2 yg memuji2 kecomeln dia...

oh..sngt nyampah... :P

HYE EDY ;

thnks.. :)

HYE ASLINER ;

hadiah pun effortable.. x mahal sngt..x murah sngt...kira ok la kn..jnji dia happy... ;)

HYE IEDA ;

time kasih... :)

nabilah_2908 said...

HYE W ;

sj je happy2 kan budak ni..dh besar2 nnti..dh payah.. ;)

HYE FARHAN ;

haha..nk yg mana tu...? ;)

HYE MISS TIRA ;

amin...thnks.. ;)

HYE MIE ;

zmn sekarang tk best ke Mie..?

HYE ANA ;

itu la kelebih ank last kan..? huhu..

nasi jagung ni..cara mcm buat nasi minyak...cuma taMbah jagung .. :)

nabilah_2908 said...

HYE EN_ME ;

thnks..!! :)

HYE SHAROM ;

time kasih.. :)

HYE MAKSU ;

its ok...faham keadaan Maksu...Maksu take care yupp.. :)

HYE KELLA ;

sama lah..sy pun lama tk singgah...tk ambil tahu cite Kella... ;)

nas said...

wahh
bestnye adik tu
dapat macam2
jhehehehhe
meriah kot
aku xpernah pon merasa cmni
huhu
err
mana gambar nabila?
hehehehe


http://nash121.blogspot.com/2011/02/kenapa-kita-perlu-mandi.html

senydream said...

bsh nyer bile dpt bnyak hadiah..:)

Tapak Kaki said...

mesti seronok sangat si DD tu dapat banyak hadiah..hehe.

efyery84 said...

CERITA AKU DAN SESUATU
-Bro Ery-

Waaa, selamat hari jadi DD. Moga berbahagia selalu dan ceria bersama orang tersayang. Moga sihat dan diberkati Allah s.w.t

p/s: Sori lambat wish sbb byk keje bebaru ni..

lalink7 said...

happy belated bufday didi..sorry lambat komen..semalam xkeje..cotii xsihat...hehehe

niesz said...

happy besday DD, bnyk nye adiah die ek..ehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...